Şimdi Ara

Olacak dedik oldu: 50.000'e Polo! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok pahalı ama gerçektende özel getirdigi hemen anlaşılıyo Ama adam nerdeyse herşeyii işaretlemiş alttaki sanki varda hepsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

İnsanların tercihlerine saygı duyuyorum ama bunu alanın ak!

... bunu alanın ak parti demek istedin sanırım.

Adres ver lan allahsız!

Ben 35 yaşındayım, böylesini görmedim.
    Derdini savcıya anlatırsın. Bulunduğun mekanda kamera yoksa ev sahibinin de başı yanacak!

Şukunu verdim panpa.

• Merak etmeyin 6 ay sonra bu araci biri alir sonra da gelir bunlarin hepsine cevap yazar Bana enayi demissiniz der.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 3:30:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Reklamda CC almaya giden adam Polo alımasının sebebi anlaşıldı. Nasılsa tüm modeller aynı fiyat

Polo almaya gidip Sciroco alıp dönenler de olabilir

Demek ki reklam gerçekmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Merak etmeyin 6 ay sonra bu araci biri alir sonra da gelir bunlarin hepsine cevap yazar Bana enayi demissiniz der.

Eczacı çıkar bir de.
  • O fotoğrafları cekendende anca böyle bir sey beklenirdi
  • Ne pislik yahu! 50 bin liraya araç satıyorsun pis toz götürüyor. İyiki yıkamamış, yıkasaydı 55 bin derdi herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Merak etmeyin 6 ay sonra bu araci biri alir sonra da gelir bunlarin hepsine cevap yazar Bana enayi demissiniz der.

Eczacı çıkar bir de.

Böyle bir konu hatırlıyorum sanki. Ama Eczacı kısmını değil, yine bir VW konusydu. Herkes düşmanımın düşmanı dostumdur diyip ( Hondacılar, Opelciler, Toyotacılar, Renocular, Fiatçılar) bir safta toplanmış VW ve fiyatları ile ilgili silahlarını doldurup hunharca VW severlerin üzerine ateş saçmıştı. Ve içlerinden biri sanırım bu Eczacı arkadaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

das kazık.

doğru valla.ama içimden bi ses adamın fiyatı 3 yerine 4 yazdıgı.yoksa paris hilton bile bu arabayı alacak kadar salak degildir umarım bu mesajdan sonra bana davmaz
  • Doğuş milyon dolarlar yatırsa böyle reklam yapamaz. Forum saolsun .
  • Vay anasını.Sayın seyirciler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Vay anasını.Sayın seyirciler.

+1.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

das kazık.

• O araç tam ihtiyacım olan 2. aile aracı, tasarımı güzel, kaliteli, az yakıyor, ekonomik, sunrooflu donanımlı.

Ha fiyatı ne olmalı derseniz taş çatlasın 36 gözümde değeri.
  • Volkswagen kelimesi sansürlenmeli, aksi halde konular böyle uçuyor
  • Geçen Passat CC almaya gittim Plazaya,Polo aldım çıktım
  • http://www.facebook.com/video/video.php?v=406928978805&oid=171898877231&comments

Ben bu arabaya 49.500 TL versem kendimi kızın yerinde hissederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 16 Ocak 2011; 10:48:52 >
  • Açıkçası bir marka fanatikliğim falan yok ama gerçekten insanların araba konusundaki fanatikliklerini anlayamıyorum.

Bi guruh var Fransiz arabaya mi binilir abi hayatta binmem tavırlarında.

Bi guruh var Japon arabasından başkasına binmem gerisini at çöpe.

Bir de buradaki gibi bir guruh var VW mi çok pahalı kazık böö. Halk arabası gahgahgah modunda.

Ford ve Opel in B segmenti araçlarını örnek alarak devam edeceğim bundan sonra.

Ford Fiesta 1.4 TDCI Trend 33.500 tl

Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia C'mon 32.365 tl

VW Polo 1.2 TDI Trendline 34.500 tl

Bu uc araçta aşağı yukarı aynı donanım seviyesinde. Hatta farklarını açmak gerekirse:

- Corsa 1.3 CDTI Essentia da elektrikli arka camlar yok, yol bilgisayarı yok
    - Polo 1.2 TDI Trendline da yol bilgisayarı yok
    - Fiesta 1.4 TDCI Trend de elektrikli arka camlar yok

Fiesta da aynı motora donanım ekletirseniz (Yani titanium + X paket) 36.165 tl oluyor. Peki ne geliyor bu paketle:
    - Elektrikli arka camlar
    - Sis farları
    - Alüminyum alaşımlı jantlar
    - Cruise Control
    - Yağmur sensörü
    - Far sensörü
    - Otomatik kararan iç dikiz aynası
    - Dijital Klima

