Şimdi Ara

Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne fonlaması? Gövdeme mRNA sıvısı enjekte etmek ya da Ethylene Oxide içeren Biyolojik Yıkın simgeli ☣ test cubugunu 10cm sokmaya karşı çıkmak için fonlamaya gerek mi var ? Komiksin :) Joe Biden'i kale alıp bir de söylemlerini destekleyince daha da komiksin :) "aşı olmamaya toplumu ikna etmeye çalışıyorsun " deyince artık komiklik te rekor kırmışsın :) Toplum, medyada 7x24 dolaşan şeylere, TV'ye cıkartılan bilimci, politikacı, sağlıkcıları dinliyor, nitekim o yüzden onların dediklerini yapıp coğu test olup aşı yaptırıyor :) Hükümet yapışır yakama demişsin, hükümet degil sen yapışıyorsun yakama :) Ancak sanalda :) Gerçekte yapışsana :) Fonlamacı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • He birader hi, Biden, Merkel, Macron, Justin'in aşı olun demesini, tüm bilim ve tıp dünyasının aşılara onay vermesini ve virüsün tehlikelerine kulağımızı kapayıp, sen gibi ne olduğu kim olduğu, neden 7/24 kanıtsız belgelerle, beceriksiz karikatürlerle milleti ikna etmeye çalıştığı, kimliği belirsiz kişilere inanıp hayatlarını tehlikeye mi atacaklar? Eğer bunu yapabilen var ise bence banka hesabını ver tüm parasını da sana yollasın. Doğru ya sen en iyisini bilen bilge insan o parayı da hak ediyorsundur. Dünyada geri zekalı bol avlamaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 23 Aralık 2021; 10:17:50 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Biden, Merkel, Macron, Justin gibi politikacılara inanıyor olman bile gülmek için yeterli :)

Ben "en iyisini bilirim" demedim ki :) Aşı maşı olmadım 2 yıldır kapı gibi sağlıklıyım dedim ki böyle anlatmak bile esasında yanlış.
    "sağlıklıyım" deyimini yanlış cunku olması gereken o nitekim.
    Sağlıklıyım deyince havada kapı tokmağında Corona, Torona, Toranaga, Omicron, Lamda, Omacron, Emanuel Macron gibi bi sürü "buluş" öge sağlığı elden almaya çalıştığı öyküsünü desteklemiş oluyoruz cunku :)

"bilim ve tıp dünyası" deyimi yerine "bilim ile sağlıkçılık sektörü" ya da "sağlıkçılık cevreleri" diyelim Türkçe daha anlaşılır olsun :)

• Senin dikkate alacağın devlet başkanı Bolsonaro olduğunu unutmuşum. Brezilya'ya transfer olman umudunu yitirme bence.

Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyor
    Medya izleyicisi olarak medyada önüne konulan tiyatroyu mu anlatıyorsun :)

Politikada hep "bakın karşı görüş bu" anlamında içerik de sunulur. Ona bakıp "haa bak bu başkancık covid aşısına karşı" demeniz için :) Hiç karşı görüş sunmasalar en bilinçsiz medya izleyicisi bile az bi kuşkulanabilir, onu engelleyip her izleyicisini istenen şekilde yola sokmak için. Medyanın yolundan ilerliyorsun, o yolda rastladığın "karşı görüş" ü önümüze sunuyorsun :) Ancak seni sevdim cunku en azından tutarlısın. Yaygın görüşü de karşı görüşü de aynı medyadan getiriyorsun:) Akşamları TV'de önce yaygın görüş, sonra da karşı görüş, sırayla verilip aralarındaki atışmalar gösterilir, cok dokunaklı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Aralık 2021; 12:21:13 >
  • Sigara da sağlığa zararlı ama sigara içip de ölmeyen de oluyor veya hastalanıp hemen de ölen ölüyor. İstatistik olarak sigara içenler daha erken ölüyor ise buna bir iki örnek ile yalan demek cahilliktir, nokta. Sen günde yirmi paket sigara iç, emniyet kemerini de bağlama, kırmızı ışıkta da geç, her tür uyuşturucuyu da kullan sonuçta bunları yapıp da sağ kalan binlerce insan var. Ölenler senin umurunda değil çünkü bilime ve istatistiğe ve tv veya gazete veya her tür makaleye de inanmadığın için sana bol şans da dileyemiyorum.

