Şimdi Ara

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
44
Favori
50.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu baştan sona okudum. Konu sahibinin ve konuya katkı yapan herkesin ellerine sağlık. Oled tv alma arifesindeyim. Hali hazırda Ttaf marka (3+5) akım koruyuculu bir priz ile 55inç tv, Ps4 Pro ve ses sistemini sorunsuz olarak kullanmaktayım. Ancak konu başlığında belirtilen gibi online bi ups almak istesem, bunların fansız çalışanları var mı?..veya line-interactive olan regülasyon (tabii ki belli ölçüde) yapan bir ups var mı?..Schneider'ın BVS 1000VA marka/model KGK'sını almayı düşünüyorum, işe yarar mı?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 2 Aralık 2019; 15:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xcage46 kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun oncelikle uzun yillar sevdiklerinizle keyifle kullanmayi dilerim. Bana gore oled tv dogru kullanilirsa normal tv den bile daha uzun omurlu bir cihaz.Koruma kisminda dogru secimler yapmissiniz. Ama schneider icin ayni seyi soyleyemem. Ozellikle telemechanicue ,schnieder ile ortak olduktan sonra o firma ayni firma degil. Kaliteyi cok dusurdu sebebi ise cok dallanip budaklanmasi. Dunyadaki en iyi cihazlara bakin yapan firmalar hep tek o isle uğraşan firmalardir. Bu konuda powercomdan baskasina bakmamanizi oneririm hem fansiz hem online guclu cihazlar yapıyorlar. Sisteminiz benimkiyle ayni. Powercom alin kafaniz rahat olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, umarım dediğiniz gibi, keyifle uzun yıllar kullanırız. Ben mi bulamıyorum Powercom online ups saytan bir yer?..sadece incehesap diye bir sitede, 3 adet line-interactive çeşit var.

• Merhaba, yazıyı ve katkıları baştan sona okudum.Emeklerinize sağlık. Dün bir LG Oled 65” B9 aldım. Sormak istediğim iki şey var: Birincisi Logonun yapışma riski ne kadar sürede başlıyor? Yani aynı logonun ya da filmin alt ve üstündeki çizginin ne kadar kalması risksiz? İkincisi de Logo yanığı oluşmaması için ne kadar süre başka kanala geçmek faydalı olur? Ya da olur mu?Olmazsa tv otomatik pixel düzeltici bir saat süre veriyor,bu kadar beklemek şart mıdır? (LG’nin canlı destek hattı iki konuya da cevap veremedi ve bana aynı alakasız cevapları verip durdu.)
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Gilgames G kullanıcısına yanıt
    Logo yapısması tv nın calısma suresı ıle alakalı bir durum değil,olusma sebebı tv nın aynı logo veya karakter uzerınde sabıt noktada calısmasıdır bu süreler 5-6 saatten veya daha uzun süreler olarak görülmekte.Ben daha oncekı yazımdada söyledim bence oled tv ler salon tv si değil.Bu tv'ye alıp bir karasal yayın veya canak anten takarsa insan bana göre yazık eder gidip led tv almak bu durumda aynı iş oled tv ler hobi tv sidir yuıksek cozunurluklu uhd filmler,bluray filmler ps4 pro gibi 4k cihazların oyunları filmleri uygulamaları ile kullanmak için biçilmiş kaftan cihazlar.
    Ama bizim milletimiz sırf oled tv dir en iyisidir mantıgı ile amaçlarının fazlası bir edinmeye gidiyor.Oled tv alanların yarısından fazlası bu şekilde..
    Siz sıkıntı yaşamak istemiyorsanız tv nizi acık bırakıp gitmeyin,tv yi 4 5 saaat kullanımdan sonra biraz dinlendirin sabit kanal üzerinde kullanmayın.
    Bakınca insan ''o kadar para verdik bununlamı uğraşacaz kardeşim'' diyor haklısınız ama bu olay bu tv nin bir zayıf noktası ne yazıkkı.Piksel düzeltici özelliği var ayarlar menusunde o mutlaka acık olsun.Tv yı kumandaddan kapatınca o sistem devreye girer ekran yıkama işlemi yapar.Tv yı fişten çekmeyin kumandadan açıp kapatın.Kapattıktan sonra en az 1 saat açmayın.Biraz titizlik gerektiriyor.Hayırlı olsun.

