Şimdi Ara

Olum biz ileride nasıl ev sahibi olacağız lan? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İyi bir gelirin yoksa olma zaten, olmak zorunda da hissetmemelisin bence. Ev sahibi olucam diye rahatini bozup 10-15 yıl borca girmek ağır saçmalık. Ayda ödediğin kira civarında ödeme yapacaksan olabilir ama o kadar düşük taksite de giremiyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolcak biliyonmu mesela 2.5k kazan. Esinde 2k kazansın. Ettimi 4.5 bin lira. Bunun 2.5k sini eve yatırcan yaklaşık 10 yıl. Sonra 1k da ev masraflarina gider.sana kalır 1k.eee o kadar çalıştın bir pazarın var ondanda evden kıçını kaldıramıcan zaten aile hayatı akşamdan akşama birbirinizi göreceksiniz ve böyle ömür bitecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha forumda mantikli bir erkekto. Hahaha

• Kirada oturmaktan başka bi çare göremiyorum ben açıkçası, ha belki piyango çıkar hayırlısı
  • Baban fakirse ben napayim am*

• quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

quote:

Orijinalden alıntı: AynştaynınKayıpÇocuğu

İnşaat sektörü çökecek kriz gelsin hele

Hocam nasıl çökecek 19 yaşımdayım hatırladıgım kadarıyla hiç öyle uç bişey olmadı ben küçükken 99 depreminden sonra eve yatırım azalmış güven kalmamış onun dışında nasıl düşcek ki fiyatlar.Ben hiç ev alıp da degeri düşen adam görmedim mesela

balon gibi şişti hocam abd de geçmişde olan gayrimenkul krizleri var aynısı türkiyede de olacak bu pahalılık çok fazla
    2. ihtimalde devlet rant işine engel olucak insanlar başka bişeye yatırım yapıcak ki bu daha zor ülkenin ekonomisi inşaata bağlı

• Kimse 1 yil ev almasa foyatlar yariya duser.

• Hayat cok zor valla ben de birsuru kaygisini yasiyorum bunlarin

• Kendi eviniz varsa size kalacak işte ev almayı falan hayal etmeyin istanbuldan falan fakire ev yok araba yok bisiklet falan kullanırız artık bu gidişle ekonomi iyi olduğu sürece benim için önemli değil ben sürüneyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zissou

İyi bir gelirin yoksa olma zaten, olmak zorunda da hissetmemelisin bence. Ev sahibi olucam diye rahatini bozup 10-15 yıl borca girmek ağır saçmalık. Ayda ödediğin kira civarında ödeme yapacaksan olabilir ama o kadar düşük taksite de giremiyorsun.

Yahu kardeş kira ödesen bile ayda min. 1000 vereceksin.
    Ayda 1000 kiraya vereceğime 1500 krediye veririm en azından evim olur. Yarın bir gün satarsam para gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -jM

quote:

İyi bir gelirin yoksa olma zaten, olmak zorunda da hissetmemelisin bence. Ev sahibi olucam diye rahatini bozup 10-15 yıl borca girmek ağır saçmalık. Ayda ödediğin kira civarında ödeme yapacaksan olabilir ama o kadar düşük taksite de giremiyorsun.

Ayda 1000 kiraya vereceğime 1500 krediye veririm en azından evim olur. Yarın bir gün satarsam para gelir.

Ee güzel ver yap o zaman, iyi bir geliri olmayan adam icin 500 lira degerli. Seni zorlamayacaksa ay sonu kurus hesabi yapmayacaksan al. Ya da yapacaksan da al beni ilgilendirmez ama bana sacma geliyor. Gelirim iyi degilken her ay ekstra 500 lira 1000 lira oraya gömeceğime biriktirip yurtdisi gezileri, yabanci dil egitimi vs. kendime harcarim. İnsanlarin önceliklerine göre değişiyor işte. O ekstra 500 lirayi vermek hayatinda birseyleri engellemeyecekse güzel ben olsam ben de yaparim.

