Şimdi Ara

ONAYLANDI: Alın size güzel bir soru. [Her baba yiğidin harcı değil.] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Konu GÜNCEL !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stay Away From Me

quote:

Orijinalden alıntı: eXtraVaido

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

3-4-5 desen de 6-8-10 desende 5-12-13 desende çıkmıyor.. Başka bir yolu olabilir..

Özel üçgen değil çünkü + soru eksik cevap bulan arkadaşlara saygılar.

Soru eksik değil kenarlar tam sayı demiş

Şaka mı yapıyosun hipotenüsün karekökünü tam sayı çıkaran bütün sayılar olabilir diğer kenar. Eşitlik falanda verilmemiş, kural uygulayalım. Soru komple kolpa.

Bu sonuç milyonlarca çözümden bir tanesi, ama belirli bir kurala göre yaptık farkındaysan.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz221990

quote:

quote:

quote:

quote:

3-4-5 desen de 6-8-10 desende 5-12-13 desende çıkmıyor.. Başka bir yolu olabilir..

Şaka mı yapıyosun hipotenüsün karekökünü tam sayı çıkaran bütün sayılar olabilir diğer kenar. Eşitlik falanda verilmemiş, kural uygulayalım. Soru komple kolpa.

Bu sonuç milyonlarca çözümden bir tanesi, ama belirli bir kurala göre yaptık farkındaysan.

7 24 25 üçgenine göre mi yaptınız? 149 hangisinin katı bide vahi mi indi özel üçgen diye? Her gördüğün dik üçgende hipotenüsün karşısını 5 gördüğünde lan uzun olan 4 kısası 3tür mü diyosun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

7 24 25 üçgenine göre mi yaptınız? 149 hangisinin katı bide vahi mi indi özel üçgen diye? Her gördüğün dik üçgende hipotenüsün karşısını 5 gördüğünde lan uzun olan 4 kısası 3tür mü diyosun?

Tabii ki de hayır. Sadece örneklendirme. Çözümü ona benziyor.
    Her neyse, Son söylediğin cümleden pek birşey anlayamadım kusura bakma.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

Orijinalden alıntı: mihimihi

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

Orijinalden alıntı: mihimihi

al sana fantezi

ONAYLANDI: Alın size güzel bir soru. [Her baba yiğidin harcı değil.]

ONAYLANDI: Alın size güzel bir soru. [Her baba yiğidin harcı değil.]

Bir sorunun bir cevabı olur en azından öss de falan.

TAMSAYI DEMEZSEN SENİN SORUN EKSİK VE HATALI OLUR. İstersen hatim indir bu böyle

yanlışım varsa düzeltirsen sevirim ; 2 tamsayının karesini toplayınca nası oluoda ordaki 3-4 hanesi ondalıklı olan sayıların karesine eşit oluyo

149^2+150^2=22201+22500=44701
    211.426^2=44700,95..

demekki yanlışın varmış. Ben o ondalıklı sayıyı bir yerde kesip verdim yoksa uzunca bir ondalık. tamamını versem tam sonuç çıkardı. Keşke yanlışım varsa demeden önce bir hesaplasaydın

yani hala ondalıklı sayının karesinin , tamsayıların karelerinin toplamına eşit olabiliceğini iddia ediyosun.Zaten hesabındada eşit değil , yakın olablir istersen sonsuz yakın olsun eşit mi , değil.

yahu ortalığı karıştırmak için mi çalışıyorsun aşağıda ben notu düştüm ondalıklı sayının tamamını yazmadım tamamını yazsan eşit çıkar sonsuz uzunlukta olduğu için yazamazsın da ee sonuç olarak nereye varmak istiyorsun oınu anlamadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki de hayır. Sadece örneklendirme. Çözümü ona benziyor.
    Her neyse, Son söylediğin cümleden pek birşey anlayamadım kusura bakma.

Çözümü nasıl ona benzer 149lu özel üçgen mi var :S

3 4 5 özel üçgeni var ya atıyorum bi tane dik üçgen var hipotenüsün karşısı 5 diğer kenarları hemen 3 4 diye giydirir misin diyorum.

• Aynı şeyi 5 için uygularsak, dik kenarda ise diğer kenarlar 12-13 olur, genellikle böyle sorarlar. Okul veya ÖSS'de veya KPSS'de.
    Hipotenüste olursa aynı şeyi uygulamamız söz konusu değil, sadece dik kenar teoremi...
  • 149^2 [149'un karesi.]

