Eminönün'den kayıtsız telefon almayı düşünüyoroum. İthalatçı garantili olan xiaomi marka telefonlar var ama bazı kişiler bir seneye kalmaz IMEI kodu düşüyor demişlerdi. IMEI kodunu kendim yapmak istiyorum, hangi modeli almalıyım. Hangi model IMEI gibi konularda en sıkıntısızdır. Infinix Note 40 Pro sarı sitede 8 bin TL civarına satılıyor, güvenlik ve android güncellemesini sanırım bir defa alıyor. Kronik sorunları olmayacak şekilde, hangi telefonu almalıyım? Yoksa hiç uğraşmayıp, Samsung A35 256GB mi alıp geçeyim? 6,7 inç civarı ekran büyüklüğü olan, Amoled ekran, OIS kamera Stereo hoparlör |
Eminönü Doğubank'tan Kayıtsız Telefon Alan Var Mı?
-
-
Nokia N70 ilk çıktığında almıştım imei dan dolayı bloke edildi. -
Sonra ne yaptınız?
-
Hiç uğraşma a35 al geç...
Imei kayıtsız telefon alırsan, tamirci ve simsarların kölesi olursun.
-
İnfinix telefonlara kendimiz imei kodu yazabiliyormuşuz, evdeki boşta duran telefonun kodunu yazabilirim, yine de sorun olur mu?
İnfinix note 40 pro -
2-3 telefon almıştım doğubanktan ki oradan tablet vs alan da biliyorum, sorun olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez çünkü tamamı aynı işi yapıyor ve bize şans eseri iyi gelen size sıkıntı çıakrabilir, tamamen şans üzerine hareket ettiğimiz dönemdeyiz
-
Imei değişikliğini kendin yapabiliyorsan, neden sorun olsun ? Yolunu öğrenirsen, özel mesaj kanalından beni de bilgilendir lütfen... Yurtiçi telefonlara boşuna iki katı para ödemeyelim.
-
Kayitli garantili 2-3l bakma al geç ugraşma imei vs xiaomi al poco al samsung al uygun bütçene göre ilerle -
Simdi bu seylerin konusulması bazı forumlarda yasaktır, burada da yasak mı bilmiyorum fakat sizi bilgilendirmek icin yazayım, herhangi bir tavsiye vermek amacıyla yazmıyorum bunu atanların telefonları neden gümlüyor cünkü attıktan sonra orjinal cihazın anakartını catır cutur kırmıyorlar ve o orjinal cihaz bir kere bile kart takılsa patlıyor.. Buna dikkat ederek atanların cihazları patlamıyor..
Telefoncu belki elindeki hurda telefonu bir sürü farklı cihazda kullanıyor ve bu sekilde de patlıyor.. Yani orjinali yok ederlerse ve baska cihaza da atmazlarsa patlamıyor patlaması icin o IMEI, aynı anda, iki veya daha fazla cihazdan hat almalı..
Buradan yola cıkarak anlayın mevzuyu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Haziran 2024; 20:33:9 > -
İki sene önce Eminönü Doğubank'tan xiaomi telefon alacaktım. İthalatçı garantili, satıcı kredi kartı geçmiyor dedi, bir başka dükkana girdim, orasıda nakit geçiyor dedi.
Ama o gün telefon almak için satıcılara sorduğum zaman, ithalatçı garantili, imei kodu kayıtlı demişlerdi.
Sonra başka bir satıcıdan kredi kartı ile Samsung almıştım, o satıcı ise, diğer satıcılar için ithalatçı garantili olanların hepsi kaçak, imei kodu atıyorlar, bir sene sonra imei kodu geçersiz hale geliyor, tekrar getirmen gerekiyor, ben uğraşmamak için o tip telefon satmıyorum demişti. Bilmiyorum doğrusu nedir.
Infinix, tecno gibi markalara kolaylıkla imei kodu kopyalanabiliniyormuş. Ama o telefonlarda, güvenlik açıkları olur mu?
Mesela infinix kullanıcısı birisi foruma yazmıştı 7 aydır android güvenlik güncellemesi almadım diye.
Tecno telefonlarda, bazı yazılımsal sıkıntılar varmış, belki infinix'tede kronik sorun vardır. Kullanıcıları daha iyi bilir.
