Şimdi Ara

Olympus PEN E PM1 alayım mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
9.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jiddi beyin önerisi sayesinde once epm1daha sonrada sony nex 5r aldim son derece memnunum kendisine burdan teşekkür ediyirum.foto konudunda bbilgili değerli bir insandır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist19

Merhaba arkadaslar Fotograf makinesi alacagim ama kafam cok karisti olympus epm1, sony fx f3, panasoniz fz150 arasinda secim yapmaya calisiyorum yurtdisindan getirecek arkadas ilerde lens almayacagim sizin bu modeller disinda tavsiyeniz varmi 300 paund civari bir makine alacagim bisa parada vermek istemiyorum az isikta guzel foto ceken bir makine istiyorum ozellikle iyi gunler tesekkurler simdiden

Bugün kit lensi ile Sony Nex-F3'ü alabiliyorsanız bence alın. 2 sene sonra yeni bir makina alacağınıza Nex-F3'e lens alırsınız !.. Lensler evladiyelik parçalar gibidir. 20 yıl sonra bile kullanırsınız, kullanmazsanız da para ederler !.. Fakat alacağınız hiçbir kompakt yada d-slr like makina 3 en çok 5 yıl sonra para etmeyecektir !.. Ben olsam madem yurtdışından uygun fiyata gelme imkanınız var, iyi makina alırım. Nex-F3, o olmaz ise e-pm1 (e-pm2 çıktı gerçi o da epey oluyor, eğer Sony Nex-F3'ten ucuz ise e-pm2 alınabilir). Az ışıkta iyi fotoğrafın ilk ve olmaz ise olmaz şartı günümüzde "sensör boyutu", bu da yazdığınız makinalar içerisinde en büyük olarak Nex-F3'te var, sonra e-pm1'de var ve Fz-150'deki birkaç sınıf daha altta yer alan günümüzde fotoğraf makinalarında kullanılan en ufak sensörlere sahiptir.

Sayin Sayin jiddi nex f3 epm2 den daha iyi degilmidir mslum sensör boyutu.vs.

• Çok teşekkür ederim öncelikle, eksik olmayın... Önerilerimin sizi memnun eder yönde olması beni de memnun etti. ISO 1600'e kadar fotoğraf kalitesi olarak denler ama 3200-6400 iso'larda nex-f3'ü daha başarılı gördüm. Tabi herşek iso demek değil. Kullanımı bakımından pek bir bilgim yok PM2 hakkında. Nex-F3 kullanan arkadaşlardan negatif bir yorum görmedim. Hani misal AF hızı yavaş, şurada şusu iyi değil gibi şeyler de duymadım. Mevcut bilgilerim bu kadar. Netice olarak PM2'nin fiyatının da yüksek olacağı düşüncesi ile Nex-F3'ün daha iyi bir tercih olacağı yönünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Çok teşekkür ederim öncelikle, eksik olmayın... Önerilerimin sizi memnun eder yönde olması beni de memnun etti. ISO 1600'e kadar fotoğraf kalitesi olarak denler ama 3200-6400 iso'larda nex-f3'ü daha başarılı gördüm. Tabi herşek iso demek değil. Kullanımı bakımından pek bir bilgim yok PM2 hakkında. Nex-F3 kullanan arkadaşlardan negatif bir yorum görmedim. Hani misal AF hızı yavaş, şurada şusu iyi değil gibi şeyler de duymadım. Mevcut bilgilerim bu kadar. Netice olarak PM2'nin fiyatının da yüksek olacağı düşüncesi ile Nex-F3'ün daha iyi bir tercih olacağı yönünde.

