< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rideordie -- 29 Ağustos 2018; 11:5:23 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rideordie -- 29 Ağustos 2018; 11:5:23 > |
Arkadaşlar amacınız ne anlamadım, bugün itibari ile 6/64 versiyonu $479 S8'e oranla 2 gb ram farklı ile ve kullanım oranı daha fazla olan bir işlemci (Qualcom) ile çift kamera ile. El insaf yani neyi beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Eyvallah xiaomi mi6 buna göre daha kötü bir kamera ile ve kulaklık girişi ve amoled ekranı olmadan su geçirmezlik getiriyor gidip onu alıp saçma sapan hatalarla uğraşabilirsiniz. Ama kalkıp yok hiç yenilikçi değil tatavası yapmayın. Bu firmada samsungun ve apple in ettiği karları etseydi muhtemelen daha iyi ar-ge yapardı. Ayrıca ekran gövde oranı ekran gövde oranı diye saçma sapan tutturuyorsunuz, Ekran gövde oranı yüksek olan S8 plusta'da video 5.5 inç bunda da. Geçin bu işleri bir kere düşmede arka camı kırılan telefonları gelip övmeyin burda. Oneplus güzel firma güzel telefon üretiyor. Hele ki eğer bu sefer avrupa amerika model farklılığı yapmazsa süper olucak.
|
Gayet başarılı bi çihaz olmus applenin yapamafığını yapmış Android i yapıştırdı. Pinpon kullananlar kuduruyoooorrrr.😁😁😁 kop gel...
|
Evet arkadaşlar 1 haftadır cihazı kullanıyorum ve şunu söyleyeyim cihaz harika. Olumsuz olan şey ekran çerçeveleri biraz daha iyi olsaymış harika olurmuş.
Telefon ile ilgili en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirmek istiyorum. BATARYA PERFORMANSI Yazdıklarım biraz uzun olacak ama çok kişi ben niye başkaları gibi ekran süresi alamıyorum? Benim telefon mu bozuk? Vs şeyler yazdığı için biraz izah gerekiyor. Batarya kullanımı herkese göre farklılık gösterebiliyor. O yüzden telefonu almak isteyenler için kafa karıştırıcı olabiliyor. Ben çoğu zaman aynı şekilde kullandığım için batarya konusunda en doğru sonuçlara ulaşabiliyorum. Telefon alınca bende hastalık olduğu için ilk dikkat ettiğim şey 10-15 gün boyunca batarya durumudur. Bu konuda o kadar hassasım ki, bazen her %1 şarj kaç dakikada gidiyor diye rapor bile tutuyorum. Telefon özelikleri noktasında iddialı biri değilim ama iş batarya olursa bu iş benden sorulur. Peki bu telefonun bataryası nasıl bir performans gösteriyor diye soran arkadaşlara şunu söyleyebilirim HARİKA. Batarya kullanımında farklı sonuçlara neden olan çok etken vardır . Ben genelde günlük olarak nerdeyse hep aynı standartta kullandığım için her telefon hakkında doğru neticelere ulaşabiliyorum. Son kullandığım telefonlar ile kiyaslayarak size durumu izah edeceğim. Bundan önce kullandığım son iki telefon batarya performansı ile efsane sayılan Redmi note 4x ve tasarım harikası mi note 2. Günlük kullanımda genelde %50 wifi %50 mobil veri kullanıyorum. (hattım turkcell)%40 dışarıda %60 kapalı alanda kullanıyorum (ev ve iş) Bu şekilde kullandığımda 24 saat bekleme süresi ile otomatik parlaklıkda Redmi note 4x 9 saat Mi note 2 ile 6,5 saat Oneplus 5 ile 7 saat ekran süreleri alıyorum (+- yarım saat oynayabilir) Peki neden oneplus 5 HARİKA oluyor? Diğer telefonlara bakınca çok artı yok gibi görünüyor. Şunu söyleyeyim telefonda en önemli etkeni insanlar mobil veri ile wifi kullanımı sanıyorlar. Oysaki ondan daha önemli etkenler nit (telefonun parlaklığı) otomatik parlaklığın nasıl kullanıldığı ve işlemci. Redmi note 4x 4100 mah pile sahipken oneplus 5 3300 mah pile sahip yani yaklaşık %25 daha büyük pili var verdiği ekran süresi 9 saat. Oneplus 5 3300 pil ile verdiği süre 7 saat yani redmi note 4x yaklaşık %25 fazla ekran süresi veriyor Aslında oneplus 5 in pili ile kiyaslayinca tam pilinin hakkını veriyor . İkiside 5.5 inç, ikiside full hd. (%25 büyük batarya, %25 fazla ekran süresi) Fakat oneplus 5 aslında daha iyi performans gösteriyor. Neden derseniz... Oneplus 5 size bu 7 saati verirken daha iyi performans ile veriyor ve nit değeri yani parlaklık seviyesi redmi note 4x e göre dahada fazla olduğu için daha iyi bir ekran kullanımı ve performansı ile veriyor. Note 4x ile bu süreyi alırken telefonun nit değeri düşük olduğundan ortalama 200-250 nit ile bu süreyi alırken, oneplus 5 ile 300-350 nit ile daha parlak, daha canlı ve daha kullanışlı şekilde bu süreyi alıyorsunuz. Özellikle güneşte kullanımda çok daha iyi bir performans alıyorsunuz ekrandan. Mi note 2 yi söylemiyorum bile. Maalesef snapdragon 821 yüzünden 4100 batarya ile 3300 lük oneplus 5 den daha az ekran süresi veriyor. Yüksek fiyatlı telefon alacak arkadaşlar snapdragon 