Şimdi Ara

Önemli bir mac özelliğini kullanamıyorum yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Geçen aylarda Imac 21.5'' i5 modelini aldım.İlk defa mac kullandığım için yavaş yavaş alışma evresindeyim.Os X Lion 10.7 kullanıyorum.Daha önce gördüğüm ama yapamadığım bir olayı sizlere danışmak istedim.Bilenler magic mouse'a çift parmakla sağa yada sola ittirme hareketi ile başka bir masaüstüne geçiş yapılabiliyor.Fakat ben bunu kendi bilgisayarımda yapamadım,sadece sola doğru yaptığımda o hareketi,takvim saat ve ajanda gibi gereksiz ayrıntıların olduğu bir ekran geliyor.Sağ taraf ise tamamen karanlık ve o tarafa çift parmak ile geçiş olayını yapamıyorum.Yabancı kaynaklarda aramak istedim bu sorunun çözümünü fakat o özelliğin adını tam bilmediğim için bir sonuç elde edemedim.Multi Desktop olabilir diye düşünündüm fakat aranızda bilen biri var ise ve anlatabilirse çok sevinirim.

• Öncelikle yeni masaüstü oluşturman lazım. Mission kontrolü aç, en üst sağ köşeye gel ve yeni masaüstü oluştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya da o sırada tam ekran kullanan birden fazla uygulama açık olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperkbb

Öncelikle yeni masaüstü oluşturman lazım. Mission kontrolü aç, en üst sağ köşeye gel ve yeni masaüstü oluştur.

Expose, mission control oldu dimi

Tusu F3 veya F9 dur, ek bilgi olarak verelim...
  • Daha neler öğreneceksiniz... Mac OS X candır.
  • quote:

Öncelikle yeni masaüstü oluşturman lazım. Mission kontrolü aç, en üst sağ köşeye gel ve yeni masaüstü oluştur.

settings bölümünden mission kontrolü açtım ama,bahsettiğin gibi sağ üst köşede yeni masaüstü oluşturmak için bir bölüm göremedim.

diğer arkadaşın dediği f3 tuşuyla geçilen pencerelerden bahsetmiyorum ama şu magic mouse ile başka bir ekrana,başka bir masaüstüne geçme hareketi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_Horror

quote:

settings bölümünden mission kontrolü açtım ama,bahsettiğin gibi sağ üst köşede yeni masaüstü oluşturmak için bir bölüm göremedim.

diğer arkadaşın dediği f3 tuşuyla geçilen pencerelerden bahsetmiyorum ama şu magic mouse ile başka bir ekrana,başka bir masaüstüne geçme hareketi :)

F3 tuşuna basıp penceler kısmını aç, mouse'su ekranın sağ üst kısmına getirirsen yeni masaüstü görünür hale gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam birden fazla masaüstün varsa eğer, CTRL + Sağ/Sol yön tuşlarıyla masaüstleri arasında geçiş yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cembu1991 -- 10 Ağustos 2012; 20:37:13 >
  • quote:

quote:

quote:

F3 tuşuna basıp penceler kısmını aç, mouse'su ekranın sağ üst kısmına getirirsen yeni masaüstü görünür hale gelecek.

aynen bahsettiğin şeyi anladım şuan f3'e bastığımda sağ üst köşede bir + tuşu görünüyor ona tıkladığımda istediğim kadar masaüstü oluşturabiliyorum.

heder olmuştum bunu ararken çok sağol,çok teşekkürler :)

• quote:

quote:

quote:

bu arada bir deneme yaptım şuan.açılan masaüstleri işime yaramıyor açıkçası.neden diye sorarsan,bir program kullanıyorum.programda bir pencere var ayrı kontrolleri yaptığım.o pencereyi diğer pencere ile aynı anda açamıyorum ekrana sığmıyor.dolayısı ile diğer pencereyi oluşturduğum masaüstlerine taşıyıp hızlı geçiş ile ikisini birden elimin altına almak istedim.ama sonuç olarak bahsettiğim pencerelerden 1 tanesi diğer masaüstüne geçmiyor.diğer masaüstünde google chrome'u çalıştırdığımda,ana masaüstündeki google chrome penceresine geri dönüyor aynı şekilde.yani ayrı bir monitör gibi kullanamıyorum bu olayı.

• F3 yapip mission controlu ac, hangi pencereyi baska desktopa aktarmak istiyorsan tut ve surukle sag ust kosedeki yeni desktop acma kismina.

Bu sekilde, otomatik olarak yeni desktop acilacak zaten senin acmana gerek yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.