|
6 Şubat depremlerinde mobil şebekeler neden çöktü? Afet durumlarında iletişimin devamı için neler yapılabilir?
-
-
tek çözüm ukRAYNA DA YAPILDIĞI GİBİ, STARLİNK İ BAZ İSTASYONLARINA BAĞLAMAKTIR, BESLEMESİ İÇİNDE OFF GRİD SİSTEMLER KURULMALIDIR. STARLİNK UYDU PİYASASININ EN HIZLISI 300 MBPS. TÜRKSAT TA VEREBİLİYOR ANCAK HIZI 20 MBPS, ÇOK YETERSİZ 100 LERCE KİŞİ İÇİN.
-
Çözümü herkes biliyor ama kimse yazmaya cesaret edememiş :)
-
yeter ki liyakatli yahut insanlığını kaybetmemiş yöneticilerimiz olsun. yoksa iletişim varken olanı da kaparlar , çok lazımdı kapattık ta derler.
önce insanlık. lütfen.
-
Dronecell vardı ne oldu ona :D
-
Göklerde kartal gibiydi. Kanatlarından vurulmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam bilimsel makale yazar gibi yazı yazmış helal bee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapsamlı, iyi niyetli ve güzel bir yazı.
Depremin ilk 60 saatinde ve ikinci depremden sonra bile bilinçli olarak internet hizmetini yavaşlatan ve kapatanlar konusuna girmemesi iyi olmuş. Yoksa yazıyi bi şekilde okuyamazdık.
-
Turkcell sağolsun Drone ile donatmıştı gökyüzünü.
-
mayısta halkın tek umudu dediğiniz adamı kasımda neredeyse aya fırlatacaktınız birdaha görmemek için. sizin çözümünüz sizde kalsın.
-
Kaç kişinin öldüğü belli olmayan yüzbinlerin öldüğü gerçek olan bi depremde iktidarın yeniden seçilmesi. Bir tane bile memurun hapse girmemesi. Telefon çekse nolur çekmese nolur. Depremden sonra olanla değil öncesiyle ilgilenirsiniz. Aynı ...ku bida yaşamamak için.
Sokaktaki itin hayatı sizden daha güvende.. O bile dayak yediği evde durmaz kaçar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Şubat 2024; 12:59:00 >
-
iletişimin devamı için yapmanız gereken sadece telefonu 2g hızına düşürmektir, zayıfta olsa whatsapp üzerinden mesajlaşmaya, yada sms atmaya, daha güçlü kapsama alanı nedeniyle belki normal tlf görüşmelerine devam edebilirsiniz. herkes 3g/4g de bağlanmaya çalışırken siz daha az yoğun alanda iletişimde kalmaya çalışabilirsiniz. 2g ölmedi kalbimizde yaşıyor.
Acil durumlarda minimum pil tüketimi için geliştirici seçeneklerinden arka planda işlem yok seçin, bu durumda alarm işlemi bile çalışmayacaktır dikkat! ekran ışığı manuel olarak en düşüğe getirin, hayli fazla pil ömrü sağlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turknetli -- 7 Şubat 2024; 23:35:18 > -
Çözüm para harcamak oda hiç bir mobil şirketin işine gelmez yalandan göz boyama projeleri halk için yeterli olur..
-
Starlink yeni nesil uydularını gönderdi. Mevcut cep telefonları ile de çalışabilecek.
Ammaaaaaa BTK'nın önce bir karar vermesi lazım.
BTK bu ülkenin en büyük prangasıdır bilgi ve iletişim teknolojilerinde.
5G için çok geciktik yerli ve milli baz istasyonu hastalığından!
-
Liyakat olmadığı için
-
Ben Elbistan'da yaşıyorum. İlk depremde yani 04.17de olan depremde hiç bir sıkıntı yoktu o sıra Vodafone kullanıyordum. Ama depremden etkilenen başka şehirdeki akrabama saatlerce ulaşamamıştık. Neyse 2. Deprem oldu deprem olduktan 10dk sonra 4.5G ibaresini görüyordum ama hiç kimseyi arayamıyordum düşmüyodu telefon ve aradığım an 3G ye düşüyordu hatta whatsappdan bi arkadaşımı iyi misin diye aradığımda sesi kesik kesik geliyordu enkaz altında kaldı sanıp çok korkmuştum. Öğlenki depremden ertesi güne kadar hiç bi sıkıntı yoktu SMS yolu ile iletişime geçebiliyodum sevdiklerime. Ama depremin 2. Günü çoğumuzun şarjı bitmişti ve benim telefon açıktı ama şebekem Sürekli Sadece acil durum aramaları yazıyordu ve uçak moduna alıp geri açtığımda da 2G çekiyordu sadece ve 5 dakika sonra geri gidiyordu şebeke komple. Bi süre öyle durdu sonra elektrik olmadığı için telefonum kapandı 1 gün boyunca hiç açamadım. Depremin 3. Veya 4. Günü olması lazım elektrikler geldi ve öyle açabilmiştim. Çok korkunç günlerdi Allah birdaha hiç kimseye yaşatmasın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Asıl sorunu yazarsam başıma bir şey geleceğinden korktuğum için yazmıyorum. Cevap E : hepsi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Depremin olmasından 2 hafta önce Turkcell in uçan dron mobil reklamları boy boy tv lerde gösteriliyordu. 6 şubatta deprem oldu hiç biri ortada yok.
-
Drone reklamında ki drone ler ne oldu kayıp mı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çözümü herkes biliyor ama kimse yazmaya cesaret edememiş :)
|
Dronecell vardı ne oldu ona :D
|
Ben Elbistan'da yaşıyorum. İlk depremde yani 04.17de olan depremde hiç bir sıkıntı yoktu o sıra Vodafone kullanıyordum. Ama depremden etkilenen başka şehirdeki akrabama saatlerce ulaşamamıştık. Neyse 2. Deprem oldu deprem olduktan 10dk sonra 4.5G ibaresini görüyordum ama hiç kimseyi arayamıyordum düşmüyodu telefon ve aradığım an 3G ye düşüyordu hatta whatsappdan bi arkadaşımı iyi misin diye aradığımda sesi kesik kesik geliyordu enkaz altında kaldı sanıp çok korkmuştum. Öğlenki depremden ertesi güne kadar hiç bi sıkıntı yoktu SMS yolu ile iletişime geçebiliyodum sevdiklerime. Ama depremin 2. Günü çoğumuzun şarjı bitmişti ve benim telefon açıktı ama şebekem Sürekli Sadece acil durum aramaları yazıyordu ve uçak moduna alıp geri açtığımda da 2G çekiyordu sadece ve 5 dakika sonra geri gidiyordu şebeke komple. Bi süre öyle durdu sonra elektrik olmadığı için telefonum kapandı 1 gün boyunca hiç açamadım. Depremin 3. Veya 4. Günü olması lazım elektrikler geldi ve öyle açabilmiştim. Çok korkunç günlerdi Allah birdaha hiç kimseye yaşatmasın.
|
Benzer içerikler
- video edit programı
- telegram tek seferlik fotoğraf gönderme
- yapay zeka ile fotoğraf canlandırma
- whatsapp profil resmi ss alınca bildirim gidiyor mu 2024
- google anılar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X