< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ölüm acısı nasıl atlatılır (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bitmişim.
Biraz daha dişini sık ilk zamanlar böyle olur ölmek istersin birkaç sene sonra düzelirsin emin ol
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sıkma canını
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam 3-4 ay sonra bile şu anki halinden çok daha iyi olacaksın. Acı tazeyken öyle geliyor insana. 4 ay sonra bu mesajı alıntıla, görelim ne olduğunuquote:
Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2
Maalesef ki zamanla geçmeyeceğini biliyorum. Şu an kafayı yememek için bir desteğe ihtiyacım var.
O çukura ben de girdim o toprağı ben kendime attım. Artık hiçbir şeyin anlamı yok benim için.
Alıntıları Göster
Başın sağolsun hocam. Yakınlık durumunuz neydi?
Allah razı olsunquote:
Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe
Başın sağolsun hocam. Yakınlık durumunuz neydi?
Ruhuna bir fatiha gonderirsen çok sevinirim
Anneannemdi ama annemden daha yakındı bana her şeyimdi canım cigerimdi. Annem şehir disinda olurdu iş kadiniydi bizi hep anneannem büyüttü her sikintimda, hastaligimda, mutlu anımda, her şeyimde anneannem hep yanimdaydi hep destekçimdi. Beni en iyi anlayan oydu yasitim arkadaşlarım anlamadigi kimseye anlatamadigim şeyleri ona anlatirdim.
Artık hiçbir şeyin anlamı kalmadı benim için. Yarın obur gün evlenicem mesela ben o kızı anneanneme tanistiramadiktan, ona torun veremeden buyukbabanne yapamadan ne anlami var ki. Meslek edinicem askere gidicem bunlarin anneannem olmadan hiçbir anlami yok.
Her ölüm erken ölüm ama erken gitti. İnsanlar anneanne diyince yaşlı zaten normal gibi düşünüyor ama sapasaglamdi bir anda oldu. Daha araba alip onu gezdirecektim hava aldiracaktim her hafta sonu sevdiği çay bahçesine goturecektim. Maaşımı alinca yemege goturecektim. Her eve geldigimde yine takilacaktim espri yapacaktim bazen ufaktan kizdiracaktim.
Onunla birlikte kendimi de gömdüm. Bundan sonra hiçbir şey umrumda değil, hiçbir şeyin anlamı yok. Allah tez zamanda kavuştursun bizi. Artık hiçbir şeyi dert etmiyorum hiçbir şeyden korkmuyorum.
Hiç kimseye de kötülüğü dokunmadi kendi halinde bir insandi bize bakmaktan zaten kendi hayatini yasayamadi. Dayimi kaybettikten sonra bizimle hayata tutundu.
Neyse yeter bu kadar. Çok kötüyüm. İnşallah son nefesini verirken huzurla vermiştir acı çekmemiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 17 Kasım 2020; 20:21:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anlıyorum hocam. Çok belli zaten sevdiğiniz bağlandığınız. Umarım bu acıyı da çabuk atlatırsınız. İnsan evleneceği kişiyi çok sevdikleriyle tanıştırmak göstermek istiyor gerçekten. Fani hayatta olmasa da baki hayatta görür umarım. :)quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2
Allah razı olsun
Ruhuna bir fatiha gonderirsen çok sevinirim
Anneannemdi ama annemden daha yakındı bana her şeyimdi canım cigerimdi. Annem şehir disinda olurdu iş kadiniydi bizi hep anneannem büyüttü her sikintimda, hastaligimda, mutlu anımda, her şeyimde anneannem hep yanimdaydi hep destekçimdi. Beni en iyi anlayan oydu yasitim arkadaşlarım anlamadigi kimseye anlatamadigim şeyleri ona anlatirdim.
Artık hiçbir şeyin anlamı kalmadı benim için. Yarın obur gün evlenicem mesela ben o kızı anneanneme tanistiramadiktan, ona torun veremeden buyukbabanne yapamadan ne anlami var ki. Meslek edinicem askere gidicem bunlarin anneannem olmadan hiçbir anlami yok.
