Şimdi Ara

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
44
Favori
50.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar samsung 65Qled70r ile lg oled75C9pva arasinda tercih yapmam lazim. Goruslerinizi bekliyorum. Saygilarimla.
  • Telegram LG Oled Grubu.
    Telegram
    LG OLED TV KULLANICILARI GRUBU
    https://t.me/joinchat/HHaseRnmaMKFxiTx1a7aYw

• quote:

Orijinalden alıntı: Zia06

Arkadaslar samsung 65Qled70r ile lg oled75C9pva arasinda tercih yapmam lazim. Goruslerinizi bekliyorum. Saygilarimla.
    Hocam OLED TV deki görüntü kalitesini ayrıntı detayı hiç bir üründe alamazsınız baktığınız SAMSUNG modeli yanından dahi geçemez bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlgckm

değerli form üyeleri;

oled tv hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. yaklaşık 2 ay önce ankara Kentpark AVM'den 55C9 lg oled tv satın aldım. (mağaza müdürü piyasadaki ve fiyat arama motorlarındaki rakamın hatırı sayılır bir şekilde altında bi rakama verdi televizyonu, kendisine müteşekkirim.oysa ki pandemiye bağlı kur artışından dolayı sıkı zam görmüştü...) 1 gün sonra yetkili servis kurulumu yaptı. kurulumu sırasında isteğim üzerine ölü piksel kontrolü ve kullanım süresi kontrolü yapıldı. görevliler televizyonu akım kesici priz ile birlikte kullanmama söylediler. ben cihazı 2000 VA lik interaktive güç kaynağı ve ile kullanıyorum. akım kesici priz de var ama sonra güç kaynağı varken ona gerek olmadığına karar verdim. görüntü kalitesi çok iyi. ''oled ışığ (60) parlaklık, kontrast ve renk değerlerini maksimum değerlerin yarısı oranında kullanıyorum.'' (hafif karanlık oluyor ama... ) her kapandıktan sonra piksel taraması için ayarlıyorum. logo ışığı düşükte. aynı kanalda çok uzun kalmamaya dikkat ediyorum. Netflix, YouTube, Apple TV, oyun ve normal tv kanallarının parlaklık ayarlarını ayrı ayrı yapılması gerekiyor. bir keresinde elektrik kesintisi sonucu sanırım enerjinin yüksek gelmesinden olacak ki upsnin devreyi açtığına ve cihaza enerji göndermediğine şahit oldum. ups olmasaydı belki de zarar görecekti, bilmiyorum... aslında bu durum tüm cihazlar için geçerli. şu anda televizyonda bir sorun görünmüyor. yalnızca kanal geçişlerini yavaş buldum. evdeki tek aktif televizyon olduğu için sanırım günde 12-15 saat arası çalışıyor. ekran yanması, logo yapışması, ölü piksel v.b. bir sorunla karşılaşırsam buradan yazarım. teşekkürler. saygılarımla.
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın bizim mağzamızı tercih etiğiniz içinde teşşekür ederiz

• quote:

değerli form üyeleri;

