Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

OMÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
11.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bölümden memnun musunuz?hazırlıkta İngilizce eğitimi güzel mi verimli oluyor mu? hazırlık zor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilmüh_aslı

Arkadaşlar bölümden memnun musunuz?hazırlıkta İngilizce eğitimi güzel mi verimli oluyor mu? hazırlık zor mu ?

Memnunum. Hazırlık verimli ama zor değil. Öğrendiğin için rahatlıkla geçersin.

• canlarım uçak ve uzay mühendisliği olunca ben ikisine de oluyorum diye bir şey olmaz
    sizin okulun ve de tüm okullarda olduğu gibi uzmanlaşma alanıdır,istenilen sayıda adam olursa ders açılır
    sen uçak veya uzay alanında uzmanlaşırsın
    haberiniz olsun
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

• quote:

Orijinalden alıntı: busra n

Hem uçak hem uzay muhendisi oluyorsunuz diploma alinca.istediginize yogunlasabilirsiniz zaten avrupadaki sistemde budur aerospace engineer olursun 2sinide okursun sonra ucak yada uzayda yogunlasirsin

Yahu insanları yanlış bilgilendirmeyin bari ya . Hem uçak hem de uzay mühendisi falan olmuyorsunuz. Boşuna İTÜ uçak ve uzay ı iki bölüm olarak ayırmadı, birisi aeronautical engineering diye geçer diğeri ise astronautical engineering diye geçer bırakın bu bölüm partizanlığını gel gelelim 19 mayıs üniversitesindeki akademik kadroya;
    1 prof , 3 doç ve 1 yard doç. var. sizce bu yeterli mi ? prof olan kişi zaten fakülte dekanı ; ben cevaplıyım uçak mühendsiliği için kesinlikle yetersiz. Ayrıca uçak mühendisi olunca hangarda ders görüldüğünü veya uçak pisti olmasının derslere çok büyük avantaj olacağını sanan arkadaşları da göstermiş bu konu bizlere.

Bi arkadaş da yukarıda dil havacılık sektöründeki tek önemli şey gibi bir şey yazmış ona mı gülsem buna mı gülsem bilemedim.

Benim bu yıl sınava giren arkadaşlara tavsiyem bölümlerin adlarına kanmayın. uzay mühendisliği veya uçak mühendisliği diye akadamik kadrosu zayıf ve yeni kurulan üniversiteleri tercih etmeyin iyi bir hazırlanmayla etiketi olan bir üniversiteyi tercih edin.

Başarılar...

• cpalaci kullanıcısına yanıt
    Sadece web sitesinde gözüme çarptı
    Sadece dekan hocanız uçak mezunuydu onu söyledim,kırdıysam mesajı siliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno peder

Sadece web sitesinde gözüme çarptı
    Sadece dekan hocanız uçak mezunuydu onu söyledim,kırdıysam mesajı siliyorum

Hayır kırılmam söz konusu değil ama burada amacımız bir bölümü üstün kılmak değil, tercih yapan öğrencilere yardımcı olmak. Önemli olan onların yanlış bilgi almaması.

• cpalaci kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi değil,sadece rasyonel bir yazı yazdım,bir başkası da yazmış

Bölümünüz yeni kurulduğu için başka departmanlar ağırlıklı hoca sayısı

Meteoroloji bölümünüz daha köklü olduğu için orada daha fazla akademisyen var sadece belirtmek istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno peder

Yanlış bilgi değil,sadece rasyonel bir yazı yazdım,bir başkası da yazmış

Bölümünüz yeni kurulduğu için başka departmanlar ağırlıklı hoca sayısı

Meteoroloji bölümünüz daha köklü olduğu için orada daha fazla akademisyen var sadece belirtmek istedim

Meteoroloji bölümü ilk kez bu yıl öğrenci alacak. Akademik kadro olarak da detaylı bilmiyorum.
    Uçak ve uzay mühendisliği bölümünün de imkanlarından söz ettik burada arkadaşla ama işe yaramaz denildi. Kişisel yorumdur. Ancak bilinmeyen şeyler de var. Mesela uçak mühendisi olarak kampusümüzde görev yapan aynı zamanda sivil havacılık bölümünde öğretim görevlisi olan bize elinden gelen her türlü yardımı eden hocalarımız da var. Okulda sanki sadece meteoroloji hocası var sanılmasın diye belirtmek istedim.

• Tekrardan merhaba,
    Tercihlerin süresi de sona erdi.İlk tercihim Omü oldu. Ama ben kampüs konusunda hala endişeliyim. Acaba kampüste banka,kafe türü şeyler var mı? Facebook sayfasındaki fotoğrafta sadece hangarlar, fakülte ve pistleri gösteriyor. Bir de Sigara fabrikasının olduğu yer hâlâ kapanmamış sanırım. Teşekkürler...
  • Sigara fabrikası 60 tane binayı boş halde bize devretti. (80 de olabilir tam hatırlamıyorum.) Bunların 3'ü kullanılır durumda, yani yapıldı. Diğerleri de hızla yapılıyor. Hazırlık kurupelit kampüsünde. Orada banka kafe hatta yaşam merkezi adı altında avm tarzı bir yer var o kampüs baya güzel. Ama lisans eğitimi ballıca kampüsünde. Ballıca kampüsünde hangarlar, uçuş okulu, uçuş pisti, kyk yurdu, fakülte binamız, konukevi, kantin tarzı şeyler var. Merkez kampüsteki kadar öğrenci olmadığı için o kadar imkan yok malesef. Çünkü ballıcada tahmini maksimum 300 öğrenci var. Önümüzdeki sene sivil hava ulaştırma işletmeciliği, uçak ve uzay mühendisliği, meteoroloji mühendisliği ve uçuş okulundaki pilot öğrencileri olacak.

• Cevabınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arrancios -- 18 Temmuz 2015; 11:12:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni açılan sayfamızı gordunuzmu gormedıysenız hemen zıyaret edın uye olup paylasımlarda bulunarak geliştirmemize yardımcı olun omuforum.net
  • Arkadaşlar ne durumda kampüs?

• 19 Mayısı o kadar övmeye gerek yok insanları kandırmayın orada okuyan arkadaşlarım çokda memnun değiller.
  • herkesin kurumuyla sorunu olabilir

ayrı yeten konuya ek olsun daha önce karşılaştığım bir haber

OMU UÇAK ÜRETTİ
  • Bu bölümle bilgilendirme yapalicek birisi varsa mesaj atabilirmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,tercih döneminde sizden sorucağım sorular hakkında cevap isteyeceğim,cevaplarınız tercih listemi oluşturmamda çok yardımcı olacaktır:

-Fakültenizde kampüs yaşamı nasıl?
    -Fakültede hoşunuza gitmeyen birkaç örnek verebilir misiniz?
    -Bölümün erasmus imkanları nasıl?
    -Fakültede yurt bulunuyor mu,bulunuyorsa yurtlardan nasıl yararlanılır?
    -Fakülteye şehirden ulaşım nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.