Şimdi Ara

Ölümsüzlük... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nowanda

böyle bişey olsa,birde filmi olsa adı "ölmek için yalvaracaksınız! " olurdu herhalde.
    boşverin bunları.bütün canlılar ölümden korkar.ama bence gereksiz bir korku.
    ölüm çok doğal ve hayatın ölümsüzlüğü için gereklidir bence.
    nasıl bir şeydir derseniz,anestezi olmak gibi bir birdurum biraz daha acılı sadece.
    anestezide ,6 saat sonrada uyansanız bir kopukluk yaşamazsınız ,gözünüzü kapatıp açmışsınız gibi geçer 6 saat.bu 6 saat için beyniniz hiçbirşey yaşamamıştır.varlığınızın yada yokluğunuzun bir anlamı yoktur.6 saatlik bir ölüm yaşamış olursunuz.bunun sonsuza dek (sizin için ) sürdüğünü düşünün işte ölüm budur.

katilmiyorum
    ahiretin varligina inanan biriyim, senin bahsettigin sey tam olarak "yok" olmak ve bu imkansizdir bence
    asil gercek ruhtur beden degil

• NİSA SURESİ : 78-Her nerede olsanız olun, ölüm size yetişir, göklere yükselmiş burçlarda da olsanız. Bununla beraber kendilerine bir güzellik erişti mi "Bu Allah'tandır" diyorlar; Bir felaket dokundu mu "Bu sendendir" diyorlar. De ki: "Hepsi Allah'tandır!" Fakat niye bu adamlar söz anlamaya çalışmıyorlar?

ENBİYA SURESİ : 35-Her canlı ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilik ile deneyeceğiz; hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

quote:

KURAN-I KERİM

Hâla daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Diyelim ki insan dnaları ile oynadılar ve ortaya yaşlanmayan bir insan yapısı çıktı. Ölüm vakti geldiğinde bu beden ruhun vücuttan ayrılmasını nasıl engelliyecek. Tabiki engelleyemiyecek ve böylece ölüm gerçekleşecektir, vücut yaşasa bile.

• İnsanı yarattğında tanrılar
    Ölümü verdiler ona
    Sonsuz yaşamayıysa kendilerine ayırdılar

(6000 yıl öncesine ait gilgamesh)

Bugüne kadar pel çok din, inanış ve mitoloji bunu sorguladı ama kimse bulamadı cevabı...Boşverin siz bu konuları : )
  • ölümsüzlük diye bir şey olmuş olsaydı korkunç bişey olurdu yüzlerce yıl yaşamayı hiç istemezdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

ölümsüzlük mümkün..en önemli adım yaşlılığa sebep olan geni önlemek..işte bence yakın bir gelecekte gerçekleşecek ve çok pahalı bir ameliyat olacak..ancak dünyada çok az sayıda insan bundan faydalanabilecek...belki şu an deneyler başlamıştır bile..bildiğimiz şeyler bilmediğimiz şeylerin yanında bir hiç kalır...

dogru söylüyorsun..yaşlanma durdurlması lazım ölümsüzlük için..

bide hocam yaşlılık geni mi var..yani bir hücremizin çalışarak yaşlanması genlerimizde mi gizli..genlerimizde ancak hastalıklı olanları çıkarabiliriz diye düşünüyorum..organlarımızın yaşlanması genlerimizle alakalı oldgunu sanmıyorum..

Birde bunu dini olarak değilde bilimsel olarak değerlendirmeyi deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 21 Eylül 2006; 19:59:47 >

• "her canlı ölümü tadacaktır"

şimdi herkes ölümsüz olursa yer kalmaz !..
    tek ben ölümsüz olursamda eğer; sevgilimin çocuklarımın torunlarımın kısacası sevdiğim insanların ölümlerini görmek beni bi müddet sonra koparır heralde yaşamdan....
  • şöyle açıklim..

Yaşlanmayı hızlandıran genler (proaging genler) ile yavaşlatan genler (anti-aging genler) doğru olarak tanımlanabilirlerse ortalama yaşam süresinde 40-50 yıllık uzamalar olabilir..Araştırmacılardan bazılarına göre insan ömrünü belirleyen ve biyoritmi idare eden mekanizmalar DNA sarmalının uç kısımlarında kromozomların uç noktalarında yer alan ‘telomer’lerde gizli. Hücrenin ömrünü telomerler kontrol ediyor. Hücreler öldükçe telomerler kısalıyor ve bir noktadan sonra hücre bölünemeyince de tükeniyor.

herşey genlerde gizli..yaşlandırmayı sağlayan gen deactive olursa insan aynı şekilde yaşlanmadan hayatına devam edebilir..burda önemli olan organlar,beyin,... ve her türlü parçamız aynen kalacağı için bunların tabiki zarar görmemesi lazım..aslında insanın tüm organlarının ömrü 200 yıl kadar..zaten organ nakilleride rahat bir şekilde gelişeceği için ölümsüzlük mümkün..tabiki bir araba kazası veya herhangibir kazayı saymıyorum..bunlar olmadan mümün..