Ben de nex f3 un yeni modeli nin iyi olduğunu isittim ama menu leti vok kullanışsız Olympus menu de 1afim önde

• Canon 550d ,50mm 1.8, 18-55,55-250 sete sahibim, fakat taşınabilirlik açısından(sürekli dışardayım fakat bu seti ayda 1 çıkarabiliyorum ) setimin yanına böyle bir makina almayı düşünüyorum.
    Sizlerin önerisi ne olur bu durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtaletMomenti

Canon 550d ,50mm 1.8, 18-55,55-250 sete sahibim, fakat taşınabilirlik açısından(sürekli dışardayım fakat bu seti ayda 1 çıkarabiliyorum ) setimin yanına böyle bir makina almayı düşünüyorum.
    Sizlerin önerisi ne olur bu durumda?

bunlar da cebe sığan makina değil sonuçta, size premium kompakt lazım sürekli taşımalık...hem küçük hem de kaliteli...
  • Sonunda ben de aldım ama benim çektiklerim sizinkine benzemiyor hiç :( Sanki dijital makineyle çekiyorum. Üzerinde made in china yazıyor ondan olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemiyimişte

Sonunda ben de aldım ama benim çektiklerim sizinkine benzemiyor hiç :( Sanki dijital makineyle çekiyorum. Üzerinde made in china yazıyor ondan olabilir mi?

Hayırlı olsun...
    Yok onunla alakası. Sizinle alakası var. Çektiğiniz fotoğrafları flickr.com veya imageshack.us gibi bir siteye yükleseniz (exif bilgilerini tutacağı için bunları söyledim) biz de görsek ve hatanız var ise söylesek. Bir de otomatik modda mı çekiyorsunuz ?
  • evet otomatik modda çünkü diğer ayarlardan hiç anlamıyorum bu işle hiç ilgim yok. Onları karıştırdım ortaya daha berbat şeyler çıktı :) Flickr'e yükledim acemiyimişte olarak otomatik modla çektiklerimi...İki tane de kendi acemeliğimi ortaya koyan fotoğraf var.
  • quote:

evet otomatik modda çünkü diğer ayarlardan hiç anlamıyorum bu işle hiç ilgim yok. Onları karıştırdım ortaya daha berbat şeyler çıktı :) Flickr'e yükledim acemiyimişte olarak otomatik modla çektiklerimi...İki tane de kendi acemeliğimi ortaya koyan fotoğraf var.

Olsun, kendinize biraz zaman tanıyın... Daha önce bir dijital foto makinanız var mıydı ? Bulamadım sizi 5 dakika aramayı denedim ama, keşke bir linkini verseymişsiniz fotoğrafınızın flickr'daki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Mayıs 2013; 16:16:41 >
  • Evet zaman tanımak lazım. Epey karışık bir işmiş iyi ki çok profesyonel bir makine almamışım zira gözüm korktu bu gidişle otomotik modda takılacağım :) Güzel portre çekse yeter bana...Işık performansı da benim için yeterli olacak gibi görünüyor.

http://www.flickr.com/photos/96034938@N02/
  • quote:

Evet zaman tanımak lazım. Epey karışık bir işmiş iyi ki çok profesyonel bir makine almamışım zira gözüm korktu bu gidişle otomotik modda takılacağım :) Güzel portre çekse yeter bana...Işık performansı da benim için yeterli olacak gibi görünüyor.

http://www.flickr.com/photos/96034938@N02/

Valla aslında gayet iyi. Bir gece çekimi ve bir de çok parlak gündüz çekiminiz var. Gece çekimini elde yapmanız sebebi ile işiniz zor. Kullanım kılavuzunuzu iyi okuyun. Gece manzara çekecekseniz mümkün ise makinayı geri sayım-çekim olayı var 2 yada 10 saniye sonra o kendi çekiyor hani... ona getirip bir duvar,masa, işte sallanmayacak yere koyun, basın deklanşöre ve elinizi çekin makinadan, o kendisi çeksin hiç titremeden. Bir de çok güneşin geldiği parlak sahnelerde ayar tekerleğinde üst kısımda görülen +/- ikonunu kullanmayı öğrenin-deneyin. Bu pozlama telafisi olayı. Sahne istediğinizden çok parlak yada çok karanlık ise buna basar ve - (daha karanlık) yada + (daha aydınlık) çekmesini sağlarsınız. Tabi abartmamak lazım onu da yoksa netice çok kulmanmalı bir fotoğraf da olabiliyor.

