Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufziya

türkiyede solgar 950 nin 50 kapsüllüsü var.

türkiyede çok pahalı. 50 kapsül olmasına rağmen yurt dışından gelecek 100 kapsülün 2 katı fiyatı.

yurt dışından 3 te 1 fiyatına gelecek.

3 kutu felan istedim. arkadaş kendisi getirecek .

gingo globa =???

nedir bu ne işe yarar ?

Ginko Biloba:http://tr.wikipedia.org/wiki/Mabet_a%C4%9Fac%C4%B1

Mağbet ağacı olarak geçer ve hafıza, konsantre gibi bir çok faydası olduğu söylenir, hiç kullanmadım ama onu kullan bunu kullan nereye kadar gibi diyebiliyor insan.

Ürünleri incelediğimde gerçekten güzel ve yararlı içerikler barındırıyorlar ama hepsini aynı anda tek kapsülde birleştirmiyorlar, eğer yapacaklarsa şunların hepsini tek kapsülde istiyorum:

Rhodiola
    Ginko Biloba
    Gotu Kola + Sentella
    Ginseng Siberian
    Soya Lesitini Tozu
    Sibirya Ginsengi kökü toz

Bunların hepsini tek kapsülde toplasınlar alacağım :) ağırlıklı olarak bu ürünler adaptojendir. Zihinsel gücü en üst seviyeye çıkartır hatta hepsi aynı anda tavana bile vurdurabilir :) ancak bunların nasıl üretildiği, temin edildiği de önemli. Mesela Rhodiola yı Rus bilim adamları buldu Kuzey soğuk bölgelerde temin edilen ürün insan üzerinde etkisi ciddi derecede olumlu, fakat Rhodiola yalnızca Rusya nın kuzeyinde yetişmiyor Asya da aynı bitki var fakat etki olarak bir birine hiç ötesinde alakası yok denecek kadar benzerlik taşımıyor :). Yani bu husus balık yağını çiftliklerdeki balıklardan ve alglerden verimli bir şekilde omega 3 elde edersin ama bitkisel ürünleri elde etmen aynı verimi getireceği anlamına gelmez. Toprak farklı, iklim farklı oksijen farklı güneşin vurma açısına kadar her şeyin farklı olduğunu düşünürsek demek ki bitkilerde coğrafya üzerindeki matematiksel konumun yanı sıra özel konumunda çok etkili olduğunu görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dude de

• quote:

..

sorumarlımı yenilemek istiyorum. hemde toparlamış oluruz.

1-omega3 kapsülü aç veya tok karnına içmek fark eder mi.

2- bu gün araştırırken bir yerde spordan önce omega3 almayın diyordu. ( spordan sonra alınabilir) böyle bir şeye rast geldin mi.

3. sürekli karşıma güçlü bir antioksidan ile alın diye çıkıyor. gerek var mı ? içeriğindeki e vitamini yeterli değil mi?

1- Aç ve tok karnına alınması ile alakalı olarak yukarda söylemiş olduğum gibi sindirim aşaması ile alakalı, en başında dediğim gibi ana öğünlerle birlikte almanı öneriyorum ama aç karnına aldın diye de bir şey olamaz desem de bu senin kendi sağlık sorunun var mı? bir rahatsızlık ilaç kullanımı gibi durumlar etkili olur mu bilemem...

2- Omega 3 bir asit olup kalp ve damarlarda etkili olarak bulunmaması gereken yerlerde bulunan yağ parçalarını yakar eritir ve damarlardan atar, bu durum mantık yürütüldüğünde, omega 3 ün damarlarında spor yaparken yağ parçacıklarının kopması kalp kapakçıklarından geçmesi her şeye neden olabilir belki de kalp sıkışmasına, ağrıya vb. vb. konu hakkında hekime danışılabilir ben sadece mantık yürüttüm desem de dediğin gibi bir yazı ben hiç görmedim, belki görmezden kaçmıştır ama dikkatli inceledim...

