Şimdi Ara

Ölünce ne olduğunu merak ediyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ölümün bi son olup olmadığına bakalım. bizim maddi bedenimizi inşaa için biraz et yiyelim. et ölmeden önce canlıydı öldürüldü sonra tavaya atıldı vs. şimdi tam manası ile ölü dedik ki birden o eti yiyince bizde bir hareket başladı.

yani ölüm bir son dedik ve hatta tavaya attık ve hatta yedik de ölüm nasıl bi son?

.........................

din bir rızıksa insanı da cehennemvari bir şey yiyecek ise o ölünce yanınca veya yenince de ölüm bir son değil demek durumunda.

bir kısım zorunluluklarımız engele olamadığımız nefsani çıkışlarımız var ve sanki yenmiş bir et parçası gibi yiyenin bütününe tabiyiz. kadına kıza kötü gözle bakma hırsızlık etme kötülük işleme vs. diyoruz da engel olamıyoruz.

tıpkı artık ben öldüm hatta kızardım diyen bir et parçasının sindirildikten sonraki enerji düzeyinde hayır halen canlıyım demesine mukabil bir çelişki akıl tutulması yaşıyoruz.

.........................

insanın ölümü belki bedeni olarak bilemem ancak salt cehennemde yanınca da ölecek gibi değil ise bir şeyin bizi yediğini kendine diyn yani rızık yaptığını düşünmek olası. karşı konulamaz ancak saçma sapan düşünceler tavırlar aslında bu sindirimin sonucu gibi.

gabıd olma gabz olma (kabız değil) hali gibi bir şey var. bir şey bizi kendi dinine göre yiyor yani gabz (kabz) ediyor gibi.

• azot fakiri olan topraklarda bazı bitki türleri etçildir. sinekkapan nephentes venüs çiçeği gibi.

evrimden gidelim. biz özü bitki olan bir acnlıyız. esasen dünyadaki ekosistem nebatın üstüne kurulmuş bir şey. yani biz mesela et de yiyince daha fazla bitkiden azade olmuyoruz.

hayvanlar da ot yiyor mecburen.

bu açıdan insanın fiziksel kökeni bakımından kökü insan denen bitkisellik ise et yiyen insan (bitki) şeklinde bir açılımı var.

...............................

aslında azot bakımından fakir olan bir ekosistemdeyiz denebilir. insanımıs olan bizlerin et yeme özelliğimiz bu açıdan bitki denen şeyin azotça yoksun halindeki evrimine işaret eder denebilir.

...................

yani evrimin bitkiden insana doğru olduğunu kabul etmek gerekir. bu açıdan evrimsel süreci kabul edersek bu halde ilk organizmanın yeşillik türevi bir organizma olması gerekecek ve bu şey bir şekilde kendisini ekip büyütecek kadar da akıl sahibi olması gerekecektir.

.....................

akıllı tasarım da evrimin bir koludur. önemli olan insanın köken itibari ile denizden balık balıktan maymun maymundan insan denebilecek ara geçiş formlarına sahip olamayacağı gerçeği olmalı.

• Aslında verdiğin ihtimaller çok da farklı değil.