oled tv hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. yaklaşık 2 ay önce ankara Kentpark AVM'den 55C9 lg oled tv satın aldım. (mağaza müdürü piyasadaki ve fiyat arama motorlarındaki rakamın hatırı sayılır bir şekilde altında bi rakama verdi televizyonu, kendisine müteşekkirim.oysa ki pandemiye bağlı kur artışından dolayı sıkı zam görmüştü...) 1 gün sonra yetkili servis kurulumu yaptı. kurulumu sırasında isteğim üzerine ölü piksel kontrolü ve kullanım süresi kontrolü yapıldı. görevliler televizyonu akım kesici priz ile birlikte kullanmama söylediler. ben cihazı 2000 VA lik interaktive güç kaynağı ve ile kullanıyorum. akım kesici priz de var ama sonra güç kaynağı varken ona gerek olmadığına karar verdim. görüntü kalitesi çok iyi. ''oled ışığ (60) parlaklık, kontrast ve renk değerlerini maksimum değerlerin yarısı oranında kullanıyorum.'' (hafif karanlık oluyor ama... ) her kapandıktan sonra piksel taraması için ayarlıyorum. logo ışığı düşükte. aynı kanalda çok uzun kalmamaya dikkat ediyorum. Netflix, YouTube, Apple TV, oyun ve normal tv kanallarının parlaklık ayarlarını ayrı ayrı yapılması gerekiyor. bir keresinde elektrik kesintisi sonucu sanırım enerjinin yüksek gelmesinden olacak ki upsnin devreyi açtığına ve cihaza enerji göndermediğine şahit oldum. ups olmasaydı belki de zarar görecekti, bilmiyorum... aslında bu durum tüm cihazlar için geçerli. şu anda televizyonda bir sorun görünmüyor. yalnızca kanal geçişlerini yavaş buldum. evdeki tek aktif televizyon olduğu için sanırım günde 12-15 saat arası çalışıyor. ekran yanması, logo yapışması, ölü piksel v.b. bir sorunla karşılaşırsam buradan yazarım. teşekkürler. saygılarımla.
    Sırf kendi ve mağazasının reklamını yapmak için
    Fake hesap açıp ilk mesajında kendi kendisini öven bir satıcının hala tek bir cümlesine itibar ediyorsanız
    Kusura bakmayın suç onun değil sizindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 26 Mayıs 2020; 10:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Telegram LG Oled Grubu.
    Telegram
    LG OLED TV KULLANICILARI GRUBU
    https://t.me/joinchat/HHaseRnmaMKFxiTx1a7aYw
    Hocam neden heryerde bunu paylaşım yapıyorsun?

• OLED TV Satışları 10 Milyonu Aştı

LCD TV’nin saltanatına son veren yeni nesil TV OLED, sadece 7 yılda 10 milyon adetten fazla satıldı. 19 global markaya OLED panel üreten LG Display, bu tarihi satış rakamının gururunu yaşıyor.

Global pazar araştırma şirketi Omdia'ya göre, OLED TV'lerin toplam satışı Şubat 2020’de 10.05 milyon adede ulaştı. Bu rakama, ilk büyük boyutlu panellerin Ocak 2013’te LG Display üretim hattından çıkmasından bu yana geçen 7 yılda ulaşılması ise özel önem taşıyor. Bu dönüm noktasıyla, tıpkı 2000’lerde LCD TV’nin CRT TV’nin tahtına oturmasına benzer bir durum gerçekleşmiş oldu. OLED TV, 10 milyon satış rakamını aşarak yeni nesil TV olma ünvanını taçlandırdı.

Yıllık 35 binden 3,3 Milyona

OLED paneller piyasaya sunulduğundan bu yana, her geçen yıl satışları katlanarak arttı. 2013 yılında sadece 35.000 adetle başlayan satışlar, 2017 yılına kadar kademeli olarak yılda 1.7 milyon adet satışa, ardından 2018'de 2.9 milyona ve geçen yıl da 3.3 milyona yükseldi. 2019'un dördüncü çeyreğinde, OLED panelleri dünya çapında satılan tüm ekran panellerinin (TV'ler için) yüzde 11'ini oluşturdu. Omdia, OLED’in satış hacmi payının 2023’te yüzde 23’e ve 2025’te yüzde 25’e ulaşacağını tahmin ediyor.

OLED panelindeki her piksel, renkleri üretmek için harici bir ışık kaynağına veya arka ışığa ihtiyaç duyan LCD panellerin aksine kendinden ışık yayıyor. Genellikle panelin arkasında veya kenarlarında bulunan bu aydınlatma kaynağına duyulan ihtiyaç, LCD'nin kusursuz siyah sağlayamayacağı anlamına geliyor. Diğer yandan OLED paneller, kendinden aydınlatmalı piksel teknolojisi sayesinde derin siyahlar oluşturabiliyor.