3- Omega 3 hassas ve kolayca bozulur bu yüzden kısa sürede tüketilmeli. Tavsiye olarak içeriğinde E vitamini ürünü olanları tercih etmeniz kullanım ömrü açısında (raf ömrü) uzun olacaktır. E vitamini sizin vitamin ihtiyacınız dışında Omega 3 asitlerini de korur.

Saygılar...

• oncelikle boyle guzel bir arastirma yaptigin ve bunu bizimle paylastigin icin senden Allah razi olsun. az once eczaneye sordum ocean 17.5 ytl birde pulse 19 ytl gosterdi. oceanin icinde 90g EPA 60g DHA vardi ne diyorsunuz bu urunler icin bende alacagim omega3.60kapsuldu yanilmiyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Eylül 2012; 19:01:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

oncelikle boyle guzel bir arastirma yaptigin ve bunu bizimle paylastigin icin senden Allah razi olsun. az once eczaneye sordum ocean 17.5 ytl birde pulse 19 ytl gosterdi. oceanin icinde 90g EPA 60g DHA vardi ne diyorsunuz bu urunler icin bende alacagim omega3.60kapsuldu yanilmiyorsam.

Ocean kullanacaksanız tek tercihiniz çocuk için Ocean DHA ürünü yetişkin için Ocean Plus ürünüdür.

Not: Ocean DHA yetişkin içinde kullanılabilir olup likit (şurup/sıvı).

Sizin söylediğin EPA 90 DHA 60 olan 500mg lik kapsülün yalnızca %30 u omega 3 olup kalan %70 sınıflandırılmamış/kategorilendirilmemiş balık yağıdır. Açık konuşmak gerekirse %70 ne işe yaradığı belli değildir :) Çok yalın oldu sanırım elbette katı margarin yağlardan iyidir lakin omega 3 içerisinde en değersizi sınıflandırılmamış balık yağlarıdır ve bu o sınıfa giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Ocean kullanacaksanız tek tercihiniz çocuk için Ocean DHA ürünü yetişkin için Ocean Plus ürünüdür.

Sizin söylediğin EPA 90 DHA 60 olan 500mg lik kapsülün yalnızca %30 u omega 3 olup kalan %70 sınıflandırılmamış/kategorilendirilmemiş balık yağıdır. Açık konuşmak gerekirse %70 ne işe yaradığı belli değildir :) Çok yalın oldu sanırım elbette katı margarin yağlardan iyidir lakin omega 3 içerisinde en değersizi sınıflandırılmamış balık yağlarıdır ve bu o sınıfa giriyor.

hocam 2 farkli eczaneye sordum ayni seyleri gosterdiler bu pulse vardi bide o ne is.yahu kaliteli birsey alalim bunlara para akitmayalim yasim 20 universite ogrencisiyim muhendislk fakltesi bu sene lazm olcak bu hap keske daha once gorseydm oss zamannda alirdim ..eczaneden temin edebileceğim yokmu düzgün birşey. plus yoktu herhalde göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Eylül 2012; 23:35:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

hocam 2 farkli eczaneye sordum ayni seyleri gosterdiler bu pulse vardi bide o ne is.yahu kaliteli birsey alalim bunlara para akitmayalim yasim 20 universite ogrencisiyim muhendislk fakltesi bu sene lazm olcak bu hap keske daha once gorseydm oss zamannda alirdim ..eczaneden temin edebileceğim yokmu düzgün birşey. plus yoktu herhalde göremedim.

Ocean Plus ya da Efa Daily hiç olmadı Marincap Special

Ocean 25-30
    Efa Daily 25-30
    Marincap Special 32

Fiyatlar bu şekilde. Bunların arasında ne yap et Ocean olmadı Efa Daily bul Marincap ı pek önermiyorum 1 kutu kullandım bende ciddi derecede sersemleme yaptı :) ağır geldi sanırım :D

Bir kaç eczaneye bak Ocean(Oşın) Plus bulursun mutlaka...

