Şimdi Ara

ÖLÜ PİXEL Mİ BU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugn bi tane asus notebook aldım masa üstünü siyah yapınca ortada bi tane kırmızı ufak nokta gördüm ölü pixel kırmızı olabiliomu eğer ölü pixelse ne yapabilrm eksenden aldım notebooku daha 2 günlük

• büyük ihtimal ölü piksel .yapabilcein tek şey aldığın yere götüemek değiştirilmesini sağlamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

büyük ihtimal ölü piksel .yapabilcein tek şey aldığın yere götüemek değiştirilmesini sağlamak
    ölü pixel garanti kapsamına girmiomuş ama ben yinede gidip sorucam yrn daha yeni aldım çünküü
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEJAWU_93

ölü pixel garanti kapsamına girmiomuş ama ben yinede gidip sorucam yrn daha yeni aldım çünküü

Alıntıları Göster
    genelde 3 ölü piksele kadar garanti kapsamına girmiyor. o yüzden maalesef değiştireceklerini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahahakan

genelde 3 ölü piksele kadar garanti kapsamına girmiyor. o yüzden maalesef değiştireceklerini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    çok enteresan ya bugn notebooku açtım aynı kırmızı nokta gitmişti sabah açtığmda şu anda halen yok en ufak bişi nedir bu yaww ????????????
  • quote:

çok enteresan ya bugn notebooku açtım aynı kırmızı nokta gitmişti sabah açtığmda şu anda halen yok en ufak bişi nedir bu yaww ????????????

Alıntıları Göster
    alalaaa walla ölü pixel in gidip gelen bişey olduunu sanmıyorum.. bence ölü pixel olsaydı hep orda dururdu.. başka bi şey olsa gerek . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

alalaaa walla ölü pixel in gidip gelen bişey olduunu sanmıyorum.. bence ölü pixel olsaydı hep orda dururdu.. başka bi şey olsa gerek . . .

Alıntıları Göster
    Bu tür likid ekranlarda bir görüntü uzun süreli olarak kaldığı zaman bir sonraki görüntüye geçişte bazı pikseller renk değiştiremiyor ve aynı renkte kalmaya devam ediyor... Bu genelde geçici bir roblemdir.. sende de muhtemelen bu tarz bir şey oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: esarikaya

Bu tür likid ekranlarda bir görüntü uzun süreli olarak kaldığı zaman bir sonraki görüntüye geçişte bazı pikseller renk değiştiremiyor ve aynı renkte kalmaya devam ediyor... Bu genelde geçici bir roblemdir.. sende de muhtemelen bu tarz bir şey oldu..

Alıntıları Göster
    peki ne yapmam gerk bekleyim mi daha dün aldım serivise götürücektim
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DEJAWU_93

Şu an bir sorun yoksa dert edecek bir şey değil... Aynı görüntünün uzun süre açık kalmamasına dikkat et sadece... bu bütün likid ekranlar için geçerlidir.. hatta crt ekranlarda bile uzun süre aynı görüntü kalması sebebiyle kalıcı izler oluşabiliyor..

• quote:

quote:

Şu an bir sorun yoksa dert edecek bir şey değil... Aynı görüntünün uzun süre açık kalmamasına dikkat et sadece... bu bütün likid ekranlar için geçerlidir.. hatta crt ekranlarda bile uzun süre aynı görüntü kalması sebebiyle kalıcı izler oluşabiliyor..

Alıntıları Göster
    dostm aynı görüntünün uzn süre açık kalmamasına dikkat et diosun ama benim notebook bütün gün açık yani önceki notebookumda açıktı hep aynı yerde beklodu masa üstünde böle bi problem yaşamamıştım daha önce şu anda bişi yok mesela ama bi gelio bide daha gitmio bi dahaki açılışaa kadar

• quote:

dostm aynı görüntünün uzn süre açık kalmamasına dikkat et diosun ama benim notebook bütün gün açık yani önceki notebookumda açıktı hep aynı yerde beklodu masa üstünde böle bi problem yaşamamıştım daha önce şu anda bişi yok mesela ama bi gelio bide daha gitmio bi dahaki açılışaa kadar

Alıntıları Göster
    quote:

Power özelliklerinden bellirli bir süre kullanılmayınca ekranın kapatılmasını sağlayabilirsin.. klavyeye dokunduğun anda açılır ekran.. ya da Ekran koruyucu kullan... uzun süre aktif olmazsa devreye girer ve hareketli görüntüler vermiş olur..

walla benim okuduğum bildiğim budur.. evimde de plazma tv kullanıyorum, onun kullanım kitapçığında da aynen bu uyarılar vardı...

• quote:

quote:

Power özelliklerinden bellirli bir süre kullanılmayınca ekranın kapatılmasını sağlayabilirsin.. klavyeye dokunduğun anda açılır ekran.. ya da Ekran koruyucu kullan... uzun süre aktif olmazsa devreye girer ve hareketli görüntüler vermiş olur..

walla benim okuduğum bildiğim budur.. evimde de plazma tv kullanıyorum, onun kullanım kitapçığında da aynen bu uyarılar vardı...

Alıntıları Göster
    Esarikaya'nın söyledikleri doğru. Daha önceden böyle bir problemle karşılaşılmasa bile özellikle LCD ekranları uzun süre sabit ekranda tutmak LCD pikselleri için zararlı.

