Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
370.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yendiden balık hapı veya yağı almak istiyorum.Alma maksadım derslerime faydalı olmasını istiyorum .Unutkanlık oluyor. 3 ay önce yanlışlıkla solgar 3-6-9 konseptini almıştım.Faydasını görmedim gibi. Hocam siz daha önce Carlson Omega 3 - 1000mg bunu önermiştiniz. Fikriniz değişti mi acaba? Neyi tavsiye edersiniz ? Fiyat aralığım 40-80 arası. :)
    @Epidoras



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münih -- 16 Nisan 2014; 19:17:39 >
  • Münih kullanıcısına yanıt
    Bir çok arkadaşın önerdiği ürün var kapsül olarak kullanacaksan:

    Efa S1200
    Ocean Plus (Yeni çıkan ürünü)
    Carlson Omega 3 1000mg
    Solgar Omega 3 950

    vb. ürünlerini tercih edebilirsin. Şurup olarak istiyorsan diğer arkadaşların yazdığı markalar da var Möllers, Carlson vb. gibi...

    Doğrudan doğruya Omega 3 tüketip derslerinde zirveye ulaşacaksın diye de bir şey yok bunu da aklından çıkartma ;)

    nick'ini hatırlamadığım bir arkadaş vardı günde 3-4 kapsül kullanıp derslerinde faydasını gördüğünü söylüyor, biraz geriye doğru bakarsan onun kullandığı ürünü ve mesajlarını görevilirsin.
  • Epidoras E kullanıcısına yanıt
    Ben uzun yıllardır balık kaynaklı ve kril kaynaklı O-3 kullanırım. Sizin söylediğiniz gibi krill yağındaki omega 3 lerin balık vb. omega 3 lerden 10,20,-50 kat daha iyi olduğunu reklamlar hariç hiç bir yerde okumadım. Bu reklamaları da biraz deşelediğinizde bir takım kelime ve içerik oyunları ile krill yağı yada omega 3lerinin diğerlerinden 5-10-20 kat daha etkin yada emildiğini söylerler. Ancak kanıt istediğinizde ortada kocaman bir hiç vardır; otoritelerce kabul gören bir açıklama yada klinik çalışma yoktur. Bilinen bir çalışmada, naturel trigliserid formdaki balık kaynaklı omega 3 lere göre krillin fosfolipid formdaki omega 3 leri %50-60 daha fazla emilim avantajına sahiptir. Bunun dışında iki avantajı daha vardır:Bu sahip oldukları fosfolipidler hücre zarından geçiş kolaylığı sağlar ve varsa fosfolipid eksikliğini giderir; Astaxanthin adlı anti oksidana sahip olmasıdır. Bunlar da diğer omega 3 kaynaklarına göre hücrelerinizde farklı bir işleme ve yüksek düzeyde omega 3 olmasını sağlamaz. Fiyat farkına değmiyeceğini bir çok uzman söylüyor. Benim gibi yüksek düzeyde omega 3 almak isteyenlerin ise avuç avuç ve ciddi paralar ödeyerek almalı. Ancak sindirimi bypass ettikleri için bazı özel durumlarda ve kan lipidlerini düzenleyi yağ kombinasyonlarında çok faydalıdır, bu durumları saklı tutuyorum.

    En temiz kaynaklı omega 3 iddası da iki açıdan tam doğruyu ifade etmez. Birincisi krillin avlandığı Antartik bölgelerinde yerlerde somon, arthric vb bir çok zengin omega 3 içeren balık vardır. Nitekim bu krillin pazarda yüksek fiyattan çok tutmasından sonra aynı temiz çevrelerden gelen, kril gibi işlem görmemiş naturel formdaki balık yağları yüksek fiyattan pazara çıkmıştır. Unutmayalım bu krill pazarlamasından önce kriller balıklara yiyecek yada yem olarak veriliyordu. İkinci olarak buğün çevre kirliliğine maruz kalmış bir balığın yağı meloküler distilasyon yoluyla son derece saf bir şekilde etil ester yada retrigliserid formlarda son derece güvenilir bir şekilde piyasaya sunuluyor. AOAC, GOED,IFOS ve Avrupa Farmokepesinin protokollerine göre denetlenen işlenmiş omega 3 ürünlerinin antartik bölgelerdeki kril gibi naturel-işlenmemiş omega 3 kaynaklarından daha kirli mi olduğunu düşünüyorsunuz? O zaman neden belli başlı ve de doğru krill üreticileri işlenmemiş bu doğal ürünlerini testen geçiriyorlar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancestralman

    Ben uzun yıllardır balık kaynaklı ve kril kaynaklı O-3 kullanırım. Sizin söylediğiniz gibi krill yağındaki omega 3 lerin balık vb. omega 3 lerden 10,20,-50 kat daha iyi olduğunu reklamlar hariç hiç bir yerde okumadım. Bu reklamaları da biraz deşelediğinizde bir takım kelime ve içerik oyunları ile krill yağı yada omega 3lerinin diğerlerinden 5-10-20 kat daha etkin yada emildiğini söylerler. Ancak kanıt istediğinizde ortada kocaman bir hiç vardır; otoritelerce kabul gören bir açıklama yada klinik çalışma yoktur. Bilinen bir çalışmada, naturel trigliserid formdaki balık kaynaklı omega 3 lere göre krillin fosfolipid formdaki omega 3 leri %50-60 daha fazla emilim avantajına sahiptir. Bunun dışında iki avantajı daha vardır:Bu sahip oldukları fosfolipidler hücre zarından geçiş kolaylığı sağlar ve varsa fosfolipid eksikliğini giderir; Astaxanthin adlı anti oksidana sahip olmasıdır. Bunlar da diğer omega 3 kaynaklarına göre hücrelerinizde farklı bir işleme ve yüksek düzeyde omega 3 olmasını sağlamaz. Fiyat farkına değmiyeceğini bir çok uzman söylüyor. Benim gibi yüksek düzeyde omega 3 almak isteyenlerin ise avuç avuç ve ciddi paralar ödeyerek almalı. Ancak sindirimi bypass ettikleri için bazı özel durumlarda ve kan lipidlerini düzenleyi yağ kombinasyonlarında çok faydalıdır, bu durumları saklı tutuyorum.

