Şimdi Ara

Olympus PEN E PM1 alayım mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
9.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu makineyi çok araştırdım ancak daha önce hiç fotoğraf makinem olmadı aslında samsung wb100 falan çok hoşuma gitmişti ama gerek forumlarda gerekte denediğim kadarıyla beğenmedim dijital bir makine almak istiyordum ama çok çok büüyük fark göremedim birde zaten htc one x imin kamerası zum hariç bence güzel almışken sağlam birşey istiyorum şu an 500 tl bütçem var sizce biraz daha biriktirip bu olympus u mu alayım yoksa çok para israf olur dijitallerden seçeyim mi bir tane?

• karşılaştırdıklarınızla pen 1 arasında en başta sensör farkı var 2x croplu sensörüyle pen 1 alırsanız çok güzel fotoğraflar çekersiniz
  • Olay sizin için zum ise pm1'in kit lensi 3x zuma sahip. Eğer fotoğraf kalitesi ise önemli olan 500 hatta 1000 liraya alacağınız kompakt'lardan daha iyi kalitede fotoğraf verir. Ben bir üst modelini (ki aynı kalitede fotoğraf verir) 1 yılı aşkın süredir kit lens ile kullanıyorum. Bana göre kompakt'lara kıyasla makro (25 cm'den yapar ve aslında yakın çekimdir) konusunda yeterli. Elbette makro lens alınca gerçek anşamda makro çekebilirsiniz. Zum olarak da hepi topu 5-6 kez yüksek zuma ihtiyaç duyduğum anlar oldu. O da 5-6 tane sincap, kuş falan çekmesem ne olur deyip yüksek zum lensi almaktan vazgeçtim. Performans ve fotoğraf kalitesinden memnunum. O paraya gidip "iyi bir kompakt" alıp 400 ISO'larda çamur fotoğraflar çekmediğim için tercihim beni çok memnun etmektedir.
  • öncelikle teşekkürler yorumlarınız için zum önemli değil benim için o kadar yani fotoğrafı çekip bastırmak istiyorum ve de bilgisayara falan yüklediğimde azıcık yakınlaştırdığımda bozulma olmasın istiyorum gündüz çekimlerimin yaz kış yağmur demeden canlı olmasını istiyorum birde fujifilm s4000 diye bir makine varmış onu tavsiye eder misiniz acaba şimdi anladım ben lens alma ile falan uğraşamam yani beceremem de bütçemi de ona yetiştiremem ben makineyi alayım öyle çekmeye başlıyorum istiyorum olympus un şekli de çok hoşuma gitti onu o yüzden istemiştim ama bu lens işi falan biraz karışık hiç anlamıyorum zaten dediğim gibi daha önce hiç makinem olmadı..
  • kit lens dediğiniz yani makineyi aldığımda kutusunda gelen lens mi acaba? direk onla güzel fotoğraflar çekebilir miyim ek birşey almadan
  • EPM1 iyi makine. Hızlı ve güvenilir. A3 boyutuna kadar çok iyi baskı alırsın. Bazı durumlarda %100 yakınlaştırırsan seni memnun etmeyebilir, buna rağmen yukarıda sorduğun diğer modellerden 10 kat daha iyidir.
  • teşekkürler olympus a karar verdim 500 lirayı gözden çıkarmıştım biraz daha biriktirip alacağım ancak lens almama gerek var mı yoksa üzerindeki lens yeter mi çektiğim fotoğraflar için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üzerinde gelen özel bir tercihiniz olmadıkça kit lens dediğimiz 14-42 (Makinanın 2x çarpanlı olması nedeni ile 28-84mm.'ye denk bir lenstir) Ben 1,5 senedir kullanıyorum ve gayet yeterli. Mesela yakın çekim (makromsu diyim) fotoğraflar çektiğimde fotoğraftan kesit alıp (yani bir anlamda bu biraz da yakınlaştırma oluyor) kullanıyorum buna rağmen gayet başarılı.
    -
    Şurada çekilmiş fotoğraflara bakabilirsiniz ,http://www.flickr.com/groups/1726156@N23/
    -
    Benim söylediğim, kesit alma olayına örnekler

Biraz büyük de koyayım, tam boy açıp detay olarak da görebilin diye
     Olympus PEN E PM1 alayım mı ? -  Olympus PEN E PM1 alayım mı ?
     Olympus PEN E PM1 alayım mı ? -  Olympus PEN E PM1 alayım mı ? -  Olympus PEN E PM1 alayım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Şubat 2013; 15:17:56 >

• teşekkür ederim jiddi bey gerçekten mükemmel benim için bu kafidir tek sorun uygun fiyata bulmam kaldı kesin bunu alacağım..
  • Rica ederim...
    Fiyat arama motoru 812 TL + KDV gösteriyor en ucuz
    http://www.akakce.com/dijital-slr-fotograf-makinasi/en-ucuz-olympus-e-pm1-pen-+-14-42mm-lens-fiyati,617823.html
    -
    Bence bu fiyata alınabilecek en iyi makinalardan birisi. Fotoğraf makinası taklidi yapan, fotoğraf çekiyormuş gibi yapan 14-16 megapixellik makinalar var 700-1000 liralara ! Birkaç ay sonra daha da inecektir fiyatı. Çünki PM2 yeni çıktı. Yine de ilk çıktığındaki fiyatından epey uygun fiyatta şu anda.

