Şimdi Ara

Omurgalıların evriminde önemli bir nokta: Sudan karaya çıkış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
9
Favori
12.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü "evrim" inançsızlığı yaygınlaştırmak için uydurulmuş bir argüman.

• ikarakartal kullanıcısına yanıt
    Dilin bal yesin :)

• volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Yani "elimdeki akıllı telefon 10 milyar yıl içinde tesadüfen oluştu, bende onu bir kayanın üzerinden aldım" diyorsun?

• İnansa iyi, sonra da ona tapıyorlar :) beyin is disabled

• "Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmış olduk. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." A'râf Suresi - 179 . Ayet

• quote:

İlkokul günlerinden hatırlamamız kuvvetle muhtemel.

Ortaokul fen dersi hocam bu.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    haber kaynağı çok iyi, haber sunumu çok daha iyi.. darwinciler çıldırdı. hahahaha, çok güzel bir yer lan burası, oku oku gül.

• Evrimin din ile karşıt olan noktası nedir? Neden hep kavga çıkıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimin dini yanlışlama ya da doğrulama gibi kaygısı yoktur. Evrimde bir bilim olduğu için din ile ilgili yorum yapmaz, sonuç çıkarmaz. Bu tamamen evrim karşıtlarının ya da bilimden uzak olanların rotaya attığı saçmalıktan ibaret. Bilim deneye, gözleme ve teste dayalı din değil. Dini deneyle, testle, gözlemle açıklayamazsın. Hissiyatla ilgili bir şeydir. O yüzden bilim ile dini bir tutmayın, karıştırmayın rica ediyorum. Fikriniz varsa buyurun yazın yoksa okuyun geçin. Her evrim konusunda ayet yazmanın, bunlar kafir, atayız demenin manası yok. Saçmalıkta sınır tanımıyorsunuz.
  • Burada Allah Allah diye anıranlar önce elinize bir Kuran alın br anca boş yapıyorsunuz. Daha önce bu konular TÜRK bilim adamları tarafından tartışıldı Din profesörleri bile Allah’ın bizi Evrim yoluyla yarattığını söylüyor. Siz ise evrim yok diyorsunuz üç kuruşluk aklınızla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse size Yaradan yok demiyor. Canlıları oluşturma şekli budur. Canlılar evrimleşmeye devam edecek doğru ortam ve koşullar el verdiği sürece.

• Ve cahil arkadaşlarımızın aklına ilk canlı deyince gözle görülebilecek kadar büyük canlılar geliyor. İlk canlılar bakteriler vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

Evrimin din ile karşıt olan noktası nedir? Neden hep kavga çıkıyor?
    usülen din evrimin 1000 noktasının 999 nı çökerttiği halde

evrimle yola devam edilebilicekken (çünkü bilimdir)

evrim dinni tek noktasını çökerttiği anda kalan 999 noktası zaten çökmüş sayılır.(çünkü doğaüstücülük güdülür)
  • doluşmuş yine evrim şundan yokçular yine.

• Bilim bilim dedğin bir kaç yalan hipotez, bir kaç taslak çizim.
    Eskiden ne demişti Bilim:
    1970ler "Efendim tereyağı-zeytinyağı zararlı yemeyin. Margarin mis gibi."
    2010lar "Aslında en yararlı yağ tereyağı ve zeytinyağı."
    1970ler "İnsanlar 2000 li yıllarda hapla beslenecek."
    2010lar "Ocakbaşında mangal gibisi yok. Hapla besleneni görmedik."
    ...
    ..
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: basartenk

"Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmış olduk. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." A'râf Suresi - 179 . Ayet
    kalple kavranmaz

• fantomasds kullanıcısına yanıt
    bilimin nimetleriyle yazdin bunlari.

• Kur'an-ı Kerim'in tamamını okumadım; o yüzden burada yazmaya yetkili değilim.

Bilimle de uğraşıyorum kıyısından. Biyoloji de ilgi alanlarımdan. Şu zamana kadar okuduğum biyoloji bilgileri ve Kur'an kaynakları, bana evrim diye birşeyin olmadığını bırak, okuyup şimdi adını hatırlayamadığım bazı sureler içersinde, insanın aklına evrimi getiren önemli işaretlerle karşılaştım.

Şimdi birileri çıkıp "hah Kur'an'da o da vardı, hah, evrime de sahip çıktınız" diyenleriniz olabilir. Ben din yobazı değilim bunu bir bilin. Sadece şahsen karşılaştığım tecrübeleri aktardım. Merak ediyorsanız, islam bir insanım. Kur'an'da evrimi reddeden birşey yok, ben göremedim. Aksine destekleyecek şeyler gördüm. Hayatın suda, çamurda, özel bir toprak cinsinde başlayıp, daha sonra kademe kademe geliştiğine dair bazı ayetler gördüm. Koyu şekilde Darwinist evrimcilerin de iddiası, özel bir çamur içersinde özel olarak gerçekleşen elektriksel ve kimyasal reaksiyonlar nedeniyle ilk organik molekülün ortaya çıkması ve uzun yüzyıllar boyunca reaksiyonlar sürerek sonunda hücreye dönüşmesi, ardından, yine uzun yüzyıllar sonucunda da canlıların ortaya çıkmasıdır.

Örtüşmüyor mu?

• Özel mesaj göndermeye çalıştım ama olmadı. Neyse...

Merhaba.. resimler çocukken okudugun bi ansiklopediyi hatırlattı. Muhetemelen gazete kuponlarıyla alınmış 5-6 cilt biseydi. Ciltlerde inceydi ama ilk ciltde bigbang teorisinden baslayararak sonraki ciltlerde de bu gune kadar geliyordu. İkinci ciltte de sanırım dinazorlar vardı. Bol resimli guzel anlatımlı bir kitapti. Yada ansiklopedi. Neyse. 11 yada 12 yasindaydim.
    Bunları neden anlattığıma gelince, buna benzer cocuklar icin yani 12-15 yas arası için hazirlanmis bol resimli güzel anlatımlı bir kitap ya da o tar bir şey var mi bildiğiniz?

Şimdiden cok teşekkürler.

• En çok merak ettiğim şeylerden biri beyin denen et parçasına bilgilerin nasıl kayıt olduğu ve istenildiğinde saniyeden kısa bir sürede ortaya çıkarıldığı. Yani et parçasına bilgi kaydetmek mükemmel bir şey. Acaba deneyi yapıldı mı?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.