• quote:

quote:

quote:

Ee güzel ver yap o zaman, iyi bir geliri olmayan adam icin 500 lira degerli. Seni zorlamayacaksa ay sonu kurus hesabi yapmayacaksan al. Ya da yapacaksan da al beni ilgilendirmez ama bana sacma geliyor. Gelirim iyi degilken her ay ekstra 500 lira 1000 lira oraya gömeceğime biriktirip yurtdisi gezileri, yabanci dil egitimi vs. kendime harcarim. İnsanlarin önceliklerine göre değişiyor işte. O ekstra 500 lirayi vermek hayatinda birseyleri engellemeyecekse güzel ben olsam ben de yaparim.

yaw yada aga düşündüm de oda saçma harbiden dediğin gibi.
    çekeceksin o krediyi ki çekemeyedebilirim. bildiğin köle gibi çalışacaksın sabahtan akşama kadar ay sonunu getiremeyerek offf offf kafayı yiyeceğim.

• Sana ipin ucunu gostereyim dostum rez alın millet 10 yilsa sonra gelip dua edersin,

Memleketin nerdeyse şehrin dışında batı tarafında ucuza arsani al evini kendin maaşından azar azar kırarak cimentosunu demirini kumunu tuglasini al yaptir, bahçesine fidan dikmeyi unutma!

• -jM kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, kapitalizmin temeli bu zaten.

İnsanlara 3000-4000 arası maaş ver. Ev alması için kredi ver teşvik sağla. 200.000-300.000 krediyi ödemek için 10 yıl çalıştır. Maaşına ara ara zam yap işten çıkmayı düşünmesin, araba alsın onun borcuna girsin. Ömür boyu borç ödeyerek yaşasın. Ne ülkeden gidebilsin, ne çok fakir nede çok zengin olsun. Ortalama bir hayat yaşasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AynştaynınKayıpÇocuğu

İnşaat sektörü çökecek kriz gelsin hele

Kriz gelse evler etkineleceği gibi vatandaşta etkilenecek yine elde olacak 0.
  • Hayat zor değil. Ev almakta zor degil siz zorlaştırıyorsunuz. İstanbulda yaşama o zaman 400 500bin veremiceksen. Denizlide yaşıyorum 400 500bin liraya tripleks çok lüks evler alırsın. Gel burda en çöp daire 80bin lira. 3k maaşın olsa kredi çeksen biraz ailen yardımcı olsa evi aldın bile. Zor değil. Siz istanbulda yaşamayı seçerseniz zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Hayat zor değil. Ev almakta zor degil siz zorlaştırıyorsunuz. İstanbulda yaşama o zaman 400 500bin veremiceksen. Denizlide yaşıyorum 400 500bin liraya tripleks çok lüks evler alırsın. Gel burda en çöp daire 80bin lira. 3k maaşın olsa kredi çeksen biraz ailen yardımcı olsa evi aldın bile. Zor değil. Siz istanbulda yaşamayı seçerseniz zor.

Agacım ne işimiz var denizli de yahu? 1 ay dayanamam...
  • Ulan geçen Emlak konutu aradım adam aynen şöyle dedi:"En düşük 3+1 bina fiyatlarımız 680.000 liradan başlıyor" tabi ben fiyatı duyar duymaz yüzüne kapadım

• -jM kullanıcısına yanıt
    O zaman soruyu sormana gerek yok. Ev alamayacaksın. Parkta yat
  • quote:

Şu an İstanbul'da 200 bine adam akıllı ev bile bulamıyorsun.
    Yarın bir gün harbi ev sahibi olmak zengin işi olacak.
    Evi geçtim en boktan araba bile sıfırı 50-60 bin den başlıyor.
    Bu nedir aga? yani bir ev, araba sahibi olmak için ömrümüzü mü heba edeceğiz?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119131170&p=1

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.