• Sonuna kadar okudum çok başarılı ve bilgi dolu bir konu olmuş.Konu sahibini canı gönülden tebrik ediyorum.Bende Elektrik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi okumaktayım.Arkadaşımızın özellikle voltaj konusunda yazmıs olduğu şeylere sonuna kadar katılıyorum.Ufak detaylar gibi gözüksede gerçekten çok önemli.Bu konudaki uygulamaları bir elektrik mühendisi öğrencisi olarak evime almış olduğum oled tv'mde konuyu okumadan yapmıs oldugumunda altını çizerim.Emeğinize sağlık.
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    Evet,dediğim gibi daha önce yazılanları dikkatle okudum ve tv kurulduğu andan beri bu dediklerinize uyuyorum. (Pixel düzeltici otomatikte, resim “eco” ayarında, fişten çekmiyoruz...) Tv dizilerinde oynayan biri olmama rağmen ulusal tvleri de çok çok az seyrediyoruz:). Ama küçük oğlum çizgi film kanallarını seyrediyor. Ya da ben belgesel kanalı saatlece açık kalsın istiyorum. Ama asıl önemlisi film seyretmeyi seviyoruz ve 16:9 formatında film seyretmek demek alt ve üstteki çizgilerin logo yapışması riski oluşturması demek. Dün gece örneğin çok uzun bir film seyrettim. 3,5 saatlik film risk oluşturmaz mı, onu sormak istemiştim. O yüzden süre ne kadar olmalı? diye sordum. Sanırım siz de risk 5 saatten sonra başlar diyorsunuz değil mi? Peki bir soru daha: logo yapışma riskini azaltmak için ideal resim ayarları (parlaklık,kontrast vs.) ne olmalı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilgames -- 2 Ocak 2020; 11:56:8 >
  • Gilgames G kullanıcısına yanıt
    Siyah renklerin logo yapismasi icin cok buyuk riski yok.Daha cok pastel ve kırmızı mavi sari.gibi yuksek kontrastli renkler biraz risk. Eco modu degilde standart kullanin asil mesele oled isigi siddedini 70 in ustune cikmamaya calisin ama 2 3 saatlik periyotlarda 5 6 saate kadar 100 e bile dayayabilirsiniz. Ama 6 saatten fazla acik kalacaksa 70 60 siddedinde olmasinda fayda var.

• Ben B7 55 kullanıcısıyım garantinin bitmesine 10 gün kala kavga dövüş paneli deyiştirme yaptırdım nerdeyse karakolluk olacaktık her neyse
    benim size tavsiyem uzun ömürlü kullanmak isteyen arkadaşlara benim gibi kutusuna koyun kaldırın uzun süre logo yanıgı olmaz şaka bir yana oled tv'ler ayıplı cihazlardır ne yaparsan yap logo yanığının önüne geçilmez soğuk su için eninde sonunda yapacak yapacak birşey yok almayın.... samsungun mikro led,plexled tcler geliyor bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolom -- 2 Ocak 2020; 14:10:1 >

• bolom B kullanıcısına yanıt
    Ahada samsungcunun biri geldi. Sakin olun ölu taklidi yapın gider😂