1-Böyle düşündüğün için dünyadan kötü bir yere gideceksin.
    2.Bu dünyada yok olmuş olacaksın.
    3.Rüyadan uyanacaksın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Ölünce ne olacak" sorusunun cevabini hic bir "yasayan canli" bilemeyecektir. Merak edip sorgulamak guzel bir sey ama "Imkanin sinirini gormek icin imkansizi denemek" te guzel bir sey olabilir. "Olum" tanimini ne kadar akilsal ve bilimsel olarak yaparsak yapalim hep bir seyler eksik olacaktir gibi geliyor bana. "Oldugumuz zaman yok olacagiz" demek icin "Yokluk'un tanimini" yapmamiz gerekiyor. Yokluk nedir? Yokluk sadece "Hicbir seydir(sey dedigimiz zaman bile belirsiz bir tanimlamamizin oldugu ortada)" denildigi zaman bile bir eksiklik mevcut. "Hicbir sey" nedir? Varligin olmadigi yer mi,zamanin ve mekanin olmadigi yer mi gibi sorular cikar ? Her seyin olmadigi yer( "yer" denildigi zaman mekan katilimi mevcut o zaman mekanli(o zaman yokluk icin mekanin olmamasi gerekmez)bir yer yokluk olabilir gibi cevaplar cikabilir) dedigin zaman "Hersey" dedigin sey nedir? Daha bilmedigimiz gerceklikler mevcutken "Hersey" denilen kavram cok eksik kaliyor. Bu kavram eksik kaldigi zaman bu kavramla iliskilendirilen her seyde de bir eksiklik mevcut olabiliyor ve bence de olmali. Felsefi bir sistem ortaya atildigi zaman bile(ben mesela X diye bir sistem atiyorum ortaya ve Y denilen eksik bir kavramdan temellendiriyorum X kavrami dogru olabilir elbet ama Y kavraminin eksikligi X sistemini etkileyecek, "mutlak dogru" olmasini engelleyecektir) eksik bir seyler ortaya ciktigi zaman ortaya cikan " suphecilik " dogru olan felsefi sistemi tamamiyla sahadan cikartma(bir benzetme,ortadan kaldirma manasi) olayi gorulebilir.

Insan olumludur.
    Olum sondur.
    O zaman insan olumle son bulacaktir.

Ortaya atilan mantiksal onerme boyle muhtemelen ama "Olum'un Son" oldugu ile alakali elimizde bir veri yok, sadece bir varsayim. Ne "olumden sonra hayat vardir" ne de "olumden sonra hayat yoktur,insan hiclige karisacak" demek benim sahsi dusunceme gore temellendirilemeyen bir varsayimdan ibaret olacaktir bu tabirin caizse ihtimallerin.

"Olunce Ruya'dan cikacagiz" demek bana gore olanaksiz bir sey. Ruyaya hapsoldugun hakkinda seni destekleyecek kanitlarin nelerdir? Bu resmen tasin altindan gunesi bulmak gibi geliyor bana. Ruya'dan cikacagiz demek icin "Ruya durumuna hangi zamanda girmeni" bilmen gerekir. Hangi ara biz bu ruyaya girdik? Eger ruya denilen olgu gercekse hepimizin sadece senin ruyandan ibaret olmadigi ne malum? Ya da hepiniz sadece benim ruyamdan ibaretsiniz? "Olunce Ruyadan cikacagiz" demek insani cidden sacmalamaya goturuyor galiba. Son paragrafimi ciddiye almasaniz da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 25 Eylül 2019; 21:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bir Yalan

Aslında verdiğin ihtimaller çok da farklı değil.

1-Böyle düşündüğün için dünyadan kötü bir yere gideceksin.
    2.Bu dünyada yok olmuş olacaksın.
    3.Rüyadan uyanacaksın.
    Hocam bir sey soracagim izninle, su hesap adlarinin bazilarinin anlami nedir? "Buyuk bir yalan" + Platon'u tam net olmayan Leonardo Da Vinci'ye benzeyen resmi ile ne anlatmaya calisiyorsun? "O mujdelenen aramizda" adli hesabinda da bir simgesel anlam varda cozemedim sahsen.

• Eğer gizem perdesi olmasa uygarlık gelişir miydi?

• quote:

Eğer gizem perdesi olmasa uygarlık gelişir miydi?
    Senin ki de bir gizemde senin ki "biraz nesnel gercekligin daha bilenemeyis olmasinin verdigi heyecan" degil de oznel bir gizeme benziyor. Biraz ipucu vererek gizemin gorunen bir kismini bize anlatirsan,(ipucuyu kastediyorum)gorunmeyen kismini dusunerek bularak, hem seni murada erdirmis olur hemde artik bize hesaplarinla anlatacagin gizemin sonu olmasi itibariyle de artik "yeni hesap acma" derdininde bitmesi hem sende hemde forum hemde bazi uyelerde(Marx'in Materyalist hayalet dedeleri,yegenleri gibi) laf etmekten kurtarabilir hocam. Ama sen bilirsin elbet, eposta acmanda ki azmi takdir ediyorum bu arada.

