Şimdi Ara

Olmayan fatura için icra bildirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu akşam 21.30 civarı sabit telefonum 0533 diye başlayan bir telefondan arandı. Karşı tarafta net anlaşılamayan telesekreter mesajı Bursa'dan bir avukatlık bürosu adına arandığımı, bir yıl önce kapattığım cep telefonunun numarası verilerek ödenmemiş faturam olduğu ve bunun için icra takibi başlatıldığı, bilgi için de 444 ile başlayan bir numarayı aramam gerektiğini bildiriyordu. Hem saatin geç olması, hem karşı tarafın telesekreter oluşu, hem de geri dönüş için tamamını anlayamadığım 444 lü bir numara verilmesi üzerine işkillendim. Zira borcum olmadığımdan emindim. Telefonun normal faturalarını bir gün bile aksatmamıştım. Telefonu kapattıktan sonra da gelen son faturayı gününde ödemiştim. Sonraki üç ay boyunca da herhangi bir fatura ihbarı olup olmadığı kontrol etmiştim. Üstelik o tarihten bu yana herhangi bir şekilde ne ihbar ne de tebligat almıştım. Bu nedenle önce arayan cep numarasını aradım. Karşıma telesekreter çıktı ve birkaç kurum adı sayıp ilgili kurumun numarasına basmamı istedi. Devam etmeden telefonu kapattım. Sonra Bursa'da böyle bir hukuk bürosu olup olmadığını araştırdım. Hukuk bürosu değil ama söylenen firmayla alakalı olabileceğini düşündüğüm bir avukatın olduğu bilgisine Bursa barosunun sitesi üzerinden ulaştım. Daha sonra da Turkcell iletişim merkezini arayıp borcum olup olmadığını müşteri temsilcisine sordum. Temsilci ödenmemiş herhangi bir borcum olmadığını, hakkımda adli takibat falan da söz konusu olmadığını teyit etti. Keza Turkcellin borç sorgulama servisinden de adıma borç gözükmüyor. Ödemelerine azami dikkat gösteren biri olarak bu durum fena halde canımı sıktı. Zira ortada bir fatura veya borç yok, olmayacak bir saatte telesekreter mesajıyla ne idüğü belirsiz bir yer tarafından borcum olduğu ve icra takibi yapılacağı bilgisinin paylaşılması söz konusu. Acaba ortada bir dolandırıcılık durumu mu söz konusu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 3 Nisan 2013; 14:58:00 >

• Bu işin büyük ihtimalle telefon dolandırıcılığı olduğunu düşünüyorum. Zira bugün söz konusu firmayı aradım. Turkcell ile hiçbir ilgilerinin olmadığını, şahıs avukatı olduklarını belirttiler. Onlar da adlarının böyle bir işe karışmasına şaşırdılar ve takipçisi olacaklarını belirttiler. Yine akşam beni arayan numarayı aradığımda ise kurum seçin diyen aynı telesekreter mesajı ile karşılaşıyorum. Sabah gidip e-devlet şifresi aldım ve sistemden adıma bir adli takip olup olmadığını kontrol ettim. Tabii ki yoktu. Gelinen noktada Turkcell firmasını da böyle bir durum olduğu konusunda gerek iletişim merkezi kanalıyla, gerek mail yoluyla, gerekse de şikayet siteleri üzerinden bilgilendirdim. Şimdi rahatım ama sabaha kadar çektiğim sıkıntı cabası...
  • Son gelişmeyi de aktarayım da tam olsun. Beni aradıkları cep telefonunu aradım ve bu sefer devam ettim. Turkcell için biri tıklayın dedi. Tıkladım ve karşıma bir bayan çıktı. Şu gerekçeyle arandım dedim. Ve kadın bana hiç adımı sanımı sormadan hemen ve çok hızlı bir şekilde hayatta ilk kez duyduğum ve şimdi hatırlamadığım bir inşaat firmasının adını verip alakanız var mı diye sordu. Hayır yanıtını verince de bir karışıklık olmuş, özür dileriz deyip telefonu kapattı. Ne şimdi bu? O şaşkınlığı üzerimden attıktan sonra tekrar verilen numarayı aramaya çalıştım ama hep meşgul çalıyor. Bu nasıl iş böyle yahu! Bu kadar basit mi! Akşamdan beri yaşadığım sıkıntı ne olacak! Allah onları bildiği gibi yapsın..
  • Son bir hususu da eklemek isterim. Turkcell'e bu konuyla ilgili attığım mesaja istinaden müşteri temsilcisi telefonla bana ulaştı. Onlara ilettiğim telefon numarası ve avukatlık bürosu ile hiçbir ilgilerinin olmadığını belirtti. Hatta numara Turkcell'e bile ait değilmiş. Öte yandan kapattığım cep numarasının hiçbir borcunun olmadığını ve hakkında herhangi bir hukuki takip durumunun da olmadığını teyit etti. Turkcell'e mesajıma hemen dönme duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Dolayısıyla mevzu Turkcell'in bilgisi dışında ve onların alet edildiği teşebbüsten ibaret. Hadise benim açımdan şimdilik kapandı. Fakat gelecekte bununla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.