OLED Panellerin Tek Kaynağı LG Display

Şu an itibariyle, toplam 19 marka OLED TV üretiyor ve satıyor, ancak kullandıkları paneller tek kaynaktan geliyor: LG Display… OLED panel kullananlar arasında; LG, Skyworth, Konka ve Changhong, Sony, Toshiba ve Panasonic ve Philips gibi önde gelen markalar bulunuyor.

• Konuda sürekli Samsung'a sallanmış ama Samsung en büyük OLED üreticilerinden biridir.
    Cep telefonuna da OLED'i yaygın kullanan ilk üreticidir. Bunu başta belirtelim.

Her OLED panel yanmayı tadacaktır. Er yada geç, bu teknolojinin özünde var bu durum.
    Siz parlaklığı düşürerek, giriş voltajını temizleyerek sadece bu süreyi uzatmış olursunuz. Ki giriş voltajı bence panelden ziyade cihaz kartını korumaya yarar. Ben panelinden çok kartı yanan çok tv şikayeti gördüm voltajdan.
    Bir cep telefonunun ortalama kullanımı 5 yılı geçmez. Çoğu kullanıcı 3 yılda bir değiştiriyor özellikle üst modelleri. Dolayısıyla üreticiler burda basıyor 1000 nit parlaklığı OLED'i dibine kadar kullanıyor.
    Ama aynı parlaklığı OLED TV'de HDR'dır şudur budur kullanınca panelin ömrü ciddi kısalır.
    Parlaklığı kısarsan da o kadar para verdim üst seviye tv aldımın çok anlamı kalmayacak. Ha yine siyahlar filan çok güzel ona lafım yok ama Ferrari alıp 100'le gitmenin de keyfi yok.
    Logo yanmasını belki görüntüyü milim sağa sola kaydırıp cambazlık yapıp azaltabilirsin, uzun sürelerde auto off koyarsın ki aynı görüntü kalmasın v.s. ama bi yerde seyredilen içerikte hep ortak noktalar yanık kalıyorsa o burn in oluşacaktır kaçış yok.
    TV'nizi çok uzun yıllar kullanacaksanız OLED TV bence hala şüphe ile bakılacak bir teknoloji... LG'den başka yaygın kullanan marka da pek yok. 3-5 yılda bir telefon gibi değiştirecek gücünüz varsa zaten alın geçin bunların hiçbirini düşünmeye gerek yok.
    Hadi önceden diyorduk OLED pahalı diye kullanılmıyor ama yıl olmuş 2020 yine çoğu marka IPS ve VA panelli TV yapıyor.
    Hadi Samsung yapmıyor çünkü eski teknolojiyi pahalıya kaktırma amacı var diyelim, Sony niye yaygın olarak üretmedi, Philips niye sadece 1-2 modelde kullanıyor? Bu soruları da sormak lazım.

