Şimdi Ara

Onay Verirseniz Aliyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

1333mhz'de olur, yeterki içiniz rahat etsin :)

Tesekkurler :)
  • Sistem gayet güzel bende bu ayarlda pc topladım imzamda var , ram konusuna takılmak istiyorum 1333 alınacaksa CL7 den yukarısı alınmamalı dikkat etmelisin.
  • Oneriniz icin tesekkurler, cl7 ile cl9 arasinda gozle gorulur bir fark var midir performans olarak? Cunku fiyat olarak 20 30 tl oynuor verdigimize deger mi bu fark :)
  • TAbiki gözle görülür bir fark olmayacaktır ama ram alırken kural budur yüksek mhz düşük CL . Seçim senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suspect34

TAbiki gözle görülür bir fark olmayacaktır ama ram alırken kural budur yüksek mhz düşük CL . Seçim senin

Peki, tesekkurler tekrar, vericez artik 30 lirayi. Bu kadar para sactiktan sonra 30 lira daha fazla vermek nedense icime sinmedi ilk anda, plntiligim tuttu :)
  • cl9 ile c7 arasındaki farkı günlük kullanımda fark etmeniz mümkün değil. Fark ediyorum diyenler oluyor ama ben şu güne kadar hiç fark etmedim. CL9 oyunlar için ideal. MHZ 1600 alın oc ile yükseltirsiniz yetmedikçe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inthedarkness

cl9 ile c7 arasındaki farkı günlük kullanımda fark etmeniz mümkün değil. Fark ediyorum diyenler oluyor ama ben şu güne kadar hiç fark etmedim. CL9 oyunlar için ideal. MHZ 1600 alın oc ile yükseltirsiniz yetmedikçe.

Bir dakika, simdi cl9 daha yavas degil mi oyun performansi daha mi iyi oluyor yavas olanda? Bir de islemci en fazla 1333 destekliyor fazlasini gormeyince daha yuksek mhzli ram almak neden? Yoksa ramlerin mhz'i oyunlarda filmlerde ekstra bir avantaj yaratiyor mu? Cahilligimi mazur gorun hic bilgim yok bu konuda. Yine bir hafta ertelemem gerekti simdi, bunu da bir arastiriyim ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The White Buffalo -- 20 Ekim 2011; 14:01:40 >
  • 1333 cl7 veya 1600 cl8, 1866MHz ve üzeri de cl9 alınabilir, render işi filan yoksa öyle çok fark edeceğini sanmam, şu cl olayı sentetik testlerde (vantage vb.) bile fark ettirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

1333 cl7 veya 1600 cl8, 1866MHz ve üzeri de cl9 alınabilir, render işi filan yoksa öyle çok fark edeceğini sanmam, şu cl olayı sentetik testlerde (vantage vb.) bile fark ettirmiyor.

Hocam vantage rander nedir bilmiyorum hic ogrenirsem de kafam iyice karisacak gibi hissediyorum, sizden rica etsem bana uygun bir ram onerir misiniz cl9 cl7 1600 1333 artik ne gerekiyorsa hangisini almam gerekiyorsa, oyun fazla oynamiyorum arada bir o kadar para verdik diye goruntusu nasil diye oynuyorum ama en yuksekte olmazsa moralim bozuluyor :) daha cok film izliyorum skype ile gorusmelerimiz oluyor isimiz geregi onun disinda pek bir isime yaramiyor. Ama alincada her sene degistirecegim degilde en azindan 3 sene beni idare edecek bir sistem istiyorum. Mumkunse tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The White Buffalo -- 20 Ekim 2011; 14:19:21 >
  • quote:

şu ram işini görür 1.5v

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/gskill-ripjawsx--f3-10666cl7d-8gbxh--8gb-dual-kit--2x4gb--ddr3-1333mhz-cl7.aspx

Tesekkurler ustadim, bunu ekledim listeye, bir de (biliyorum cok soru sordum kusuruma bakmayin lutfen) 1600 mhz almis olsaydim islemciye hiz asirtinca 1600 destegi veriyor yani 1600 u tam olarak goruyor ve daha fazla performans elde ediyoruz? Forumda arastirdim biraz tam olarak anlamadim acikcasi ama bu fikre kapildim dogru mudur pasam?

• bir bakıma doğru, amd işlemcilerde fsb artışı ile oc yapılırsa HT (hyper transport, inteldeki kuzey köprüsü, qpi/dmi veriyolu) hızı artıyor ve bu hızın artması ile işlemcinin çevre birimleri olan veri alışverişi hızlanıyor ve hızlı belleğin faydasını görüyorsun.
  • Cahilliğimi mazur görün bişey sorcam kasa toplarken işletim sistemine orjinale daha doğrusu o kadar para vermeye gerke var mı? Önerilen örnek kasalrın içinde hiç adı geçmiyo da. Yani kasa toplatıp ucuza yükletebiliyormuyuz ???? Çok cahilim dimi
  • quote:

bir bakıma doğru, amd işlemcilerde fsb artışı ile oc yapılırsa HT (hyper transport, inteldeki kuzey köprüsü, qpi/dmi veriyolu) hızı artıyor ve bu hızın artması ile işlemcinin çevre birimleri olan veri alışverişi hızlanıyor ve hızlı belleğin faydasını görüyorsun.