    En temiz kaynaklı omega 3 iddası da iki açıdan tam doğruyu ifade etmez. Birincisi krillin avlandığı Antartik bölgelerinde yerlerde somon, arthric vb bir çok zengin omega 3 içeren balık vardır. Nitekim bu krillin pazarda yüksek fiyattan çok tutmasından sonra aynı temiz çevrelerden gelen, kril gibi işlem görmemiş naturel formdaki balık yağları yüksek fiyattan pazara çıkmıştır. Unutmayalım bu krill pazarlamasından önce kriller balıklara yiyecek yada yem olarak veriliyordu. İkinci olarak buğün çevre kirliliğine maruz kalmış bir balığın yağı meloküler distilasyon yoluyla son derece saf bir şekilde etil ester yada retrigliserid formlarda son derece güvenilir bir şekilde piyasaya sunuluyor. AOAC, GOED,IFOS ve Avrupa Farmokepesinin protokollerine göre denetlenen işlenmiş omega 3 ürünlerinin antartik bölgelerdeki kril gibi naturel-işlenmemiş omega 3 kaynaklarından daha kirli mi olduğunu düşünüyorsunuz? O zaman neden belli başlı ve de doğru krill üreticileri işlenmemiş bu doğal ürünlerini testen geçiriyorlar?

    Size göre çok daha sade yazarak devam edeceğim;

    Öncelikle Omega 3 nasıl oluşuyor?
    Omega 3 denizlerde kabaca yosun ve plaktonlar ile beslenen KÜÇÜK BALIKLAR’ın vücutlarında sentezleniyor(Oluşuyor/Birleşiyor/Omega 3 Oluyor)

    Bu yüzden balık yemesi konusunda bile uzmanlar küçük balıkların tüketilmesini söylüyor.

    Şimdi, öğrendik ki OMEGA - 3ün ilk ve en saf olarak başlıca kaynağı KÜÇÜK BALIKLARmış.

    Antarktika bölgesinde Omega 3 kaynağı olarak SOMON balığından bahsetmişsiniz.
    Araştırın bakalım SOMON Balığı ne tüketiyor mu?
    Sinek, Böcek, deniz kabukluları ve nadiren KÜÇÜK BALIKLAR...

    SOMON Dediğiniz balık Omega 3 ün ilk kaynağı değildir. Eğer öyle olduğunu savunacaksanız; düşünce tarzınıza göre suda yaşayan her şey Omega 3 gibi bir dolaylama yapılmış olur.

    Büyük balıklar küçük balıklara göre daha fazla kirliliğe maruz kalırlar hem fiziksel olarak hem de beslenme türleri açısından. Somonlar çok daha fazla ağır metal bulundururlar bu yüzden de yazınızda paylaştığınız gibi İŞLENMİŞ/Rafine edilmiş şeklinde ifade edilir onların OMEGA-3 leri .

    Krill dediğimiz bir kaç santim iken SOMON balığı 1+ metreye varan boyları vardır. Krill ler kirliliğe, pisliğe somon balıkları kadar dirençli değillerdir bu yüzden mümkün oldukça en temiz sularda ve OMEGA - 3 üretimi(beslenmek) için en verimli alanlarda yaşarlar.

    Ben yüzeysel bir şekilde krill yağının diğer balıklardan elde edilen Omega 3 lere göre daha saf olduğunu belirtmek istemiştim. Şimdi yukarıda bu yüzeyselliği biraz daha detaylandırarak anlatmaya çalıştım ama Krill yağını detaylıca incelersek diğer balıklardan elde edilen Omega 3 lere göre çok daha fazla artısı olduğuna siz bile bir nebze olsun değinmişsiniz. Krill yağı antioksidan açısında türlerine göre çok zengindir.

    Krill nasıl bir şeydir diye merak edenler National Geographic çocuklar için hazırladığı bu video yu izleyebilirler.
    http://video.nationalgeographic.com/video/kids/animals-pets-kids/invertebrates-kids/krill-kids/

    Büyük balıklardan elde edilen tüm Omega 3 ler rafine sistemlerde İŞLENEREK ağır metal ve toksinlerinden arındırılıyor.
    Krill gibi küçük balıklar Omega 3 ün ilk kaynağı olarak diğer büyük balık türlerine göre DAHA AZ İŞLENME ihtiyaç duyularak elde edilmektedir…

    Ben size Omega 3 ün ilk kaynağının yosun, plakton gibi besin kaynaklarını tüketen küçük balıklar olduğunu söyledim.
    Birde şu yazınıza cevap vermek istiyorum:
    "AOAC, GOED,IFOS ve Avrupa Farmokepesinin protokollerine göre denetlenen işlenmiş omega 3 ürünlerinin antartik bölgelerdeki kril gibi naturel-işlenmemiş omega 3 kaynaklarından daha kirli mi olduğunu düşünüyorsunuz?"