Derslerin için etkisini mutlaka 3 ay gibi bir süreç içerisinde göreceksindir ayrıca Ocean Plus 50 Kapsüldür, 26TL den günde 1 kapsül 0,52 kuruşa gelir seni iki aya yakın bir süre idare eder ;)

Saygılar...

• quote:

Ocean Plus ya da Efa Daily hiç olmadı Marincap Special

Ocean 25-30
    Efa Daily 25-30
    Marincap Special 32

Fiyatlar bu şekilde. Bunların arasında ne yap et Ocean olmadı Efa Daily bul Marincap ı pek önermiyorum 1 kutu kullandım bende ciddi derecede sersemleme yaptı :) ağır geldi sanırım :D

Bir kaç eczaneye bak Ocean(Oşın) Plus bulursun mutlaka...

Derslerin için etkisini mutlaka 3 ay gibi bir süreç içerisinde göreceksindir ayrıca Ocean Plus 50 Kapsüldür, 26TL den günde 1 kapsül 0,52 kuruşa gelir seni iki aya yakın bir süre idare eder ;)

Saygılar...

tekrar tekrar teşekkür ederim OCEAN PLUS'ı bulursam alacağım.ya o kadar para sorun değil mcdonalds gibi yerlere gidip birkerede bir menüye 10 lira bayılıyorsak çok daha önemli bu olaya da bu bütçeyi ayırırız herhalde.
    yalnız sormak istediğim şimdiden kullanmaya başlayayım dimi ? yada üniv başlayınca mı ? 3 ay demişin herhalde erkenden başlamak daha iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Eylül 2012; 16:45:02 >

• şimdiden başlamalı ve ömür boyu devam etmelisin esasında.
  • quote:

şimdiden başlamalı ve ömür boyu devam etmelisin esasında.

kullanması sorun değilde bir sorun teşkil etmez değil mi öyle yazıyor galiba ama.
  • omega3 ömür boyu alınması gereken bir takviyedir.
  • quote:

omega3 ömür boyu alınması gereken bir takviyedir.

günde birdefa mı iki mi ?
  • quote:

quote:

Günlük omega 3 ihtiyacı yetişkinlerde 1500mg kadardır bu 1500 bariyeri yukarı aşağı %25-35 lik bir oynama 1000~2000mg arasında olabilir. 1000mg lik bir kapsülü günde tek sefer kullanabilirsiniz ve aldığınız ürünün Türkiye standartlarında %50 si omega 3 olup kalanı sınıflandırılmamış balık vücudundan elde edilen yağdır. Alternatif olarak 2 adet de kullanabilirsiniz. Hepsini aynı anda almak sersemlemelere neden olabilir! Ana öğünlerle birlikte tüketilmesinde bir sakınca olmayacaktır. Sabah ve akşam toplam iki adet alabilirsiniz.

Not: Bir çok yorumuma hep herhangi bir sağlık probleminiz yoksa diye hep eklemişimdir sana verdiğim cevap içerisine eklemeyi unutmuşum, Eğer kanamalı bir rahatsızlığın varsa! Kan sulandırıcı kullanıyorsan! Hayatın boyunca her gün kullanman gereken kan ilaçları gibi doktor tarafından reçeteli yada reçetesiz kullandığın ilaç varsa konuyla alakalı olarak hastalığınızın öyküsünü (Hastalık geçmişi) bilen hekime danışılarak KULLANABİLİRSİN / SAKINCASI YOKTUR onayı aldıktan sonra kullanmanı tavsiye ederim!

Ayrıca omega 3 vücut üzerinde etkisini arttırmak için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsin mesela omega 6 kullanımını azalt! Kısaca aburcuburdan uzak durup sağlıklı beslenmen, ana öğün yemeklere sadık kalman ve içeriğinde ALA asit barındıran yeşil sebzeleri tercih etmen olacaktır. ALA asidi vücuda alındıktan sonra stoklanarak ihtiyaç halinde EPA ve DHA omega 3 asitlerine dönüştürüldüğünü unutma.