• hmm o zaman 1 ay 1 buçuk ay bekleyeyim ben düşsün biraz daha çok güzelmiş resimler ya 700 lira falan olsa güzel olur.. teşekkür ederim tekrar ilgilendiğiniz için çok şık bir makine kahvesi çok güzel duruyor
  • RAW çekiyor. Biraz Photoshop yada Lightroom ile haşır-neşir olursanız size bambaşka imkanlar da sunar.
  • Raw nedir acaba ? Jpeg çekmiyor mu birde manuel ayarlari öğrenmek çok zor oluyor mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basto

Raw nedir acaba ? Jpeg çekmiyor mu birde manuel ayarlari öğrenmek çok zor oluyor mu acaba ?

jpeg çekiyor tabi ki, RAW artısı hızlıalda tripod ve hafıza kartı ve çanta hediyesiyle alabilirsiniz
  • Merhaba, forumda da acemiyim fotoğrafçılıta da.

Loş ortamlarda kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum. Bu nedenle canonun hs serisinden almayı düşündüm ama dslr kalitesi başka. Pen E-PM1 in fotoğrafları yeterli ışıkta çok iyi de acaba loş ortamda nasıl sonuç verir.

Bana konferans seminer ortamlarında sunum yapanların kaliteli fotoğrafı lazım.
    Ve 1000 tl yi aşmayacak, loş ortamda dsler kalitesi sunacak makine öneriniz var mı? Dslr, aynasız kompakt veya kompakt olabilir
    Canon 100S için de dslr kalitesinde diyorlar

Çok kararsız kaldım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemiyimişte

Merhaba, forumda da acemiyim fotoğrafçılıta da.

Loş ortamlarda kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum. Bu nedenle canonun hs serisinden almayı düşündüm ama dslr kalitesi başka. Pen E-PM1 in fotoğrafları yeterli ışıkta çok iyi de acaba loş ortamda nasıl sonuç verir.

Bana konferans seminer ortamlarında sunum yapanların kaliteli fotoğrafı lazım.
    Ve 1000 tl yi aşmayacak, loş ortamda dsler kalitesi sunacak makine öneriniz var mı? Dslr, aynasız kompakt veya kompakt olabilir
    Canon 100S için de dslr kalitesinde diyorlar

Çok kararsız kaldım :(

Olympus PM1 daha iyi sonuç verir Canon s100'den. Fakat bu fiyat aralığında Sony Nex-F3'de var, onu 1.sıraya koyun, 2.Olympus pen e-pm1
    -
    Şöyle de bakın
    * Buradan Bakınız *
    -
    Kapalı alan olduğu için iso'yu yüksek seçip karşılaştırdım ve farkın ne denli büyük olduğunu görüyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Nisan 2013; 23:07:25 >

• Çok teşekküür ederim.

Olympus'ta 3d özelliği var sanırım bu nedenle fotoğraflarda derinlik duygusu var bunu çok beğendim. Portre çekiminde daha hoş olur gibi geldi, öte yandan sony'nin ürün incelemesine baktığımda zoom ve titreşim engelleme özelliği çok önemli.

Olympusta titreşim engelleme özelliği var mı? Ben göremedim.

Bir de nikon 1J1 var, şu an bir sitede indirimde bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiyimişte -- 26 Nisan 2013; 14:58:48 >
  • Olympus m43'lerde ve PM1'de de titreşim azaltma sistemi gövdede mevcuttur. @acemiyimişte
  • Merhaba, işi bilmeyince her kafadan çıkan ses kafanızı karıştırıyor. Bir arkadaşım da Canon EOS 1100D tavsiye etti. Şu an bir sitede indirimde ve fiyatlar yakın olympusla. ISO değerleri aynı fotoğraf kalitesi ve dayanıklılık hakkında ne dersiniz?

Canonda titreşim engelleme var mı zoom oranı ne kadardır?

Olympusta raw formatı var öte yandan canon kadar büyük sensörü yok. Raw formatı bu farkı kapatabilir mi? Görüntü kalitesini yaklaştırabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiyimişte -- 30 Nisan 2013; 3:02:48 >
  • Merhaba arkadaslar Fotograf makinesi alacagim ama kafam cok karisti olympus epm1, sony fx f3, panasoniz fz150 arasinda secim yapmaya calisiyorum yurtdisindan getirecek arkadas ilerde lens almayacagim sizin bu modeller disinda tavsiyeniz varmi 300 paund civari bir makine alacagim bisa parada vermek istemiyorum az isikta guzel foto ceken bir makine istiyorum ozellikle iyi gunler tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.