Şimdi Ara

Onboard ekran kartını harici gpu ile destekleme mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Thunderbolt display'im olduğu için ve doların başını alıp gitmesinden dolayı hem performans olsun diye hemde edit ve montaj yapabileceğim bir pc toplamak istedim. Öncelikle thunderbolt displayı pcye bağlamanın mümkün olup olmadığını kaynaklardan araştırdım, bir kaç olduğuna dair video var ama nasıl olduğunu kimse anlatmamıştı, emin olamadım. Gigabyte'in thunderbolt 3 (type c) sertifikalı anakartını aldım(apple dan type c to minidisplayport adaptörü aldım) Sistemi kurduktan sonra anakartıma taktım ve biostan gerekli ayarları yaptığımda çalışmaya başladı. Sorun şu ki 1050ti ekran kartımıda bir şekilde kullanmak istiyorum açıkcası gta 5 2k da 20 30 fps veriyor bu fpslerden dolayo güç alıp almadığını tam çözemedim ama bu konuda yardım istiyorum direk gücü anakartın dahili ekran kartına nasıl aktarabilirim ya da paylaştırabilirim bu mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Onboard ekran kartını harici gpu ile destekleme mümkün mü?
  • Up
  • Directx12 ile multi gpu kullanım özelliği geldi ancak şuan amd ve nvidia için yazılım konusunda ciddi ilerleme var. Kaldı ki bunu laboratuvar ortamında denediklerini iddia edenler intel hd kartın önemsenecek bir farklılık yaratmadığını belirtmiş. 'Explicit multi gpu' bunun üzerinden araştırmalarınızı yaparsanız daha çok bilgiye ulaşırsınız.
    http://www.pcgamer.com/directx-12-will-be-able-to-use-your-integrated-gpu-to-improve-performance/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 23 Aralık 2016; 23:9:2 >
  • Bahsettiğiniz şey eğer mac'i bilgisayarınıza bağlamaksa win+p tuşuyla ana ekran olarak seçmeniz gerek ama ekran aynı zamanda bilgisayar olduğu için efektif olur mu bilemiyorum,

1050ti 2k için yeterli bir ekran kartı değil 25-30 fps almanız normal gta5 gibi ağır bi oyunda full ayarlarla 1080p de tahminimce 100 civarı bir fps'e belki çıkabilirsiniz birde öyle denemenizde fayda var
  • Demek istediğim şu thunderbolt monitörü kullanmak için anakart aldım ama ne yazıkki ekran kartının hdmi girişi değilde anakartın type c girişinden bağlanabiliyorum. Bu nedenle ekran kartını devreye sokamıyorum kendi 530 onboard card ı çalıştırıyor ama buna rağmen 30 fps alıyorum 2 k da heraldw gücü bir şekilde 1050 den de alıyor tam çözemedim bazı oyunlarda sorun etmiyor bazıların da yazılımsal olarak 530 onboard display card diyip oyunu bile açmıyor. 2. Bir monitör alıp oyunu ayrı işi ayrı yapacağım heralde ama tek bir noktada çözüm arıyorum ekstra 500-600 tl masraf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Onboard ekran kartını harici gpu ile destekleme mümkün mü?

Durum bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.