PİSAGOR BAĞINTISINDAN,

149^2+x^2=x^2+2x+1

22201=2x+1, 2x=22200, x=11100.

cevap bu demi
  • quote:

Orijinalden alıntı: adel1147

149^2 [149'un karesi.]

PİSAGOR BAĞINTISINDAN,

149^2+x^2=x^2+2x+1

22201=2x+1, 2x=22200, x=11100.

cevap bu demi

Bulduğun diğer dik kenar, hipotenüs ise 1 fazlası.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şekilin üzerinde kenarlar tam sayıdır diyor buna göre çözdüm yukarıda da kenarlar tam sayı demiş dedim sadece hipotenüs tam sayı olmak zorunda demedim çözümümü incele

• şakamı bu, onaylandı falan yazıyo bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..UnReaL.. -- 27 Ağustos 2010; 21:36:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..UnReaL..

şakamı bu, onaylandı falan yazıyo bide

Ne oldu?
  • Arkadaşın yazdığı sadece ufak bir gözlem. Bunun genel hali şöyledir:

Bir dik üçgen alalım. Dik kenarlarından birinin uzunluğu tek sayı olsun. Örneğin x olsun.

Diğer dik kenarın uzunluğu [(x^2)-1]/2 ve hipotenüste [(x^2)+1]/2 (yani diğer dik kenarın bir fazlasıdır.)

Bunu 7 örneği ile açıklayalım:

Bildiğimiz gibi 7,24,25 dik üçgeni vardır.

O zaman diğer dik kenar [(7^2)-1]/2 = 48/2 = 24 ve hipotenüste [(7^2)+1]/2 = 50/2 = 25 (yada kısaca 24+1=25)'dir.

Benzer şekilde diğer sayılar içinde deneyebilirsiniz.

ve a^2 + b^2 = c^2 eşitliğini kullanarak bu ifadeyi açarsanız, doğruluğunu ispatlamış olursunuz. O kısım biraz uzun, isteyen kendi uğraşsın. Eğer buraya kadar yazdıklarımı okuduysanız teşekkürler.

Herkese iyi günler....

• quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

Arkadaşın yazdığı sadece ufak bir gözlem. Bunun genel hali şöyledir:

Bir dik üçgen alalım. Dik kenarlarından birinin uzunluğu tek sayı olsun. Örneğin x olsun.

Diğer dik kenarın uzunluğu [(x^2)-1]/2 ve hipotenüste [(x^2)+1]/2 (yani diğer dik kenarın bir fazlasıdır.)

Bunu 7 örneği ile açıklayalım:

Bildiğimiz gibi 7,24,25 dik üçgeni vardır.

O zaman diğer dik kenar [(7^2)-1]/2 = 48/2 = 24 ve hipotenüste [(7^2)+1]/2 = 50/2 = 25 (yada kısaca 24+1=25)'dir.

Benzer şekilde diğer sayılar içinde deneyebilirsiniz.

ve a^2 + b^2 = c^2 eşitliğini kullanarak bu ifadeyi açarsanız, doğruluğunu ispatlamış olursunuz. O kısım biraz uzun, isteyen kendi uğraşsın. Eğer buraya kadar yazdıklarımı okuduysanız teşekkürler.

Herkese iyi günler....

Cevabın için teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: k.G

quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

quote:

ARkadaslar 11100.5 hangi sayının karesidir yahu Hesap makinesi vs. yok eğer imkanı olan varsa yazarsa sevinirim?

bilgisayardan yaziyorsun ve hesap makinasi yok ha

Bilgisayarda x sayısının hangi sayının karesi olduğunu bulacak fonksiyona sahip bir hesap makinen varsa hangi işletim sistemini kullandığınıda söyle bende ona geçeyim

sen hayatında kök diye bir şey duydun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: flavis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

quote:

ARkadaslar 11100.5 hangi sayının karesidir yahu Hesap makinesi vs. yok eğer imkanı olan varsa yazarsa sevinirim?

bilgisayardan yaziyorsun ve hesap makinasi yok ha

Bilgisayarda x sayısının hangi sayının karesi olduğunu bulacak fonksiyona sahip bir hesap makinen varsa hangi işletim sistemini kullandığınıda söyle bende ona geçeyim

sen hayatında kök diye bir şey duydun mu?

O arkadaştan şüpheliyim.

• Güncelllllllllllllllllllll.
  • Güncell....
  • FAYDALANMAYAN KALMASIN ARKADAŞLAR, KONU GÜNCEL...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.