Şimdi Ara

OLEFINI Klima Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar tekrardan Olefini klimalar hakkında bilgisi olan var mı acaba forumda da okudum. Bu ürün Türkiye'de hava perdeleme konusunda uzman bir firmaymış ve Türkiye'de 1 numara diyorlar şimdi klima sektörüne de girmişler Arçelik Vestel Samsung Beko Bosch vb gibi klimaların bilginiz varsa eğer İnverter sistemleri AC akım kullanılırlar ama bu marka DC inverter kullanıyor Midea gibi özellikli bir ürün. 9.000 lik inverter ürünleri 2.000 tl den başlıyor bugün soruşturdum bir bayi de kampanya var 1.700 tl dediler pazarlık yapmadım daha :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megas-XLR ver. 2.0 -- 19 Ağustos 2015; 21:39:24 >

• Merhaba

Aynı şekilde bende bu markaya yöneldim.kullananlar var ise yorumlarını bekliyoruz.

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800btu gücündeki cihaz üzermi,memnun mu eder. Katalog değerlerinden hiç anlamıyoru açıkçası. Tüketim değerleri ortalama ne olur,cihaz sessiz midir vs

OLEFINI Klima Hakkında Yardım

• jacko_aj_s kullanıcısına yanıt
    Tüketimi kullanılacak alanın şartlarına ve sizin alışkanlıklarınıza bağlıdır ancak soğutmada minimum 660 watt tüketiyorsa açıkçası bana biraz fazla geldi.

Çok detaylı bakmadım ama listedeki en verimsiz cihaz da 18.000BTU olan gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unreleased

Tüketimi kullanılacak alanın şartlarına ve sizin alışkanlıklarınıza bağlıdır ancak soğutmada minimum 660 watt tüketiyorsa açıkçası bana biraz fazla geldi.

Çok detaylı bakmadım ama listedeki en verimsiz cihaz da 18.000BTU olan gibi gözüküyor.

Bu değerler bakacak olursak yıllık bana ne kadarlık bir fatura yansır.kışın kullanmıcam ama yazın 7.24 çalıştığını varsayalım mesela

Setlediğiniz değerden tutun da odanın metrekaresine, kapı açılma sıklığına, dışarıdaki nem miktarına göre bile tüketim değişebilir, yani net tüketimi hesaplamak çok zor.

İyi ihtimalle ortalamayı 800 watt kabul etsek, 0.8 * 24 = 19.2 * 30 = 576 * 0,44 = 253,44 TL
    Yılda yazın 3 ay kullanımda 760,32 TL
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    merhaba ilginiz için teşekkür ederim.hiç haşır neşir olmadığımdan soruyorum,800watt değerini nerden hedapladını katalogdan üç aşağı beş yukarı?

bir de hesaplamadaki hangi rakamlar neyi ifade ediyor?

ben muhtemelen çok sıcaklarda sabahtan akşama kullnıyor olurum fakat ayın her günü çok sıcak olmayacaktır ve 30 un altına düşen sıcaklarda açma gereği duymayabilirim belki.buna göre tahmini faturam 100-150 arası gelir gibime geliyor sizin hesabınıza göre.

saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ortam set edilen derece geldiği/yaklaştığı zaman 660~1000 watt tüketeceğini düşündüğüm için bunun ortalamasını aldım. (İlk açıldığındaki tüketimi göz ardı ettim.)

24 saati,

30 ayı,

0,44 ise 1kW elektriğin birim fiyatını ifade ediyor.

Zaten inverter klimalar değişken devirli olduklarından dediğim gibi net tüketimi hesaplamak çok zor, bu hesap size fikir vermesi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.