Şimdi Ara

Ölüm önceden hissedilebilirmi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
57.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • birde ensarın efendisi olan sad bin muaz var. bu zat hendekte ibn-ül arika adlı bir müşrik tarafından okla yaralanıp öldüğünde hz.Peygamber'in dahi gözlerinden yaşlar akmıştır.
  • Gelmiş geçmiş en büyük komutanlardanmış...Bizanslılara karşı zafer kazanmış snrm..

C4 hikaye çok manalı
  • paylaşım için saol C4 ...
  • Resulullah asv'nin 3 tane Halid'i vardı.Birinin nasıl öldüğünü yazdık.Diğerleri de Eyyup el-Ensari ra ve Halid bin Said ra.Eyyup ra'nın nasıl öldüğü malum.Yaş gelmiş 90'a.Evlatlarına diyor ki ben Resulullah asv'nin İstanbul ile ilgili olan hadisindeki manaya erişmek istiyorum.Evlatları baba senin yaşın ilerledi demelerine rağmen onlara emrederk İstanbul surlarına dayanıyor ve şehadet şerbetini içiyor mübarek.Said bin Halid ise bir savaş esnasında ordu gece dinlenmeye çekildikten sonra sahabe annemizle evleniyor.Sabah oluyor düşman er istiyor.Daha dün gece evlenmiş Halid bin Said ra atlıyor öne.Teke tek dövüşte şehit oluyor.Eşi sahabe annemiz celallenip düşmanın üstüne yürüyor ve ordu zayıf ve moralsiz olmasına rağmen savaşı kazanıyor.
    Biz şimdi evlendik mi yok balayı yok şu yok bu.Ama birde onlara bakın.Yaş gelmiş 90'a.Hadisteki manaya erişmek istiyor o haliyle.Daha evleneli bir gün olmamış.Cihadda öne geçiyor şehit oluyor.Ölümlere bak ne güzel...

• @Gücdevani

İnancındaki bağlılık gerçekten çok etkileyici bu insanların.nur içinde yatsınlar...Teşekkürler paylaşım için
  • hadi hayırlısı saat 4 ü geçti

bi kıssa daha anlatayım. bir gemide yolculuk eden birkaç arkadaş gemide bir derviş görürler ve hoşlanırlar. ama dervişin murkabe ve tefekkürden boş zamanı olmamaktadır, dolayısıyla konuşup tanışamazlar. bir ara derviş bunlara gelip " ben bu gün ikindi vakti öleceğim. gemiyi felan yerde karaya çektirin. orada şu şekilde bir ağaç, altında da defin için gerekli şeyleri göreceksiniz. beni oraya defnedin, şu cüppemi de alın felan kasabanın girişinde sizi bir genç bekleyecek, ona verin der. dediği vakitte de gerçekten ölür. söylediği yerde gemiyi karaya yanaştırırlar ve ağaçla altındaki defin malzemelerini bulurlar, defnederler. sonra dediği kasabanın girişinde bekleyen bir genç görürler, bu genç cüppeyi alır giyer, kendi elbiselerini de fakirlere vermeleri için bunlara verir, sorulara cevap vermeden uzaklaşır. bunlar kasabaya girerler, elbiseleri bir fakire verirler. iki-üç gün sonra yakalanırlar, beyin oğlu kayıptır ve elbiselerini bunlar bir fakire vermişlerdir. bey, "söyleyin oğluma ne yaptınız, öldürdünüz mü" der. bunlar olanları anlatırlar, bey " zaten oğlum derviş ruhlu bir insandı, demek ki umduğuna nail oldu, şükürler olsun" der ve ağlar.

• İnançlarındaki bağlılık ve Alemin Efendisi asv'ye svgileri de çok üst düzeyde.İsmini hatırlayamadığım bir sahabe Uhud savaşında Resulullah asv'ye ok atıldığını görünce Resulullah asv ile ok arasına girmiştir.Sahabe Efendimizin gözüne isabet etmiştir o ok.Buna bazıları delilik diyor.Ama o sevgiyi görebilmek nasip olur inşaAllah herkese.Ama Resulullah asv bu dini kendisi gibi yaşayanların kıyamete dek varolacağını müjdelemiş bir hadisinde.İşte O'nun gibi yaşayanları bulup onlarla olmak lazım.Onlarla beraber olan kötü olmaz.İyi olamasa da iyilerle beraber olduğu için iyilerden yazılır;iyilerle haşrolunur.
  • @C4

Hadi abi iyiyiz gene :)Hikayede güzel...

