< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 5 Kasım 2012; 12:41:01 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 5 Kasım 2012; 12:41:01 > |
Arkadaşlar oceansa sordugum sorulardan cogunun yanıtını ürün müdürleri bayan sagolsun yanıtlamıs soru ve cevapları sizlerlerde paylaşıyorum
Kerem Bey merhaba, Sorularınız üzerinden yanıtlamaya çalıştım, umarım faydalı olur. 1-Ürünleriniz hangi ülke balıklarından ve balığın neresinden üretilmektedir. Ürünlerimizde kullanılan balık yağları Norveç, Şili, Peru ve Kanada’da yaşayan balıklardan elde edilmektedir. Üreticimiz bu ülkelerden üretim yapmaktadır.Balığın gövdesinden üretilmektedir. 2-Sitede okuduğum bilgilerde ürünün balık tadının rahatsız edilmemesi için bazı işlemlere tutulduğunu okumuştum bu işlemler neler insan vucudu için zararlı bileşenlerin olma ihtimaline karşı ne gibi önlemler alınıyor. Cevabı üretim departmanından bekliyorum. 3-Antidepresanlar ile ürününüzün aynı anda kullanılmasının bir zararı var mı(Çok Önemli) Cevabı medikal departmandan bekliyorum. 4- omega 3 lerin depresyon çekingenlik ankastiye korku endişe sosyal fobi gibi rahatsızlıklarda olumlu etkilerini bekliyebilirmiyiz ve bu etkiler omega 3 ün vucuttaki hangi olumlu özelliklerinden kaynaklanmaktadır.Günde kaç kapsul alınmalıdır.Kullanıma ara verilmelimidir. Omega 3 yağ asitleri nöral membranlarda yükseldiğinde seratonin ve dopamin nöroiletimini etkiler ve destekler. Bu sayede Omega 3 kullanımı sayesinde nörolojik ve psikolojik birçok alanda kullanıma sahiptir. Ekte birkaç literatür paylaşıyorum. Ekte iki çalışma paylaşıyorum. Bunlarda biri bipolar bozukta, diğeri ise Omega 3 ve antidepresanların birlikte kullanımıyla ilgili. Geçtiğimiz yıllarda bu literatürleri dr sunumlarında kullanamıştık. Bipolar bozukluk çalışmasında, remisyon sürelerinin daha uzun görülmesi dikkat çekiyor. Depresyon çalışması ise; omega 3 ve antidepresanla birlikte kullanımının etkilerini anlatıyor. 5-kanı sulandırma olayı varmıdır.(Daha önce çocuklukta trombosit(PLT) düşüklüğü pıhtılaşma sorunu)Kanın hemen durmaması) yaşamıştım.Balık yağı Kullanmak sorun yaratırmı Balık yağı normal dozlarda (günde 1-2 kapsül ) kullanımının kan sulandırma konusunda bir riski yoktur. Ancak antiagregan ve antikoagülan kullanılıyorsa hekim kontrolünde kullanmalısınız.Bu tür ilaçlar kan sulandırıcı. Genellikle tansiyon hastaları, kalp damar sistemi hastaları, kalp krizi geçirmiş hastalar kullanır. 6-Jelatin neden yapılmaktadır.Omega 3 içinde kapsüllerinde islami koşullar için tehlikeli madde var mı(Domuzvb.)(Çok çok önemli ayrıntılı cevaplarsanız memnun oluruz)Bunların kontrolu nasıl yapılmakta. Ayrıca yine kapsüllerde kullanılan "gliserin"in bitkisel mi yoksa hayvalsal kaynaklı olduğu bellimidir.Bunlarla alakalı sağlık sertifikaları mevcutmudur. Kapsül formdaki ürünlerimiz balık jelatini ile kaplanmaktadır. Bu nedenle de islami koşullar açısından risk teşkil etmemektedir. Geçmiş dönemde sığır jelatini içeriyordu, o dönemlerde de helal sertifikası beyan ediyorduk. Bileşimindeki gliserin bitkisel kaynaklıdır. Ekte ilgili analiz raporunu görebilirsiniz. 7-Vucuttaki omega 3 değeri tahlillerle ölçülebilirmi.Düşük yada iyi değerde olduğunu biz anlıyabilir miyiz. Cevabı medikal departmandan bekliyorum. 