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

quote:

ölümsüzlük mümkün..en önemli adım yaşlılığa sebep olan geni önlemek..işte bence yakın bir gelecekte gerçekleşecek ve çok pahalı bir ameliyat olacak..ancak dünyada çok az sayıda insan bundan faydalanabilecek...belki şu an deneyler başlamıştır bile..bildiğimiz şeyler bilmediğimiz şeylerin yanında bir hiç kalır...

dogru söylüyorsun..yaşlanma durdurlması lazım ölümsüzlük için..

bide hocam yaşlılık geni mi var..yani bir hücremizin çalışarak yaşlanması genlerimizde mi gizli..genlerimizde ancak hastalıklı olanları çıkarabiliriz diye düşünüyorum..organlarımızın yaşlanması genlerimizle alakalı oldgunu sanmıyorum..

Birde bunu dini olarak değilde bilimsel olarak değerlendirmeyi deneyin..

• quote:

şöyle açıklim..

Yaşlanmayı hızlandıran genler (proaging genler) ile yavaşlatan genler (anti-aging genler) doğru olarak tanımlanabilirlerse ortalama yaşam süresinde 40-50 yıllık uzamalar olabilir..Araştırmacılardan bazılarına göre insan ömrünü belirleyen ve biyoritmi idare eden mekanizmalar DNA sarmalının uç kısımlarında kromozomların uç noktalarında yer alan �telomer�lerde gizli. Hücrenin ömrünü telomerler kontrol ediyor. Hücreler öldükçe telomerler kısalıyor ve bir noktadan sonra hücre bölünemeyince de tükeniyor.

herşey genlerde gizli..yaşlandırmayı sağlayan gen deactive olursa insan aynı şekilde yaşlanmadan hayatına devam edebilir..burda önemli olan organlar,beyin,... ve her türlü parçamız aynen kalacağı için bunların tabiki zarar görmemesi lazım..aslında insanın tüm organlarının ömrü 200 yıl kadar..zaten organ nakilleride rahat bir şekilde gelişeceği için ölümsüzlük mümkün..tabiki bir araba kazası veya herhangibir kazayı saymıyorum..bunlar olmadan mümün..
    ak değerlendirmeyi deneyin..

sonuç olarak genlerle oynamak ölümsüzlük getirmiyor..sadece ömrü uzatıyor..ölümsüz olabilmek için benim tek düşüncem organlarımızı yeniden üretebilmek..

• quote:

Orjinalden alıntı: onlyone

@bdfyobgsougt
    ben sen forumu bıraktın sanıodum
    hala rüyanda konuşuyon mu kardeş?veya adam hipnoz edion mu???

• [Deleted by Admins]
  • zaten bende dediğini açıkladım yazımda..

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

quote:

şöyle açıklim..

Yaşlanmayı hızlandıran genler (proaging genler) ile yavaşlatan genler (anti-aging genler) doğru olarak tanımlanabilirlerse ortalama yaşam süresinde 40-50 yıllık uzamalar olabilir..Araştırmacılardan bazılarına göre insan ömrünü belirleyen ve biyoritmi idare eden mekanizmalar DNA sarmalının uç kısımlarında kromozomların uç noktalarında yer alan �telomer�lerde gizli. Hücrenin ömrünü telomerler kontrol ediyor. Hücreler öldükçe telomerler kısalıyor ve bir noktadan sonra hücre bölünemeyince de tükeniyor.

ak değerlendirmeyi deneyin..

sonuç olarak genlerle oynamak ölümsüzlük getirmiyor..sadece ömrü uzatıyor..ölümsüz olabilmek için benim tek düşüncem organlarımızı yeniden üretebilmek..

• belli bir yaştan sonra insanlıga yardım edemedikten sonra uzun yaşamanın yada ölümsüzlüğün anlamı yoktur bence.
  • Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm Ben senin için yaşamayı göze almışım gülüm.

Bazıları için ölüm kolay bazıları için ise yaşam.

Ölümü ne olarak gördüğünüz önemli.Eğer ölümü yokoluş olarak görüyorsanız bu sizin için elbetteki kabul edilemez bir şey olur ve ölümsüzlüğün peşine düşersiniz.Ama ölümü yare ,sevgiliye kavuşmak olarak görürseniz ondan kaçmaz ona ulaşmak için çaba sarfedersiniz.

Sizce de doğru değil mi?

Siz hangisisiniz ?
  • olum bir emir bide sinrasini bilsek
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.logic

quote:

olumsuzluk mumkun olsa ble bence insanlara ceza olark verilmeli dusunsene hic olmeden yasamak korkunc bisey...

hristıyanlık efsanelerınde isayı olduren kişinin kıyamete kadar yaşamakla cezalndırldığından bahsedilir her ne kadar mit olsada

İsayı çingenelerin (romalıların) öldürdüğü ortada ve onlara edilen lanette kitapta açıkça belli bu toplumun lanetten nasıl etkilendiğide bariz bir şekilde ortada buna bakıp düşünmek lazım..

