Şimdi Ara

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
44
Favori
50.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bende oled c8 kullanıyordum burn sorunları yüzünden satmak zorunda kaldım. Her zaman kötü yorum okumaktan TV den soğumuştum resmen evhamlı oldum TV yi uzun süre açık tutmak istemiyordum ve satmak zorunda kaldım resmen. Şuan Neo qled kullanıyorum, olede en yakın görüntüyü şuan neo qledler veriyor. Doğru mu yaptım kötü mü bilemiyorum ama bizim zamanımızda evet burn sorununa garanti vermiyorlardı panel değişimleri dünya para, bende neo qlede geçtim. Lakin doğruları konuşmak gerekirse C1 modeli yani sizin baktığınız PS5 için alınacak şuan piyasada ki en iyi oyun TV leriden biri. Benim kuzende yeni aldı sayılır. Muazzam bir TV oda PS5 ile kullanıyor ve PS5 kullananlar bu TV ler ile kullanmıyorsa PS5 kullanıyorum demesinler gerçekten 120hz, gsync ve freesync desteği ile şuan piyasa da ki en iyi oyun monitörlerini cebinden çıkarır. Bence doğru karar vermişsin hocam niyetinde varsa hiç düşünme yapış ama burn sorununa bir şey diyemiyorum bunun burada kimse garantisini veremez, yeni üretim diye aldanma oled tvlerin hepsinde bu ihtimali her ne kadar aza indirseler bile var, kimse kimseyi kandırmasın. Bunu bilerek alacaksın Oled alıyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dezert -- 23 Şubat 2022; 9:23:18 >

• 1 yıl sonra gelen güncelleme

beyler ttec almayın sakın. 12 V 7 Ah ttec akü 1 yılda mefta oldu.

modem ampül vs falan çalıştırıyor ama tv açıkken enerji kesildiğinde çat diye kapanıyor tv. içinden çıkan aküye göre akü almıştı @AlphaKnight hocam, kapasitesi mi yanlış sizce. yada akü mü fos çıktı.

yuasa almadım pahalı diye keşke yuasa alsaymışım

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    Şöyle hocam normalde çalışma mantıkları aynı hepsinde aynı düzenek var ama tabi parça kalitesi vs fiyatı arttırıyor birazda isim vs. Akü ömrü normalde 3 senedir fakat 1 sene çok erken olmjş bu kadar erken problem yaşamamak lazım aklıma tek bişe geliyor bulunduğunuz bölgede kesinti veya dalgalanma çok olsa gerekki bu alet ciddi efor sarfetsin çünkü enerji kesildiği anda çat diye gitmesinin tek bir açıklaması var buda 1-akü bitik 2-akü şarz olmuyor.
    1- için yorum yapayım . Enerji kesildiği anda kullanmaya devam ediyorsanız yanlış, hemen sistemi sağlıklı kapatmak lazım bide modem vs herşeyi bağlamaya gerek yok sadece 1.derece cihaz tv ve varsa konsol gibi yeterli bunlar uzun uzun detaylandırılabilir ama şu an diyebileceğim bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 21 Mart 2022; 19:15:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt

hocam enerji dalgalanması olabilir bilemiyorum. ama enerji gidince kullanmaya devam etmiyorum kapatmaya fırsat olmadan hemen kapanıyor. servisine yolladım bakalım nolacak

Dediğim gibi ups alırken birkaç belli markadan şaşmamak lazım ben konu başında bu markaları söyledim F/P ürünler üzmez muhtemelen dediğim gibi redresör devresi ile alakalı bir problem var akü dolmuyor

anladım hocam çok teşekkür ederim

Aldığım akü ttec base akü idi. Base olan taşımaz dedi servis. Akü sağlammış. 12 v 7 ah jel akü alıp ups dışına bağlamayı tavsiye edenler oldu. Siz ne dersiniz?