Verdiğin örnekler ussal olarak yetersiz "ölenler senin umrunda değil" ise yalnızca kendi düşüncen :) TV ile Internetteki yalnızca anaakım medyayı izlediğini hesaba kattığımızda bu normal :)

tv veya gazete veya her tür makaleye inanmıyorum demek? Bak o doğru işte :) dün akş evdekilerin açmış olduğu TV'de gördüm, Omicron cok korkunç ilerliyor diyordu senin şu TV :) Görüntüler de stock / arşiv videolar , stok fotolar :) Stok video görünce korkunçluğu biraz azalsa da korkmuş rolü yaparak biraz izledim senin TV'yi :) UK'de Omicron görülme sayısı günde 100.000 'e ulaşmış dedi TV. Bak bu 100.000 benim imajinasyonum değil, TV öyle diyo :) UK'in en ünlü anaakım medyası Guardian.co.uk'den bakabilirsiniz ben bi baktım UK'de günlük sayı 88.000 'e ulaştığı doğrulandı diyor bir de.

link:
    the guardian
    If Omicron is the dominant variant in UK, why is the number of confirmed cases so low?
    https://www.theguardian.com/world/2021/dec/23/if-omicron-is-the-dominant-variant-in-uk-why-is-the-number-of-confirmed-cases-so-low

"Confirmed Omicron cases " diye başlayıp "The UK reported an average of 88,000 Covid cases each day" diyor. Bizim anaakım medya ona düz 100.000 yapmış :)

Yukardakileri neden yazdım ? Bu habern cıkışı Guardian.co.uk değil mi? Evet.
    Guardian, aşı reklamcısı Gates Vakfından milyonlarca sterlin para alıyor, bu belgeli :)
    Belge:https://www.gatesfoundation.org/-/media/files/bmgf-grants.csv
    CSV Excel dosyası olup Grants => yardımlar / bağışlar demektir. Açıp baktığınızda Gates'in 5 kez grant/yardım/bağış adı altında Guardian'a para verdiği görülüyor. Başka söze ya da belgeye gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Aralık 2021; 8:53:44 >

• Bence sen kendini kandırmıyorsun ama herkesi kandırıyorsun. Bence ailen sülalen varsa eşin ve çocukların bile çoktan aşı oldu. Hatta aşı ne zaman gelecek bedava olmalı ücret ödememeliyiz diye hönküren güruhtaydın işin en başında. Şimdi aşı gelince de ki milletin aşılanıp işinin gücünün başına geçmesi ülkenin toparlanması en çok yine aynı kişilerin kanına dokunduğundan aşı olunmaması üzerine sürekli malzeme bulmakla meşgulsün-üz. Bunu anlamamak için salak olmak lazım ama bolca salak var bulduğunu kafala. Ben de bulduğumu bu salaklıktan vaz geçirmeye çalışayım olsun bitsin bu iş.

• Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyor
    "Bence ailen sülalen varsa eşin ve çocukların bile çoktan aşı oldu. Hatta aşı ne zaman gelecek bedava olmalı ücret ödememeliyiz diye hönküren güruhtaydın işin en başında" tümcesini görünce beni bi gülme aldı :)

Arkaplanda aşı olup tüm cevremi aşılatmak için uğraşmama ragmen burada aşı karşıtı olarak rol kesiyorum demek :) Bayıldım ben bu espriye :)

Metroya bindiğim istasyonun yanında aşı çadırı kurulu önünden geçiyorum hemen hergün önü boş :) TV'den bakınca önünde kuyruk var :)

"Aşı bedava olmalı" diyen güruhun başında mıydım ben :) Ben bile bilmiyordum onu :) Halisülatif yorumların beni baya bi eglendirdi :)

• Ocakta kapanma gelecegini bir ay once yazmistim. Burda bircok arkadas yok daha gelemez diye karsi cikiyorlardi. Asil film yeni basliyor. Bircok ulke 2G kuralini uygulamaya koydu yani Asili yada enfekte olup iyilesmis. Yavas yavas 1G icin kollar sivanacak, yani sadece asililara sertifika verilip kisitlamalar kalkinca gunluk hayatina devam edebilecekler restoranda oturup yiyenilecekler.