    Benim size söylemek istediğim:
    ABD, NY da tuvalet gibi lağım suları arıtıldıktan(İŞLENDİKTEN) sonra içme şebekesine veriliyor. Şebeke suyu tahlillerinden pislik işlenerek arıtıldığını fakat ilaçların halen suyun içinde bulunduğunu belirtiyor.
    Haber:
    http://www.zaman.com.tr/dunya_icme-suyunda-ilac-ornekleri-cikti_663085.html
    http://www.yaklasansaat.com/haberdosya/2008_haberleri/mart/mart24.asp
    Şimdi siz bana diyebilir misiniz ki İŞLEMDEN geçtikten ve NY’un ilgili departmanları gerekli denetlemeleri yaptıktan sonra bu temizdir diye… Bu olay 2008 de yaşandı ve çok iyi hatırlıyorum.

    Ben Krill ile en az kirlenmişliğe sahip ve ilk Omega 3 kaynağını savunuyor reklam yapmıyorum. Sizinde listesini verdiğiniz IFOS gibi örgütler gerçekten yararlıdır. Fakat bunlar kirlilik eşiği diye kabul ettiği değerler vardır. Örneğin suyun kirliliği %10’u geçmiyorsa insan sağlığı için tehdit oluşturmamaktadır… gib… İlaveten Krill yağı üreticileri de denetlensin elbet, ben aksini söyleyecek değilim… Benim savunduğum Krill yağı bir çok bölgeden ve balıktan elde edilen Omega 3 ler arasında ilk kaynak olmasının getirdiği saflığı vurguluyorum.

    Amerika’da bir hastanede Pediyatrik Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sinirbilimi Araştırma Programı yöneticisi olarak görev yapan/yapmış doktorun kitabından alıntı yapıyorum: (Bu doktor sadece Krill yağını değil diğer balıklardan elde edilen Omega 3 lerin tamamını övüyor ama Krill yağına ayrı bir özen gösteriyor)

    Krill Yağı:
    Balık yağı takviyesi yerine, bazı durumlarda Krill yağını da tercih edebilirsiniz. Nedenine gelince; Deniz yasalarının genel bir kanunu olarak, küçük balık büyük balık tarafından yenir, daha büyük olan bir başka balık da onu yer. Dolayısıyla besin zincirinin en üstünde, en büyük olan balık vardır ve büyük balıkların yağlarında biriken zehirli atık miktarı da en yüksek seviyede olacaktır. Bunun istisnası olarak daha ağırlıklı Krill yağı içeren bazı balina türleri vardır.

    Krill, besin zincirinin en alt zincirlerinde suda yaşayan ve gerçek bir Omega 3 deposu olan küçük canlılarla beslenen, karidese benzeyen canlılardır. Sonuç olarak Krill lerin, cıva ve benzeri toksinlerden etkilenme riski çok azdır. Ayrıca, bunlar yenilenebilir besin kaynaklarıdır; Krill’ler okyanustaki en kalabalık canlı topluluğudur ve aşırı tüketilmesinde hiçbir mahzuru yoktur. Krill yağları, bence beyin için en faydalı yağ grubudur. Krill yağı, sadece beynimiz için ciddi miktarda EPA ve DHA sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beynimiz ve sinir hücrelerimizin randımanlı çalışabilmesi için gerekli diğer önemli yağ gruplarını da bünyesinde barındırır. Örneğin fosfolipidler; sinir sinyallerinin iletiminde, enerji üretiminde ve bir yalıtım görevi gören (beyin sinirsel iletişim ağındaki hızın artmasını sağlayan) miyelin kılıfının yapımında önemli rol alırlar. Krill yağındaki Omega 3 yağ asitleri bu fosfolipidlere bağlıdır. Bu çok özel ilişki sayesinde yağ asidi molekülleri bağırsak duvarından daha kolay emilir (vücuda kolayca karışır). Krill yağında baskın bir fosfolipid olan fosfoditilkolinin, beyin sağlığı, gelişimi, öğrenme ve hatırlama gibi fonksiyonlar için son derece önemli olduğu ispatlanmıştır. Aynı zamanda bellekteki önemli bir sinir iletici olan asetilkolinin de öncüsüdür.

    Krill yağı içerdiği yüksek oranda doğal antioksidanlar bileşenleri sayesinde hem kendini koruyor hem de tüketildiği takdirde beynimizi koruyor. Bu antioksidanlar arasında A vitamini, E vitamini astaksantin ve cantaksantin sayılabilir. Astaksantin EPA ve DHA arasında özel bir bağ kurulmasını sağlar, bu özelliğiyle de piyasadaki diğer antioksidanlardan ayrılır. Bu nedenle, balık yağı tüketemediğinizde vücudunuzdaki antioksidan oranı düşerse, Krill yağı bu seviyeyi arttırmaya yetecektir.

     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı




  •  Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı




  • Şimdi bu yazdıklarımdan ve alıntıladıklarımdan yola çıkarak beni reklamcı olarak nitelemeniz çok saçma olur.

    İlla da beni reklamcılıkla suçlayacaksanız bu başlığın altında onlarca yazım var;
    Doğrudan hiç bir markayı savunmadım.
    Farklı farklı ürünleri kullandım bunları da hemen her seferinde burada insanlar ile paylaştım.
    Asla marketing ürün tavsiye etmediğim gibi kullanılmaması gerektiğini de söyledim.
    Sırasıyla Marincap Special, GNC DHA 250, Carlson Omega 3 1000mg, Solgar Omega 3 950, Ocean Plus, ürünlerini kullandım.

