Şimdi Ara

Ölümsüzlük...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cinsel birleşme ile çoğalıyoruz. Penisin vajinaya spermlerini boşaltması ile. Yani bir ölümlüden ( Erkek ) , bir ölümlüye ( kadın ) yaşam geçiyor. Böyle ürüyoruz.

Bence ölümsüzlük bu yüzden asla olamayacak birşey. Çünkü cinsel birleşme sırasında ki sıvının içinde ki dna ölümlü, doğal olarak doğacak çocukta ölümlü oluyor.

Demek istediğim şey bu denkleme göre ölümsüz bir insan asla olamaz. Çünkü babalarımız ( erkek ) ölümlü. Sperm ölümlü...

Anlatabldim mi?

Sizce bunu engelleyeilmenin bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 8 Eylül 2006; 21:30:33 >

• olumsuzluk mumkun olsa ble bence insanlara ceza olark verilmeli dusunsene hic olmeden yasamak korkunc bisey...
  • O değilde ölümlü bir dünyada 6.5 milyar insan var. Ölümsüz bir dünyada bir yılda 20 milyar olurduk herhalde. E tabi birde açlık, su ihtiyacımız var tabi, ya da hastalıklar. İnsan yine aynı insan olacak tabi. Elf gibi yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laz

O değil de geçenlerde bir yerde okudum,biraz uçuk bir düşünce de olsa bana çok korkunç ve olabilir geldi...Şimdi düşünün 2006 yılındayız,bilgisayar teknolojileri,genetik bilimi ve nanoteknoloji inanılmaz hızlı ilerliyor,1-2 sene önce en iyi olan,bugün eski.İnsalık tarihi ise binlerce yıla yayılmış durumda,ve dünyanın sonunun ne zaman geleceği belli değil,çok yakın bir gelecekte değil ancak 1000 yıl sonra diyelim,insan beyninin içindeki tüm bilgiler,duygular ve hatıralar,kaydedilebilse,ve insan istediği zaman bunlar güncellenip bir depolama birimine aktarılsa,ya da o zaman bugüne göre çok çok çok ileri teknoloji olduğundan insanın kendi ürettirdiği robotlara aktarılsa,robot teknolojisi öyle gelişse ki insan bedeni dışında bir robotun vücudunda insan hücreleri yaşatılabilse,işte o zaman ölümsüzlük icat edilmiş olur...Ve tüm bunlar ve daha fazlası bence önümüzdeki milenyumda olacakların çok az bir kısmıdır....

Laz senin dediğin şey tamamen Cyborg. Bir canlıdan bahsetmiyorsun. O zaman ben sana daha güzel bir örnek versem. Klonlama yapılsa kısa yoldan fena olmaz mı? Klonun ömrüde uzatılsa hani...

• Ölümsüzlük bir nevi bence vardır. Fiziki olarak ölüm gerçektir ve her nefs onu tadacaktır. Ancak inancıma göre fiziki ölümden sonra, hiçbir zaman ölmeyen ruhumuz ebedi olarak yaşayacaktır. Yunus EMRE bunu şöyle tarif eder Ölümden ne korkarsın - Korkma ebedi varsın . Ebedi var oluşa tekrar dirilmeye inanıyorsak hiçbir zaman ölmeyeceğimize de inanabiliriz. Peygamberimiz de şöyle demiştir . Ölen insan bir evden diğer bir eve geçmiş gibidir. Diyerek olaya son noktayı koymuştur. Bu sözün üstüne söz söylemek haddime değil.. Sevgiler herkese...
  • ruh ölümsüzdür sadece beden ölür...
    ruh ise dünya değiştirir
  • yok ya ölümsüzlük te bıktırır belki. ben şahsen ölümlü olmaktan memnunum,çünkü ölümsüz olsanız hayattaki duyguları yaşayabilir misiniz????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölüm
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl yani!? Neden yaşayamayalım? Yine insanız sonuçta... Sevgi, mutluluk, aşk, hüzün, acı, kin, nefret hepsi yine olacak. Hemde sonsuza dek. Bundan güzel birşey olabilir mi :)?
  • ölümsüzsen acıyı hissetmessin,korkuyu hissetmessin. zaten bunları hissetmediğin zaman hayatın ve kendi hayatının değerini yeteri kadar anlayamassın.
  • Nasıl hissetmezsin!? Ölümsüzlükten kasıt video oyunlarında gördüğün doğa üstü ölümsüz yaratıklar değil. Sadece sonu olmayan bir yaşam. vurulmadıkça, deprem olmadıkça, kanser olmadıkça asla ölmeyeceğin bir yaşam. Sokakta gezen milyarlarca insanla aynı hayatı süren bir yaşam. Yalnızca sonsuzluğa uzanan bir yaşam bu. ELF ırkı gibi yani...

