Şimdi Ara

Olimpiyat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben liseler arası Bilgisayar Olimpiyatlarına katılacağım daha önceden kodlama bilgim epey var lakin hiç C kodlamadım. Okulda matematiğim iyi lakin olimpiyat sorularını pek anlayamadım. Bana C için ve bilgisayar olimpiyatı için onerebileceginiz online eğitim var mı? Veya sizin tecrübelerinizden izlemem gereken yol nedir ?
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Antik yunanda yüzme koşu vs için düzenlenen olimpiyatın programcılık için düzenlenmesi biraz komik. Liseler arası düzenlenmesi ise daha da komik. Bu işler u.arası olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır aynı tip sorular sorulur durur. Müfredatı belli zaten. Güncel değil.
    Ezber mantığı ile devam eden bir etkinlik. Üretilen bir ürün yok. Kimseye faydası da yok. Bu yüzden de gereksiz yere çok abartılmaktadır.

Bence zaman kaybetme bunlarla. Boş işler. Ürüne yönelik çalışırsan daha doğru edersin.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız lakin üniversite sınavı stresine katlanmak istemiyorum. Galiba burada bir başarı aldığım takdirde sınavsız bir şekilde bilgisayar mühendisliği okuyabilecek misin. Zaten C öğrenmek istiyordum. Bu bahane oldu. Yalnızca matematik kısmı biraz zorlayacak

• Olimpiyat C öğrenme motivasyonun oluyorsa yazılım işinde cok fazla ilerleyemezsin cunku bu işte self-motivation yani içten gelen güdüler önemlidir İyi programcılara şöyle bir bak. Hiçbirisi böyle şeylerle motive olan kişiler değildir.

Hackathon olayı vardı bir de. Hacker Maraton yani. Bir problem veriliyor, gruplar gece gündüz o problemi çözmeye calışıyor. Tabi ki saçmalık. Cok fazla devam etmedi yok artık.

• Biraz yanlış anlaşıldım galiba. Ben 2-3 yıldır kendi çabam ile öğreniyorum zaten yazılımı. Lakin C yi bir yanım isterken bir yanım istemiyordu. Bu yüzden de baslayamiyordum. Çünkü çok karmaşık bir dil. Ama PC ye de neredeyse tam hakimiyet sağlıyor. C öğrenmek için bir bahane olur dedim. Yoksa C#, Python ve JavaScript biliyorum zaten

• Kim kafalıyor sizi kardeşim. Ne sınavsız girişi Üniversiteye. Öyle bir şey yok ve hiç bir zaman da olmadı.
    Sadece derece alanlara üniversiteye girişte ufak bir ek puan veriliyor o kadar.

Şaka gibisiniz çocuklar gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trabzonspor futbol okulu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Milli Takıma girildiği takdirde sınavsız bir şekilde üniversiteye girilebiliyor.

• Sınava girmeye ne zaman karar verdiniz ?

• Aferin. Sen aynen bu şeklide devam et. Sakın yolundan sapma. En doğru yolu bulmuşsun. Vaktin çok nasıl olsa.
  • Olimpiyatlara hazırlananları Recep Abi unutmadı :)

Olimpiyat

Olimpiyat

• Bu konuya üstteki yazılanları pek dikkate almanı tavsiye etmem
    Olimpiyata ilgilenmeye başlaman vb çok iyi
    Sonlu kısmında sıkıntı yoksa c/cpp de öğrenirsin, halledebilirsin

Benim bilg olimp e nasıl çalışıyor başlanır çok bilgim yok
    Sonlu kitabı + c dili yaparsın sonra algoritma çalışmalarıyla devam edersin hızlıca
    İnternetten vb üst dönem olimpiyatçı stalklayıp iletişime geçebilirsin

sonlu için falan mat olimp için kullanılan geomania vb türkçe olarak kaliteli kaynaklardan

Bilgisayarda genelde yabancı kaynak kullanılıyordur muhtemelen

cp algorithms , geeks for geeks diye bir siteler falan var

Öğrendiğin programlama ve algo. Bilgini hackerrank codeforces gibi competitive programming sitelerinde alıştırma yaparak geliştirebilirsin

Başarılar dilerim
    Bilg. Müh. 2 sınıf öğrencisiyim, olimpiyat vb nedir ne değildir bilgim var, üstteki yorumların doğru olmadığını düşündüğüm için dikkate almamanı tavsiyr ettim

Olimpiyata iyice çalışırsan zaten o çalışma kültürü/temposu vb ile son seneni üni sınavına ayırırsan en yüksek yerleri kazanabilirsin, ben de böyle bir yerde okuyorum tanıdığım bir sürü olimpiyatçı var

Ek: kaçıncı sınıfsın
    Okulda olimpiyat takımı var mı, yoksa kendin mi çalışacaksın, okul destek mi köstek mi oluyor
    Gibi şeyleri de değerlendirmeni tavsiye ederim
    11. Sınıfsan 1 senede uluslararasına gitmen oldukça düşük olacaktır diye tshmin ediyorum, seni tanımıyorum.