    Krill yağı hiç kullanmadım, kullanmak ister misiniz diye merak ederseniz evet isterim ama fiyatı bana göre çok uçuk. Ona vereceğim paraya acımayacak kadar çok para kazanmaya başladığım da ya da belki yaşlanınca kullanırım :)

    Facebook BalıkYagi diye sayfa açtım orada dahi hiçbir şey paylaşmıyor ya da hiç bir markaya bağlı olmadan birçok markaya yer verdim.
    Hiçbir yerde ve şekilde reklam yapmıyorum. Okuyorum, araştırıyor ve öğrendiklerimi zaman buldukça burada paylaşmaktan başka bir şey yapmıyorum.

    Saygılar, sevgiler :)




  • Epidoras E kullanıcısına yanıt
    Epidoras kitabın adını paylaşabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Aslında araştırma yapıyorum diyip sadece internet üzerinde araştırmalarla kısıtlı kalıp bana reklam yapıyorsun imasında bulunanlara istinaden size özel mesaj ile gönderecektim ama herkes faydalanması açısından genelden yazıyorum hocam;

     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


    Faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum.

    Kitap yorumlarına bakmanız açısından kitapyurdu.com:
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=450098&sa=166514552

    Kitap içerisinde bir kaç sayfanın fotosunu çektim ve paylaşıyorum:

     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı




  • Sayın Epidoras, benimle ilgili gereksiz bir alınganlık içerisindesiniz. Sanırım başka bir forumcunun size karşı olan yaklaşımından sonra sizin
    görüşlerinize cevap vermem buna yol açıyor. Ben, size "reklamcılıkla" ilgili en ufak bir ima da dahi bulunmadım. Ayrıca, eğer böyle düşünseydim sizi ciddiye
    alıp yanıt da vermezdim. Anlatımımda kullandığım reklam ifadelerine iyi dikkat ederseniz sizinle ilgili olmadığını görürsünüz: Orada kastedilen, krill yağının omega 3 lerden bilmem kaç kat daha iyi olduğunu söyleyen üreticileridir, pazarlamacılarıdır. Dünyanın bir numaralı sağlık sitesi seçilen Dr. Mercola bile kril yağının 48 kat daha etkin olduğunu söylüyor ve maalesef insanlar ne için bunun söylendiğinin farkında olmadan buna inanıyor. Ben, sizin 50-100 gram kril kaynaklı omega 3 ün balık kaynaklı 1 kg omega 3 ten daha iyi olduğu söyleminizin doğru olmadığını söylüyorum, reklam yaptığınızı değil...

    Benim için bu tür forumlarda katkıda ve paylaşımda bulunmak önemlidir. Dolaysıyla konuyu içerikten uzaklaştırıp kişiselleştiren üslup,mecaz ve dokunmaları yapmam ve yapanlarla da fazla teşrik-i mesaim olmaz. Sizin de böyle bir anlayışta olduğunuzu düşünüyorum veya düşünmek istiyorum.

    Konuya tekrar dönecek olursak, sadece krill değil omega 3 konusunda bile bir çok yanlı görüş maalesef bulunmaktadır. Son 2-3 yıldır ilaç firmalarının araştırma ve proföserleriyle yaptığı saldırılar ortada. Bir de buna omega 3 sektörü içindeki kirli paylaşım savaşlarını eklediğinizde içeriden de vuruluyoruz. Bu bilgi kirliliği içinde elimizde iki dayanak var: Bizim yanımızda olan bilim adamları ve tarafsız araştırma-analizlerdir. Krill-omega 3 ve balık-omega 3 ile ilgili tarafsız-sağlam 2 çalışma vardır. Ayrıca en büyük ve güvenilir iki krill üreticisinin biri yayınlanmayan(Neptune) 2 araştırma daha vardır; 2. araştırmayı yapan Suberpa da sitesinden araştırmanın sonuçlarını kaldırmıştır. Bütün bu araştırmalar omega 3 ölçümüne kanda değil, daha doğru bir göstege olan hücre düzeyinde bakmışlardır. Yani kullanılan omega 3 ler hücrelerimize ne düzeyde girmiştir,emilmiştir. Ortalama balık-omega 3 lere göre 1.5 ve 1.7 kat arasında krill-omega 3 daha iyi emilmiştir. Başka bir şekilde ifade edersek, 150-170 mg balık-omega3 ile 100 mg krill-omega 3 hücrelerimize aynı oranda yansımıştır.

    Balık-omega 3 e göre, krillin 8-10 misli pahalı olmasına rağmen almaya değer mi?

    Krill sektöründeki denetimden geçmemiş, bozuk yada kalitesiz olanları (çokca var), yani ucuz olanları dikkate almazsak değmez. %60 daha iyi emilim için bu kadar maliyete katlanmak doğru değil. Ayrıca krill yağındaki diğer faktörlerin de buna değmeyeceğini anlatmaya çalışacağım. Daha önce değinmiştim, bazı sindirim sistemi sorunları ve özel durumları saklı tutuyorum.

    Krillin %50-70 daha iyi emilmesini sağlayan phospholipid yapısıdır. Bunlar tabiki çok faydalıdır ama haftada 1-2 yumurta yiyen birisinin hücre zarlarında phospholipid yada kolin eksikliği bulunmaz, başka gıdaları saymıyorum bile. Hücreleriniz balıktan yada krilden geliyor mu diye omega 3 ayrımı yapmaz.

    Kril yağı içinde bulunan, "dha ve epa arasında özel bir bağ" oluşturduğu idda edilen Astaxanthin de buna değmez. Bir defa böyle bir "özel" bağ oluşturduğu gerçek dışıdır, bilinen bir ispatı yoktur. EPA ve DHA'nın daha iyi koşullarda çalışmasını istiyorsunuz hariçten antioksidan karışımları hatta astaxtantin alın daha ucuza gelir. Bu arada kril yağları içindeki astaxtatinlerin çoğu sonradan artırılmıştır.