Az yemekten zarar gelmez ;) bu arada şekeri azalt imkanların dahilinde. Fazla şeker üzerindeki rehaveti arttırır, mesela az önce aç gözlülük yapıp yarım kilo tatlı yedim bütün ders arzum uçtu gitti uyku bastı :) benim gibi aç gözlülük yapma. Bunu söylerken vücudunun şekere(Glikoz) ihtiyacı olduğunu unutma, hergün belirli bir miktar beyin için Glikoz gerekli hatta bunu temin etmezsen kafa basmayacaktır :) Bunu meyvelerden temin edebilirsin azıcık araştırma yapmak seni ihya edecek ve omega 3 etkilerini arttıracaktır, geçmiş mesajlarımda bu konuya değindiğimi hatırlıyorum, göz gezdirebilirsin...

Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

Günlük omega 3 ihtiyacı yetişkinlerde 1500mg kadardır bu 1500 bariyeri yukarı aşağı %25-35 lik bir oynama 1000~2000mg arasında olabilir. 1000mg lik bir kapsülü günde tek sefer kullanabilirsiniz ve aldığınız ürünün Türkiye standartlarında %50 si omega 3 olup kalanı sınıflandırılmamış balık vücudundan elde edilen yağdır. Alternatif olarak 2 adet de kullanabilirsiniz. Hepsini aynı anda almak sersemlemelere neden olabilir! Ana öğünlerle birlikte tüketilmesinde bir sakınca olmayacaktır. Sabah ve akşam toplam iki adet alabilirsiniz.

Not: Bir çok yorumuma hep herhangi bir sağlık probleminiz yoksa diye hep eklemişimdir sana verdiğim cevap içerisine eklemeyi unutmuşum, Eğer kanamalı bir rahatsızlığın varsa! Kan sulandırıcı kullanıyorsan! Hayatın boyunca her gün kullanman gereken kan ilaçları gibi doktor tarafından reçeteli yada reçetesiz kullandığın ilaç varsa konuyla alakalı olarak hastalığınızın öyküsünü (Hastalık geçmişi) bilen hekime danışılarak KULLANABİLİRSİN / SAKINCASI YOKTUR onayı aldıktan sonra kullanmanı tavsiye ederim!

Ayrıca omega 3 vücut üzerinde etkisini arttırmak için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsin mesela omega 6 kullanımını azalt! Kısaca aburcuburdan uzak durup sağlıklı beslenmen, ana öğün yemeklere sadık kalman ve içeriğinde ALA asit barındıran yeşil sebzeleri tercih etmen olacaktır. ALA asidi vücuda alındıktan sonra stoklanarak ihtiyaç halinde EPA ve DHA omega 3 asitlerine dönüştürüldüğünü unutma.

Az yemekten zarar gelmez ;) bu arada şekeri azalt imkanların dahilinde. Fazla şeker üzerindeki rehaveti arttırır, mesela az önce aç gözlülük yapıp yarım kilo tatlı yedim bütün ders arzum uçtu gitti uyku bastı :) benim gibi aç gözlülük yapma. Bunu söylerken vücudunun şekere(Glikoz) ihtiyacı olduğunu unutma, hergün belirli bir miktar beyin için Glikoz gerekli hatta bunu temin etmezsen kafa basmayacaktır :) Bunu meyvelerden temin edebilirsin azıcık araştırma yapmak seni ihya edecek ve omega 3 etkilerini arttıracaktır, geçmiş mesajlarımda bu konuya değindiğimi hatırlıyorum, göz gezdirebilirsin...

