Şimdi Ara

Ölüm sadece biyolojik faaliyetlerin sona ermesi midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler soruya cevaplar arıyorum.Benim bi kaç tane fikrim var ama kesin değil tabi ki.Ne kadar çok cevap gelirse gerçeğe o kadar yakınlaşabiliriz.Şimdiden teşekkürler

• bu sey bana cok gercekci gelmiyor. Bir sebebi olmali. Ne bileyim, bilim insanlari hala yaslanan hucrelerin yerine genc hucrelerin olusmasini saglayamadilar mi?
    edit: Moriarty :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERIKCI -- 23 Mart 2014; 8:30:08 >
  • Sanırım sorumu yanlış anladınız ben yaşamın uzun veya kısa olmasından bahsetmiyorum.Durumu anlatabilmem için tümdengelim yapayım o zaman:Ölüm tam olarak nedir sizce?Yani kalp durunca ölmüş sayılır mıyız?Siz bu soruya cevap verin sonra benim soruma yöneliriz.Yorum attığınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***MORİARTY***

Sanırım sorumu yanlış anladınız ben yaşamın uzun veya kısa olmasından bahsetmiyorum.Durumu anlatabilmem için tümdengelim yapayım o zaman:Ölüm tam olarak nedir sizce?Yani kalp durunca ölmüş sayılır mıyız?Siz bu soruya cevap verin sonra benim soruma yöneliriz.Yorum attığınız için teşekkürler.
    denemek lazım
  • hakan52400 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu soruyu bana şu anda MIT de yüksek lisans yapan biri facebooktan paylaştı.Soru zaten çok tanıdık geliyor bir yerlerden ama tam bulamadım.Her neyse biraz tartıştık hatta konu kuantum fiziğine falan sıçradı.Ben sorunun cevabı olarak "bence sorunun cevabı ölüm kelimesinin tanımında gizli" dedim.Sonra da sizlere sorayım dedir ölüm aslında nedir, kalp durunca ölmüş sayılır mıyız?Mesela kalp vs her şey durduktan sonra 4 saniye biliçli kalıyor insanlar.Ama vücut ölü?
  • quote:

Aslında bu soruyu bana şu anda MIT de yüksek lisans yapan biri facebooktan paylaştı.Soru zaten çok tanıdık geliyor bir yerlerden ama tam bulamadım.Her neyse biraz tartıştık hatta konu kuantum fiziğine falan sıçradı.Ben sorunun cevabı olarak "bence sorunun cevabı ölüm kelimesinin tanımında gizli" dedim.Sonra da sizlere sorayım dedir ölüm aslında nedir, kalp durunca ölmüş sayılır mıyız?Mesela kalp vs her şey durduktan sonra 4 saniye biliçli kalıyor insanlar.Ama vücut ölü?
    Bilincinin açık olması beyinle alakalı bir şey kalp durduğu için ölü kalıyorsun, bir yerde beyinin 7 saniye daha açık kaldığını okumuştum. Hatta önceden insanlara büyük işkenceler yaparken kellesinin kesip hemen kendi vücudunu gösteriyorlarmış ama bunlara kafa yormak gereksiz diye düşünüyorum.

• Kalp değil beyin durduğunda ölürsün. Eğer kalp durur durmaz ölseydin elektroşokla geri gelemezdin.
  • bence kalbin durmasi olmek degildir. denildigi gibi kesin olum beyin olumuyle gerceklesir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIKCI

bence kalbin durmasi olmek degildir. denildigi gibi kesin olum beyin olumuyle gerceklesir.
    Sen diye hitap ederken sana aslında sadece beyninden bahsediyorum, bir benliğin yok, sadece beynin ve nöronların var. Öğrendiklerin, zekan, yaşadığın şeyler, ''sen'' oluyorsun, bu sebeple teknik olarak bilincin yok olduğu zaman ölü oluyorsun. Beyin faaliyetlerin tüm herşeyin bir şekilde boş bir beyine, farkı vücuda aktarılsa kendine ölü demezdin diye düşünüyorum.
  • beyin durursa ölmüş olursun kalp değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

beyin durursa ölmüş olursun kalp değil.
    Kalp durursa beyine oksijen gitmez, oksijen gitmeyince de beyin ölür.
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    güzel yorumlama.O bahsettiğim kişiyle tartışırken konumuz modern fiziğe gitti.Onun fikri zihin tekilliğe yani hiçliğe geçer vs dedi.Bende tekillik hiçlik değildir dedim.Her neyse diğer arkadaşlar yorum yapmanız çok güzel fakat daha güzel cevaplar arıyorum.Bu mesele bahsettiğiniz kadar basit olamaz bence.Lütfen biraz daha beyninizi yorun zaten beyniniz daha da gelişir bu yöntemle.Şöyle söyliyim ikna olmak istiyorum aslında.Yorumlar ve gösterdiğiniz ilgi için sonsuz teşekkürler.
  • quote:

Biraz konu disi ama hangi bolumde yapiyor masterini
  • quote:

Sanırım sorumu yanlış anladınız ben yaşamın uzun veya kısa olmasından bahsetmiyorum.Durumu anlatabilmem için tümdengelim yapayım o zaman:Ölüm tam olarak nedir sizce?Yani kalp durunca ölmüş sayılır mıyız?Siz bu soruya cevap verin sonra benim soruma yöneliriz.Yorum attığınız için teşekkürler.

Kalp durursa kan pompalama durur ve beyin ölümüde gerçekleşir yani.

