Şimdi Ara

Olası İstanbul Depremi Tüm Ülkeyi Aç Bırakabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Unutmayalım unutturmayalım.Hayat sürprizleri sever

birgun.net
    ‘İstanbul Depremi’ tüm ülkeyi aç bırakabilir!
    https://www.birgun.net/amp/haber/istanbul-depremi-tum-ulkeyi-ac-birakabilir-286864

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam bizlik olay. En sevdiğimiz şey KARABORSA. 1ekmek 50tl.

• Göç devam ediyor,ekonomi zaten sıkıntı,insanlar zaten sıkıntılı, her yer Arap dolu ,Finans merkezi yapılıyor bitmesi için krediler verildi bedavadan..

Vay arkadaş.Korku filminden beter.Savaşa girsek bu kadar olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olur. Bir daha İstanbul vergisi ile Anadoluda lüks mercedesle gezip hava atanları görmeyiz.

• Açıkçası ülke aç kalmaz zaten ülkeyi doyuran Anadolu. İstanbul bu işin finansörlüğünü yapıyor.
  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Bir yere satamadıktan sonra ? Anadolu ne üretiyor ki bu kadar ?
  • Yok tüm ülkeyi aç bırakacakmış yok karaborsa imiş vs. geçin bunları arkadaş. Şu safsatalara inanmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaynak birgun.net ?

• başdöndürücü şekilde umutsuzluk yalan yanlış herşeyi kamuoyuna pompalamak .

yalancı çoban olursunuz doğruda söylediğiniz şey ciddiye alınmaz.

şurda doğalgaz faturalarını kızılayı konuşalım derken gargaraya getirip çorba ettiniz.

bu kadar umutsuzluk, negatif enerji ,boş gündem ,yaratarak milleti maymun etmenin anlamı yok.

hükümette doğalgazı artırdı ibb de bilet fiyatını.

• quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Bir yere satamadıktan sonra ? Anadolu ne üretiyor ki bu kadar ?
    Ciddimisn bilmiyorum ama ac kalmadigin surece hayatta kalirsin.
    İstanbulu besleyen anadolu , istanbul depreminde ulke ekonomisi coker lakin , anadoludaki insan mazot almaz ilac atmaz , elle 100 sene oncesine doner gene uretimini yapar.

Anlamadigin nokta bu .
    Domates bugday yetistirmek icin istanbul onemli degil , bu adamlar takas ile ticaretini yapar.
    Ekonomi coker denilmesinin sebebi gelir yok uretim yok ticaret yok cunku butun ayni gemiyle batacak.

Sen istanbullu olarak anadoludan domates bugday almak icin para yerine ne verebilirsin .?

Allah korusun boyle bir afet olursa , istanbuldan anadoluya neden goc olacak bir dusun.
    Tarim varsa , hayattasin , yok ise sende yoksun.
    İstanbul da ise malesef o yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 8 Şubat 2020; 11:56:41 >

• Şimdi bu birgün denilen kesim Türkiye'yi ve bizleri çok düşünüyorda bunun için mi yazıyor bunları.yoksa milleti korkutmak ve gönlünde olmasını istediği şeyleri mi ifade etmiş.hani bir söz var söyleyene bakarım adam mı diye..bu adamlar 2 kere 2 dört ediyor dese gene şüphelenmek lazım..bu milletin düşmanlarından hayır gelmez...

• Zorlaniriz ulke olarak ama yine toparlaniriz. Bazen buyuk musibetler buyuk degisimler getirir. Olsa da memleket olarak bi rahatlasak

• Leipold kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı düşünüyorum ancak deprem olmadan önce alabileceğimiz en iyi önlemleri almalıyız bireyler ve halk olarak. Bazen her şeyi rayına sokmanın tek yolu kaostur.

• 1509'da olan ve küçük kıyamet diye tanımlanan depremin aynısı olacak şuan olması beklenen deprem bu 500 yılda bir seyreden deprem ilkki 400 lerde ikincisi 900 sonlarında 3 ncüsü 1509 ve şuan beklenende beklemede ama stres had safhada 1999da ki depremin ciddi yüklemesi olmuş bu faya hat boyu 100 kmde.İstanbul değil sadece tsunami etkeninide düşünerek tekirdağ kocaeli yalova bursa ve balıkesirde de hissedilecek
  • Gazetenin yazmasına gerek yok, bunu düşünemiyor musunuz?

Ekonomi zaten ip üstünde, İstanbul depremi 7-7,5 gibi bişey olursa ülkenin ekonomisi biter. Sallanma falan değil, direk biter.

İstanbulda açlık, susuzluk, hastalık, güvenlik çok büyük sorun olur. İki farklı yönden (göreceli) daracık yollarla yapılıyor koca şehrin giriş çıkışı. Ki yolların köprülerin durumu ne olur, o da belli değil.