Bu arada hastaneda neden asisiz olan covidlilerin cogunlukta oldugu istatistikine bir aydinlatma yapayim. Hastaneye gelen ve asisi olmayanlara her ne sebeple gelirlerse gelsinler, once PCR testi yapiliyor. Pozitif ciktigi anda baska sebeplede gelmisse Covid bolumune aliniyor. Asi olanlara test yok ve gereken tedaviyi goruyorlar.
    Ölü sayisinda asililarin yuksek gosterilme sebebi: 2 doz asi olup ustunden 6 ay gecmisse asisiz sayiliyor.

Istatistik yonetmeligi ve asili asisiz kavramlari, asisizlarin oranini yuksek tutacak sekilde belirlenmis. Kendi carpitmadigin hicbir istatistige guvenme.

Kitlelere Gen Tedavisi uygulayan ve dogacak yan etkilerine goz yuman para odaklilar, asilar ise yaramadikca asilama suresini 3 aya kadar indiriyorlar. Ise yaramayan mRNA sivisini 3 ayda 1 enjekte etmek istiyorlar. Akil ve mantik devre disi birakilmis. Yeni dalgalarin hepsi asililardan gelisti. Avrupada ozellikle asisi olmayanlar surekli PCR testi yaptirmak zorunda ve isten eve gidebilir sadece. Asi olanlar teste tabi olmadiklari gibi hastaligi yaydilar. Umarim burda yazdiklarimiz silinmezde 10 yil sonra burda yazdiklarimizi okuyuota herseyi daha iyi anlama sansina sahip oluruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türkiyede arkadaş yakınlarında da gözüne çarpan bir durumu ileteyim: Bu sokak yasakları, kapanma döneminde ortalıkta dolaşan bıcok bekçi görüyorduk. Sokak yasak dönemi bitince o bekçi takımını ortalıkta göremez olduk. Yalnızca bu tip durumlarda ortaya cıkan onun dışında ortalıkta görülmeyen bi kadro var diyebilir miyiz? Bu bekçi kadrosu 2016, 2019 arasında 2 aşamada işe alındı, yalnızca tip durumlarda görev yapan bi kadro sözkonusu. Bu durumda 2 açıdan kazık halka giriyor: 1- Halkın yaşamına burnunu sokmak 2- Yılda 1-2 ay çalışıp tam aylık almak.
    .

• Üçüncü aşı onaylandığı günden beri değil ev devletten, telefonlar ile bile randevu almak mümkün olmadı. Gece sabaha doğru defalarca arayıp anca randevu bulabildik. Gittiğimiz hastanede de kuyruk vardı ve 15 dakika kuyrukta bekledik. Sana göre kimse aşı olmuyor, gülüp eğlen öyle. Millet canını düşünüyor sen gibi avanak haller ile dolaşmıyor, yarına sağ çıkar mıyım diye endişe ediyor, virüsle kumar oynamıyor birader. Kendi başına oyna da başkalarını buna bulaştırma gayretin ise bir suçtur.

Dostum, haftanın 5 günü önünden geçtiğim aşı çadırı önü genelde boş. Resmini cekip koysam "boş anını cektin" derdin. Son bir iki aydır önüne "artık randevusuz da aşı olabilirsiniz" gibi bi pankart asmışlardı.

Bugün belki kentin göbeğine bir gideceğim, arabayla. Orada da bir çadırı ile önünde 1-2 sağlık personeli vardı. Geçersem bi fotosunu cekerim, referans olarak ;) Sonuçta öyle 15 dk beklenen uzun kuyruk muyruk yok yaşadığım kentte. Üzüntü yaratabilir sende belki ancak kişiler aşı maşı takmıyor, doğanın verdiği güç, enerji , bağışıklık, dayanıklılık iile mutlu biçimde yaşıyor. Kişilerin doğal temelde sağlıklı olması senin beklentilerine ters olsa da böyle.