    Gelelim şu temiz-pure vaziyetlere. Verdiğiniz lağım suyundan şehir şebeke içme suyu elde etme örneği çok abartılı ve karşılaştırma yapılacak bir örnek değil. Gerçekten buna inanıyorsanız, bu tür işlem görmüş omega 3 ürünlerini neden kullanıyorsunuz? Öte yandan sadece somon örnegi vermedim. Somon artric vb. bir çok omega 3 ten zengin balık var dedim. İsterseniz küçük balık olarak hamsi ve sardalyayı da ekleriz. Bu anlatılmak isteneni değiştirmez. Yine bir reklam kampanyası olarak kullanılan(sizin için değil,sizin samimi olduğunu düşünüyorum), krillin omega 3 zincirinin en başlarında ve kısa ömürlü olması o bölgedeki diğer omega 3 kaynaklarına(sadece balık değil) göre üstünlük sağlamaz. Çünkü yüzlerce yıl önceki gibi o bölgeninkirlenmemiş olması, o bölgedeki tüm canlıların kimyasal ve metal toksitesine maruz kalmamasına yol açıyor. Örneğin besin zincirinde üstte olan somonun en büyük yiyecek kaynağı krillerdir ve ona kırmızı rengini verirler. Yediği kriller başka bölgelerdeki gibi toksiteye maruz ise elbette somonda toksitide daha fazla oranda bulunacaktır. Örneğin sizin argümanınız kirlenmiş bir bölge olan Karadeniz'deki çipura - hamsi iilşkisinde geçerlidir. Antartik gibi temiz bir bölgeden, mümkün olan en doğal yöntemle krill çıkartan üreticiler bile, tüketiciye güven vermek için sürekli olarak test yapıyorlar. Son 3-5 yıldır Antartik bölgelerden krill dışında aynı mantık ve yöntemle yani en doğal haliyle somon,arthric(cod liver), hamsiden elde edilen ürünler piyasaya çıkıyor, tabii bunlarda krill gibi çok pahalı olarak. Peki bizlerin kullandığı işlem görmüş olanlardan bariz bir üstünlüğü var mı? Bence fazla yok hatta fazla tükettiğinizde gegirme,kusma,mide bulantısı gibi bazı istenmeyen sonuçlarda oluşuyor. Eğer düşük miktarda(günde 3-5 kapsül) kullanacaksanız ve de parası sorun değilse, naturel trigliserid formda oldukları için tercih edilebilir. Elinizdeki işlenmiş omega 3 ürünleri belli protokellere göre üretilmiş ve denetimden geçmişse, antartik kıyılardan gelenlerden bile temiz olabilir. Bence paranızı bu bölgelerden gelen balık ve deniz ürünlerine harcasanız daha iyi edersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancestralman -- 18 Nisan 2014; 11:50:45 >




  • ancestralman A kullanıcısına yanıt
    Arka arkaya iki adet reklam icerikli mesaj gelince yersiz bir alinganlik gostermis olabilirim, haklisiniz.

    Ben bu baslik altinda ilk mesajimda yazdigim gibi konusunda uzmanligi olan bir bilim adami olmayip herkes gibi kullandigim/kullanacagim urunleri arastirma konusunda biraz ileri gitmek istemis biriyim.
    Krill yagi konusunda savundugum ve savunmak istedigim gorusun kaynagi akla dogru geldigini dusundugum yoldur...

    Dünyanin neredeyse tamaminin savundugu kucuk baliklar dogrudan omega 3 kaynagidir tezi kutup gibi insanliktan en uzak yerde olup en kucuk yapiya sahip krill e olan guvenimi arttiriyor.
    Okudugum bir kac kitap ayni sekilde krill i savununca akla mantikli geldigi icin diyorum ki "Evet krill den elde edilen omega 3 en kalitelisidir."
    Bu zihniyete krille ilgili hic bir marka uzerinde arastirma yapmadan ulasiyorum. Ben dogrudan krille ilgili konulara agirlik verdim.
    Bir once ki mesajimda dedigim gibi daha once hic krill yagi kullanmadim. Bu markalar denetlenmiyorsa mutlaka denetlenmeli ve bende krill yagi kullanacak olsam mutlaka denetlenmisini arar ve onu kullanmak isterdim.

    Agirlikli olarak Omega 3 uretiminde koca koca baliklarin kullanilmasininda ticari bir zihniyet olarak goruyorum. Malum hem omega 3 leri cikartilip yaglari ayri satiliyor hem de etleri konserve yapilip satiliyor. Cifte kazanc sistemi
    Krill de bu uygulanamayacak bir yontemdir malum bir iki santimlik krillden ancak yag cikar bu yuzden pahalidir diye dusunmustum hep ve gecekten pahali diger omega 3 ler gibi kullanilsa aylik 200-250tl ye dayanan bir rakam cikabiliyor.

    Uzun zamandir bu konulara ayricak vaktim yoku, ilk firsatim oldugunda baslik altndaki ilk mesajimi guncellemeyi dusunuyordum, bunun icin firsat buldugumda krill yagi hakkinda da bilimsel verilere dayanan arastirmalar yapmayi dusunuyorum.
    Yersiz alinganligim icin kusuruma bakmayin :) ve sizin yazdiklariniz astronomik seyler degil ve haklisiniz konunun uzmanlari olsak daha farkli noktalara da tasiyabilirdik. Ilk satirlarda yazdigim dusunce benim mantigima yatiyor ve bu yuzden hic bir marka kullanmadan ya da tesiri altinda kalmadan krill yagini savunuyorum.