20 milyonluk küçücük, sıkış tıkış şehir. Hiçbirşey yokken bile herşey sıkıntılı zaten. Pamuk ipliğinde dönüyor şehir. Depremde felaket olur felaket. 20 milyon kişiye uzun süre ne ilkyardım, ne sağlık, ne su, ne yiyecek yetirebilirsin.

Ülkedeki bütün askerleri götürebilsen arama kurtarmaya yetmez bütün doktorlar oraya gitse tedaviye yetmez (hastanelerin çoğu ayakta bile kalmaz zaten, doktor yetse nolacak), ülkedeki bebeği yaşlısı her insan hergün düzenli olarak 1 elmek 1 lt su gönderse yine yetmez. 5 tane binası yıkılan şehri zor idare ediyoruz, koca İstanbul bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 8 Şubat 2020; 15:57:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mg_22 kullanıcısına yanıt
    Gerçekleri söylemek kötü yani ? Düşmanlık yani ? Önlem alınsın diye millet bağırıyor gönlünde var diye değil herhalde.Ama işte önlem alınmıyor alın diyenlere hain deniyor olunca ise kader kısmet Allah deniyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Gerçekleri söylemek kötü yani ? Düşmanlık yani ? Önlem alınsın diye millet bağırıyor gönlünde var diye değil herhalde.Ama işte önlem alınmıyor alın diyenlere hain deniyor olunca ise kader kısmet Allah deniyor..
    İstediğin kişiler ülkeyi yönetse bu ülkedeki herseyin şıp diye düzeleceğini mi sanıyorsun?
    Ülkedeki toplu değişim bir anda olmaz.
    Bir yıl önce İzmir'e gitmiştim. İmar affından yararlanmak için, sehrin ortasında ve gündüz 40 yıllık iki katlı bir binanın üstüne üçüncü katı cikiyorlardi. Gözlerimle gördüm!
    Özellikle 1999 depreminden sonra yapılan binaların çoğu depreme dayanıklılık açısından daha iyi. Okullar hastaneler o yıllardan sonra büyük oranda yeniden yapıldı. Toki binlerce yeni konut yaptı. Yeterlimi tabiki değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

İstediğin kişiler ülkeyi yönetse bu ülkedeki herseyin şıp diye düzeleceğini mi sanıyorsun?
    Ülkedeki toplu değişim bir anda olmaz.
    Bir yıl önce İzmir'e gitmiştim. İmar affından yararlanmak için, sehrin ortasında ve gündüz 40 yıllık iki katlı bir binanın üstüne üçüncü katı cikiyorlardi. Gözlerimle gördüm!
    Özellikle 1999 depreminden sonra yapılan binaların çoğu depreme dayanıklılık açısından daha iyi. Okullar hastaneler o yıllardan sonra büyük oranda yeniden yapıldı. Toki binlerce yeni konut yaptı. Yeterlimi tabiki değil.

Alıntıları Göster
    Ben değişecek mi diyorum ?

Hükümet yanlısı mesajları bari şu konuda bırakın.İnsanlar bir şey soruyor diye düşmanlık etmiyor.Bu düşünceyi nasıl kafanıza yerleştirdiniz anlamıyorum ama neden bu düşünce var biliyorum.Çünkü öyle yerleştirdiler insanların kafasına ,yllardır şöyle böyle diye diye ...

• Baxa kullanıcısına yanıt
    Hımm kendinizce mantıklı ama elinizdeki değişkenler çok sabit. Öncelikle, artık tarım 100 yıl öncesi gibi değil, ülkendeki hemen her şeyin üretimi dolara bağlı.

Bir kere anadoludaki plato toprakları aynı topraklar değil, doğa kirlendi anadoluda. İsrail tohumları bir kaç yılda toprağın verimini düşürdü.

Öyle herhangi bir yere ya da eskiden diktiğin yere dikince ürün alamıyorsun.

Ayrıca bunları dışarı da satamazsan yine aç kalırsın. Siz bilmezsiniz ama 800 bin yıllık canlının beslenme alışkanlığı 13.5 bin yıldır temelli değiştirilmeye çalışılıyor ve bir çok ülke bunun farkında yenilen şeyler, sebze meyve ve hayvansal ürün oldu. Sen ise buğdaydan ötesini biraz zor ekersin.

Artık modern tarım ama sağlıklı tarım önemli. Zaten ülke muhtemelen bağımsızlığını kaybedecek, Fiziksel anlamda en çok İstanbul etkilenir ama en az ekonomik sarsıntı İstanbul'da olur. İngiliz gelmiş buraya şirket kurmuş, Alman gelmiş kurmuş. Burdan dünyaya dünyadan bize getiriyor.

Ayrıca Türkiye eskisi gibi ülke değil neo-liberalizm iliklerine kadar işledi ülkenin. O işçinin, çiftçinin önemli olduğu yıllar geçti. Eskiden işçiler olurdu, asgari ücret almazlardı, saat olarak daha çalışırlardı. Ben hatırlıyorum, cumartesi çalışan çok azdı. Şimdi bırak işçiyi orta sınıf bile pazar çalışacak nerdeyse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.