Şimdi Ara

Önemli Beyler Bi Bakın Kyk Burs Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ama söyle bir şey duydum mesela sana burs çıktı ondan sonra asgari ücretli yerde çalışsanda kesmiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes farklı söylüyor öğrenen var mı ? Bu arada başvurular ne zaman kredi için ?

Şu an sigortalı full time işte çalışıyorum. Kredi almam lazım. Hesabım ona goreydi. Ne yapacam şimdi ben ya

İşten çıkamam ama kredi de almam lazım.

Biri bana yardım etsin. Nolur.

• TheLordMan kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var. Asgari ücret ve üzeri bir gelirin ve sigortan varsa kredi almaya devam edemezsin yönetmelik böyle. Başvurduğunda da kredi çıkmaz. Asgari ücretin altında bir işse kredi çıkma ihtimali var ama kesin değil o yüzden işveren ile anlaşıp bir iki ay ayrılman gerekir,kredi çıktıktan sonra asgari ücret altında gelirin olan işlerde çalışabilirsin. Onun dışında kredi çıktıktan sonra asgari ücret almaya devam edersen kesinlikle kesiyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ben işten çıkamam. 3 aylik işkur eğitimdeyim. Fullden Part a da dönemem 3 aylik süreçte. Ekimin 25 inde ancak dönebilirim. Normalde Fuller 45 saat çalışıyor ya bizim patron seni 35-40 gibi gösteririz felan dedi olur mu öyle ?

Başvurular ekimin sonuna doğruysa eğer hiç sıkıntı yok. Hem 3 aylik full time eğitimim biter hem parta dönerim hem kredi alırım. Başvurular ne Zaman onu da bilmiyorum. Başvurular Kasım a kadar uzar mı ? Ekimin sonunda veya Kasım'da basvurabilir miyim ? Çok iyi olur valla.

Hocam peki sen ne tavsiye edersin ? Nolur yardım et kafam çok karışık. Kredide almam lazım işte de çalısmam lazım.

Başvurular kasıma kadar uzamaz. Kasımda toplu kredi yatıyor yani sonuçlar bile belli oluyor. Seni full yerine part time gösterseler bile aldığın ücret asgari ücret ve üstüyse kredi alamazsın. Başvurduğun zaman çıkmasını bırak kredi alırken bu dediğim şartlarda çalışırsan kredin kesilir. Başvurduğunda da asgari ücret altında bile olsa sigortalı olduğun için çıkmama ihtimali var. Bana kalırsa 4 yıllık okuyacaksan krediyi riske atma, işten ayrıl sonra başka iş bak. Burdan söylemesi kolay tabi zor iş ama tek çaren bu olabilir yani. Başvurular eylül sonu en geç oluyordu sanırım. O zamana kadar çalışırsın. Bir de sana burs çıkma ihtimali yok mu? Eğer burs çıkarsa sonra asgari ücretli de çalışsan kesilmiyor

• Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Hocam KYK yi aradım bugün. Maaş değilde sigorta olup asgari ücret veya üstünde yatıyosa olmuyor dedi. Maaş olsa da olurmus.

Senin sigorta durumun nasıl peki

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.