Şimdi Ara

onboard kartlarda performans eksikliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aranızda bu konu hakkında test yapmıs olan ya da bu konu hakkında bilgiye sahip olan arkadaslar vardır. benim sormak istediğim harici bir kartı (ekran kartı, ses kartı, eternet kartı vs.)onboard kartla kıyasladığımızda ne gibi sonuçlar çıkıyor. yani kimilerine göre onboard kartlar sistemle daha uyumlu çalışıyormuş (bilmem ne kadar doğru).kimilerine göre ise harici kartların performansı daha yüksek oluyormuş. (bende böyle düşünüyorum ama)sizce arada bir fark varmı varsa nedenleri nelerdir? bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

• Çok fark var...Oyun oynayacaksan onboard yaramaz..Şuanda 32mb gforce lu onboard vga lı anakartlar var ama yarın için upgrade olayı yok..Yani onboard anakartı aldığın gibi kullanırsın iş için uygundur ama ev kullanıcısına yaramaz..
  • pek ööle deil şu anda onboard kartlar bayağı avantajlı hale geldi. çünkü çoğunun üzerinde agp slot var. şu an için bi onboard alırsın paran olunca ii bi ekran kartı takarsın bu açıdan mantıklı. ayrıca fazla bilgisayardan anlamayanlar ve performans istemeyenler için de uygun. eğer kendi bilgisayarını kendin toplayabilecek teknik bilgiye sahipsen onboard a sadece fiyat avantajı açısından bak. yok işyeri için felan düşünüyosan herşeyi üstünde ama agp slotu olan anakart alman avantajlı olur senin için.
  • Onboard çipli anakartlar çip hızları ne olursa olsun işlevsel olarak asla diğer alanlarda bilgisayarın kullanımı için gereken gücü sağlamazlar.. Word ve PowerPoint için textart anim. ve scrollar için kesintisiz kaydırma sağlamalarını saymazsak multimedya ve oyun işlerinde yetersiz kalırlar..Onboard bir GF2MX ile 128bit RAMli ya da DDR bir GF2MX arasında dağlar kadar fark vardır..
    Ya da 5.1 cmi 8738 ile Live! ya da Terratec arasında..
  • arkadaslar cevaplarınız için tesekkurler ama ben bu acıklamaları b-iraz daha teknik açıdan degerlendirilmesini istiyorum neden onboard kartlar kullanıssız ? teknik kapasiteleri neden daha kötü ?
  • Çünkü kullanılan çipler ya north bridge çipine bağlı(özellikle ekran çipleri) ya da çok düşük güçlü ve üzerine düşen işlemleri yapamayan ucuz çipler oluyor..(Maksat maliyeti de düşürmek.) Yazılım desteği de gerekli rafinasyonunu sağlayamayınca pek hoş olmayan sonuçlar veriyor. Tüm bunlara bir de PClerdeki -piyasanın yürümesini sağlayan ve sürekli yeni donanımlara ihtiyacı diri kılan- darboğazlar da eklenince ve bellek kullanımı ve dynamic swap işlemlerinin de adamakıllı yapılamamasından ötürü performans iyice yavaşlıyor..

Çünkü işlerini tam yapabilen "Custom Chip"sıfatını taşıyabilir çipler de değildirler.. Malum işlerinin her bir başlangıcında sonunda ortasında -rafinasyonu geçtik,hiç değilse işlem devamlılığını sağlamak için-işlemciyi meşgul ediyorlar. Bu da zaten 4 haneli işlem hızlarına ihtiyaç duymamızın bir nedeni..

Tüm bu saydıklarımı bir örnekle bitireyim:

Max Payne 800*600*32 tüm ayarlar full

O/B GF2MX=19fps

128bit 64MB GF2 MX = >120 fps(flick yaptı be)

O/B CMI 8738 ile 5.1 seste pozisyon hataları 16 ses konumlandırmasından sonra fevkalade yavaşlamalar ve efekt eklentleri vukuunda pic olan işlem gücü..

SBLive! da 32 sese kadar EAX konumlandırması ve codec desteğiyle 1024 kanal ses:İşlemci kullanımı Celeron 600'de MAX %12,Chorus efektleri kapalı iken kopyalanmış keman ve viyolalarla 1024 kanallı midi çalarken..

Serious SAM de EAX konumlandırması açıkken yaklaşık 40 canavarın sesinin efektlerle konumlandırılmasında bilgisayarın sadece görüntü renderinin zorlanmasından kaynaklanan yavaşlama, 0 ses kesintisi 0 hırıltı 0 kırpılma..

daha ne deyim..

• ben rga+ dan örnek vereyim.ram hafızasını sistemin ram hafızasından yiyiyor.bu bir.2. si, ekran kartı sistemin ramlerinin çalışma hızında çalışıyor bu.e bunda ne var dersen 400mhz lik ramlerin varsa ekran kartı problemli çalışıyor.en baba durumda oc ledin zaman sistemi 3dmark dan 5500 puan alındıgı söyleniyor ki bu da piyasada satılan dandik no name mx440 lar dahi bu puanı alıyorlar.(okudugum bu.yanlışsa düzeltin..)
    ben de rga+ alacaktım.aynı soruyu sordum arkadaşlara.onboard ekran kartının şu anda geleceği yok gibi.tavsiye etmem..
    eger ki ofis için düşünüyorsan oyun oynamayacaksan sana ses+vga+lan+agp si olan 60 küsür dolarlık boardlar var.p4 için 478 pin.onları öneririm.sorun çıkartmadı şu ana kadar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o 3dmark 2000 mi acaba??

Abi MaxFx de 19 fps veren 3DMark da nasıl 5000 puan alır??3DMark da danışıklılıkta sınır tanımıyor maşaallah..
  • 3dmark2001se idi zannedersem.oc forumunda police yapmıştı testi ama 5500 ü göremedi herhalde.pclabs forumlarından takip ettiğim bir linkte gördüm testleri.5500 almışlar bu onboard mx440 ile.ne kadar dogrudur bilinmez tabii ki.....
  • booommmmm...Sonradan takmalar 7000 puanı zor alıyor yahu..
  • Onboard Chipler neden dandiktir demişsin.
    Her onboard dandiktir diye bir şey yok..
    Yani kaliteye bağlı.
    Mesela Toshiba NoteBookların üstündeki onboard chipler çok performanslı.
    Ancak onlarda o kadar pahalı ki..
    MasaÜstünde kalite onboard chipler zaten maliyetide arttıracağı için
    kullanıcının almasının anlamı kalmıyor.
    Yani sen şimdi.
    Yalnızca İnternet e gireceksen.
    Ya da işte müzik dinleyeceksen..
    Onboard görüntü kartı işini görür.
    Ya da sırf office ise. Onboard ekran kartı yine sorun çıkarmaz.
    Onboard ses kartı oc işlemlerinde EN GICIK olduğum şeylerden biridir.
    Çoğu board oc yapınca ob ses kartının kalitesini yok eder. Ya da ses hiç! gelmez.
    Yani uzun lafın kısası.
    Onboard Yaramaz.
    ob 64mb gf ile tnt2 m64 arasında ister inan ister inan ma.
    Çok ahım şahım fark yok :-)
  • Tabii tnt2 m64 ob değil :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.