Şimdi Ara

Ölmek İstiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ALLAH(cc) vermiş olduğu canı almanın ne kadar kötü ve kalıcı sonuçlar yani Cehennemlik olduğunu zaten biliyorsun, anlatmama gerek yok.

uzun uzun sana laf anlatmama'da gerek yok beyin gelişimin son derece yüksek seviyelerde olayları okuya biliyorsun ama farklı yorumluyorsun buda sende MANEVİ bir boşluk bırakmış sadece ve sadece fazla uzatmadan sana TAVSİYEM şuan bu satırları okuduktan sonra GİT 2 REKAT NAMAZ kıl gel yorum yap sonra tamammı canım kardeşim.
  • Cennete gitmiyceğinden emin olma bence.Bide yaşadığın nerdeyse her şeyi yaşadım psikologlara gittim paso yinede çabalamalısın ben öyle kurtuldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanla geçer
  • Kendimi okudum
  • :) ölünce kurtuluyon ya zaten daha büyük dertler başlıyo daha yolun başındasın

• quote:

Orijinalden alıntı: desertrose25

konuşamazsın. öyle bi şey. Sonra yazmaya başlıyosun ama yazmak da bi şeye hizmet etmiyo. kendini kendine anlatıyosun yazınca belki o işe yarıyor. biriyle konuşmuşsun gibi oluyor. Yalnızlık ne zaman can sıkar? kendini eğlendiremediğin zaman, canın bir şeye sıkkın olduğu zaman, bir şeyleri kaçırmış gibi hisssettiğin zaman canını sıkar. Ama işin garip kısmı ne biliyo musun, eninde sonunda tüm anlamı yaratan biziz anlıyo musun? tüm bu mutluluğu, mutsuzluğu, hepsi bizde biriken düşüncelerin toplamı. o yüzden o kadar karışık, o yüzden anlamakta zorlanıyorsun. kişi yalnız kaldığında yapmak istediği şeyleri yapmalı bence. bir şeye ulaşmak için, dikkat çekmek için ya da farkedilmek için falan değil. sadece, yapmak istediğin bir şey. sadece onu yaparken aldığın zevki yaşamak. hayat çok güzel aslında üzücü olan şey insanların çeşitli sebeplerle çeşitli korkularla buna kendini kapatması. öte yandan herkesin de her istediğini yapmaya fırsatı olmuyor. ama şöyle bi şey var, eninde sonunda ne yaşarsak yaşayalım, nelerden geçersek geçelim ne hissedersek hissedelim, bizi en kötü hissettiren şey kendimiz hakkındaki düşüncelerimizdir. başka birinin sizin hakkındaki düşüncesi ancak sizin kendiniz hakkındaki düşüncenize etki ederse canınızı sıkar. kişilerin düşüncelerini kontrol edemezsiniz. ancak kendinizi karartmayın. çünkü dışarda korkmanız gereken bir şey gerçekten yok. anlamı biz yarattığımız için, nasıl bakarsak öyle görürüz hayatı ve her şeyi. olayın özü bu. bi de fazla büyütmemek lazım, 13buçuk milyar yıllık evrende noktasın nokta. 20-30 senedir var olan bir nokta. gerçekten üzülmek herhangi bir şeye değebilir mi?

Yalnızlık bazen iyidir lakin bunu anlamlı kılan senin yalnızken neler yaptıklarındır. Kendini tanıma fırsatını elde etmeni kendini geliştirmeni sorgulatmayı sağlayan kafanı dinleyebileceğin huzur bulabileceğin insanların dertlerinden uzak olacağın kendinle yaptığın bi ortamdır. İnsan kendi kendisinin dostudur hayatta zevk alacağın neler var onları yap. Mesela bol bol kitap oku kitap insanın en iyi dostudur seni maddi ve manevi donatacak olan kitaplardır.Bu sayede hayata bakış açını değiştirip olayları iyi mülahaza etmeni sağlar.İlgini çekecek olan sevebileceğin tarzda kitapları oku.Mutlu olmak için illa sosyal olmak veyahut başkasına ihtiyaç duymak gerekmiyor.Nice insanlar vardır sosyal olup orda burda kendisini ispat etme çabasına girer baktığında adam zannedersin ama tanıdığında içinin ne kadar boş olduğunu görürsün.Asıl yalnız ve mutsuz olan bunlardır.İnsan kendi kendine de yetebilir .Tabi bu senin hiç bi zaman sosyal olmayacaksın anlamına gelmesin. Burda önemli olan doğru kişilere rast gelip seni anlayacak kafa dengi birilerini bulmaktır.

İş sende bitiyor senin beyninde beynine iyi ve olumlu şeyler yüklersen hayatın ona göre şekillenir ve ona göre yaşamaya başlarsın Hz.Ömer(r.a) bi sözü var inandığın gibi yaşamassan yaşadığın gibi inanırsın.Mutlu olmak istiyorsanız her şeyi kontrol etmekten vazgeçin. Unutmayın kontrol etmek istediğiniz her şeye yetişmeniz mümkün değildir. Hayatı akışına bırakmak, kontrol etmekten daha kolaydır.

Bu konuda insanların düşüncelerini falan önemsemeyin kimseyi takmayın içinizden ne geliyorsa onu yapın.Dışarıda çıkarsın arkadaşta edinirsin önemli olan doğru kişileri bulmaktır.Elbet biri gelip seni bulur veyahut sen bulursun.Kendini bunun için üzmek anlamsız ve boş.Tavsiyem namaza başlamanız ibadetinizi yapmanız bunlar yalnız olmadığınızı içinin huzurlu olacağınızın seni koruyup kollayacak bir Yaradanını olduğunu hatırlatmanıza vesile olacaktır.

Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın içimdekileri dökeyim dedim okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.Benden bu kadar inşallah gönlünüze göre olur herşey... Sağlıcakla

Kardeşim teşekkürler ciddiye aldığın için .önerilerine uyacağım. zaten namaz kılan biriyim ama bu aralar hatta 1 aydır bıraktım neden bilmiyorum tekrar başlamam gerekiyor

• Bence öl biz yaşıoz da noluyor ama ölmeden önce mezarının taşının içine wifi sakla arada girersin dh ye zebani kırbaçlaması videosu atarsın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.