•  Şu cümleni herhalde haber bültenlerine koyup ülkedeki aşı karşıtı bazı vatandaşların bilinç seviyesini ifşa etseler yeridir: "kişiler aşı maşı takmıyor, doğanın verdiği güç, enerji , bağışıklık, dayanıklılık iile mutlu biçimde yaşıyor"

Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyor
    Omicron varyantı nedeniyle Hollanda kapanmaya gidiyoramerika'nin sesi | voice of america - turkish
    Türkiye’de Corona’dan Ölenlerin Sayısı 70 Bini Geçti
    https://www.amerikaninsesi.com/a/turkiye-de-corona-dan-olenlerin-sayisi-70-bini-gecti/6295612.html
    Dostum bu Covid şeyine gerekçe olarak hep yığınsal / anaakım medyadan habercik havadiscikler veriyorsun :)

Anaakım medya senaryoları, oyunları iteleme ortamıdır bi bunu anlamadın :) Dolar 10TL, 5 gün sonra 20TL, herkes medyaya odaklanmış "dolar 20TL napcaz şimdi" derken ben sakince "bilgisayar monitöründe sayıları deiştirdikleri bi oyun" dedim. Hehe nitekim hiçbiri anlamadı :) Anlamalarını beklemiyordum nitekim. İndirecekler, dolar inecek dedim. Onu da anlamadılar belki duymadılar bile :) Anaakım medyanın her bişeyini izleyen yığınlar... 2 an kendi beyni ile düşünseler, olan gidişatı sezinleyecekler ancak yapmıyorlar ki :) Neyse, sonraki (geçtiğimiz bu) hafta dediğim cıktı :) Ancak saklamayayım: Ben düşüşü haftalara yayacaklar diye düşünüyordum bi günde yüzde 20 düşüş beni de şaşırttı :)

Covid bi oyun. Medya bu oyunun iletim organı :) İşte o oyun iletim organından aldığın örnekleri bana "kanıt" olarak sunuyorsun :)

Dur, medyanın sıradaki oyununu da şimdiden cıtlayatım: Küresel Isınma / İklim Değişikliği / Climate Change. Gerçi teaser vermeye başladılar, biliyorsun. Ancak o oyun tümüyle başlamadı. Başlayacak. Virüs korkusu ile korkan sen, iklim bozulması ile çöl kuraklığı başlayıp deniz kıyılarının su altında kalacağını sanıp korkmaya başlayacaksın. Dışarda -20 derece kar yağsa TV'de toprak kuruyup çatlamış bi Stock Photo önünde elinde mikrofon konuşan medyatörler "küresel ısınma yaşamı yok edecek" demesini dinleyeceksin, pardon öyle diyen Bilim Kurulunu bilimi dinleyeceksin :) Bilime danışara kanun cıkaran hükümetin yeryüzünü kurtarmak için çıkarttığı karbon vergisini ödemek için para ayıracaksın :)

Daha başka ne oyunlar var ben de şu anda düşünemiyorum. Sürem kısıtlı. İşbu mesajım, kişileri anaakım medyanın ötesinde düşünmeye özendirmek içindi.

• https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/covid-inkarcisi-belcikanin-en-guclu-insani-koronavirus-nedeniyle-hayatini-kaybetti-1895402

HEP AŞI KARSITI KÖTÜ KÖTÜ İNSANLAR ÖLÜYOR. NE KADAR ADALETLİ DEĞİL Mİ...

• BJK kullanıcısına yanıt

Ama aşılı değiller mi ? Delta ya noldu ? Hangisi daha öldürücü ? vs vs vs vs vs vs

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

omicron ve daha fazla varyantın ortaya çıkmasının sebebi zaten bu aşılar.

aşı olmayandan bu varyant türemedi. tüm dünya aynı dönemde aşı olsa evet söylediğinde haklısın ama bu da imkansız bişey.

• tam kapanmaya bende karşıyım ancak kısıtlanmalar olmalı. bu dalga bize doğru geliyor. önlem almak kötü bişey değil. tabii birde bizde ekonomik sıkıntılar fazla tam kapanma olmaz. çok anormal sayılar ortaya çıkarsa (inş. çıkmaz) fransa gibi ? 90bin günlük vaka belki o seviyelerde kapanma gelebilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.