Şimdi Ara

Omoda5 ve Tiggo 7-8 Donanım Farkları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuyu araştırırken RCW ( arka trafik uyarı sistemi) yani araç hızı 15 km/h üzerinde iken arkadan hızla yaklaşan bir araç varsa dörtlü flaşörlerin yanarak göstergede işaret belirip alam çalması sadece T7 lux & exc ve T8 lux & exc larda olduğunu ;

Buna mukabil RCTB (arka çapraz fren sistemi) geri geri park yerinden çıkarken yandan araç geliyorsa otomatik fren yapma sadece omoda 5 lux & exc paketlerde olduğunu farkettim zira araç klavuzlarında bu yönde bilgi var.

Bu konu hakkında sizlerin de görüşünü almak isterim.

Öncelikle omodalarda arkadan hızla yaklaşan araçlara dörtlü flaşör yanması olayı var mı? Bana hiç rast gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 14 Ocak 2024; 9:15:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akıllı Önleme Sistemi (intelligent avoidance) ve Uzakta sürüş bilgi sistemi (Drive away information) klavuzda var ama bizim araçlarda var mı? Ben göremedim.Hatta bir de pilot system exit reminder diye bir özellik var.

Bunlar acaba sonradan mı açılıyor ya da Rusya'ya Katar'a Avrupa'ya giden araçlarda filan mı var?

• x15 kullanıcısına yanıt
    T7 Luxuryde arkadan yanaşan hızlı araç var ise uyarı verip flaşörleri yakıyor. Geri geri çıkarken de araç varsa fren yapmıyor ama uyarı veriyor. Aynı zamanda kapıları açarken de araç gelirse arka kapıdaki ışıklar ve aynadaki ışıklar yanarak uyarı veriyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimde dikkatimi çekmedi çünkü arkama çok yanaşan oluyor trafikte haliyle yanmadı ışıklar ama geri geri gelirken çapraz uzaktaki araç için çok uyarı veriyor gitmeye çalışsam kesin frende yapar tahminim

Bu uyarı çıkıyor bende yazdığı şekilde

• Arkadan gelen araç için uyarı bende de var hocam. T7 Luxury

• T7 luxury lerde RCW varmış düzeltiyorum.Omodalarda olup olmadığı hakkında tereddüt var şu an.Forumdan birisi @sercanoner omoda lux paketlerde olduğunu kendisinin exc paket olduğunu ama bulunmadığını söyledi.Benim ve @Emekkk aracında da yok sanırım ya da bize vaka denk düşmedi.Ben sürüş özellikleri kısmını kurcaladım.Burada da göremedim.Ayrıca yukarıda 2.iletimde yazdığım diğer özellikler de yok.

Yanıtlarınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, düzelteyim bende T7 var, arkadaşımda da T7 var.

Luxury de var olan, exellent da yok onu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanoner -- 14 Ocak 2024; 8:24:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sercanoner kullanıcısına yanıt

Omoda başlığında yazınca evet o şekilde anlamıştım ama zaten T7 ve T8 lerde bu donanımın olması gerekiyor.Omodalarda var mı emin değiliz.Klavuz yok diyor.

• Omoda 5 ile Tiggo 7 Pro arasında multimedya ekran konusunda da akıcılık ve kalite bakımından bariz fark vardı diye hatırlıyorum 7 Pro lehine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Mümkünse konuda tartışmalara mahal verecek bu tür kıyaslamalar yapmayalım.Bu konuyu açmamın nedeni kalite farklılıkları değil.Donanım farklılıkları, bilmediklerimizi öğrenmek ve bunları doğru biçimde paylaşma amaçlıdır.

• Emekkk kullanıcısına yanıt

Bu durumda fren ve kaçınma manevrası yapıyor. Denendi onaylandıOmoda5 ve Tiggo 7-8 Donanım Farkları 

• sharkwave S kullanıcısına yanıt

Omodalarda RCTA (Arka çapraz trafik uyarısı) yanında RCTB (Arka çapraz trafik freni) de var diyorsunuz.

Doğru mu anladım?

Yani adını bilmiyorum. Çapraza doğru hızlanmaya başladığımda (çapraz önümde de ,çapraz arkamda da araba vardı) Fren yaptı ve beni çıktığım şeride geri sokmaya çalıştı. Kadranda FCW ve başka isimli bir uyarı(adını hatırlamıyorum) yazdı sırasıyla.

Hocam bu rcta dediğin sistem t7 luxuryde de var sanırım. Ama teknik özelliklerde göremedim ben. Geri vites takılıyken arkadan araç geçince aynalarda uyarı işareti yanıyor tıpkı kör nokta uyarı sistemi ışıkları gibi. Geçen araba uzakta da olsa yanıyor. Öyle yakından değil yani park sensörü gibi.

• Tiggolarda uyarı var frenleme yok diyor klavuz.Omodalarda da RCW denilen arkadan hızla yaklaşmalarda dörtlü flaşör yanması olayı yok.Burda da aksini söyleyen olmadı.Aşağıdaki resim T7 klavuzdan.

@sharkwave Evet söylediğiniz gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.