Burdaki problemin ölü piksel olduğunu pek zannetmiyorum. Ancak kesin birşey söylemek için ölü piksel kontrol eden yazılımlar var, farklı tonlarda background yaparak tespit etmek için kullanıyorlar, internetten böyle bir program edinip kontrol edebilirsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

ölü piksel hortlamıs!cana gelmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: mkafkas

quote:

ölü piksel hortlamıs!cana gelmiş...

Alıntıları Göster
    warmı böle ölü pixe bulan program adı bildiğnz ?

• quote:

warmı böle ölü pixe bulan program adı bildiğnz ?

Alıntıları Göster
    Ölü piksellerle ilgili bu programı kullanabilirsin...
    Açıklama bölümünde de yeterli bilgi var...

http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Dead-Pixel-Tester.shtml

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgatokuc

Ölü piksellerle ilgili bu programı kullanabilirsin...
    Açıklama bölümünde de yeterli bilgi var...

http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Dead-Pixel-Tester.shtml

Alıntıları Göster
    ewt testi yaptımda test dediğn siyah yapıo masa üstünee bende zaten öle yapınca görüorum ama dediğm gibi bazen düzelio belli bi süre sonra yine gelio kendi kendinee anlamadım gitti eksene sordum bugn gittim
    asussun tr distrübitor no sunu werdiler görüştüm onlarlaa pixel içn deiştirmeye yapamayz dediler ama isterseniz siz 1 hafta dolmamışsa ki dolmadı daha bi gün oldu alalı ürünü iade edebilrsinz dediler ama ekseni aradım sora öle bi şey yapmamız mümkün diil dediler hepsi birbirine gönderio yaniii deli oldummm ....

• quote:

ewt testi yaptımda test dediğn siyah yapıo masa üstünee bende zaten öle yapınca görüorum ama dediğm gibi bazen düzelio belli bi süre sonra yine gelio kendi kendinee anlamadım gitti eksene sordum bugn gittim
    asussun tr distrübitor no sunu werdiler görüştüm onlarlaa pixel içn deiştirmeye yapamayz dediler ama isterseniz siz 1 hafta dolmamışsa ki dolmadı daha bi gün oldu alalı ürünü iade edebilrsinz dediler ama ekseni aradım sora öle bi şey yapmamız mümkün diil dediler hepsi birbirine gönderio yaniii deli oldummm ....

Alıntıları Göster
    1 hafta içinde değiştirme hakkın vardır arkadaşım. iade edeceksen eğer kararlı davran satanların karşısında. ve tüketici koruma derneğine şikayette bulunacağını söyle. tabi laptopun faturası elindeyse şikayet edebilirsin ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: rdursun01

1 hafta içinde değiştirme hakkın vardır arkadaşım. iade edeceksen eğer kararlı davran satanların karşısında. ve tüketici koruma derneğine şikayette bulunacağını söyle. tabi laptopun faturası elindeyse şikayet edebilirsin ancak.

Alıntıları Göster
    dostum yukarıda ki postları detaylı okuyamadım. tekrarladığım yer varsa affola.

LCD ekranda oluşan ölü pixel normal şartlarda bir iade sebebi değil. yada cihazı garantiye göndertecek bir durum değil. garanti kurallarına göre en az 3 tane olması gerekiyor. fakat ürün henüz çok yeni ise, sorgusuz iade hakkını kullanabilirsin. aynı zamada LCD ekranın üzerine su damlası vs. geldiği zaman sanki ölü pixelmiş gibi durabiliyor. sakın bu olmasın. ki umuyorum böyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: deville

LCD ekranda oluşan ölü pixel normal şartlarda bir iade sebebi değil. yada cihazı garantiye göndertecek bir durum değil. garanti kurallarına göre en az 3 tane olması gerekiyor. fakat ürün henüz çok yeni ise, sorgusuz iade hakkını kullanabilirsin. aynı zamada LCD ekranın üzerine su damlası vs. geldiği zaman sanki ölü pixelmiş gibi durabiliyor. sakın bu olmasın. ki umuyorum böyledir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: deville

Sorgusuz iade olayı netten alışverişlerde geçerli malesef. ürün eğer dükkandan alınmışsa iade durumu satıcını insiyatifine kalmış bir durum. Yasal olarak almama hakkı var. Umarım söz konusu durum ölü pixel değildir. Özellikle yeni bir ürün için son derece mide bulandırıcı bir durum gerçekten. Yine de arkadaşın ısrar etmesinde fayda var.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: perspective

quote:

Orjinalden alıntı: deville

Sorgusuz iade olayı netten alışverişlerde geçerli malesef. ürün eğer dükkandan alınmışsa iade durumu satıcını insiyatifine kalmış bir durum. Yasal olarak almama hakkı var. Umarım söz konusu durum ölü pixel değildir. Özellikle yeni bir ürün için son derece mide bulandırıcı bir durum gerçekten. Yine de arkadaşın ısrar etmesinde fayda var.

saygılar.

Alıntıları Göster
    ya çok enteresan bu sabh yine açtım ölü nokta mı artık ne dicem bilmiorm yok oldu kendi kendinee şu anda normal çalışıoo ama kendi kendinee birden gidio we bi dahaki restarta kadrr we birz bekleyene kadr dewam edio anlayamadım ne olduğunuu.eksendede ürünleri bi hafta içinde alıoruz ama bi problem warsa ürünlerde alıoruz dediler we lcd ekranında bi problem olabiliceğini we garanti kapsamına girmediğini daha alırken söylüorlar artıkı şansa kalıor yani birzda ama bu tamamen bi ölü pixel diil bence dediğm gibi şu anda herşey normal ama ne zmn bozulur yine bilemem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.