Ölümsüzlük olsaydı düşünmesi bile tuhaf herşey bambaşka olurdu nankörlük iyilik kötülük vb.. bunların bir anlamı olmazdı. Hem sizin başka işiniz yokmu yahu..

• ölümsüz olupta napıcaz sanki önemli olan güzel yaşamak uzun değil bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laz

quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

quote:

Orjinalden alıntı: Laz

O değil de geçenlerde bir yerde okudum,biraz uçuk bir düşünce de olsa bana çok korkunç ve olabilir geldi...Şimdi düşünün 2006 yılındayız,bilgisayar teknolojileri,genetik bilimi ve nanoteknoloji inanılmaz hızlı ilerliyor,1-2 sene önce en iyi olan,bugün eski.İnsalık tarihi ise binlerce yıla yayılmış durumda,ve dünyanın sonunun ne zaman geleceği belli değil,çok yakın bir gelecekte değil ancak 1000 yıl sonra diyelim,insan beyninin içindeki tüm bilgiler,duygular ve hatıralar,kaydedilebilse,ve insan istediği zaman bunlar güncellenip bir depolama birimine aktarılsa,ya da o zaman bugüne göre çok çok çok ileri teknoloji olduğundan insanın kendi ürettirdiği robotlara aktarılsa,robot teknolojisi öyle gelişse ki insan bedeni dışında bir robotun vücudunda insan hücreleri yaşatılabilse,işte o zaman ölümsüzlük icat edilmiş olur...Ve tüm bunlar ve daha fazlası bence önümüzdeki milenyumda olacakların çok az bir kısmıdır....

Laz senin dediğin şey tamamen Cyborg. Bir canlıdan bahsetmiyorsun. O zaman ben sana daha güzel bir örnek versem. Klonlama yapılsa kısa yoldan fena olmaz mı? Klonun ömrüde uzatılsa hani...

Eğer insanlık bahsettiğim seviyeye ulaşırsa,canlı olup olmamasının pek bir önemi kalmaz bence,beyin hücreleri,benlik ve düşünceler bir şekilde insan bedeni dışında çalıştırılabilirse,canlının bir önemi kalmaz bence...Robot içindeki beyin aynen fonksiyonunu yerine getirdikten sonra,vücudun geri kalanı olmasa da o insan yaşıyor demektir benim gözümde...Hem de sonsuza kadar...Tabi bu aşamada şu durumda yenilenemeyen beyin hücreleri yani nöronların mükemmel şekilde yenilenmesi gerekir,ki bunun da olacağına inanıyorum...Çok değil,50 yılda teknolojinin gösterdiği gelişmeye bakınız,önümüzde kaç yüzyıl ya da kaç binyıl var,neler olacak,kimse bilemez,ancak çok şey olacağı kesin bence...
    Ayrıca eklemek isterim ki,beyin ve makine ikisi de elektrik sinyalleriyle çalışıyor sonuçta,yine geçenlerde okuduğum bir haberde,felç geçirmiş birisinin kafasına bir cihaz takılmış,ve bu cihaz bir bilgisayara bağlıymış,yanılmıyorsam 3 yıl uğraşarak felçli kişi sadece ve sadece düşünce ile bilgisayarda mouse'u hareket ettirmiş...

haklısın bu şekilde bişi olabilir

• einstyan:)amcamızın teorisi......insan beyninin %50 si calışsa bedene ihityac duymaz.saf enerji teorisi.
  • Ölümsüzlük düşüncesi korkunç! Her şeyin bir sonu olmalı bence. Bu konuda son bir söz söylemek istiyorum, tabii anlayana. Allah sıralı ölüm versin derler ya, işte bence gerçek olan bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

böyle bişey olsa,birde filmi olsa adı "ölmek için yalvaracaksınız! " olurdu herhalde.
    boşverin bunları.bütün canlılar ölümden korkar.ama bence gereksiz bir korku.
    ölüm çok doğal ve hayatın ölümsüzlüğü için gereklidir bence.
    nasıl bir şeydir derseniz,anestezi olmak gibi bir birdurum biraz daha acılı sadece.
    anestezide ,6 saat sonrada uyansanız bir kopukluk yaşamazsınız ,gözünüzü kapatıp açmışsınız gibi geçer 6 saat.bu 6 saat için beyniniz hiçbirşey yaşamamıştır.varlığınızın yada yokluğunuzun bir anlamı yoktur.6 saatlik bir ölüm yaşamış olursunuz.bunun sonsuza dek (sizin için ) sürdüğünü düşünün işte ölüm budur.

çok güzel ya.. gerçekten çok net

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.