Bu aralar dedelerin Fransa'da ki isleri yogun olmali yoksa bulasacak kisiyi bulurlardir yine. Onlarda senin kullandigin coklu hesap acma taktigini kullaniyor ama bu hesaplarin ana sahibinin diger hesaplarinda aile hiyerasisi kurmasi takdire sayan. Bazen dede oluyor bazen yegen oluyor bazen yegenin babasi oluyor v.s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 25 Eylül 2019; 22:12:36 >

• Zaman var olduğu sürece gizem hiçbir zaman bitmez.Ben hesap açmam,başkası açar.Bu benim için fark etmez.Ben bir şeyler haykırıyorum ve buna benim açmadığım forumdaki tüm hesaplar da dahil.Feda ederek de murada eriyorum.

Laf atan üyeler umrumda değil.Bataklıktan çıkmayı denerken etrafımdaki üç beş laf anlamaza sıçrattığım çamur damlaları hiç de mühim değil.

Fransa olayını anlamadım.Eğer gündemde olan bir şeyse bilmeme imkan yok,açıklar mısın?

Hesapların sahibini şöyle açıklayayım:nasıl ki yüzyıllar önce farklı kişiler ayni kişiden gelen mesajı anlattılarsa ben de aynısını yapmayı deniyorum.

Hesapların sahibi aynı kişi mi? Evet.
    Yazıları yazanlar aynı kişi mi ? Kesinlikle hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük Bir Yalan -- 25 Eylül 2019; 22:23:7 >
  • quote:

Zaman var olduğu sürece gizem hiçbir zaman bitmez.Ben hesap açmam,başkası açar.Bu benim için fark etmez.Ben bir şeyler haykırıyorum ve buna benim açmadığım forumdaki tüm hesaplar da dahil.Feda ederek de murada eriyorum.

Laf atan üyeler umrumda değil.Bataklıktan çıkmayı denerken etrafımdaki üç beş laf anlamaza sıçrattığım çamur damlaları hiç de mühim değil.

Fransa olayını anlamadım.Eğer gündemde olan bir şeyse bilmeme imkan yok,açıklar mısın?

Hesapların sahibini şöyle açıklayayım:nasıl ki yüzyıllar önce farklı kişiler ayni kişiden gelen mesajı anlattılarsa ben de aynısını yapmayı deniyorum.

Hesapların sahibi aynı kişi mi? Evet.
    Yazıları yazanlar aynı kişi mi ? Kesinlikle hayır.
    Isa'da hatirlatma araciydi oysa ki. Nasil bir benzestirme yaptigini anladim ama amacinizin farkliligi nedeniyle(veyahut anlatmak istediginiz mesaj) farkliligi biraz ayiriyor gibi. Sen Forumun Logosu musun?

• quote:

zaferq @ 11 Mayıs 2019 02:15:03

Bazen yüksek yerden aşağı bakıp aşağı düşsem ölünce neyle karşılaşırım yada yok olup gider miyim merak ediyorum. Beni korkutan şey bilinmezlik.
    3 ihtimal veriyorum
    1-Dünyadakinden daha kötü bir yere gelmem
    2-Yok olmak
    3-Rüyadan uyanıp rahatlamak
    Daha mı kötü olacak bilmediğim için bunu hiçbir zaman yapmayacağım. Geri dönüşü olmayan kumar gibi

Ya köpek balıklarını doyuracaksın , ya küllerin ganjın sularına karışaksın. belkide mezarda kurtlanıp çürüyeceksin.
    Keyfe keder kendini mumyalattır sonzuza kadar bekle.

Yada seni internetten tanıştığın seri katil etlerini doğrayıp köfte yapıp yesin.

Seçim senin.

Üzgünüm her halükarda yok olup gideceksin sonsuzluğa yolculuk bir iki . taksime bir iki bir iki

• Ne ben İsa'yım ne de beni dinleyenler Kudüs halkı.Forumun logosu değilim fakat zaman her şeyi değiştirir.İsa'nın mesajının değiştiği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük Bir Yalan -- 26 Eylül 2019; 7:9:46 >
  • Ölünce büyük ihtimal matrix 'den uyanacağız. Ama neyle karşılacağız, orasını bilmiyorum.
  • Pamuğu tıkıyacaklar

• Ölünce buradaki macera bitecek. Ötesini kimse bilmiyor, o yüzden cevap veremeyiz/ veremezler.
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    quote:

AnadoluEfes Tarih 26 Eylül 2019 17:53

Pamuğu tıkıyacaklar

Millet sonrasını merak ediyor. Çoğunluk çok fazla günah işlemiş te acaba ya hortlarlarsa diye korkuyorlar.