• konu farklı bir mecraya doğru gitmiş, amacından sapmış sanki... alıntı yaptığınız pasaj bana ait. ben Burak Bey den aldım televizyonu. kendisini tanımam. hiç (şahsen) tanımadım. telefonla konuştum. pazarlık da bu şekilde oldu. ürünü stoğun sınırlı olmasına rağmen hayli uygun bir fiyata bana ayırtmış sağolsun. gittiğimde kendisi yoktu, söylediği rakama çalıştığı mağazadan başkasından teslim aldım. amacım mağaza veya kişi reklamı değil. hiç de olmadı. yalnızca çok endişelenerek aldım. forumda söylendiği, tavsiye edildiği gibi kullanıyorum. daha önce de yazdığım üzere 2000 lik interactive güç kaynağı ve tüm renkler yarı değerde. güç kaynağı ısındığı zaman fan açıyor ve odada nahoş bir ses oluyor. renkleri yarı değerde kullanmak da görüntüyü biraz karanlık gösteriyor. amacım oled alacak arkadaşlara fikir verebilmekti. şu anda hayalet ekran veya ölü piksel sorunum yok. olmayacak anlamına gelmez bence. olursa da buradan yazacağım. görüntü kalitesi tartışmaya kapalı. Q led, oled ile aynı sınıfın oyuncusu olmayabilir. 5 yıl garanti yaptırdım. yanık endişem halâ gitmiş değil. ama dediğim gibi alalı 2 ayı geçti sanırım. şu anda bir şey yok . olmasın da zaten :))) umarım uzun yıllar böyle gider. C9 un kanal geçişleri çok yavaş. ses kalitesi muntazam. o varken evde başka bir cihaza çok ihtiyaç duymuyorsunuz. arayüzü ayrıntılı düşünülmüş. dediğim gibi oled almayı düşünen arkadaşlara bir fikir vermek için yazdım. alırken küçük bir servet ödüyorsunuz neredeyse, günümüz geçim şartlarında düşünülmesi gereken bir seçim. risk var mı bence evet. değer mi? bak bu kişiye göre değişir. bilinçli kullanmak önemli gibi görünüyor. bu öyle bir cihaz. biraz da şans işi olabilir bu televizyon (ve türevleri) işi... piyasada revizyondan dönen cihazlar da var galiba. aldığın yerin güvenirliliği önemli o yüzden... bayii tercihimdir. risk her zaman vardır belki. aldığımız yere dikkat ederek bunu minimize etmiş olduk. aylardır okuduklarımın bir sonucu olarak global bazda ilgili tüm ürünlerde oledin pazar payının arttığını düşünenlerdenim. ve bu çizgi oled ürünler daha da geliştirilerek yukarı doğru çıkacak bence. hatta bazı markaların led-lcd tv üretim fabrikalarını elden çıkardığını dahi okumuştum. ha ileride mini led, mikro led panel, oled paneli kalitede geçer, bu panelin yanık problemi devam eder, bilemem ... ama şu an için denenen değil, tüketiciye ulaşan, satışa sunulan görüntü ürünleri arasında oled panel bence rakipsiz. zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. saygılarımla.

• Şahsen Burak beyin reklama falan ihtiyacı yok o kentpark şubedeki tanınmış satıcılardan bizzat bende tv yi kendisinden aldım o yüzden Samsung fanlarına yedirmeyiz :)
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    reklama ihtiyacı olmayan adama foruma para verip konu açıyor reklam yapıyor yanlış bilgi veriyor biz düzeltincede mesajlarımızı siliyor kraldan çok kralcı tiplerde burda hikaye anlatıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih85

Merhabalar, LG oledtv de tam anlayamadığım birşey var.

tv kapandığında pixel düzeltici çalışmaya başlar.

ekran değişimi,ekranı hafifçe hareket ettirir.

özellikle logo için logo parlaklık ayarı

bu özellikler aktif iken yanma ihtimali yine ne düzeyde var oluyor?

birde merak ettiğim TV yayını izlerken,

2 saat A kanalını izledik diyelim sonra 5dk B kanalını izledik
    tekrar A kanalına dönüp 2 saat daha izledik,
    ara vermelerle beraber bu A kanalını günde 5-6 saat izlediğimizi varsayalım

