Şimdi Ara

Ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: actaest

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Umarim olumden sonra hayat vardir lan cunku mesela ruyasiz bi uykumuzda baya baya bir sureligine hic oluyoruz. Ölum bunun sonsuz suren versiyonu olabilir ve bu biraz korkunc

Hayattan tad alana göre korkunç tad almayana göre kurtuluş.Hayat bir film gibi aslında,kimisine çok güzel bir film geliyor kimisine iğrenç bir film.

Haklisin. Benimki de pek guzel bi hayat sayilmaz ama eziyeti az en azindan onun disinda pek bi mutlulugum yok. Yine de mutluluk umudu olumden korkutuyor insani. Hep belki bi ihtimal bu sefer isler yolunda gider umidi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angarali gurl

quote:

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

quote:

Orijinalden alıntı: Angarali gurl

Herkes olecek birgun bir yerde bir sekilde.Sonrasi nasil olacak bilinmez tabii inancimiza gore cennet cehennem var ama bunun oncesinde de kabir azabi var bu cok korkutucu geliyor bana.

korkutucu gelmesin çünkü yok öyle bişey. öldükten sonra doğmadan önceki gibi oluyorsun sonsuza o kadar bitti gitti.

Sen boyle inaniyor olabilirsin ama ben bu evrenin anlamsiz yere var olacagina inanamiyorum herseyin nasil bir yaratilis amaci varsa insanin ve evrenin de var.Bosuna ve tesadufen var olmadi hicbirsey ki bosuna da yok olup gitmeyecek

evrendeki her şey dünya için tasarlanmış bunun bir anlamı olmalı değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

...Her kim Allah’a ve ahiret gününe iman eder ve salih ameller işlerse onlar için korku yoktur, onlar üzülecek değillerdir.

Maide 69. Ayet

Bu ayetin önünde 1 asır saygı duruşunda dururum (yapabilsem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukans13524 -- 24 Nisan 2017; 0:58:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Note kullanıcısına yanıt
    Evrende hiçbir şey olmasaydı sadece dünya güneş ay olsaydı geri kalan boşluk olsaydı ateist olur muydun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust.Me

Evrende hiçbir şey olmasaydı sadece dünya güneş ay olsaydı geri kalan boşluk olsaydı ateist olur muydun ?

ateist değilim. şuan ki şartlar geçerli olsaydı düşüncelerim değişmezdi tabi ki

seni annen değilde başka bir kadın doğursa ona anne der miydin demek gibi bir şey bu zaten o doğurduysa otomatik annen o oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 24 Nisan 2017; 1:2:33 >
  • Death Note kullanıcısına yanıt
    Mesajımı hiç anlamamışsın hocam
  • Sorunun cevabini bilmiyorum ama icimden bir ses obur tarafta mutlu olacagimi soyluyor. Buna inaniyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay felsefe forum bir iki evrim bilgisi hemen ateist oluyor 15 16 yaşında çocuklar.

• Ölüm uyanistir dunya hayati uykudur.

Hz. Mevlananin dedigi gibi sevgiliye kavusmaktir

Edit mevlananin sozu dedim ama simdi tereddut ettim baskasinin. Sozude olabilir ama emin degilim neyse anladin sen ne demek istedigimi

En son olum gelir genede erken geldi deriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 24 Nisan 2017; 1:40:32 >
  • quote:

...Her kim Allah’a ve ahiret gününe iman eder ve salih ameller işlerse onlar için korku yoktur, onlar üzülecek değillerdir.

Maide 69. Ayet

Peki

Allah varlığını öğrenebilcek vakti zekası olmadan çok erken ölen insanlar nolucak ?

Allahın varlığını hiç öğrenememiş insanlar nolucak

daha sayıyım mı

Şu dincilerin attığı yorumlara cevap vermeyi çok seviyorum.

Başlığa cevap. Sonsuz uyku ama rüya görmüceksin

Ölüm başlangıç diyenler var olm ölüm sondur. Boşa harcamayın hayatınızı yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 24 Nisan 2017; 2:3:1 >
  • Eğer hayat seni mutlu etmiyorsa üstüne bir gün mutlu olacağına dair umudun kalmadıysa ölüm huzurdur.Aksi şartlarda kimse ölmek istemez elbet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Maide 69. Ayet

Peki

Allah varlığını öğrenebilcek vakti zekası olmadan çok erken ölen insanlar nolucak ?

daha sayıyım mı

Onlar icin de ayet var engelli olanlar ve Allah yolunu ogrenme sansi olmayanlar direkt olarak cennete gidecektir.Ayni sekilde yoldan sapmayan hristiyan ve yahudiler icin de gecerli bu(direkt olarak degil)

Bu konuyu tartismaktan ziyade insanlari dinci vs diye etiketlemenize takildim ben.Arkadas bir ayet paylasmis bu onu dinci diye etiketlemenizi mi gerektirir? Belli ki yuksek derecede ergensiniz boyle insanlarj kategorilestirdiginize gore.

Uzuluyorum yani baska bir sey degil.Cevremde 30-40 tane ateist var hepsi tamamen ozentilik ergenlik ve cevre etkisinden dolayi boyle.Bir tane istisna gorsem duydugum saygiyi arttiracagim ama yok iste.

He bu arada dinci diye beni yaftalamadan soyleyeyim 7-8 aydir namaz kilmiyorum daha bugun alkol kullandim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bamya Avcisi

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Maide 69. Ayet

Peki

daha sayıyım mı

Onlar icin de ayet var engelli olanlar ve Allah yolunu ogrenme sansi olmayanlar direkt olarak cennete gidecektir.Ayni sekilde yoldan sapmayan hristiyan ve yahudiler icin de gecerli bu(direkt olarak degil)

Bu konuyu tartismaktan ziyade insanlari dinci vs diye etiketlemenize takildim ben.Arkadas bir ayet paylasmis bu onu dinci diye etiketlemenizi mi gerektirir? Belli ki yuksek derecede ergensiniz boyle insanlarj kategorilestirdiginize gore.

Uzuluyorum yani baska bir sey degil.Cevremde 30-40 tane ateist var hepsi tamamen ozentilik ergenlik ve cevre etkisinden dolayi boyle.Bir tane istisna gorsem duydugum saygiyi arttiracagim ama yok iste.

He bu arada dinci diye beni yaftalamadan soyleyeyim 7-8 aydir namaz kilmiyorum daha bugun alkol kullandim.

Her sorunun altına din ile cevap vermek saçma değil mi ?

Tüm bilimsel şeylere Allah yaptı diye cevap vermek vs. Tamam anladıkta bilimsel konuş biraz dimi.

Ve bu arada hristiyan ve yahudiler dediğinde güldüm. Daha Kuran açıp okumamış insanların gelip burada atıp tutması komik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 24 Nisan 2017; 2:58:41 >

• öteki tarafta bal deresi varmıs

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.