Corsa ya da donanim ekletirsek (yani Enjoy 111 + Görüş Paketi) 35.200 tl oluyor. Bu pakette de:
    - Cruise control
    - Yol bilgisayarı
    - Yan hava yastığı
    - Yağmur sensörü
    - Far sensörü
    - Otomatik kararan iç dikiz aynası

Aynı donanimları poloya eklersek (Cruise control + yol bilgisayari + Yağmur sensörü + Far sensörü + Otomatik kararan iç dikiz aynası + Alüminyum alaşımlı jant + Dijital klima + Ekstra olarak Lastik basınç göstergesi ve Park sensörü) 38.500 tl oluyor

Simdi bu araçların motorların kıyaslarsak:

Polo 1.2 motoruyla 75 hp güç ve 180 Nm tork verebilmekte, 13.9 s 0-100'e sahip. Düşük vergi diliminde. Şehir içinde 4.6 lt, şehir dışı 3.3 lt, karışık 3.8 lt yakıyor.

Corsa 1.3 motoruyla 75 hp güç ve 170 Nm tork verebilmekte. 14.5 s 0-100'e sahip. Düşük vergi diliminde. Şehir içinde 5.4 lt, şehir dışı 3.7 lt, karışık 4.3 lt yakıyor.

Fiesta 1.4 motoruyla 68 hp güç ve 160 Nm tork verebilmekte. 14.9 s 0-100'e sahip. Yüksek vergi diliminde. Şehir içinde 5.3 lt, şehir dışı 3.5 lt, karışık 4.2 lt yakıyor.

Her ne kadar bir çok kişinin umurunda olmasa da ayrıca belirtmekte fayda var. Polonun ortalama 99 g/km emisyon değeri ile Euro 5 normunda iken
    Fiesta ve Corsa Euro 4 normunda.

Özetlemek gerekirse:

Bütün araçların aynı donanıma sahip modellerini kıyaslarsak VW polonun en az yakan, düşük vergiye sahip, en çevreci ve her ne kadar küçük olsa da
    Fiesta ve Corsadan daha performanslı olduğunu görüyoruz.

Ayrıca polonun iç malzeme kalitesinin Fiesta ve Corsadan iyi olduğu da biliniyor.

Polonun Fiestaya kıyasla 2500 tl lik, Corsaya kıyasla 3000 tl lik fiyat fazlası var. Polo diğer markaların B segmenti araçlarına kıyasla yalnızca TR'de degil
    tüm dünyada daha pahalı. Bir çok otomobil review sitesine bakarsanız Polo'nun diğer araçlara göre daha pahalı olduğundan hep bahsedilmektedir.

Simdi yukarıda yaptığımız analizin aynısını bu araçların bir üst motorları için yapalım:

- Polo 1.6 TDI 90 hp 41000 tl.
    - Fiesta 1.6 TDCI 95 hp 40000 tl.
    - Corsa 1.3 CDTI 95 hp 37500 tl.

Üç aracında donanımları düşük motor seviyesindekiyle aynı olarak aldım.

Performans bazında kıyaslama yaparsak

- Polo 1.6 tdi motoruyla 90 hp güç, 230 Nm tork verebilmekte. 11.5 s 0-100'e sahip. Yüksek vergi diliminde. Şehir içinde 5.1 lt, şehir dışı 3.6 lt, karışık 4.2 lt yakmakta.
    - Fiesta 1.6 TDCI motoruyla 95 hp güç, 205 Nm tork verebilmekte. 11.8 s 0-100'e sahip. Yüksek vergi diliminde. Şehir içinde 4.9 lt, şehir dışında 3.6 lt, karışık 4.1 lt yakmakta.
    - Corsa 1.3 CDTI motoruyla 95 hp güç, 190 Nm tork verebilmekte. 12.3 s 0-100'e sahip. Düşük vergi diliminde. Şehir içinde 4.5 lt, şehir dışında 3.1 lt, karışık 3.6 lt yakmakta.

En güçlü motora POLO sahipken, en ekonomik motor Corsa'nın. Ayrıca Polo da ön ve arka frenler disk iken, Fiesta ve Corsa da ön frenler disk, arka frenler kampana. Aynı şekilde malzeme kalitesi olarak POLO rakiplerinden bir adım önde (okuduğum bir çok review de böyle söyleniyor.)

Fiyat olarak baktığımızda ise POLO, Fiestadan 1000 tl, Corsadan ise 3500 tl pahalı.

Sonuç olarak, bence bu Polo'yu dayanaksızca eleştirmeden önce insanlar bir daha düşünmeli araştırmalı.

• İşin birde görünmez kısmı var,oraları atlamışsın.Ayrıca hala arkada kampana disk karşılaştırması yapan birisinin yazısını pek ciddiye almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 16 Ocak 2011; 11:43:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.