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaKnight

Ahada samsungcunun biri geldi. Sakin olun ölu taklidi yapın gider😂
    ben samsungcu değilim bunlar hayatın gercegi sendede göreceksin LG fanatiği olma tv varsa yakında logo yanığını görürsün...saygılar..
    Degerli samsungcu kardesim ben oledi uretildiygi yildan beri kullaniyorum bu yanigi yaşamamak icin gerekenleri yazdim sende uygula yasama. Benimde evimde 55b7v var ciktigi gun aldim gunde 18 saat çalışıyor 1 tane yanıgi yok bu ne demek? Isi bilicen ise girmicen. Cihazi kullanmayi bilmeyip logo yanigi olunca aglamakta marka fanatigi olmak degil onu ureten muhendise ve firmaya haksizliktir.Biz ne kadar buyuk insanlarız ki boyle dev firmalari yok loho yanigi yok baska yanigi diye agzimizda sakiz gibi ceviriyoruz. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 2 Ocak 2020; 17:50:14 >
    Ayrıca bir bilgi paylasmadan once iyice arastir oyle yaz.Flexible micro ledi bekleyin yazmissin bu teknolojinin daha ne olduğundan haberin bile olmadigi belli. Flexible micro led bir ekran teknolojisi degil uyarlanabilir ekran teknolojisidir.Bu ne demek? Misal diktortgen seklinde bir duvarın var oraya bu sistemi lego gibi döşeyip kullanabiliyorsun yani ne konumizla ne oledle ne samsungun qledle hicbir bağlantısı alakasi olmayan artisi eksisi diye karşılaştırma yapacagimiz bir durumda olmayan sacma sapan bir kıyaslama yapmissin gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaKnight

Degerli samsungcu kardesim ben oledi uretildiygi yildan beri kullaniyorum bu yanigi yaşamamak icin gerekenleri yazdim sende uygula yasama. Benimde evimde 55b7v var ciktigi gun aldim gunde 18 saat çalışıyor 1 tane yanıgi yok bu ne demek? Isi bilicen ise girmicen. Cihazi kullanmayi bilmeyip logo yanigi olunca aglamakta marka fanatigi olmak degil onu ureten muhendise ve firmaya haksizliktir.Biz ne kadar buyuk insanlarız ki boyle dev firmalari yok loho yanigi yok baska yanigi diye agzimizda sakiz gibi ceviriyoruz. Selamlar
    tabi bir tek sen haklısın onun için Dünyada ve Türkiyede okadar çok yanığı var demek'ki bu kadar kullanıcı tv'yi kullanmayı bilmiyoruz tek sen biliyorsun demek oled tvler sorunlu ürünlerdir nokta nedersen de ayıplı mallardır ......

• quote:

Orijinalden alıntı: bolom

tabi bir tek sen haklısın onun için Dünyada ve Türkiyede okadar çok yanığı var demek'ki bu kadar kullanıcı tv'yi kullanmayı bilmiyoruz tek sen biliyorsun demek oled tvler sorunlu ürünlerdir nokta nedersen de ayıplı mallardır ......

Alıntıları Göster
    Konu/sunu açarak
    Aldığı Oled panelini uzaylı teknolojisiymiş gibi göklere çıkaranlar(evet beyaz renk gibi bazı parazitlerini saymazsak, genel görüntü babında oledler iyidir ancak)
    Yine aynı konunun sonunda hep "Arkadaşlar benim oled yandı ne yapmamı önerirsiniz?" derler.
    Asıl marka fanatikleri ise bu durumda suspus olurlar
    Kendi Oled'lerinin başına böyle birşey gelmesin diye dua ederek panelin bir köşesine nazar boncuğu eklerler..

Öyle veya böyle kullanın
    Logo yanığı bir oled'de FİZİKSEL olarak olmak zorundadır
    Babasının hayrına değil bu yüzden yıl 2019da dahi bu panele bu risk derecesi verilir.

Konuda bazıları ceplerinde en son modelini taşıdıkları Samsung'un QLED'ini küçümsemiş
    Adam sana Q80/90 gibi modellerle oledvari bir görüntü ve 10 yıl panel garantisi veriyor daha ne yapsın istiyorsunuz
    Birde amudamı kaksın ?

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 3 Ocak 2020; 14:22:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Konu/sunu açarak
    Aldığı Oled panelini uzaylı teknolojisiymiş gibi göklere çıkaranlar(evet beyaz renk gibi bazı parazitlerini saymazsak, genel görüntü babında oledler iyidir ancak)
    Yine aynı konunun sonunda hep "Arkadaşlar benim oled yandı ne yapmamı önerirsiniz?" derler.
    Asıl marka fanatikleri ise bu durumda suspus olurlar
    Kendi Oled'lerinin başına böyle birşey gelmesin diye dua ederek panelin bir köşesine nazar boncuğu eklerler..