Tavsiye etmiyorum. Sağlıksız bir uygulama. Mevcut ürünü elden çıkarıp düzgün bir interactive ups almanızı tavsiye ederim. 3 kuruşluk akünün vereceği zarar sizi oturup hüngür hüngür ağlatır. Kısa devrelerinden kaynaklanan sonuçlar çok ağır olabiliyor. .
    Yangın, cihazı şasi yaptırıp patlatmaya kadar götürür cihazlarınız ağır hasar alıp kullanılamaz hale gelebilir bunlar zamanında olmuş ve olabilecek kötü senaryolar uzak durun diyorum

anladım hocam, bu tarafını düşünmemiştim teşekkür ederim

• Merakımdan soruyorum konuda bahsi geçen yöntem başta panel üreticisi LG ve diğer oled tv markaları neden müşterilerine konu hakkında bu tarz önerilerde bulunmuyorlar?

• Arkadaşlar OLED48C14 ile aranıza katıldım servis kurulumu yaptı gitti sadece fişten cihazı çekmeyin hiç bir zaman dedi piksel testi bile yapmadı şimdi ben bu tv yi sorunsuz en güzel ayarlarda nasıl kullanırım hep eko mod da mı olmalı bu 200 saatlik çalışma olayı nedir yardımcı olacak arkadaşlar yazabilirler mi rıca etsem

• Bu fişten cihazın çekilmesini niye istemiyorlar. Geceleri elektrik git gelleri çok oluyor. Ups alın diye tavsiye verdikleri zaten yok. Bu git geller zararlı değil mi tv için? Gece fişten çeksek daha iyi değil mi?

Siz de ne dersiniz @AlphaKnight hocam

Elektriğin gidip gelmesinin istememe sebebi cihazın kendisiyle alakalı durum değil her bölgenin şebeke voltajları malesef sağlıklı dengelenip ayarlı olmayabiliyor o yüzden ani elektrik gidip gelmelerinde bazen o bölgenin yüküyse anlık ani voltaj düşümü olabiliyor buda elektronik cihazdaki transformatöre bir yük oluyor ve uzun vadede patlayabiliyor hem bu yeni bişe değil eskiden büyüklerimiz derdi elektrik çok gidip gelince dolabını tv nin çabuk fişini çek o zamandan beri bilinen birşeydi o yüzden ups bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. Firma ups al demez kendi markası olsa önerir al der ama hiçbir tv şirketinin ups markası yok o yüzden şu cihazı alın diyede başkasının reklamını yapmaz adam.. Burada yapılacak en güzel hareket iyi bir ups alıp tv yi ve kullanıyorsanız konsolu bu ups ye bağlamaktır. Ups bu ani yük düşmelerine ve yükselmelerine hazırlıklı olacak şekilde üretilmiş bir cihaz oldugundan günde 100 kere elektrk gitse cihazlarınız bunu hiç hissetmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 15 Nisan 2022; 14:46:10 >

evet hocam, ama demek istediğim elektriğin dengesiz olduğu bir memlekette neden cihazları fişte bırakıp gece riske atalım? bu risk ortadayken servisler fişten hiç çekmeyin diyebiliyor. gece hiç kullanılmadığında fişten çekmenin ne zararı olabilir?

Şöyle bi örnek vereyim size çalıştığım şirkette 40 tane mağaza içi dükkan vardı fakat bu avm değil başka bişe detay vermiyim. Bu mağazaların her birinin girişi 220/24 led şeritle dönüyordu. Led şerit işin Güç kısmı asıl olay trafoda. Lede takılmayın. 2 sene bu ışıkları yani trafolarının gücünü hiç kesmedik. 2 sene sonunda 8 saat boyunca kapalı kaldılar be sabah açtığımızda yarısı patlamıştı. Sebep? Uzun süre yüksek ısılarda çalışıp bir anda uzun süre soğuduklarında kendini yediler. Aynı trafonun benzeri evdeki tüm elektronik cihzlarımızda var o yüzden bence fişi çekmeyin.

şimdi anladım hocam çok teşekkürler

• HEKTOR-NG kullanıcısına yanıt
    Surekli elektrik mi kesiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

Hayır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.