    Edit: mobil oldugum icin bir cok duzeltme...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Estağfurullah Sayın Epidoras, kusura bakacak bir şey yok. Hepimiz bazen yanlış anlamalarda bulunabiliyoruz. Anlaştığımıza memnun oldum. esenlikler dilerim.
  • Omega 3 denince dünyada ilk akla gelen marka bu konuda en iyisi olduğunu ispatlayan defalarca ödül almış olan Carlson's Lab dır. Dileyenler Google dan araştırsın. Fakaaaat omega 3 fena halde prostat kanseri yapar. 2013 de bir kez daha ispatlandı. Ahanda haberi:http://www.hurriyet.com.tr/saglik/23708631.asp
    Beyin hastalıklarından kalp hastalıklarına kadar pek çok hastalığa iyi geldiği belirtilen Omega-3 haplarının agresif prostat kanseri riskini yüzde 71 artırdığı kesinlik kazandı.

    ABD’nin Seattle kentindeki Fred Hutchinson Kanser Araştırmaları Merkezi uzmanları, 2011’da bulguladıkları, kanda yüksek oranda Omega-3 yağ asidi bulunmasıyla prostat kanseri arasındaki bağlantıyı doğruladıklarını bildirdi. Ayrıca düşük derecedeki kanser riskini de yüzde 43 artırdığı bulgulandı. Omega-3 haplarına karşı uyarıda bulunan bilim insanları haftada sadece bir veya iki balık yemeyi tavsiye etti.




  • Carlson un ödüllerini web sayfasından alıp aşağıda veriyorum. Fakat erkekler omega 3 ün prostat kanseri yaptıüğı gerçeğini unutmasın derim.

    http://www.palmiyeilac.com/tr/page/%C3%B6d%C3%BCller/5.aspx

    Uluslararası Üstün Tat ve Kalite Ödüllerimiz:
    2012-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı ve Carlson Fish Oil Şurup Portakal Aromalı
    2011-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı ve Carlson Fish Oil Şurup Portakal Aromalı
    2010-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı ve Carlson Fish Oil Şurup Portakal Aromalı
    2008-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı
    2007-Carlson Fish Oil Şurup Portakal Aromalı
    2006-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı
    2005-Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı


    2011- Taste for Life Magazine dergisinde Esansiyel Balık Yağları kategorisinde birinci sırada seçildi. (Carlson Fish Oil Şurup Limon Aromalı)

    2008/2010/2011/2013 -ConsumerLab.com'un düzenlediği müşteri memnuniyeti anketinde Balık Yağları kategorisinde Carlson müşteri memnuniyeti en yüksek marka olarak seçildi.

    2009- the Environmental Defense Fund (EDF) kuruluşu taradından düzenlenen “BEST CHOICE” en iyi tercih ödülünde birinci sırada. (Carlson Fish Oil Şurup)

    2008- Better Nutrition Magazine dergisinin düzenlediği “Reader’s Choice Supplement Award” dergi okuyucularının tercih ettiği en iyi supleman ödülünü kazandı. (Carlson Omega-3 Kapsül)

    2008- Better Nutrition Magazine dergisinin düzenlediği "Best of Supplements Award" Balık Yağıları kategorisinde en iyi supleman seçildi. (Carlson Fish Oil Şurup)

    2007- Vitamin Retailer Magazine dergisinin düzenlediği "Vity Award" ödülü Balık Yağları kategori birincisi (Carlson Fish Oil Şurup)

    2006- Whole Foods Magazine dergisinde tercih edilen doğal ürünler sınıflandırmasında "the Natural Choice Award" birincilik ödülü . ( Carlson Fish Oil Şurup)

    2004-O The Oprah Magazine dergisinde “Top of the Pill-Board Chart” birincisi -. (Carlson Omega-3 Kapsül)




  • pampilo P kullanıcısına yanıt
    Kişisel bir eleştiri yapmak istiyorum;
    Aşırı günşlenme cilt kanseri
    Sigara akciğer kanseri
    Tarım ilaçları 1çok çeşit kanser
    Hazır gıdalar(fastfood) ve duzensiz beslenmek bir çok kanser için ön ayak olmakta.
    Bitti mi? Elbette hayır...
    Omega 3 de kanser yapıyorsa elbette kötü ama kafamda oturtamadığı şeyler var.
    Mesela kanser kötü huylu hücrelerin kontrolsüzce çoğalması...
    Omega 3 genelde kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediğine dair bir kaç üniversiteden makale yayınlamıştım geçmişte.
    Bu evrensel bir makale gibi bir çok yerden omega 3 ün kanserle savaştığı savı hakimken tutup tam tersine beyanat vermek biraz düşündürücü

    Elbette imkansız da değil yapar mı yapar :)

    Ekleme: Bu arada olayı Carlson ile ilişkilendirmeyede gerek yok kanser yapıyorsa bütün hepsi yapıyordur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 27 Nisan 2014; 22:43:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://examine.com/supplements/Fish+Oil/

    http://examine.com/supplements/Krill+Oil/

    yukaridaki internet sitelerinde yayinlanmis bilimsel makalelere gore derlenmis detayli incelelemeleri bulabilirsiniz. krill oil arastirma alani cok daha yeni oldugundan su andaki veriler ile fish oilden daha iyi oldugunu soylememek elimizde yeterli veri bulunmadigindan soylemek mumkun degildir.

    http://www.nature.com/nrcardio/journal/v6/n12/abs/nrcardio.2009.188.html
    burada da nature dergisinde yayinlanmis ki oradada benzer konular incelenmis ve yayinlanmistir.