800 lu serisinden 835 dışında telefon almasınlar derim.Dusuk fiyatlı telefon alacak arkadaşlar ise snapdragon 625 li telefonlara yönelsinler. (batarya konusunda hassas olan kişiler için söylüyorum) Diğer bir konu, telefonda aynı işleri yaparken farklı sonuç alan arkadaşlar bunun sebebi otomatik parlaklık. Bu telefon otomatik parlaklığı hiç sınırlamiyor. Dışarı çıktığınızda size tam performans veriyor. Batarya tasarruf konusunda rahatsız etsede performans konusunda ödün vermiyor. Zaten bildirim panelini indirip ortam ışığını degistirdiginizde çok hızlı şekilde ortama göre parlaklığı ayarladigini göreceksiniz. Mesela evden çıkarken bakarsanız parlaklığın ev ortamında %10-20 seviyesindeyken kapıda bir anda nasıl ışık oranına göre %80-100 seviyesine geldiğini göreceksiniz. Yani evde bir filmi izlerken atıyorum %15-20 giden şarj,kapıda veya daha aydınlık bir ortamda %30-35 gidebilir. Evde 8-9 saat ekran süresi alırken dışarıda aynı kullanım ile 6-7 saat alabilirsiniz. Bunu göz önünde bulundurun yada otomatik parlaklığı kapatın. (Nit değeri yüksek olduğu için ışık farklılığı olan ortamlarda batarya kullanımı böyle çok farklı sonuçlar verebilir) Daha yazacaktım ama yoruldum. Zaten bu kadar uzun yazıyı bizim forumda okuyan pek çıkmaz. Mobilden yazdığım için yazım hataları oluyor kusura bakmayın. |
İlk önce şu kafalardaki wipe data and cache ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıralım diyorum. Dilim döndüğünce çok basit bir ifade ile anlatmaya çalışacağım.
Menüye ilk girdiğinizde Wipe Data and Cache çıkıyor fakat daha sonra farklı menüler çıkıyor karşımıza biz genelde Wipe cache seçeneğini kullanıyoruz. Wipe cache Burada yapılan işlem sadece önbellek bölümünün temizlenmesi, işletim sisteminizdeki yüklü uygulamalarınız tarafından oluşturulmuş olan ön belleğin temizlenmiş olması demek oluyor. İşletim sistemi uygulamaların daha hızlı açılması, çalışması ve uygulamalar üzerinde kaydedilen ayarlarında hatırlanması için ilk kullanımdan sonra cache partition bölümünü kullanmaktadır. Bu alanı temizlemek uygulamalardan kaynaklı açılma ve genel kullanımla alakalı sorunlarında çözülmesi konusunda faydalı olabilmektedir. Not: Burada yapılan işlem, her hangi bir veri kaybına sebep olmamaktadır. Reset system settings Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksınız, telefonla beraberinde gelen stok yazılıma geri döneceğinizi de bilmelisiniz. Telefonu bir nevi fabrika ayarlarına döndürmüş oluyorsunuz. Not : Bu bölümde Cache ve Data partition temizlenmektedir. Lakin telefonunuzun dahili hafızasına her hangi bir müdahalede bulunulmaz ve bununla beraber system partition bölümüne de her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz. Erase everything(Music, pics, etc) Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksanız telefonunuzun dahili hafızası da temizlenecektir. Not: Bu işlemde de işletim sistemine doğrudan her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz. Telefonun stabil çalışması için önerilen en iyi yöntem; Dahili hafızadaki bilgileri ( Resim, Müzik, Video, Whatsapp vs. ) yedekledikten sonra Erase everything diyerek sıfırdan kurulum yapmak. Lakin bu işlemi yaptıktan sonra her şeyi yeniden yüklemeniz gerekecektir ve bu işlem bir çok kişi için can sıkıcı bir duruma da dönüşebilir. Özellikle Whatsapp datalarının geri yüklenmesi sırasında bazen sıkıntılı durumlar oluşabilmekte. Saygılarımla. |
Öncelikle yaptığım işlemler çok tehlikeli ve Tavsiye etmem ama ben doğru düzgün bir pil bulamadığım için deji den Xiaomi mi5s plus batarya aldım (3800 mah üzerinde yazan) ve onu telefonuma uyarladim, ölçüleri neredeyse çok yakın ancak 2mm daha geniş onun içinde wifi kablosunun geçtiği yeri dremel ile birazcık trasladim. Suan 3620mah veriyor , iki gün çok rahat çıkıyor. |
keşke telefonu kullanıp ondan sonra bu yorumları yapsaydınız.Ben yaptığınız yorumların hepsini yanlış buluyorum.Bu telefonu satın aldım.Şu an tekrar hangi telefonu alırsın deseler yine bu telefon olur derim.Telefon gayet iyi bir telefon.
|
GittiGidiyor üzerinden türk bir satıcıdan sipariş ettim.Elime ulaştığında fotoğraflarım.Eğer ürün işe yarar birşeyse linkte atarım ihtiyacı olanlar yararlansın.Eğer güzel değilse yine burada yorumunu belirtirim.
|
Gereksiz bir yorum, ekran süresinde yanına yaklasamazlar. Ulaşilamayan ciğer hesabı. Senin kafa daha güzel sanki.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blckmgcmn34 -- 20 Haziran 2017; 19:54:7 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|