Şimdi Ara

onboard ekran kartı ram'imi yiyor engelleme yolu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler az önce yeni bilgisayarımı topladım yükledim herşey tamam
    intel onboard ekran kartı bulunan bir anakart zotac 8800gt ve 4 gb ram larim var
    bilgisayarım 3322mb ram olarak görüyor 700 küsür miktarı onboard vga yiyor..
    biostan otomatik vga yı pcie olarak seçtim onukullan dedim ama bir değişiklik yok aygıt yöneticisinde de görmüyor bu onboard ekran kartını yoksa ordan engellerdim nasıl 700mb rami kazanacağım?? anakartımı değiştirmem mi gerekiyor??

• işletim sistemi nedir xp ise zaten 3 gb ram sınırı var ekran kartın o kadar ram yiyemez ayrıca zaten sadece ıhtyacı oldugunda kullanır ve ayrıca ekran kartını taktıgın anda onboard zaten iptal olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

işletim sistemi nedir xp ise zaten 3 gb ram sınırı var ekran kartın o kadar ram yiyemez ayrıca zaten sadece ıhtyacı oldugunda kullanır ve ayrıca ekran kartını taktıgın anda onboard zaten iptal olur

işletim sistemi vista pci vga mı taktım ama hala işe dediğim gibi o paylaşım bitmedi 700mb ram yiyo durduk yere...8800gt takılı intel DQ35 o/b vga...
  • ekran kartını taktıktan sonra klipsi var onu ittinmi normal bi ekran kartı taktıktan sonra onboard otomatik inaktif olması lazım
  • sımdı senın bıosdan degıstırdıgın anakartın ılk olarak acılsıta ekran kartını arayacagı slot.yanı senın o degerı degıstırmen ramı gerı kazandırmaz.
    ıkıncısı ıntel chıplı vgalar durduk yere okadar ram yemez sadece ıhtıyecı oldugunda ramden alıp kullanır ısletım sıstemınde bunu otamatık olarak belırler
    ucuncusu senın o dusundugun 700 mblık ramı ekran kartı yemıyor sen ramın hesaplanma carpanlarında dolayı 4gblık ramı o sekılde goruyorsun bende 2048 lık ramımı 2010 olarak goruyorum 8500gt ekran kartım olmasına ragmen...:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenjiomura

sımdı senın bıosdan degıstırdıgın anakartın ılk olarak acılsıta ekran kartını arayacagı slot.yanı senın o degerı degıstırmen ramı gerı kazandırmaz.
    ıkıncısı ıntel chıplı vgalar durduk yere okadar ram yemez sadece ıhtıyecı oldugunda ramden alıp kullanır ısletım sıstemınde bunu otamatık olarak belırler
    ucuncusu senın o dusundugun 700 mblık ramı ekran kartı yemıyor sen ramın hesaplanma carpanlarında dolayı 4gblık ramı o sekılde goruyorsun bende 2048 lık ramımı 2010 olarak goruyorum 8500gt ekran kartım olmasına ragmen...:)

senin oranın biliyorum ama ona göre hesaplarsak 3322 yerine 3900den aşağı görmemesi lazım gerçekten çarpanla alakalı olabilr mi acaba sonuçta bu işlem hızı değil belirli bir alandan bahsediyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cankart

ekran kartını taktıktan sonra klipsi var onu ittinmi normal bi ekran kartı taktıktan sonra onboard otomatik inaktif olması lazım

bu klips pci-e yuvasının klipsi mi?
    kartı takınca ztn o oturuyo yerine eğer başka klipsse bakıyorum...aynı klipsten mi bahsediyoruz??
    şimdi crysis yükleyip deneyeceğim pc yi
  • 3gb olsa ne olurki.Çokmu önemli.Kullan oylece hiçbir sorun olmıcak sonuçta.En fazla crysis oynicaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mpy

3gb olsa ne olurki.Çokmu önemli.Kullan oylece hiçbir sorun olmıcak sonuçta.En fazla crysis oynicaksın.

haklısın ama işte kafama takıldı gözümde büyüyo bu küçük prob...
  • İşletim sistemin 32 bitlik ise görmüyordu sanırım 3gb civarından sonrasını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali_emre

İşletim sistemin 32 bitlik ise görmüyordu sanırım 3gb civarından sonrasını.

gerçekten öle olabilir mi sence??eğer öyleyse çok ii oluır ya eyv.
  • Pm de sorunuzu yanıtladım ancak buradada belirteyim....

32 bit işletim sistemleri maksimum 3.25 gb a kadar ızın verır yanı 3.25 gb a kadar bellek adreslemesı yapar.64 bit işletim sistemi kurarsanız sayet 4 gb ın tamamını sıstem kullanabılır yanı sıstemınızde kusur yok sadece 32 bıt oldugu ıcın 3.25gb destek verebılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.