Şimdi Ara

Ölü piksel meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Artık emektar Philips 170X6 monitörümü geniş ekran FullHD bir monitörle değiştireyim dedim. Ancak şu ölü piksel meselesi yüzünden neredeyse paranoyak oldum. Mevcut monitörüm 0 ölü piksel garantisiyle satılıyordu ve çok şükür yıllardır da öyle bir sorun çıkarmadı. Ama yeni monitörlerde (HDMI giriş içermeyen düşük sınıf bir kaç model hariç) bu garantiyi verebilen bir markaya rastlamadım. Gerçi başıma gelmediği için bilmiyorum ama 2 milyon piksel içeren bir monitörde 2-3 sorunlu piksel ne kadar göze çarpar bilmiyorum. Gözümü fazla rahatsız etmeyeceğine ikna olabilirsem belki de cesaret edip bir monitör alabilirim. Ölü pikselli monitörlerden örnek görüntüleri nereden bulabilirim? Nette bir kaç örnek buldum ama sadece ölü pikselli bölgeye zoom yapılmış görüntüler olduğundan işime yaramıyor. Ben normal kullanımda ne kadar göze batar onu anlayabilmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

Not: Inca, KTC gibi ölü piksel garantisi veren firmalara sesleniyorum. Birader madem Philips'in, Samsung'un, Viewsonic'in, velhasıl cümle monitör üreticisinin vermediği garantiyi verebiliyorsunuz, yapsanıza şöyle HDMI girişli, dahili hoparlörlü modeller rahat rahat alalım :)

• monitörünüzde ölü piksel olduğu zaman zaten belli eder ufak nokta taneciği gibi bişi çıkar ve herhangi bir yerde belirir.. ama bazısı rahatsız etmiyor ama tabi bazı insanların dikkatini çeker..

bazen iki üç tane çıkıyor bunlar değişiyor ama alırken 1 ay ölü piksel garantiyi vatan veriyor başka yer falan vermiyor.
  • Güzel kardeşim Ölü Pixele çok fazla Takmşssın sen bence Çoğu yer ölü pixel garantisi vermez ayrıca çoğu ölü pixeli sen anlamassın Bile O Yüzden bence kaliteli markalara bak INCA almanı tavsiye etmem ben neden dersen Samsung Lg Phılıps arasında seçim yapabilirsin HDMIye gelince Onlar diğerlerine göre daha pahalı ve normalide budur ama Bence DVILI bir model işinizi görücektir bütceniz cok yüksek değilse ama dediğim Gibi Ölü pixele fazla takma aldığında olmayabilir sonradanda cıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE1967

Güzel kardeşim Ölü Pixele çok fazla Takmşssın sen bence Çoğu yer ölü pixel garantisi vermez ayrıca çoğu ölü pixeli sen anlamassın Bile O Yüzden bence kaliteli markalara bak INCA almanı tavsiye etmem ben neden dersen Samsung Lg Phılıps arasında seçim yapabilirsin HDMIye gelince Onlar diğerlerine göre daha pahalı ve normalide budur ama Bence DVILI bir model işinizi görücektir bütceniz cok yüksek değilse ama dediğim Gibi Ölü pixele fazla takma aldığında olmayabilir sonradanda cıkabilir.

aynen katılıyorum şu anda yok ama ileriki zamanda ne olur olmaz orayı bilemeyiz orası şans işi diyorum..

ama ayrıca ölü piksele çok takmayın derim alırken bir kere kontrol ettirirsiniz olur biter ama vatannda yapılabilir kontrol ama gold vs yerlerde yapılmıyor diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölü Piksel Çoğalırmı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.