Saygılar.

tesekkurler.aksam yemegiyle 1kere alirim.ocean plus aldim.aburcubur cok yiyorum onu da keserim.herhangi bir hastaligm yok surekli ilacta almiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Eylül 2012; 19:45:12 >

• quote:

Bu Omega-3 çılgınlığının sonu nereye gidecek bakalım. Ben GNC 250 aldım, üç kapsül atıyorum günde. Daha önce Carlson Şurup alıyordum, tek tatlı kaşığında 1600 mg Omega-3 yazıyor ama @Epidoras'ın tavsiyesi üzerine, kaliteli dediği GNC'ye geçtim. Şurubu muhafaza etmek de zor oluyordu.
    Yurtdışı GNC'de güzel ürünler var demişsiniz ne gibi? Benim GNC'den aldığım iki ürün var bir florürsüz diş macunu bir de omega-3.

hocam 1 veya 2 diyorlar niye 3 kapsül atıyorsunuz herşeyin fazlası zarar aman diyeyim ben günde 1 kullanacağım.
  • quote:

quote:

Bu Omega-3 çılgınlığının sonu nereye gidecek bakalım. Ben GNC 250 aldım, üç kapsül atıyorum günde. Daha önce Carlson Şurup alıyordum, tek tatlı kaşığında 1600 mg Omega-3 yazıyor ama @Epidoras'ın tavsiyesi üzerine, kaliteli dediği GNC'ye geçtim. Şurubu muhafaza etmek de zor oluyordu.
    Yurtdışı GNC'de güzel ürünler var demişsiniz ne gibi? Benim GNC'den aldığım iki ürün var bir florürsüz diş macunu bir de omega-3.

hocam 1 veya 2 diyorlar niye 3 kapsül atıyorsunuz herşeyin fazlası zarar aman diyeyim ben günde 1 kullanacağım.

Günlük Omega 3 ihtiyacı bir önceki mesajımda belirttiğim gibi 1000~2000mg dir. GNC'nin DHA250 ürünü 100mg EPA ve 250mg DHA barındırıyor @dude de arkadaşımız günde 3 kapsül alarak 750mg DHA 300mg EPA alıyor yani aldığı toplam omega 3 değeri 1050mg. Kullandığı ürünün bir ayrıcalığı olan %100 omega 3 yani 500mg lik bir ürün alıp %20 si omega 3 %80'i kategorilendirilememiş balık yağı kullanmaktan daha iyi olduğu için doğru bir tercih. 1050mg balık yağı için ekstra balıktan elde edilen bir işe yaradığı tespit edilememiş yağ tüketmiyor! :)

ve tercih ettiği üründen dolayı ağırlıklı olarak zihinsel gücünü arttırmaya çalışmakta. Seninde tercihlerin arasında olabilir yada alternatif olarak sende Ocean Plus ürününün yanında indirimsiz 49TL ye 60kapsüllük DHA250 alabilirsin. Sabah Ocen Plus 1000mg kullanır akşamlarıda DHA250 atarak bir birini desteklersin.

Bu ürünü Ocean Plus ile birleştirerek kullanmakta mantıklı bunu çok önceki mesajlarımda anlatmıştım iyi bir tercih. DHA 250 %100 omega 3 değerlerine sahip olduğu için farklı ürünlerle birleştirilerek kullanılabilir diye.

• quote:

Kullandığınız üründen memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ben şu anda kullanıyorum. 3 tane kullanımı ekonomik açıdan sizi etkilediğini düşündüğünüz bir an olursa 50 kapsül ürünlü olup %50-60'ı Omega 3 olan diğer ürünlerle günde sadece 1 adet alarak takviye edebilirsiniz. Günde 750mg DHA ve 300 EPA almak güzel bir şey :) ben bazen 4 adet aldığımda oluyor fakat önceki mesajlarda dediğim gibi bunu farklı bir ürünle ileriki dönemde birleştirerek maliyeti düşüreceğim yoksa uzun dönemde pahalıya gelecek.