Tekrar tesekkurler, benim yapabilecegim birseye benzemiyor. Onerdiginiz urunu alip devam etmek en iyisi.
  • est. orjinal kutulu almasanız bile 25$ gibi bir değerdi sanırım, lisanslı windows 7 yükletebiliyorsunuz. orjinal olması her zaman iyidir, windows güncellemelerinin korunma açısından faydası büyük, ayrıca microsoft tarafından sunulan ücretsiz yazılımlardan da yararlanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 20 Ekim 2011; 15:27:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The White Buffalo

quote:

bir bakıma doğru, amd işlemcilerde fsb artışı ile oc yapılırsa HT (hyper transport, inteldeki kuzey köprüsü, qpi/dmi veriyolu) hızı artıyor ve bu hızın artması ile işlemcinin çevre birimleri olan veri alışverişi hızlanıyor ve hızlı belleğin faydasını görüyorsun.

Tekrar tesekkurler, benim yapabilecegim birseye benzemiyor. Onerdiginiz urunu alip devam etmek en iyisi.

(fsb artışı ile) oc yapınca zaten bellekler de bir miktar oc olur, mesela 1333 cl7 belleği oc'la 1600 cl8 veya cl9 olarak kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_fearless_a

Cahilliğimi mazur görün bişey sorcam kasa toplarken işletim sistemine orjinale daha doğrusu o kadar para vermeye gerke var mı? Önerilen örnek kasalrın içinde hiç adı geçmiyo da. Yani kasa toplatıp ucuza yükletebiliyormuyuz ???? Çok cahilim dimi

Burada bana gelen bir elestiri ya da b.k atma durumu var sanirim, sanirim diyorum cunku Turkcenizden pek bir sey anlamadim. Bilgisayar parcalari nedir iyi kotu biliyorum, ama hiz asirtma, sogutucular gibi konularda bilgim yok, simdiye kadar hic ilgimi cekmemisti ve burada aktarilan bilgiler isiginda arastirma yaparak ogrenmeye calistim. Tabirlerimle dalga gecerek varmak istediginiz nokta neresidir emin degilim. Ama birseyler ogrenmeye calisiyorum diye hicbirsey bilmiyorda degilim. Amacinizi aciklarsaniz ve Turkce yazarsaniz yardimci olmak isterim.

• quote:

quote:

quote:

(fsb artışı ile) oc yapınca zaten bellekler de bir miktar oc olur, mesela 1333 cl7 belleği oc'la 1600 cl8 veya cl9 olarak kullanabilirsin.

Anladim hocam yani 1600 almasamda ona erisebiliyorum, alacagim kartin uefi idi galiba boyle bir yazilimi var buradan yapabilirim diye dusunuyorum ama once daha fazla bilgi edinmem gerek. Tesekkurler.

• quote:

quote:

Cahilliğimi mazur görün bişey sorcam kasa toplarken işletim sistemine orjinale daha doğrusu o kadar para vermeye gerke var mı? Önerilen örnek kasalrın içinde hiç adı geçmiyo da. Yani kasa toplatıp ucuza yükletebiliyormuyuz ???? Çok cahilim dimi

Burada bana gelen bir elestiri ya da b.k atma durumu var sanirim, sanirim diyorum cunku Turkcenizden pek bir sey anlamadim. Bilgisayar parcalari nedir iyi kotu biliyorum, ama hiz asirtma, sogutucular gibi konularda bilgim yok, simdiye kadar hic ilgimi cekmemisti ve burada aktarilan bilgiler isiginda arastirma yaparak ogrenmeye calistim. Tabirlerimle dalga gecerek varmak istediginiz nokta neresidir emin degilim. Ama birseyler ogrenmeye calisiyorum diye hicbirsey bilmiyorda degilim. Amacinizi aciklarsaniz ve Turkce yazarsaniz yardimci olmak isterim.

bence merakından sormuş ve geneli kastetmiş. donanım tavsiyesi verirken sadece donanıma odaklanırız, herkesin dünya görüşü farklıdır, orjinal almamanın yanlış veya günah olup, olmadığını bilmek kişinin kendine kalmıştır.

edit: oc konusunda sistem toplandıktan sonra elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 20 Ekim 2011; 15:30:17 >

• quote:

quote:

quote:

bence merakından sormuş ve geneli kastetmiş. donanım tavsiyesi verirken sadece donanıma odaklanırız, herkesin dünya görüşü farklıdır, orjinal almamanın yanlış veya günah olup, olmadığını bilmek kişinin kendine kalmıştır.

edit: oc konusunda sistem toplandıktan sonra elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Oyleyse kusuruma bakmasin ben yanlis anlamisim. Size de cok cok tesekkur ederim sabriniz icinse ayri bir tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.