8-Omega 3 kullanımı sonrası depolar nasıl ve nekadar sürede dolar ve yükseldiğinde omega 3 ün alınmasına devam edilirse fazla omeg 3 vucutta nasıl değerlendirilir ve vucuda zararı olabilir mi Omega 3 yağ asitleri gıdalarla ya da gıda takviyeleriyle alındığında vücudumuzdaki bir takım enzimlerle metabolize olur. Metabolitleri de hücrelerimizin zarında fosfolipit tabakasına katılır. Ne kadar sürede dolacağı her kişi de farklılık gösterir. Yaş, cinsiyet, vücuttaki omega 3 ve omega 6 miktarı vb. Birçok nedenden dolayı kesin bir zaman söylenmesi doğru olmaz. Bununla birlikte 3 ay omega 3 kullanımından sonra kan değerlerinde beklenen değişimler (trigliserid miktarı, ldl ve hdl düzeyleri gibi) gözlemlenebilir. Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri vücudumuzda denge halinde olmalıdır. En fazla omega 3/omega 6 oranının 1/4 olaması gerekir. Ancak beslenme alışkanlıklarımız gereği bu oran 1/20-50 civarındadır. Bu nedenle de omega 3 yağ asitleri sürekli ve yüksek dozlarda kullanmalıyız. (etkileşime giren ilaç kullanmıyorsak ve allerjik bir durum yoksa) yüksekliği olması çok mümkün görünmüyor bu nedenle. Yaşam boyu kullanabiliriz. 9-Mitral kalp sorunu olan biri için kullanımda sorun varmıdır Cevabı medikal departmandan bekliyorum. 10-Aldığımız omega 3 ürünün sahte olup olmadığını nasıl anlıyabiliriz(Barkod okutma vb.) Şu an için barkod okuma sistemimiz yok ancak ürünleri görebilmemiz size bu konuda yardımcı olmamıza olanak sağlayacaktır. Şu ana kadar sahte ürün bildirimimiz olmadı. 11-Ürününüzü kullanırken alınmaması gereken besinler ilaçlar var mıdır(Önemli) Antiagregan ve antikoagülanlar kanı sulandırdığı için bu ilaçlarla birlikte kullanımında doz ayarlaması yapılmaktadır. Doktorunuza danışarak günde 1 kapsül kullanabilirsiniz. 12-Ürünü nasıl hangi koşullarda saklamalıyız buz dolabi dışarda. 25 C’de saklayabilirsiniz. Yazın ise buzdolabının kapısında. 13-Omega 3 ne zaman alınmalıdır aç karına tok karına.daha iyi emilim olması için dikkat edilecek bir nokta varmıdır Özellikle yağlı yiyeceklerden sonra kullanaımı emili artırabilmektedir. Tok karnına alabilirsiniz. 14-Omega 3 ü 1 yada 2 adet almamızı(Ocean 1200) nasıl belirlememiz gerekir.(Depresyon sosyal fobi) Depresyon ve sosyal fobi için 1 ya da iki adet alabilirsiniz. Genellikle omega 3 için kesin bir doz yoktur. Kan sulandırıcı kullanmıyorsanız 2 kapsül almanızı öneririz. 15-Alış veriş yaptığım yerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerini sordum 11.2015 8 ay var alsam sorun olurmu. Tazelik bakımından. Son kullanma tarihine kadar güvenle kullanabilirsiniz. Ancak o ürün balık jelatinli ürünümüz değildir. Çünkü 2014 yılının sonlarına doğru balık jelatinine geçtik. Bununla birlikte sığır jelatinli ürünlerimizi de güvenle kullanabilirisiniz. Domuz kaynaklı hiçbir bileşen içermez. bu ürünler balık jelatinli; Seri no: Üretim T: Son Kul T: 30015176 Ekim 14 Ekim 16 |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Haziran 2012; 16:41:34 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Haziran 2012; 16:43:19 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 10 Haziran 2012; 21:22:04 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 11 Haziran 2012; 11:55:34 > |
|
|
|
|