Başka dil biliyorsan hızlıca c eğitimi vb izleyip c okuma ve yazmaya başlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 24 Şubat 2020; 1:5:45 >

• Olimpiyat

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    9. Sınıfım
    Bizim okul fen lisesi olduğu için pek bilgisayar ile alakası olan yok. Olanlar da sadece oyun oynamak için kullanılıyorlar
    Ben bilgisayar olimpiyatında tek kişiyim okulda ama bilgisayar hocamız ile çalışıyoruz lakin onunda bir C geçmişi olmadığı için biraz sıkıntı yaşıyoruz. Aslında Python falan sorsalar daha güzel olurdu ama C kısmını hallederim diye düşünüyorum. Benim için asıl sıkıntı olan matematik kısmı. Matematik hocalarımız çok yoğun hem onların da olimpiyat takımı var hem de 12. sınıflar için çok çaba sarf ediyorlar. O yüzden benimle ilgilenecek zamanları kalmıyor. O yüzden benim asıl sıkıntım matematik.

• Fen lisesinde bilgilsayar ile ilgilenenlerin aslında oyun ile ilgilenmesi...

Bilgisayar öğretmenlerinin C geçmişi olmaması...

50 yıldır 50 milyon kişinin öğrendiği C'yi olimpiyat olursa öğrenmek...

hayal gücü ile öğrenilen Matematiği öğretmenler ilgilenirse öğrenmek...

Parçaları birleştirince fiyasko bir görüntü ortaya cıkıyor.

• Boşuna zamanını kaybetme, milli takıma girmen pek mümkün değil. Neden mi?

Sadece 4 kişi alıyorlar. Ve şuan bir çok eğitmen, okul öğrencilerini orta okuldan beri olimpiyata hazırlıyor. Milli takıma girme ihtimalin çok düşük sen daha C dahi anlayamıyorken 9. sınıfta olup orta okuldan beri olimpiyata hazırlananlar var. Kendini geliştirmeye bak.
  • judonisdead J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konu sahibi 9. Sınıfmış yani zaman kaybı olarak göremeyiz, 11-12 olsa derdik sınava çalışmak daha mantıklı vb.
    Milli takıma girmesi kolay değil ama belli de olmaz yani kendisinde açığa çıkmamış bir yönüdür bu öğrenince her şeyi yapabilecek duruma gelir belki
    Matematik için ortaokuldan hazırlananlar oluyor da bilgisayar için yoktu.( yeni eklenmiş bu senelerde galiba)
    C anlamıyorken bir sıkıntı yok syntax i vb öğrenip anlamaya başlar.
    Olimpiyata harcadığı sürede kendini geliştiriyor zaten, beyin jimnastiği olarak görülebilir, olimpiyat temposuna alışan birisi genelde iyi sonuçlar alıyor, tanıdığım çoğu olimpiyatçı üni sınavında çok iyi yaptı. Ve başka alanlarda da başarılı.

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ben yazılım sorularını zorlanmadan yapabileceğimi düşünüyorum lakin benim için zor olan kısım matematik. Acaba matematik konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

• Matematik, hayal gücü isteyen geniş bir alandır ve "bana yardım eder misiniz" şeklinde pasif / edilgen modda öğrenilmez. Üni 1 ve 2'de toplam 4 dönem Mat görmüş kişi olarak ben kimseden yardım almadan, sorular üzerine tek başıma çalışarak, düşünme gücü göstererek çalıştım ve öyle öğrendim. Forum sadece takıldığınız içinden cıkamadığınız durumlarda yardımcı olur ki onu da en cok StackExchange 'in Math bölümü var, orası yardımcı olur.

• Altın Nokta Yayınları Matematik ve Bilgisayar Olimpiyatlarına Hazırlık Olimpik Sonlu Matematik - Kitapİşler
    Altın Nokta Yayınları Matematik ve Bilgisayar Olimpiyatlarına Hazırlık Olimpik Sonlu Matematik,Altın Nokta Yayınları,Kitapİşler - İşler Kitapevleri
    https://www.kitapisler.com/Altin-Nokta-Yayinlari-Matematik-ve-Bilgisayar-Olimpiyatlarina-Hazirlik-Olimpik-Sonlu-Matematik_45957.html?gclid=Cj0KCQjw6sHzBRCbARIsAF8FMpXl8fNghKIMjYFUqzRM7vUGNQary8C3tRpr5W9GuNMJcFNEroNVZ4YaAuHvEALw_wcB

ALTIN NOKTA YAYINEVİ
    Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık -2 TEMEL BİLGİLER-II (Güncellenmiş Yeni Baskı)
    https://www.altinnokta.com.tr/tr/kaynak-kitaplar/16-matematik-olimpiyatlarina-hazirlik-2-temel-bilgiler-2-9789756146637.html

Bu kitaplar iş görür gibi
    Son kitap 5 kitaptan oluşan bir serinin 2. Kitabı diğer kitaplarında da faydalı bilgiler var
    1 genel - 2 sonlu - 3 sayılar teorisi - 4 analizcebir - 5 analiz devam şeklinde olması lazım

bilg olimp çıkmışına baktım az önce hızlıca, st ve sonlu ağırlıklı var göründü
    5li seri eskiden maviydi, mavi kitap 1 ve üsttekilerden çalışabilirsin bence

Edit:https://fentepebilim.wordpress.com/2017/06/30/bilgisayar-olimpiyati-calismaya-baslayacaklar-icin-ilk-adim/
    Burada kombinatorik saymadan saymak kitabını yazmışlar bu da iyidir, içini bilmiyorum ama faydalı bir kaynak gibi duruyor

Edit2:https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-olimpiyatlarina-giris-yardim--92026919-2 bu konudaki bu alanda çalışmış kişilere yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 17 Mart 2020; 18:18:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.