• o gece çekimiyle çok parlak gündüz çekimi benim ayarlardan hiç anlamadığımın kanıtı :) otomatik moddakilerden de en iyilerini seçip yolladım.
  • Almayın derim,iki gün kullanıp geri gönderen biri olarak...Kit lens çok vasat,gece çekimlerinde çamur gibi bir görüntü alıp gündüz umutla aynı görüntüleri suluboya tadında aldıktan sonra.Tüm modlarda denedim.Doygunluk ve kontrast değerlerini artırak da... Ne yazık hayal kırıklığı.En azından üzerindeki lensle alınmaz.Panasonic 20 mm 1.7 ile bambaşka bir makine olduğunu örneklerinde gördüm.Onunla veya alternatifleriyle makine 1000 tl yi geçiyor.Siz bilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lubitel2

900-1000 TL olsa almayın derdik biz de ama 640 TL'ye de alınmaz mı ama ? Bugün iyi bir kompakt bile bu fiyata ve üzerinde iken
    Canon Sx240 HS - 700-800 TL aralığında !
    http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-sx240-hs-fiyati,774056.html
    Fujifilm FinePix F750EXR - 850 TL dolayında
    Sony Cyber-shot DSC-HX9V - 800 TL civarında
    vb.
    -
    Örnek kit lensle çekilmiş birkaç fotoğraf
     Olympus PEN E PM1 alayım mı ? -  Olympus PEN E PM1 alayım mı ?
    Daha fazlası için :http://www.flickr.com/search/?q=night&cm=olympus%2Fe-pm1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Mayıs 2013; 22:05:54 >

• Jiddi, forumda fotoğraf konusunda ciddi emeği olan ve değerlendirmeleriyle benim de takip ettiğim bir arkadaşımızsınız...Siz de biliyorsunuz ikinci el bir dslr alarak 650-700 aralığında (Pentax K10d, Sony A300 hatta slr-like Sony R-1) hem fotoğraf çıktısı adına ,hem de fotoğrafçılığınızı geliştirmek adına daha iyi sonuçlar alır.Aynasız bir makine olarak olympus epl-2 de kullandım.O dönemde en iyi jpeg makinesi denirdi.Aynı şeyleri söylerim.Olympus'un kit lensle kompakt üstüne çıkacak çok çok tatminkar sonucu yok...
  • quote:

Jiddi, forumda fotoğraf konusunda ciddi emeği olan ve değerlendirmeleriyle benim de takip ettiğim bir arkadaşımızsınız...Siz de biliyorsunuz ikinci el bir dslr alarak 650-700 aralığında (Pentax K10d, Sony A300 hatta slr-like Sony R-1) hem fotoğraf çıktısı adına ,hem de fotoğrafçılığınızı geliştirmek adına daha iyi sonuçlar alır.Aynasız bir makine olarak olympus epl-2 de kullandım.O dönemde en iyi jpeg makinesi denirdi.Aynı şeyleri söylerim.Olympus'un kit lensle kompakt üstüne çıkacak çok çok tatminkar sonucu yok...

olympusun kit lensleri kalitelidir diye bilirdim demek ki yanılmışım...

sony a390 + 18-55 800 liraya kampanyası var ama ISO testlerine baktım günümüz megazoom kompaktlarından biraz iyi sayılır...yine de alsam mı diye düşünürken okuduğum başka bir yorum nedeniyle vazgeçtim, makina tüm ISO'larda soft fotoğraf veriyormuş yani keskinlik sıfır...

fiyatı çok düşen eski nesil makinalara önyargılı bakmaya başladım...

• quote:

Jiddi, forumda fotoğraf konusunda ciddi emeği olan ve değerlendirmeleriyle benim de takip ettiğim bir arkadaşımızsınız...Siz de biliyorsunuz ikinci el bir dslr alarak 650-700 aralığında (Pentax K10d, Sony A300 hatta slr-like Sony R-1) hem fotoğraf çıktısı adına ,hem de fotoğrafçılığınızı geliştirmek adına daha iyi sonuçlar alır.Aynasız bir makine olarak olympus epl-2 de kullandım.O dönemde en iyi jpeg makinesi denirdi.Aynı şeyleri söylerim.Olympus'un kit lensle kompakt üstüne çıkacak çok çok tatminkar sonucu yok...