@Gücdevani

Eskiden çok farklıymış hakikatten şimdi ki gibi değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gücdevani
    İyi olamasa da iyilerle beraber olduğu için iyilerden yazılır;iyilerle haşrolunur.

şöyle anlatılır, kendi halinde ve fazlaca ameli olmayan bir adam bir gün derede elini yüzünü yıkarken bakarki zamanın büyüklerinden bir zat aşağı tarafta abdest alıyor, onu tanır ve şöyle düşünür" benim gibi alelade bir adama bu zatın üst tarafında elini yüzünü yıkamak yakışmaz. benim suyum ona gideceğine onun suyu bana gelsin der ve o zatın aşağı tarafına dolanır. öldüğü zaman rüyada görürlerki, çok güzel bir hayat içerisinde yaşıyor. "senin hiç bir icraatin yoktu, nasıl oldu?" diye sorarlar. "o zata hürmeten aşağısına dolanmam Allah yanında öle makbul olmuşki, bana bu hayatı verdiler, der...

• İyi açıldık.Bir evliyaullahın,bütün günü alemle,eğlenceyle,içkiyle geçen komşusu varmış.Bu kimse öldükten sonra komşusu olan evliya zat mezarını ziyarete gitmiş.Keşf-i Kubur deniyor mezar ehlinin halini keşfetme.Bir bakıyor ki o komşusu cennet bahçelerinde keyf ediyor.Soruyor ben senin dünyadaki amellerini gördüm;senin gecen-gündüzün ziyandı nasıl oldu da buraya girdin.Anlatıyor adam.Ölümüme dört gün kala çarşıya çıkmıştım.Çocuklar bir kuşu yakalamışlar türlü türlü eziyetler ediyorlar.O an içimden ya Rabbi senin rızan için bu kuşu kurtaracam diye niyet ettim.Çocukları şekerle,parayla kandırdım kuşu aldım azad ettim.Rabbül Alemin cc de sen benim yarattığım bir mahlukata böyle merhamet ettin,senin günahların ne ki dedi beni affetti buyurmuş.Bu uyanıklıkta olabilmek lazım.En küçük bir kötülükte Allah cc'nin gazabını en küçük bir iyilikte Allah cc'nin rızasının olabileceğini bilerek hareket etmek lazım.

• evet. Allah'ın rızası hiç ummadığımız bir şeyde olabilir. bu yüzden her fırsatı değerlendirmek ve hiç bir icraati küçük görmemek, yapmak gerekir.
  • Miftahulkulup-Şemsettin Nuri Nakşibendi ve Marifetname-Erzurumlu İsmail Hakkı'da nefsin makamlarını uzun uzadıya açıklıyor.Bu uyanıklığı elde etmek için kalp terbiyesine girmek lazım.Tek başına yapılabilecek bir iş başarılabilecek bir durum değil sanki.Öyle ki; bir zat diyor ki:Bir alimin ilmi ile amel ederek işlediği 40 senelik amel o alime ancak emmareden levvameye atlatmak için yeterlidir.
  • çok doğru. ilimle ancak belli bir yere kadar yol alırsın. sonrasında meşhur gayret-himmet denklemine uymak gerekir
  • Bir Şah-ı Nakşibend bir İmam-ı Rabbani bir Seyyid Abdülkadir Geylani mi lazım diyorsun yani C4?

• quote:

Orjinalden alıntı: Gücdevani

Bir Şah-ı Nakşibend bir İmam-ı Rabbani bir Seyyid Abdülkadir Geylani mi lazım diyorsun yani C4?

boş değil dünya hocam, özellikle son zamanlarda anadolu'da kimlerin bulunduğu malumunuz. şanslıyızki bazılarına yetişmek kısmet oldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.