    yani hic bir zaman en iyi balik yagi sudur sundan yapilir uretilir gibi cumleleri sarf etmek mumkun degildir. kaldi ki baliga alerjisi olan olabilir hele ki krill gibi ulkemiz de yetismeyen henuz ne gibi yan etkisi olacagi bile belli olmayan balik turevi urunleri tavsiye etmek son derece yanlistir. balik yagi icinde aynisi gecerli tabi ki . sonucta turkiye disinda yasamamis henuz hayatinda somon baligini bile yeterince yememis kisilere beyine hafizaya iyi geliyor seklinde diyerek omega 3 tavsiye etmek de faydasindan cok zarar getirebilir. halen kopuk testine inananlarin oldugu yerlerde bu tur konulari paylasirken oldukca dikkat etmek gerekldir. kendim de onceki mesajlarimda hep likit olanini daha az zararsiz oldugundan tavsiye etmistim diger mesajlarimda zaten bilimsel makalelerden alinti seklindeydi. oralardada yanlis anlasilmalar oldu ise hakkinizi helal edin.

    saglicakla..




  • Hamsi bir deniz canlisi
    Palamut bir deniz canlisi
    Ton baligi bir deniz canlisi
    Krill bir deniz canlisi

    Bunların hepsimde Omega 3 vardır. Iclerinde en kucugu krill dir.
    Omega 3 oneren herkes; temiz denizlerden ve mumkun oldukca kucuk balik yemenin omega 3 un entemiz, saf ve kaliteli oldugunu soyler.
    Karadeniz maalesef Rusyanin atıklarıyla kirlendi:

    https://www.facebook.com/note.php?note_id=173875459346847

    Bu haberlerin dışında yaşı yetenler bilir 1990larda rusya Karadenize radyasyonlu ve kimyasal variller atıyor ve bunu şu şekilde savunuyorlardı.
    Radyasyon yayan varil dışarıda kilometrelerce alanı kirletirken su icerisinde yalnizca 1metrekare alani kirletiyor. Demislerdi.

    Zamanin avrupasi sovyetler birliginin yikilmasiyla baskiyi arttirarak nukleer atiklarin denizde sanildigin aksine daha buyuk ararlar verdigini tespitetmesi uzerine denize varil atilmasini yasaklamisti yil 1996idi dogru hatirliyorsam.

    Simdi etrafima baktigimda ve konunun uzmanlarinin bize mumkun oldugunca temiz denizlerden ve mumkun oldugunca kucuk balik ogutlerinden yola cikarak

    Ben sahsi kanaatime gore Krill den elde edilen omega 3 un daha iyi oldugunu savunuyorum. Bu benim savım cevre sartlarini goze alinca hamsiyi kutuplarda yetistirsinler en kaliteli yag balik yagi degil hamsi yagi diyecegim :)

    Zihni calistirma zeka olayina gelince de bu konuda bir cok evrensel makale vardir aksini soyleyen digeri kadar olmasada elbette vardir.
    Plasebo diyeceklere ben baliktan elde edilwn omega 3 un faydasini goruyorum diyebilirim ki bu plasebo olsa 2,5yıl sürmezdi.
    Forumda gordugum kdari ile faydasini goren yalnizca bende degilim.

    Zihinle ilgi bir ekleme yapmak istiyorum; kişinin fiziksel ve manevi psikolojik bir sorunu yoksa butun insanlar esittir beyni bir kas gibi dusunursek her organ gibi calistikca güçlenir. Omega 3 icip supermen olacagini dusunen varsa oyle bir sey olmadigini ilk yazimda oldugu gibi yazmak isterim.

    Krill yagi ile karadenizde yetisen hamsiden elde edilwn Omega 3 moleküler olarak aynıdır, krillde bir kac farkli icerik daha vrdir ve cevre faktorlerini, fiziksel yapilarini gozeterek bu yorumuu yapiyorum, hiç krill yaği kullanmadım bana göre çok pahali daha onceden yazdigim gibi belki yaslanip cok para kazaninca kullanirim ve sıktı artık, iyi ki bi krill yagı iyi dedim. Vallahi pişmanım ne uzadı bu mevzu...

    Yineliyorum; kutuplarda hamsi yetisse en iyi hamsi yagi diyecegim...
    Tabletten yazmak cok zor imla hatalari icin kusura bakmayin.

    Ekleme:
    Tavsiye konusuna gelecek olursan ben çok çok eskiden beri yazdığım ürünler hep şunlardı:
    Marincap Special,
    GNC DHA 250
    Ocean Plus (Yeni olanı)
    Carlson Omega 3 1000mg
    Solgar Omega 3 - 950
    Efa S-1200 ve ya Daily
    Bunlar dışında bir öneride bulunduğumu hatırlamıyorum.
    Krill yağının bana göre hangi nedenlerden ötürü iyi dediğimi açıkladığım gibi hiç bir zaman bir krill markası vermedim, iş öyle bir ilginç bir hal aldı ki krill yağı kullansam ölecekmişim gibi hissetmeye başladım kendimi :) Kimse de rica ediyorum kullanmasın lütfen :)

    Bence bir ara Omega 3 leri bırakıp bir yerde piknik şeklinde toplanıp balık ızgara partisi verelim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 28 Nisan 2014; 4:51:15 >




  • pampilo P kullanıcısına yanıt
    Öyle her okuduğunuz habere inanmayın, inanıp da orda burda yayınlamayın. Biraz araştırın lütfen.
    Sizin bahsettiğiniz o kanser haberini Prf. Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA çıkardı.(daha doğrusu ortaya attı.)
    http://ahmetrasimkucukusta.com/2013/07/11/yazilar/tip-yazilari/besin-destekleri/omega-3-prostat-kanseri-riskini-artiriyor/

    Arkasından şak diye, Prf. Dr. Ahmet AYDIN karşı bir makale yayınlayarak bu araştırmanın güvenilir olmadığını belirtti. Bakın ne diyor:

    "USA Ulusal Kanser Enstitüsi tarafından fonlanan SELECT adlı araştırma 2008 yılında 35500 hasta üzerinde yapılmış. Gerçekte E vitamini ve selenyum mineralinin prostat kanserini önlemedeki rolü üzerine tasarlanmış.Tahmin edeceğiniz gibi bunlar işe yaramamış. Hatta E vitamininin kanser riskini artırdığını saptamışlar Standartlara uygun droglar kullanılmadığı için araştırma temel konusunda da itibar görmemiştir. Neyse, koyunun postunu yüzmüşler ama bir post daha çıkaralım diyerek bir de omega 3 lerin prostat kanseri üzerindeki etkilerini görelim demişler. Yani araştırmanın ana konusu omega 3 değil.

