Şimdi Ara

Ölüm sadece biyolojik faaliyetlerin sona ermesi midir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence de durum aşağı yukarı dediğiniz gibi.Zaten tartışılacak uç bir tanım da yapmamışsınız.Söyleyecek şeyleriniz yoksa konu kilit diyebiliriz,herkese katkılarından dolayı teşekkürler
  • Bilincin tanımı bilimsel olarak hala tam olarak kesinleşmiş değil. Bilim adamlarının açıklayamadığı konuları bir satırda bitirdiğini sananlar var. Ayrıca ruhun ne olduğu kesin değildir. İnsana canlılık veren bir enerji olduğunu düşünüyorum. Sandığınız gibi değil.

Sana ruh hakkında soru soruyorlar. De ki: “Ruh, Rabbimin bileceği bir şeydir. Size pek az ilim verilmiştir.”
    (İsra 85)

O yüzden kulaktan dolma bilgilerle konuşmazsanız iyi olur.

''Kuantum saçmalıkları'' sözünü ciddi söyledi ise o kişiye kaale almaya değmez.

Beyin ölümü gerçekleşmediği sürece insan ölü sayılmıyor.
  • Herseyin bilimsel olarak ispatlanıp somut yada soyut bir açıklaması olacagını zannedenler cok yormasınlar kendini. Bilimsel olarak maymundan evrimlestigini savunanlar ölüme asla cevap bulamazlar.

kayıtsız şartsız Allah ın varlığına ve ilmine iman eden bizler şunu biliriz ve inanırız ki... " Her nefis bir gün ölümü tadacaktır " hatta bu konuya merakı olan arkadaşlar en son hz. Azrail as. En son kendi canını alacaktır bunun ile ilgili biraz araştırma yaparlarsa tüyleri diken diken olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Kalp değil beyin durduğunda ölürsün. Eğer kalp durur durmaz ölseydin elektroşokla geri gelemezdin.

Burda "ölmek" kelimesini ne anlamda kulladığına göre değişir senin ölmek dediğin biyolojik olarak mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm organlar fonksiyonlarını yitirdiği zaman ölmüyor muyduk ?
  • Düşünüyorum öyleyse varımdan yola çıkarsak düşünceler bizi var yapar bu yüzden ölmemiz demek düşünememek bu dünya ya hiçbir müdahele yapamamak demektir.(bence tabii)
  • DH Vatandaşı kullanıcısına yanıt
    peki akıl sağlığı yerinde olmayan insanlar sağlıklı düşünemediğine göre bizden daha az varlar o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necway

Tüm organlar fonksiyonlarını yitirdiği zaman ölmüyor muyduk ?

Böbrek nakli yaptıran biri ölünce yaşıyor mu sayılıyor o zaman?
  • ***MORİARTY*** * kullanıcısına yanıt
    Tanımımın sonunda yaşamak dünyaya müdahele edebilmektir demiştim fakat düşünemeyen insanlar da dünya ya müdahele edebilir (o kişiye bakan kşiinin hayatını değiştirir) ama bu biraz dolaylı olduğundan daha az var gibi bir anlam ortaya çıkıyor.
    Şimdi yazarken tanımım yeni bir yönünü keşfettim ölen insanlar da yaşamış sayılabilirler çünkü ölümlerine bazı insanlar üzülmüş veya benim sonum da böyle olmasın diye önlem almışlardır veya ölmüş insan insanların hep kunlanbileceği bir şey ortaya koymuşlardır yani dünyada etkilemediğimiz tek bir şey kalmayaınca ölmüş oluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

quote:

Orijinalden alıntı: Necway

Tüm organlar fonksiyonlarını yitirdiği zaman ölmüyor muyduk ?

Böbrek nakli yaptıran biri ölünce yaşıyor mu sayılıyor o zaman?

Vucutta bulunanlar sadece
  • Kalp durunca kan pompalamaz,kan pompalamayı kesince ise damarların işlevi kalmaz ve tüm organlarımıza oksijen gitmez Oksijen gitmez ise beyinde hücre yitirimine neden olur,bu nedenle tüm vücuttaki hücreler işlevi götürür bu yüzden Ruh'umuz vücudumuzu terk eder ve insan hayatını yitirir.
    Yani ne gibi "etkilemek".Mesela dediğine göre atıyorum bir köprü yaptıran ölse bile yaşıyor sayılıyor.O zaman ölüm tanımı değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Ruh felan yok. Ruh denilen şey beynin ta kendisi. Beyin durursa bilincin yok olur.

Ayrıca dinlerin patladığı noktalardan biri de bu. Çok iyi bir insan bir beyin hastalığı ile (paranoid şizofreni gibi) bir katil bile olabilir.

Bir insanın duygularını kapatırsanız, sosyopat olur ve herhangi birisini öldürdüğünde vicdan azabı yada pişmanlık duymaz.

Herşey beyinde bitiyor. Siz beyninizsiniz. Kişiliği kalpte zanneden arap süperkahramanının zamanı doldu...

+1 beynin faaliyeti durduktan sonrası boştur, karanlıktır, hiçliktir.
  • ***MORİARTY*** * kullanıcısına yanıt
    O zaman iki koşula bağlarız hem etkilemek hem de evrende bulunmak etkilemekten kastımsa insanların hayatına müdahele etmek ama hayatlarına olan bu müdahelenin insanların kimin tarafından gerçekleştirildiğini bilmeliler örneğin Atatürk , Nikola Tesla vb.
    o zaman Tesla ve Atatürk size göre bilimsel olarak yaşıyor?
  • inançla alakaly bir konu bu.o yüzden net bir sonuca ula?ylamaz.
  • İnananlar için ruhun bedenden ayrılması en tatmin eden tanım olur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***MORİARTY***

o zaman Tesla ve Atatürk size göre bilimsel olarak yaşıyor?

bilimsel olarak değil yunanlı filozofların bir sözü vardır '' insanlar senin adını unutmadıkları sürece yaşayacaksın '' ben bu sözü olabildiğince anladağım şekilde yazmaya çalıştım bu yaptığım tanımlarda hiçbir şekilde bilimsel bir yaklaşım yapmaya çalışmadım
    Açıkçası ben bilimsel cevap arıyorum.Yoksa konuyla ilgili yüzlerce farklı görüşten yüzlerce özlü söz bulunabilir
  • Olum dedimizde bu konu ikiye ayrilir birincisi et ve kemikten bedenimiz ikincisi ruh tur , beynimiz durunca hucrelerimizdeki lizozom organeli kendi kendine hucreyi yok eder busekilde vucud kendini yok eder olum gerceklesmis oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.