Sen yani şuanda nasıl duyguları yaşıyorsan o da yaşayacak. Sadece sen 60-80 inde ölücen, o devam edecek...
  • hee tamam o zaman.yanlış anladım kusura bakma.
  • ok
  • böyle bişey olsa,birde filmi olsa adı "ölmek için yalvaracaksınız! " olurdu herhalde.
    boşverin bunları.bütün canlılar ölümden korkar.ama bence gereksiz bir korku.
    ölüm çok doğal ve hayatın ölümsüzlüğü için gereklidir bence.
    nasıl bir şeydir derseniz,anestezi olmak gibi bir birdurum biraz daha acılı sadece.
    anestezide ,6 saat sonrada uyansanız bir kopukluk yaşamazsınız ,gözünüzü kapatıp açmışsınız gibi geçer 6 saat.bu 6 saat için beyniniz hiçbirşey yaşamamıştır.varlığınızın yada yokluğunuzun bir anlamı yoktur.6 saatlik bir ölüm yaşamış olursunuz.bunun sonsuza dek (sizin için ) sürdüğünü düşünün işte ölüm budur.
  • Ölümün ne olduğunu tarihte ilk çözen insansın bu durumda. Tebrikler...

Bu arada dalga geçmiyorum. Sana sonuna kadarda katılıyorum. Dediklerinde bence haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 9 Eylül 2006; 21:20:02 >
  • Eğer ruhumuzu bedenimizden ayırıp, bu ruhu kontrol etmeyi ve gerektiği zamanlar tekrar bedenimize geri dönmeyi öğrenirsek, ölümsüz olabiliriz
  • işte o ruhu kontrol etme var. hem böle daha güzel ya.ölümsüz olupta napcan??
  • Japonyada yaşayan 115 yaşındaki bir kadın. Röportajda şöyle diyor: 'Ben dururken yarım yaşındaki insanların öldüğünü görmek beni çok üzüyor. Tanrının beni bu dünyada unuttuğunu düşünüyorum'

Ölümsüz olmak görünürde çekici gelebilir. Ama bir ömür boyu sürekli biriken acılar, pişmanlıklar, hayal kırıklıkları, sevdiğiniz insanları kaybetme gibi şeylerle ne kadar mücadele edilebilir. Bir rivayete göre kendisini bıçaklayanlardan birinin üvey oğlu Brütüs olduğunu gören Sezar ' Sende mi Brütüs' demiş ve eklemiş ' Öyleyse yıkıl Sezar'.

Gılgamış destanında da ölümsüzlüğü arayan bir kral anlatılır. Bence anlamsız bir uğraşı. Hem imkansız hem de insanların mutluluğuna bir getirisi olmayan bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayıterbiyecisi -- 10 Eylül 2006; 19:25:11 >
  • Sonsuza kadar yaşamakla 50yıl,10yıl veya 100yıl yaşamanın arasında bir fark görmüyorum. Zaman dediğimiz nedir ki, göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Sonsuza kadar yaşasak bile şöyle durup bi düşündüğümüzde geçmişte yaşanan herşey birandan ibaret olacak. 10yıl 100yıl 1000yıl hiç farketmez, artık hepsi birandan ibarettir. Kaç yıl geçtiği, kum saatinin kaç kez boşaldığı önemli değildir, durup bir düşündüğünüzde "geçmiş" dediğimiz şey bir ilizyondur artık. Yüz yıl yaşayıp sonra bir daha durup düşünsek geçmişimizi, hiçbir farkı olmayacaktır, geçmiş yine geçmişte kalmıştır, bir AN 'dan ibaret olmuştur. Söylediklerimi bir düşünün ve geçmişinizde yaşadıklarınızı hatırlamaya çalışın. 1 hafta sonra tekrar aynı şekilde geçmişi hatırlamaya çalışın, göreceksiniz ki 1 hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş, sanki iki olay arasında bir zaman dilimi yokmuş gibi, biranda 1 hafta geçivermiş gibi olacak...
    Bu anlamda demek istediğim, zamanın zaten akıp gittiğidir. "Zaman" 'ın olduğu yerde sonsuzluk veya sonluluğun bir farkı yoktur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 10 Eylül 2006; 20:50:24 >

• bazıları 50 yaşında ölür ama onun hayatta yaptıklarını vede yaşadıklarını 100 sene yaşayan bir insan yapamayabilir.yani zamanı nasıl değerlendirdiğin önemli.
  • Bundan 75 bin yıl önce ortalama insan ömrü 900 yıl civarındaymış.

(Kaynak: Ra Bilgileri)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.