Omega 3 çılgınlığı görünmeyen yanını size anlatmak istiyorum. Kardiovasküler(Kalp) problemlerinin giderilmesinde oldukça etkili Omega 3 asit kanınıza karıştığında kalp üzerinde etkisi oldukça etkili damarlarda söylenen yağ birikintilerini zaman içerisinde açıyor hatta EPA bu işe yarıyor. EPA asitleri beyne giden kan damarlarını temizledikten sonra DHA yı gönderiyor yoksa DHA nın beyne ulaşması güçleşiyor buna kan beyin filtresi de denmektedir. Bu yüzden DHA ağırlıklı ürünlerin içerisinde mutlaka EPA asidine de yer verilmesinin nedeni budur. Omega 3 hayatınızın sonuna kadar kullandığınız da Omega 3 asitlerinin kanser(hücrelerin kontrolsüzce çoğalması) gibi görünen rahatsızlıklarla mücadele ön safhada(rahatsızlık görülmeden önce) etkili olduğunda tespit edilmiş. Kısaca sağlıklı ve güzel bir yaşam için kendimizi korumak adına günlük bir iki TL kendimize yatırım yapmanın hiç bir sakıncası olmayacaktır.

GNC'nin güzel ürünleri dediğim kısmına gelince, ilk olarak yeni ürünü olarak ve Amerika da satışa çıkan DHA 600 <- bu ürün DHA değeri bakımından kategorisinde liste başı durumunda toplamda

1- GNC DHA 600 günde bir kapsül iş görür alternatif olarak iki adette kullanılabilir toplam 850mg lik her kapsül %100 Omega 3 olup DHA 600 EPA 250mghttp://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=11862713 <- sınıfının en iyi DHA ürünü (5 kez saflaştırılarak elde edildiği yazıyor sitesinde)
    Ürün fiyatı: 15$ (Gold Kart ile)

2- Birde bu ürün 1000mg Balık yağı ve 1000mg lik her kapsülün %100 Omega 3 EPA ve DHA dan oluşmakta değerleri ise: EPA 719mg DHA 281mg
    http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=11838226 Piyasada bunun yakınından geçen bir ürün bile görmedim varsa lütfen bana söyleyin.
    Ürün fiyatı: 19$

Şimdi bu işin kötü tarafına gelince bu ürünler Amerika sitesinde satışa sunulmakta olup maalesef sitenin Türkiye ye kargo durumu yok! Olsa bile gümrük kanunlarına göre bu ilaç olarak sınıflandırılarak gümrükte takılma ihtimali mevcut. Fakat bir yakınınız küçük bir paket yaparsa ups veya benzeri bir kargo ile Türkiye ye gönderilmesi sorunsuz olacağı görünse bile kesin garantisi bulunmamaktadır. Bu ürünü gümrük memuruna izah edemezsiniz üzerinde Besin/Gıda takviyesi yazsa bile.

Yukarıda yazan fiyatlara bakınca insan GNC DHA 250 ürününün Amerika satış fiyatını merak etmiyor değil gold kart ile sadece 9$ civarında bu yüzden ister istemez Türkiye ithalatçısına lanet okumadan edemiyorum çünkü gold kartsız 49 TL gold kart ile 39TL civarında. Kısaca bu ürün Amerika’dan 5$ civarı bir maliyet ile Türkiye müşterisine sunulduğunda rezalet ortaya çıkıyor 5,5 katı fahiş fiyatla bu ürüne ulaşıyoruz.

DHA 600 eğer Türkiye mağazalarının raflarında yerini alırsa fiyatını düşünmek dahi istemiyorum :) iyi yönünden bakarsak DHA 250’nin fiyatı düşebilir :). DHA 600 Türkiye mağazalarına gelmesi durumunda fiyat belirlemesi açısında DHA 250 örnek olarak kullanılabilir. Her DHA 250 kapsülü gold kart ile 0,664 KRŞ, günde iki adet tüketildiğinde yani günde 500mg DHA 1,328 Krş yapar, gelecek üründe DHA 600 olduğuna göre fiyat yuvarlanarak kapsül başına 1,40 Krş bulabilir buda 1,40x60= 84TL olur.