    Araştırmanın sonunda 834 kişi prostat kanselri ve bunlarla karşılaştırmak için bu 35000 kişi içerisinden sağlıklı 1394 kişi kontrol grubu olarak göya rastgele seçmişler. Sonra bunların kanlarındaki omega 3 düzeylerine bakmışlar. Pardon bu omega 3 leri nereden ve nasıl almış diye sormuştunuz! Efendim elle tutulur hiç bir kayıt yok: Balık mı yemişler? Kapsül mü almışlar? Ne kadar süre ve miktar tüketmişler? Hangi ürün kullanmışlar? Yok, vallahi yok! Ne var? Anket var... Bu vatandaşlara sormuşlar işte balık mı yediniz, suplement mi aldınız fal
    an."

    ....... Devamı:https://www.facebook.com/notes/prof-dr-ahmet-ayd%C4%B1n/omega-3-hap%C4%B1-kanser-mi-yap%C4%B1yor-haberleri/10151855849277496


    Sizin verdiğiniz araştırmaya göre ("Omega-3 haplarına karşı uyarıda bulunan bilim insanları haftada sadece bir veya iki balık yemeyi tavsiye etti.") iyi o zaman Norveçliler,kutuptakiler ölsün" olur mu?




  • Üstadlar küçük bir sorum olacak sizlere;

     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


    Resimdeki carlson ürününün üzerinde concentrate yazıyor.200 DHA 300 EPA anlamadığım olay dha düşük geldi şu anda kullandığım möller 600 DHA fakat onda öyle birşey yazmıyor neden?Diğer çoğu üründe concentrate yazmıyor?Özel olarakmı yapılıyor bunlar?Yani konsantreyi sağlayan başka birşey mi varda üzerinde concentrate yazıyor?Möller şurubumu yeni bitirdim sipariş vericem de bu durum biraz kafamı karıştırdı.Beni bu konuda bilgilendirriseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 1 Mayıs 2014; 8:04:41 >




  • Möller'de omega 3 kaynağı olarak bir tür balık karaciğeri (cod liver oil-CLO)yağı kullanılıyor. CLO ürünlerinde pek konsantre oldukları yazılmıyor. Möller kaliteli bir ürün; aklınıza yanlış bir şey gelmesin, uygulama böyle. Ancak balık eti kaynaklı omega 3 lerde yazmamak etik değil.

    CLO'in doğal halindeki-naturel bir gram yağının içinde maksimum 250 mg kadar EPA+DHA vardır. CLO meloküler distilasyon yoluyla 250 den 500,750,1000... şeklinde katlarıyla konsantre hale getirilebilir. Bu 250 mg EPA+DHA içindeki dağılım 150 mg EPA ve 100 mg DHA yada tam tersi oranda DHA yüksek olabiliyor. Bu elde edilen "cod" türlerinin karaciğerinde farklı DHA ve EPA oranlarına sahip olmasından kaynaklanıyor. Yani elinizdeki ürünün DHA'sının yüksek olması normal.

    Balık etinden elde edilen bir gram balık yağındaki EPA+DHA toplamı 250-300(maksimum) mg kadardır. Bunun 3/5' i EPA ve 2/5'i ise DHA'dan oluşuyor. Resimdeki üründe 2 kat konsantre edilmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancestralman

    Möller'de omega 3 kaynağı olarak bir tür balık karaciğeri (cod liver oil-CLO)yağı kullanılıyor. CLO ürünlerinde pek konsantre oldukları yazılmıyor. Möller kaliteli bir ürün; aklınıza yanlış bir şey gelmesin, uygulama böyle. Ancak balık eti kaynaklı omega 3 lerde yazmamak etik değil.

    CLO'in doğal halindeki-naturel bir gram yağının içinde maksimum 250 mg kadar EPA+DHA vardır. CLO meloküler distilasyon yoluyla 250 den 500,750,1000... şeklinde katlarıyla konsantre hale getirilebilir. Bu 250 mg EPA+DHA içindeki dağılım 150 mg EPA ve 100 mg DHA yada tam tersi oranda DHA yüksek olabiliyor. Bu elde edilen "cod" türlerinin karaciğerinde farklı DHA ve EPA oranlarına sahip olmasından kaynaklanıyor. Yani elinizdeki ürünün DHA'sının yüksek olması normal.

    Balık etinden elde edilen bir gram balık yağındaki EPA+DHA toplamı 250-300(maksimum) mg kadardır. Bunun 3/5' i EPA ve 2/5'i ise DHA'dan oluşuyor. Resimdeki üründe 2 kat konsantre edilmiş.

    Bu detaylı yazınız için çok teşekkür ederim size.Yani concentrate yazanlar dha düşük yada yüksek olduğu için değilde daha iyi konsantre sağladığı için yazıyor.Anladım çok sağolun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 2 Mayıs 2014; 9:01:59 >




  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.