Şimdi Ara

Olympus Pen Klüp (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BonusDaHousecat

Merhabalar,
    Real Pagana sormak istedigim bir soru var...Eger cevaplarsa cok sevinirim...

Ben bugüne kadar eline kompakt makina veya cep telefonu kamerasindan baska birsey almamis ama yine de fotograf cekmeye hevesli gittigi heryerde (almanyada yasiyorum, esim ve mütemadiyen ailesi almanlar) ailesi tarafindan japon turist gibisin diye makaraya alinan bir sahis olarak fotografcilik isine ufakda olsa bir girisyapmak istiyorum. Yaklasik on gübdür gezmedigim site okumadigim forum kalmadi, ilk olarak dslr benzeri makinalara heves sardim ve Sony hx100v alim dedim sonra ortaya canon sxh40hs ve panasonic fz150 celdirici olarak cikti karsima....daha sonra sAolsun baska bi forum sitesinde sordugum bi soruyu tek ve yegane bir sahis cevapladi ve onun tvsiyesi üzerine ortaya Olympus e-pm1 secenegi cikti v simdi kafam allak bullak oldu....Benim alacagim makineden beklentim mesela yeni gittigim bir sehirde gezerken hosuma giden herkareyi cekebilecegim, photoshop bilgim olmadigi icim olympusdaki gibi art filterlarla biraz ugrasabilecegim bir makina almak. Elimde kiytirik bir casio exilim makinem var ama beni tatmin etmiyor. Mesela bir kilise kulesini zoom ile net temiz cekebilecegim, perspektifi genis ve sonuclari kaliteli, ayni zamanda ikinci hobim olan modelcilikdede kullanabilecegim yakin mesafeden basarili cekimler yapabilen bir makine almak sitiyorum. Bir yeni baslayan olarak az fotograf bilgisi olan ve yukarda bahsi gecen modellerin fiyat araligindan da anlasilacagi gibi 300-350 Euroluk(avrupa fiyatlari) bir bütcem var. Simdi bana eger zaman ayirip cevap verirseniz siz hangi modeli neden tavsiye ederseniz ve bu e-p1 , sizin kullandiginz e-pl1 ve e-pm1 arasinda ne gibi farkliliklar oldugun da kisaca analatabilirseniz cok memnun olurum... O kadar kafam karisti ki analtamam...simdiden emeginiz ve ayirdiginiz zamana saglik....

Sevgiler....

epm-1 üzerinde flaş yok- kit olarak gelen flaş kullanılıyor, epl1 kendi flaşı var....epm1 de sahne modları biraz daha fazla var...art filtreler eşit...epl1 de işlemci daha yeni... epl1 de sensör üzerindeki kaplamalar(filtreler) daha ince olduğu için daha keskin fotograf çeker....

makro-zoom- geniş açı çekim seçenekleri için bir noktadan sonra yeni lenslere para verip almanız lazım olur, dslr like denen superzoom lu makineler ise aynı görüntü kalitesini vermemesine rağmen üzerindeki lens ile bu aralıkta daha yeterli olur (ama kalitesini bilemem)

• bugünden.........fotografa müdahale yoktur, çekildiği gibi 40-150mm ile
     Olympus Pen Klüp
  • bugünden.........fotografa müdahale yoktur, çekildiği gibi 40-150mm ile

Olympus Pen Klüp
  • kadraj daraltıldı...çekildiği gibi

Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real pagan -- 1 Temmuz 2012; 11:28:51 >
  •  Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  • quote:

Orijinalden alıntı: real pagan

bugünden.........fotografa müdahale yoktur, çekildiği gibi 40-150mm ile

Olympus Pen Klüp

çok güzel ;)
  • Hafta sonu bir arkadaşın pana gf3 ünü denedim, belki ben epl-1 e alıştığımdan olsa gerek makine elime oturmadı , epl-1 den çok daha minik. Ama 14-42 kit lensi bizim oly den daha iyi gibi geldi , çapı 52 mm sanırım görüntüyü etkiliyor. Bazı eksiklikleri olduğu sık sık dile gelir ancak yinede epl-1 bana daha üstün geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanican

Hafta sonu bir arkadaşın pana gf3 ünü denedim, belki ben epl-1 e alıştığımdan olsa gerek makine elime oturmadı , epl-1 den çok daha minik. Ama 14-42 kit lensi bizim oly den daha iyi gibi geldi , çapı 52 mm sanırım görüntüyü etkiliyor. Bazı eksiklikleri olduğu sık sık dile gelir ancak yinede epl-1 bana daha üstün geldi...

teşekkür ederim fanican...
    gf3 için en olumsuz yön body de titreşim önleme olmaması herhalde.
  •  Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  • müdahale yoktur

Olympus Pen Klüp
  • müdahale yoktur, sert ışık altında öğlen vakti çekilmiştir

Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  • çekildiği gibi

Olympus Pen Klüp
  •  Olympus Pen Klüp
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.