Şimdi Ara

onboard ve PCI ses kartı uçtu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle en baştan anlatayım sorunumu:

Anakart: Anakart Adı Gigabyte GA-G33M-S2 modeli bu,
    ne hikmetse onboard ses kartı kendıne kendıne gitti geldi gitii geldi sonra bı daha gelmedı. yanı kapatıp acıyorum duzelıyor bı daha kapatıp acıyorum yok. aygıt yöneticisinde hiç bir ses kartı yada onunla alakalı bısey yok. drıverlerını falandan yukledım. olmadı. hanı bılınmeyen aygıt yada coklu ortam aygıtı gıbı tanımlanmayan bısey cıksa drıverı yukleyıp duzelcek oda yok.
    Bunu hem XP hemde win7 de aynı sekılde yapıyor. biostan baktım integrated pheripherals->azalia codec diye bolum var baskada ses kartıyla alakalı yer yok ve auto konumunda zaten bıde disable var.

bende daha sonra gittim creative sound blaster 5.1 vx aldım. Buda win7 de calısmıyor. p17x support 2.5 yukledım olmadı. creative kendı sıtesınden ındırdım olmadı. o olmadı bu olmadı yanı bılgısayarımda hıc bır ses aygıtı calısmıyor. PCI ses kartıda XP de calısıyor ama XP artık baydı 2 saat acılmıyor yenıde format attım bısey deyuklu deil.

win7 dekı hatada ses kartını tanıyor ama daha sonra yüklü ses aygıtı yok dıyor bakıyorum aygıt yöneticisine SB 5.1 var uzerındede ünlem işareti var. kaldırıp yıne yukluyorum olmuyor.

arkadaslar bana bı akıl verın zaten bır suru yere baktım olmadı sorun ne oldugunu bile tam olarak anlamıs değilim.

en son yukledıgım driver P17X_SupportPack_2_0 bunu kurdum win7 açılırken "p17.dll başlatma hatası, belirtilen modul bulunamadı" dıyor. p17 dıyı nerden bulcam ve nereye kopyalıycam yani PCI olmassa onboard'u barı yapsak bırı calıssa yeterli.

• onboard kartın bozulmuş olabilir, sende aceleci davranıp win 7 de çalışmayn kart almışsın biraz araştırsaydın o kartı almazdın berbat bi kart zaten biostan onboard ses kartını enable etmeyi dene biosunuda güncelle onboard karta bi faydası olur belki..
  • BİOS AYARLARINA GİR BİOSTAN KAPANMIŞTIR
    BİOSTAN ONBOARD AUDİO VEYA HD AUDİO MENÜSÜNDEN ENABLE TUŞUNA BAS AÇILABİLİR
    BAZAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNDE BİOS SAÇMALAYABİLİYOR
    ÖNCE DENE SONRA ONBOARD SES KARTININ BOZUK OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIR
    SAYGILAR
  • sorunu çözdünmü aynı şey benimde başıma geldi.
  • Onboard için. diğer ses kartı takılı değilken.
    Başka bir power in varsa onu bir denermisin.
    Bazı gerilimlerin açılış sırasında kabul edilebilir değerlerin altına düşmesi ve düşük anda biosa cevap veren onboard aygıtlarda tanımlanmama sorunlarına yol açabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.