Ölünce ne olduğunu merak ediyorum

• Dini literali doğru okursanız aslında ahanda yav gerçekten de böyle yazıyormuş diyeceğiniz yerlerden biri de ölmekten kastedilendir.

Ölüm size çatmadan iman şudur. Geceleri onları mevt ettiririm sonra iade eder.

Babasından ölür annesinden dirilir annesinden ölür dünyada dirilir dünyada da ölüp ukbada dirilecektir.

Yani türeme esnasında kişi ölüm denen şeyden önce iken türediğinde artık ölümden sonrasına giriş yapar ve türeme eyleminden önce iman etmek öldükten sonra para etmeyecek imanı anlatır.

Kitapta aslında zaten böyle yazıyordu ancak biz okumayı bilmiyorduk.

........

Ölmeden ölünüz yani türeyip evlat sahibi olmadan evladınız sizsiniz zaten evlat olup onu anlayın.

Öldükten sonra hesaba çekilecekler. Yani evlatları onların ölümü idi dünyadaki mücadele onların hesaplarını görmektir.

........

Bir de ilaha iftira attın mı bu kere kitap tersleşiyor. Ukbada olan ceza ise daha büyüktür diyor.

Türeme yani ölüm fiilini din zaten intihar olarak değerlendirmişe benziyor ve yaratıcının yaratması dışındaki yaratmış olarak şirk temelli yaklaşımı da mümkün kılıyor.

Dilediğini affeder denmekte. Zaten adem olayından sonra açık ceza evinde yargılananlara dönmüş idik.

Bi de halen aynı fiil ve bu ölüm demek iken devam edip bunu ilah emretti demek ilaha Aleni iftiradır.

Hatta kitaba göre cinsellik başlığında cennetten kovulduğumuza dair işaretler varken bu tutum daha da beterdir.

Toplamda dünyevi olarak ölen yani dünyada zaten çoğalıp bunu gösteren şey hesap denen tatavada varken bunların bi kısmı dilerse affedilebilenlerden iken ilaha iftira atan kısım için ukbada olan hesap daha ağır olacak denmiş benzer.

Ölünce olan şey ebeveynin yaşadığı şeydir zaten. Yaşayan sa bizler oluyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: catruyorta

Öldükten sonra doğa senin derini kemiğini boka benzer şekilde başka bir maddeye dönüştürüyor.

Yok olup gidiyorsun.Mutlu son bu.

Boş düşüncelerle uğraşmayı bırak.
    Bu gün bu topluma,ailene nasıl faydalı olabilirim ona bak.
    Bu arada kendiii aileni toplumu üç kağıtçılardan nasıl korursun düşüncesinide aklından çıkarma.
    Azıcıkta imkanların elverdiği oranda eğlenceye bak.
    Yarın yoksun.Bencilliği bırak.
    Kendi mantığın ile kendin çelişiyorsun
    Madde olarak bu Evren de hiçbir şey yok olmuyor aksıne sürekli bir döngü bir dönüşüm var.

O çürüyen et kemik bile sürekli değişim ve dönüşüme tabi. Hiçbirşey ziyan olmuyor hiçbir şey yok olmuyor. Yararlı yada zararlı sürekli birşeyler başka birşeye dönüşüyor.

Öyle yok olup gitme diye bişey yok yani.

Ha bilinç ne oluyor çok farklı bir konu ve sen zaten değinmemişsin bile. Zaten klasık ateist tavrı bu.

• Bilinç maddidir beynimizdeki akson ve nöronlar vasıtası ile tıpkı kompüter gibi bilgi toplar.

Ölünce tüm bilgiler yok olur. Geriye çürümüş bir çöp kalır . Bir selviyi beslersin.
  • Bu kadar şey tesadüf olamaz zaten.
    Bizler kendi kendimize mi oluştuk, iyilik kötülük kavramları tesadüfen mi oluştu, elbette hayır. Bir hesap yeri mutlaka olacak aksini düşünmek imkansız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.