Her ölüm erken ölüm ama erken gitti. İnsanlar anneanne diyince yaşlı zaten normal gibi düşünüyor ama sapasaglamdi bir anda oldu. Daha araba alip onu gezdirecektim hava aldiracaktim her hafta sonu sevdiği çay bahçesine goturecektim. Maaşımı alinca yemege goturecektim. Her eve geldigimde yine takilacaktim espri yapacaktim bazen ufaktan kizdiracaktim.
Onunla birlikte kendimi de gömdüm. Bundan sonra hiçbir şey umrumda değil, hiçbir şeyin anlamı yok. Allah tez zamanda kavuştursun bizi. Artık hiçbir şeyi dert etmiyorum hiçbir şeyden korkmuyorum.
Hiç kimseye de kötülüğü dokunmadi kendi halinde bir insandi bize bakmaktan zaten kendi hayatini yasayamadi. Dayimi kaybettikten sonra bizimle hayata tutundu.
Neyse yeter bu kadar. Çok kötüyüm. İnşallah son nefesini verirken huzurla vermiştir acı çekmemiştir.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı duyguyu 2 hafta önce yaşadım , morgdan alıp cenaze arabasına binip gasilhanede yıkayıp toprağa gömünce insan ölümün ne kadar yakın oldugunu hatırlıyor. Ama zamanla alışılıyor alışılmak zorunda hayat devam ediyor sonuçta.
-
Benim için etmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: WarsLifeAynı duyguyu 2 hafta önce yaşadım , morgdan alıp cenaze arabasına binip gasilhanede yıkayıp toprağa gömünce insan ölümün ne kadar yakın oldugunu hatırlıyor. Ama zamanla alışılıyor alışılmak zorunda hayat devam ediyor sonuçta.
Bunu yaşamamaliydim. Aynı anda gitmeliydik.
Başınız sağ olsun :( sanırım dünkü konuda antidepresan istemenizin sebebi buydu :(
Yaşadıkların normal. Zor bir durum çünkü. Ama hap vs kullanman anlamsız çünkü acı uyuşturulmaz. Acıların yaşanması gerekir azalması için. Tavsiyem yoga yapmayı deneyebilirsin.
-
Mekanı cennet olsun zamana bırak hocam kendini kendini birşeylere adayabilirsin.
Anneannenin hayatta gerçekleştirmek isteyip de gerçekleştiremediği bir olay varsa onun için bunu yapabilirsin veyatta senin iyi yerlere gelmeni istiyorsa o konular da çabalayarak acını hafifletebilirsin.
Başınız sağolsun tekrardan.
-
6 yaşında annemi kaybettim bilmiyorum neden belki ölümün ne demek olduğunu biliyordum ama hiç ağlamadım . O gün ağlamadım ama ondan sonra hergun ağladım büyüdükce daha çok ağladım sana şöyle hafifler açın yada böyle hafifler diye birşey diyemem ama diyeceğim tek şey ağla reis içinde patlayipta yıllarca yara olarak kalmasın
Hayatı kabullenmekle atlatılır dostum. Hayatın kayıplar üzerine olduğunu kabul edeceksin. Her şeyi zamanla kaybedeceğiz. En sonunda da yaşamımızı kaybedeceğiz. Hayat böyle. Geçmişi, kayıplarımızı kaybetmeden önceki her şeyi hayal etmenin, yad etmenin güzelliğini düşün. Her şey hafızamızda taze olduğu sürece vardır ve kayıp değildir. Unuttuğumuzda onları gerçekten kaybetmiş oluruz. Hayatta hiçbir şey her an var değildir. Aklına gelmediği sürece var olmayan her şeyi düşün şu anda. Mesela yıllardır görmediğin birisini. Az önce var mıydı sence? yoktu. İnsan böyle işte. Bir insanın gerçekten ölmesini istemiyorsan unutmayacaksın. Bu anmalar bu yüzden varlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X