bu 5dk lik farklı kanal geçişleri iz bırakma oranını %0 a indiriyormu

yanlış ifade ettiysem affola,
    Hocam boyle kanal degistirdim resetledim gibi bir durum maalesef yok. Kumulatif artan bir surec bu. kisaca mantik her pikselde beyaz, kirmizi, mavi ve yesil renk veren 4 tane (o)led var. Surekli kirmizi logoya magruz kalirsa piksel bir yerden sonra verdigi kirmizi isik miktari azaliyor ve iyi kirmizi renk verememeye basliyor piksel. Sonrada dediginiz logo yanigi gerceklesiyor. 5dk'ligina kanal degistirmek bir ise yaramaz acikcasi. Aslinda her led bir yerden sonra eskisi kadar isik veremez. Normal led tvler arkaki beyaz ledler butun pikselleri aydinlattigi icin onlarda bu surec uzun donemde parlaklik kaybi olarak yansiyor. Cunku oled gibi her pikselin kendi isik kaynagi yok. Bu surec nasil yavaslar derseniz dusuk parlaklikta kullanmak en mantikli cozum. Cunku yuksek parlaklik yuksek isi demek isida her elektronik cihazin oldugu gibi ledlerin de erken yaslanmasina neden oluyor. Pixel shifter dediginiz sey ekranda sabit bir goruntu varken onun rengini degistiriyor ve sabit bir goruntu kalmasini engelliyor. logo parlakligi ayari ise ekrandaki sabit goruntunun parlakligi azaltiyor. Bunlar hep koruyucu onlemler. Ama bence gunde 12 saat izlenmiyorsa o kadar korkmaya gerek yok samsung yillardir oledi telefonlarda kullaniyor cogunluk ekran yanmadan telefon degisiyor. Aslinda o kadar kisa omurleri olan bir sey degil b7 oledlerde bu kadar yanik olmasinin sebebi panelin asiri isinmasindan kaynaklandigi soyleniyordu. Yeni serilerin bu konuda daha iyi oldugu soyleniyor yillar gectikce gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 3 Haziran 2020; 10:58:31 >

• quote:

konu farklı bir mecraya doğru gitmiş, amacından sapmış sanki... alıntı yaptığınız pasaj bana ait. ben Burak Bey den aldım televizyonu. kendisini tanımam. hiç (şahsen) tanımadım. telefonla konuştum. pazarlık da bu şekilde oldu. ürünü stoğun sınırlı olmasına rağmen hayli uygun bir fiyata bana ayırtmış sağolsun. gittiğimde kendisi yoktu, söylediği rakama çalıştığı mağazadan başkasından teslim aldım. amacım mağaza veya kişi reklamı değil. hiç de olmadı. yalnızca çok endişelenerek aldım. forumda söylendiği, tavsiye edildiği gibi kullanıyorum. daha önce de yazdığım üzere 2000 lik interactive güç kaynağı ve tüm renkler yarı değerde. güç kaynağı ısındığı zaman fan açıyor ve odada nahoş bir ses oluyor. renkleri yarı değerde kullanmak da görüntüyü biraz karanlık gösteriyor. amacım oled alacak arkadaşlara fikir verebilmekti. şu anda hayalet ekran veya ölü piksel sorunum yok. olmayacak anlamına gelmez bence. olursa da buradan yazacağım. görüntü kalitesi tartışmaya kapalı. Q led, oled ile aynı sınıfın oyuncusu olmayabilir. 5 yıl garanti yaptırdım. yanık endişem halâ gitmiş değil. ama dediğim gibi alalı 2 ayı geçti sanırım. şu anda bir şey yok . olmasın da zaten :))) umarım uzun yıllar böyle gider. C9 un kanal geçişleri çok yavaş. ses kalitesi muntazam. o varken evde başka bir cihaza çok ihtiyaç duymuyorsunuz. arayüzü ayrıntılı düşünülmüş. dediğim gibi oled almayı düşünen arkadaşlara bir fikir vermek için yazdım. alırken küçük bir servet ödüyorsunuz neredeyse, günümüz geçim şartlarında düşünülmesi gereken bir seçim. risk var mı bence evet. değer mi? bak bu kişiye göre değişir. bilinçli kullanmak önemli gibi görünüyor. bu öyle bir cihaz. biraz da şans işi olabilir bu televizyon (ve türevleri) işi... piyasada revizyondan dönen cihazlar da var galiba. aldığın yerin güvenirliliği önemli o yüzden... bayii tercihimdir. risk her zaman vardır belki. aldığımız yere dikkat ederek bunu minimize etmiş olduk. aylardır okuduklarımın bir sonucu olarak global bazda ilgili tüm ürünlerde oledin pazar payının arttığını düşünenlerdenim. ve bu çizgi oled ürünler daha da geliştirilerek yukarı doğru çıkacak bence. hatta bazı markaların led-lcd tv üretim fabrikalarını elden çıkardığını dahi okumuştum. ha ileride mini led, mikro led panel, oled paneli kalitede geçer, bu panelin yanık problemi devam eder, bilemem ... ama şu an için denenen değil, tüketiciye ulaşan, satışa sunulan görüntü ürünleri arasında oled panel bence rakipsiz. zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. saygılarımla.
    Hocam kim yorum yaparsa ben sanıyorlar rüyalarında beni görüyorlar 2 tane samsung promtörü bu sadece size yazılan birşey değil diğer konularda aynısı yapıyolar bunlarla en güzeli muhattap olmamak
    Güzel günlerde kullanın en ufak sorun sıkıntı yaşarsanız direk benimle iletişime geçebilirsiniz bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaKnight

Şahsen Burak beyin reklama falan ihtiyacı yok o kentpark şubedeki tanınmış satıcılardan bizzat bende tv yi kendisinden aldım o yüzden Samsung fanlarına yedirmeyiz :)
    Hocam eyvllah saolsın beni bilen biliyor bilmeyende bilmesin gerek yok
  • Herkese merhaba. LG oled b9 sahibiyim. Tunçmatik lite ll 650 va bir ups aldım. Amacım voltaj dalgalanmasını engellesin ve elektrik gittiğinde 1 dk dayansın yeter. Aküsünü yenisiyle değiştirdim. Ups e tv, ses sistemi ve ps4 bağlı. Deneme amaçlı ups in fişini çektiğimde tüm her şey kapandı. Tv 130 watt çekiyor olmalı, ps4 uyku modundaydı zaten. Sebebini bilen veya yönlendirebilecek biri var mı aramızda?
  • Sadece tv yi bağlayıp denedim yine aynı şekilde ups in fişini çektiğimde tv kapanıyor.
  • TheBlindWatchmaker T kullanıcısına yanıt
    Ups’nin 2 çıkışı vardır.
    Biri regülasyon çıkışı buraya bağlarsanız şebekeden gelen voltaj regüle olur ama akü koruması olmaz dolayısıyla elektrik gidince kapanır
    Diğer çıkış hem akü hem regülasyondur.
    Buraya bağlarsanız enerji kesintisinde cihazı aküden beslemeye devam eder.
    Akü çıkışına rağmen ups fişini çekince güç kesiliyorsa Ups nin aküleri ya ömrünü doldurmuştur (%90) yada ups akü besleme&şarz devresinde sorun vardır.(düşük ihtimal).
    Ups yeni değil birkaç yıllıksa aküler bitmiştir.
    Akülerin ortalama süresi 4-5 senedir.

Not:650 va bir ups PS4 ve OLED için bir sınır voltajı sağlar çünkü iki cihaz neredeyse bu Ups çıkışı kadar güç çeker. Aşırı akımdan kesiyor olabilir.Ps4 gücünü hafife almamak lazım özellikle yüksek performans modunda tüm fanlar ve ekran kartı fanları devreye girince ciddi güç ister.Size önerim varsa imkan 1000va bir powercom marka ups olur.Ebediyen akü değişimi dışında kafanızı ağırtmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 10 Haziran 2020; 23:17:47 >

• AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Dediğiniz gibi olmalı. Tv yi diğer çıkışa bağlayınca ve ups e gelen elektriği kesince tv kapanmadı. Benim için öncelik tv. Şimdilik böyle kullanmaya devam edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.