Öyle veya böyle kullanın
    Logo yanığı bir oled'de FİZİKSEL olarak olmak zorundadır
    Babasının hayrına değil bu yüzden yıl 2019da dahi bu panele bu risk derecesi verilir.

Konuda bazıları ceplerinde en son modelini taşıdıkları Samsung'un QLED'ini küçümsemiş
    Adam sana Q80/90 gibi modellerle oledvari bir görüntü ve 10 yıl panel garantisi veriyor daha ne yapsın istiyorsunuz
    Birde amudamı kaksın ?

Alıntıları Göster
    Aynen Katılıyorum fanatik olmaya lüzum yok bu cağda tv 24 saat çalışsa bile sorun çıkarmaması lazım ben evde çoçuğuma fazla seyretme logo yapışır nasıl diyeceğim almakla hata yaptığımı kabul ederek kullanıyorum nerede fazla göze batan logo yanığı olursa tv çöpe atarım sonra başka bir tv alırım okadar basit artık kafaya takmıyorum yoksa balataları sıyıracagım ama oled tv asla almam hangi marka olursa olsun. samsung tvlerinde o video gibi kutuyu sevmiyorum tv duvara asılı nereye sokacağım oda olmaz hanıma anlatamam o extra kutuyu ...

• Dünyada 2020 yılı OLED ekran satışı 600 MİLYON adet olacak.
    5 Milyon TV ekranı dahil, çoğunlukla cep telefonu ekranı.

OLED üreticisi olarak Samsung da büyük imalatçı olarak işin içinde.

Ancak 2019 yılının Pazarlama Kralı Samsung sayesinde dünya OLED Samsung telefon kullanarak OLED LG yanar algısına yenilip kandırılmış tüketici dolu.

OLED ekranlı Samsung cep telefonu almayın yanar. Paranıza yazık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMB -- 3 Ocak 2020; 14:46:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMB

Dünyada 2020 yılı OLED ekran satışı 600 MİLYON adet olacak.

Ancak 2019 yılının Pazarlama Kralı Samsung sayesinde dünya OLED Samsung telefon kullanarak OLED LG yanar algısına yenilip kandırılmış tüketici dolu.

OLED LG yanar "algısı" mı

Bu algı değil ki %100 gerçek
    Ya forumu okumuyor yada logo yanık şikayetlerini görmezden geliyorsunuz.

Günümüz teknolojisine göre
    "Belirli bir kullanımdan sonra bir oled de logo yanı olmatacağını düşünmek
    Bir gün güneşin tersten doğacağını düşünmekle aynı şeydir
    Oled teknolojisinde "Fiziksel olarak" logo yanığı olmak zorundadır peki neden?
    Çünkü:
    Bu panelin piksellerinin her biri kendi ışık kaynağına sahiptir ve belirli bir kullanımdan sonra özellikle sabit görüntü olan yerlerde falsolar başlar,
    Bunu size bir örnekle açıklamam gerekirse;
    Sıfırken kristal berraklığında olan, ancak devamlı far ışığına maruz kaldığı için, belirli kullanımdan sonra SARARAN araba far camları nasıl renk değiştiriyorsa, yaklaşık aynı mantık oled piksellerindede mevcuttur...
    Bu yüden Oled panellerde belirli bir süre veya aynı kanalın sıkça izlenmesi halinde LOGO YANIĞI'nın fizik kurallarına göre olmama ihtimali yoktur! 
    Bütün mesele şu aşağıdaki veride...
    OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 3 Ocak 2020; 15:6:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OMB

Dünyada 2020 yılı OLED ekran satışı 600 MİLYON adet olacak.

alın kulanın arkadaşlar kimseye mani olmuyoruz bizim gibi sonuçlarına katlanırsınız veya birşey olmaz okadar basit ben başımdan gecen olayları yazdım gerisi size kalmış güle güle kullanın...kimseya onu alın bunu alın demeye hakım yok saygılar benden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolom -- 3 Ocak 2020; 15:12:42 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.