Bir hesaplama yöntemi de DHA değeri üzerinden olduğunda DHA250 kutusunda 15000mg DHA bulunmakta DHA600 ise 36000mg DHA demektir, hesaplandığında 95,52 Krş yapıyor. DHA600 60 gün gittiğinde aylık 47,76 TL ye gelecektir. DHA250 günde 2 adet kullanım ile 30 gün gittiğinde aylık 39,8 TL

Arkadaşlar, benim gözden kaçırdığım bildiğiniz farklı bir markanın DHA ürünü varsa lütfen paylaşın.
    @dude de Carlson ürünüde gerçekten iyimiş 5ml lik bir kaşıkta 1600mg omega 3 süper bir şey. Sanırım omega 3 ürünlerini likit olarak ürettiklerinde omega 3 değerlerini yüksek tutmak kapsüle sığdırmaktan kolay oluyor, çünkü bir çok likit(sıvı/şurup) ürünlerinin omega 3 değerleri yüksek. Söylediğin ürünün DHA değerini bilmilyorum ama Ocean DHA ürünüde hatırı sayılır değerlerde DHA ürünü barındırıyor hatta burada birilerine önermiştim çocuğu için oda bir kampanya bulup bir adet alıp 2. Bedavaya geldiğini söylüyordu:http://www.orzax.com/urun.asp?urun=ocean-dha bu üretici firmanın sitesi. DHA değeri 800mg her 5ml kaşıkta toplam 1300mg sizin de söylediğiniz gibi likit ürünleri koruması kapsülleri korumaktan çok daha zor maalesef.

Saygılar.

• Arkadaşlar iyi gunlar ben hiç balık yağı kullanmadım ve bende seberoik dermatit var bunun için balıkyağı kullanmayı düşünüyorum 25 yaşındayım bu yaş için kaç mg ve hangi markanın ürünün almalıyım bu koınuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melrin

Arkadaşlar iyi gunlar ben hiç balık yağı kullanmadım ve bende seberoik dermatit var bunun için balıkyağı kullanmayı düşünüyorum 25 yaşındayım bu yaş için kaç mg ve hangi markanın ürünün almalıyım bu koınuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Öncelikle çok geçmiş olsun, konu hakkında uzmanlığım yok maalesef konu hakkında uzman bir Dermatolog hekime danışmanızı öneririm.

Genel olarak omega 3 üzerinde yaptığım araştırmalardan edindiğim bir kaç bilgiyi burada paylaşacağım ama bu kesinlikle kullan yada kullanma önerisi değildir, sizin için tek önerim ilk satırda yazmış olduğumdur.

Omega 3 kan dolaşımını canlı tuttuğu için cildinize iyi geldiği bilinmektedir, bu bilimsel olarak damaların omega 3 asitleri yağlardan ve benzeri zararlı maddelerden temizler, bu temizliğin sonucunda kan akışının düzenli ve güçlü bir şekilde sürdürülebilirliği artacağı için cildiniz bu durumdan faydalanacaktır, ancak konu biyolojik olarak incelendiğinde cilt üzerindeki rahatsızlıklar pomat(merhem/krem) gibi tedavi edici yöntemlerden doktor kontrolünde faydalanılmalıdır.

Bahsi geçen rahatsızlığınıza biyolojik olarak mantıklı açıklama aradığımızda Omega 3 yağ asitleri damarlarınızda dolaşır fakat damarlardan deri yüzeyine maalesef ulaşamaz. Konu hakkında örnek vermek gerekirse deri üzerine yerleşecek olan cıvık mantar oral yolla alınan antibiyotikler ile tedavi edilememektedir, nedeni ise aldığınız antibiyotik deri yüzeyine ulaşaması için bir bağlantı bulunmamaktadır, damaların deri altından geçmesi doğrudan rahatsızlığınız ile temas edemeyeceği için Omega 3 ün de bu adımda DOĞRUDAN faydası olacağını düşünmesem de genel olarak (rahatsızlık durumları hariç) Omega 3 cildinize iyi gelmektedir ama söylediğim gibi doğrudan tedavi edici özelliği BULUNMAMAKTADIR! Konu hakkında fikrim Dermatolog hekim ile görüşmeniz olacaktır.