6,78 inç amoled ekran, setero hoparlör vs.. güzel özellikler.
-
infinix, tecno diyorsun... Herhalde ki, ucuz etin yahnisi yavan olacak.
Yani hem kolayca imei yüklenebilen telefon al, hem de android'i, arayüzü, güvenlik güncellemeleri tam olsun.
Yok öyle 3 köfte 25 kuruşa...
Hepsi bir arada olsun istiyorsan, samsung alacaksın. Adamlar yıllardır ürettiği her modelinin arkasında duruyor.
-
Biraz geç cevap yazıyorum ama doğubank'ta satılan infinix gibi markalar sahibinden sitesine kıyasla biraz daha pahalı.
Doğubank'taki satıcı, internetten yapılan satışa ben güvenmem dedi. Satıcılardan biri 2 sene garanti veriyorum demişti.
IMEI kaydı için 500 TL'ye yapıyoruz dediler. Ama zaten 1 sene açık, 1 sene sonra gel IMEI kaydını yapalım dediler.
Fakat Infinix Not 40 Pro Doğubank'ta 9500 TL + 500 TL kayıt parası ile Samsung A35 256GB ise internette 13500 TL civarındaydı. Yani aradaki fark çok yüksek değildi.
Sonuç olarak e-sim, daha iyi titreşim motoru, daha iyi kamerası ve işlemcisi olduğu için A55 256GB almıştım 17750 TL civarına.
Tecno yada infinix gibi markaların android güvenlik güncellemesine de güvenemedim. Samsung A35 256 GB daha mantıklı geldi, sonra biraz daha farkını ödeyeyip A55 256 GB aldım.
@serkanguzel_ @BekirTemel @Headlong Into Carnage @Orkun_ @SEHZADE63
-
doğubank kötünün iyisi artık, illa kaçak cihaz alınacaksa buradan alınır en azından muhatabın olur ama baktığın zaman büyük riskler barındırıyor bu tür cihazlar, özellikle kimlik hırsızlığı vs bu kadar tavan yapmışken kontrol mekanizmasını yok eden olaylar bu kayıtt dışılık, ne devlete ne bu satıcılara güvenilmeyeceği ortada ama illa birini seçeceksek cepte para çıkıyorsa devlet tarafından dolandırılmak derim maalesef çünkü diğer tarafın ucu bucağı yok
-
Yok hacim imkansiz o fahis fiyatlarla telefon alinmaz durumum oldukca iyi sayilir yine de bu haksizliga para yedirmek istemiyorum ancak kacak saticilar bence size saglam imei vermezler bir imeyi 50 telefonda kullanirlar cunku imei bulmak da eskisi kadar kolay olmasa gerek devlet hurda cihazlari imeisi kullanilmasin diye banliyor
kendi basinizin caresine bakabiliyorsaniz o sekilde alisveris yapin alengirli yontemler ve parali programlarla imeisi degisen telefonlari almayin sorun yasayabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Ağustos 2024; 13:8:31 > -
Youtube'ta izlediğim kısa bir video vardı. Adamın dükkanına, dakikalık/saatlik cep telefonu şarj cihazı koymak istiyorlar, günlük 1500 TL veriyorlarmış.
Dükkan sahibi konuyu araştırmış, bu cihazlarda telefona şarja taktığın an trojan virus bulaşıyormuş telefona. Tabi bu video ne kadar doğru yada yanlış bilemem.
Ama doğubank'ta satılan, imei atılmamış bir telefon bile virüs barındırıyor mudur belli olmaz.
Daha önce konuştuğum bir kargo görevlisi, cep telefonunu çıkarıp göstermişti, doğru banktan aldım, bir sene oldu, sorunsuz kullanıyorum demişti.
Ama ben yine de güvenemedim, belki birşey olmaz fakat benim baktığım Infinix Note 40 pro ile A35 256 GB arasında benim için kayda değer fark olmayınca, A35 almak daha mantıklı geldi, sonra kamera, e-sim, işlemci gibi özelliklerden dolayı biraz daha farkını ödedim A55 256 GB aldım, satıcı kurumsal bir firmaydı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X