Arkadaşlar bazı ana başlıklar altında bu ölü piksel nokta olayının nasıl tespit edildiğini sordum ama cevap alamadım.. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar özellikle bunu notbook alırken tabiri yerinde ise ayak üstü aldığımız firmada nasıl tesbit edebileceğimizi anlatamazmı ? bu tespit nasıl yapılıyor ?
Bu noktaları bulduk diyelim bunda sınır ne, veya iade konusu olabilmesi için ne kadar olmalıdır ?
Bu soruyu şu şekildede değiştirebilirmiyiz , notbook alınırken ilk neleri kontrol etmeliyiz, eve gelip 2-3 gün sonraki farkına varılan hatalar ve eksiklikler nelerdir ?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.......
selam dostum ölü piksel atıgını ekran karanlıkken görebilirsin mesela arka profile siyah bir sayfa açarsın orada beyaz nokta görürsen piksel hatası oldugunu anlarsın saygılar
Dostum üreticiler 7 notaya kadar normal sayıyorlar. Nasıl bulunulacağına gelince ölü pixeller farklı renklerde olabiliyor. Ekran rengini sarı, siyah, kırmızı, mavi, yeşil gibi keskin renklere ayarlayıp görebilirsin... Birde bir LCD monitor yada LCD ekranlı notebook camera ipod gibi cihazlarları teslim alırken mutlaka kontrol edin aksi takdir de sorun yaşayabilirsiniz...
saygılar,
Bilgisayarı alırken start up'ta dikkatle bakarsan, veya siyah (veya beyaz, daha fazla renkte açmana gerek yok) bir ekran açarsan ölü pikselleri görebilirsin. Ölü pikseller için kesinlikle siyahtır, beyazdır demek çok doğru değil, genellikle oldukları ortamla uyumsuzluk gösteren, rengarenk bir yapıları vardır. (sanki rengi sürekli değişir gibi görünürler; aslında siyah tonlaması verirler)
Üreticilerin sabit bir ölü piksel politikaları yok (yani Snap'in dediği gibi 7 piksel diye net bir rakam yok) ve ne yazık ki bu politikalar da Türkiye'de tüketicilere çok fazla anlatılmıyor. Bununla ilgili olarak "Ferrari ve Vatan" diye bir konu vardı, o konuda bu ölü piksel konusunda geniş bir araştırma yapmıştım; eğer ona bakarsan durumu daha rahat anlayabilirsin.