Doktorunuzdan onay aldıktan sonra Omega 3 kullanmanız durumunda tüm herkes de olduğu gibi mutlaka kardiovasküler sorunların ortaya çıkmasına en büyük engel başta olmak üzere birçok alanda faydalı olacaktır. Son olarak geçmiş mesajlarımda Maden Suyu'nun cilde iyi geldiği bilinmekte tabi tedavi edici bir özelliği olup olmadığı konusunda fikrim olmadığı gibi bir önerim bulunmamaktadır.

Saygılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Melrin

Arkadaşlar iyi gunlar ben hiç balık yağı kullanmadım ve bende seberoik dermatit var bunun için balıkyağı kullanmayı düşünüyorum 25 yaşındayım bu yaş için kaç mg ve hangi markanın ürünün almalıyım bu koınuda bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Öncelikle çok geçmiş olsun, konu hakkında uzmanlığım yok maalesef konu hakkında uzman bir Dermatolog hekime danışmanızı öneririm.

Genel olarak omega 3 üzerinde yaptığım araştırmalardan edindiğim bir kaç bilgiyi burada paylaşacağım ama bu kesinlikle kullan yada kullanma önerisi değildir, sizin için tek önerim ilk satırda yazmış olduğumdur.

Omega 3 kan dolaşımını canlı tuttuğu için cildinize iyi geldiği bilinmektedir, bu bilimsel olarak damaların omega 3 asitleri yağlardan ve benzeri zararlı maddelerden temizler, bu temizliğin sonucunda kan akışının düzenli ve güçlü bir şekilde sürdürülebilirliği artacağı için cildiniz bu durumdan faydalanacaktır, ancak konu biyolojik olarak incelendiğinde cilt üzerindeki rahatsızlıklar pomat(merhem/krem) gibi tedavi edici yöntemlerden doktor kontrolünde faydalanılmalıdır.

Bahsi geçen rahatsızlığınıza biyolojik olarak mantıklı açıklama aradığımızda Omega 3 yağ asitleri damarlarınızda dolaşır fakat damarlardan deri yüzeyine maalesef ulaşamaz. Konu hakkında örnek vermek gerekirse deri üzerine yerleşecek olan cıvık mantar oral yolla alınan antibiyotikler ile tedavi edilememektedir, nedeni ise aldığınız antibiyotik deri yüzeyine ulaşaması için bir bağlantı bulunmamaktadır, damaların deri altından geçmesi doğrudan rahatsızlığınız ile temas edemeyeceği için Omega 3 ün de bu adımda DOĞRUDAN faydası olacağını düşünmesem de genel olarak (rahatsızlık durumları hariç) Omega 3 cildinize iyi gelmektedir ama söylediğim gibi doğrudan tedavi edici özelliği BULUNMAMAKTADIR! Konu hakkında fikrim Dermatolog hekim ile görüşmeniz olacaktır.

Doktorunuzdan onay aldıktan sonra Omega 3 kullanmanız durumunda tüm herkes de olduğu gibi mutlaka kardiovasküler sorunların ortaya çıkmasına en büyük engel başta olmak üzere birçok alanda faydalı olacaktır. Son olarak geçmiş mesajlarımda Maden Suyu'nun cilde iyi geldiği bilinmekte tabi tedavi edici bir özelliği olup olmadığı konusunda fikrim olmadığı gibi bir önerim bulunmamaktadır.

Saygılar.

hocam tesekkur ederim :) birçok doktora gittim bu seberoik dermatiti için ama tedevisi yok bununla yaşamayı öğreniceksin dediler :) zaman zaman azalmalar olur zaman zaman artabilir bakarsın 1 ay sonra geçebilirde dediler :) tabiki hiçbirine balık yağı iyi gelirmi die sormadım :) yani reçetesiz kendi isteğimle sadece eczacıya danışarak kullanmak istiyorum. doğru yaparmıyım? sadece seberoik için değil diğel faydalı özelliklerini okuduğum için :) piyasada satılan birçok marka balıkyağı var hangisini hangi dozdo kullanmalıyım :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.