Teşekkür ederim. Bu yönde görüşünüzü yazmanız da ayrıca memnun edici bir durumdur benim için. Zaten m43 başlığında da okursanız ben de pen serisini öven, göklere çıkaran mesajlar yazmadım. Hatta yeren mesajlarım var :) Tabi buna en önemli etken fiyat/performans olarak fiyatının hak ettiğinin çok üzerinde olması idi. 640 lira için ise önceki durumu için konuştuğum gibi konuşmak doğru olmaz. Gayet başarılı bir f/p ürünüdür diyorum. Bir de şöyle dediğinizde "kit lensle kompakt üstüne çıkacak çok çok tatminkar sonucu yok." , şimdi öyle kompaktlar var ki cep tel kalitesinde çekiyor. Bunu biraz daraltırsanız daha doğru bir teşhis olmaz mı ? Bugün alabileceğiniz 700-900 liralık kompaktların üzerinde fotoğraf kalitesi verir diyorum ben.
    -
    Olympus pen PL ve PM modellerinin yeri belli zaten. D-slr giriş seviyesinin altında, kompaktların üstünde. Zaten fiyat olarak da aslında yurtdışına bakarsanız böyle bir yerde yer alıyorlar. Tabi ilk çıktıkları aylarda biraz yüksekten uçuyorlar ki o da normal.
    -
    Örnek :
    Canon Sx260HS ile çekilmiş iso 100'de bir gece manzarası - Yanına da hemen karşılaştırma yapalım kolayca diye PM1+14-42 kit lens 200 ISO ile çekilmiş bir örnek. Çözünürlükler de aynı...
     Olympus PEN E PM1 alayım mı ? -  Olympus PEN E PM1 alayım mı ?
    Canon 260HS 680-720 TL aralığında. Kampanya sürüyor ise PM1 640 lira. Hangisi iyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Mayıs 2013; 12:41:27 >

• Sevgili Jiddi, fiyat performans konusunda güncel Türkiye fiyatları ölçüsünde yorumunuza katılmamak elde değil.Ayrıca örneklerle konuyu zenginleştirdiğiniz teşekkür ederim.Sizin yerinde tespitleriniz her zaman olduğu bu konuda da fotoğraf meraklılarına yol gösterecektir.
  • quote:

Umarım ki öyle olur... yorumlarımız, paylaştığımız kaynak ve kanıtlarımız ilgilenenleri doğru sonuca ulaştırmak konusunda yanıltıcı olmazlarsa ne mutlu bize. Sizin mesajınız da son derece önemli bana göre. İnsanlar hep bir yönde mesajlar görüp de "bu makinanın zayıf yönleri yok mu" sorusuna cevap da bulabilmeliler. Ayrıca bir makina birisini hiç tatmin etmeyebilirken birisi için "mükemmel" olarak tanımlanabiliyor ki bu da çok acayiptir benim açımdan ! Hiçbir yerde, hiçbir ürün için mükemmel demek bence objektif bir bakış açısı değildir.
    -
    Mesela dediğime çok güzel bir örnek var şu linkte
    http://forum.donanimhaber.com/m_67366725/tm.htm

Makinayı almaması yönünde görüş belirttiğim halde bir arkadaşımız gayet doğal olarak kendisi deneyimleyerek görmek istemiş. Sonuçtan memnun kalmadığını belirtmiş...
    Hemen devamında ise o modelin bir kullanıcısı 600x400 pixel = çeyrek megapixel boyutuna ufaltılmış bir gece fotoğrafı koyarak kullanmasını bilene bir ferrari olabileceği gibi de bir benzetmede bulunmuş. Hatta bir de diğer bir başlığı kaynak olarak paylaşmış. Gidip bakıyorsunuz , o başlıkta en son mesajında "mükemmel" diye tanımladığı fotoğrafı görüyorsunuz ve "mükemmel" nedir kendi gözlerinizle görüyorsunuz. Olabilir, bu arkadaşımız için mükemmel böyle bir şeydir !.. Yani demek istediğim de böyle bir şey, bir ürün herkesi memnun edecektir diye bir şey beklenemez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.