Ama kalbi durup 42 dk sonra canlandırılanlarda var. Biyoloji kfaaliyetlerin sona ermesidir bence.
  • Ruh felan yok. Ruh denilen şey beynin ta kendisi. Beyin durursa bilincin yok olur.

Ayrıca dinlerin patladığı noktalardan biri de bu. Çok iyi bir insan bir beyin hastalığı ile (paranoid şizofreni gibi) bir katil bile olabilir.

Bir insanın duygularını kapatırsanız, sosyopat olur ve herhangi birisini öldürdüğünde vicdan azabı yada pişmanlık duymaz.

Herşey beyinde bitiyor. Siz beyninizsiniz. Kişiliği kalpte zanneden arap süperkahramanının zamanı doldu...
  • L@STREVENGE L kullanıcısına yanıt
    teorik fizik
  • Professional Geek kullanıcısına yanıt
    Kalp durduktan sonra biyolojik faaliyet sona erer ama o mantığa göre kalp durduktan sonra tekrar atamaz gibi
  • quote:

Kalp durduktan sonra biyolojik faaliyet sona erer ama o mantığa göre kalp durduktan sonra tekrar atamaz gibi

O ölüm değildir. Ölüm insanın veya her hangi bir hayvanın, bitkinin kalbinin veya faaliyetlerinin kesin olarak durmasıdır.
  • quote:

Teorik Fizikçiye selam söyleyin, fiziğinden büyük işlere burnunu sokmasın!
    A priori bilgier;

1) Kalp durduktan sonra anında biyolojik faaliyet sona ermez. Öncelikle oksijene en fazla gereksinim duyan beyin birkaç dakika içinde zarar görmeye başlar, ardından nerdeyse tamamen tahrip olur, diğer vücut organlarındaki hücrelerinde zamanla tamamen biyolojik faaliyetleri sona erer.
    2) Beyin tamamen tahrip olmuşsa o kişiye "yaşıyor " denilemez, kalp-akciğer makinalarıyla yaşatılan ama beyin faaliyeti durmuş insanların durumu budur.
    3) Yukarda bahsedilen 43 dakika kalp atmadan yaşamak, beyin hasarsız atlatmak vs. olağanüstü durumlarda olabiliyor ancak, özelliklede donma derecesindeki soğuk suya düşen çocuklar böyle şeyler geçirebiliyorlar çok seyrekte olsa.
    4) Kalp durduktan sonra elektriksel uyarılar veya kalp masajı gibi yöntemlerle tekrar çalıştırılabilir.

İşin kısacası biyolojik faaliyet ( özellikle beyinde, kimse tamam hımm bu adam ölmüş diye bağırsaktaki son hücrenin ölümünün mikroskop altında doğrulanmasını beklemez ) durunca ölürüz. Bu kadar toplu bir hücre-doku ölümünü geri çevirebilecek bir teknolojiden yoksunuz ve böyle bir teknolojinin yapılabileceğide kuşkulu.
    ilginizi çekerse soğukta donmasına rağmen ölmeyen bir kurbağa vardı, ( gerçi vücudun yüksek bir yüzdesi donunca o da ölüyordu ) onunla ilgili konulara bakabilirsiniz KB'de.

Ek: Ruh muh yok, Quantum saçmalıkları da yok ölümde, boş yere aramayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 25 Mart 2014; 21:22:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Teorik Fizikçiye selam söyleyin, fiziğinden büyük işlere burnunu sokmasın!
    A priori bilgier;

1) Kalp durduktan sonra anında biyolojik faaliyet sona ermez. Öncelikle oksijene en fazla gereksinim duyan beyin birkaç dakika içinde zarar görmeye başlar, ardından nerdeyse tamamen tahrip olur, diğer vücut organlarındaki hücrelerinde zamanla tamamen biyolojik faaliyetleri sona erer.
    2) Beyin tamamen tahrip olmuşsa o kişiye "yaşıyor " denilemez, kalp-akciğer makinalarıyla yaşatılan ama beyin faaliyeti durmuş insanların durumu budur.
    3) Yukarda bahsedilen 43 dakika kalp atmadan yaşamak, beyin hasarsız atlatmak vs. olağanüstü durumlarda olabiliyor ancak, özelliklede donma derecesindeki soğuk suya düşen çocuklar böyle şeyler geçirebiliyorlar çok seyrekte olsa.
    4) Kalp durduktan sonra elektriksel uyarılar veya kalp masajı gibi yöntemlerle tekrar çalıştırılabilir.

İşin kısacası biyolojik faaliyet ( özellikle beyinde, kimse tamam hımm bu adam ölmüş diye bağırsaktaki son hücrenin ölümünün mikroskop altında doğrulanmasını beklemez ) durunca ölürüz. Bu kadar toplu bir hücre-doku ölümünü geri çevirebilecek bir teknolojiden yoksunuz ve böyle bir teknolojinin yapılabileceğide kuşkulu.
    ilginizi çekerse soğukta donmasına rağmen ölmeyen bir kurbağa vardı, ( gerçi vücudun yüksek bir yüzdesi donunca o da ölüyordu ) onunla ilgili konulara bakabilirsiniz KB'de.

Ek: Ruh muh yok, Quantum saçmalıkları da yok ölümde, boş yere aramayın!

Alıntıları Göster
    beyler çok sağolun.Şu an hiç yorum yapacak durumda değilim bi süre sonra yorumlarınızı okuyup görüşlerimi söylerim.Siz takılın biraz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.