Şimdi Ara

ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.755
Cevap
101
Favori
452.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Canqiri

5t çıkmaz. Sd 836 diye bir işlemci olmaz zaten 835 in üretiminde sıkıntı var bir de 836 çıkarsa samsung baş edemez.

Şuanki eis ois kadar iyi çalıştığı için gerek yok bence. Ama fotoğraflarda da çalışabilirse özellikle gece performansı artacaktır bu cihazın. Kalınlık konusunda evet haklısınız 7. 6 mm olsun cihaz 3500 mah batarya koyarlar hem. Ayrıca yanlara doğru kavisli olduğundan dolayı kalınlığın artması pek fark edilmez.

Mi nin bence 2 3 yıla ihtiyacı var. Huawei i örnek almaları lazım adamların cihazlarında sıkıntı yok. Alıyorsun rahat rahat kullanıyorsun servise de ihtiyaç duymuyorsun. Arayüzde de pek saçmalıklar yok ve stok androide biraz daha benzediği için daha güzel bence.

Mi6 önünde biraz daha çerçeve olsa iphone 7 diyeceğim de diyemiyorum. İkisi de iphone a benziyor. Birinin önü diğerinin arkası Bunlar anlaşıyorlar bence aralarında.

Benim bu iki markaya da eleştirim olacak. Şu cihazları resmen tr ye getirseler bir de huawei servisi gibi servis açsalar cihazın sorunlu olmasının bir önemi kalmayacak.

Anladim hocam, Aslinda Sd 835 in yeni versiyonu çıkabileceğinden bahsediliyor fakat ortada net bir durum yok. Ayrica dediginiz gibi Sd 835in uretimi halen gelistirilemedi. Note 8in Amerika versiyonu Sd 835 ile gelecegi kesinlestimi acaba, kesinlestiyse dediginiz gibi beklenilmez yenj chipsetin.

Hocam zaten ois in avantaji fotoğraflarda da gercekten avantaj saglamasi. Eis i de bu sekilde dediginiz gibi çalıştırabilirlerse cok iyi olur, yoksa handikap olarak kalacak Op5 de Ois olmaması.

Arayuz konusu göreceli hocam, ben stok android arayuzunu hic begenmiyorum. Bence en guzel android arayuzlerinden birisi Miui, hem minimalist tasarimli hemde performanslı. Huawei nin cihaz tasarimlarini da beğenmiyorum, Mi5 ve Mi5s i de ekran ic çerçevelerinden oturu begenmemistim. Xiaomi Uygun fiyata Mi6 gibi bir tasarim yapabiliyorsa, Huawei daha fazlasini yapmali bana gore. Ayrica Kendi Chipsetlerini adam akilli geliştirene kadar Amiral Gemi cihazlarina Sd 835 koymaliydi bu yil Huawei. Ekran karti sektorunde Amd cok guc tuketiyor, telefon sektorunde ise Kirin chipsetleri. Sorunsuzluk konusunda ise haklisiniz. Telefon sektorunde Huawei, Samsung gibi yenilik yapmadikca (edge ekran misali), fiyatlari Samsung, Htc gibi firmalardan uygun tutmak zorunda.

Suandaki ozellikleri ile en tatmin edici cihaz bana gore Htc U11. Fakat yazilim konusunda eskiden ün yapmis boyle bir firma bile, suanda yazilim konusunda cok ciliz durumda. Telefondaki kendi urettigi uygulamalari kaldirdi, klavye bile farkli bir firmanin. Ayrica Chipset Bluetooth 5 desteklemesine ragmen, sonradan yazilim ile bu destegi getirdi. Yani ureticilerin gidisati pek parlak görünmüyor bana gore.

Bu arada Mi6 nin on yuzu en cok Huawei P10a benziyor, telefonlar hakkinda fazla bilgisi olmayan birisi, iki cihazi da aynı zanneder Tasarim olarak, uygun fiyati tutturmak icin fazla yenilik yapilamiyor. Cinli ureticilerin en cok sevdigi iki ekran boyutu, 5.15" ile 5.5". Misal Mi Note 2de farkli bir ekran kullandi Xiaomi, fakat fiyat olarak cihaz cok yukari cikti.

Dediginiz gibi ülkemize resmi olarak girse cok iyi olur, fakat fiyatlar oldukca artar bu yuzden de bu cihazlarin eskisi gibi cekiciligi kalmaz. S8le yakin fiyattan olsa kim Oneplus veya Xiaomi cihaz alir? Cok az bir kesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Resmen gelseler fiyat farkı çok az olur emin olun. İthalatçılardan vergi alınmıyor ki. Bu adamlar resmen gelince lansman fiyatıyla gelecek mesela mi6 1300 e gelecek ona göre vergi hesaplayacağız reklamla fln 2000 olur resmi fiyatı mesela.

Şu miui e uygulama çekmecesi koysalar yeter bence. Stok android yüklemeye gerek kalmaz.

Kirin işlemciler eskiye göre daha iyi ama hala bi sd 835 değil. 820 ile 835 arası bir şey. Anlamıyorum ki yap 10 nm koy mali g71 mp20 yi koskoca huaweisin yani. Kirin 970 de 835 ile 845 arası olacak ve mali g71 mp 12 olacak şaka gibi.

U11 güzel cihaz da ön taraf çirkin. Yani o kadar para verip de ön tarafın çirkin olmasını istemem. Her telefonun dediğim gibi eksiği olur onun da bu. Bu yüzden bi cihaza 3 4k vermeye gerek yok 2 2.5k yeterli.

• demirkoparan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Güncellemeyi şimdi indirdim. Telefonuma VPN uygulamalarından birini kurarak konumu Almanya yaptığımda güncellemenin olduğunu söylüyor.Güncellemeyi bu şekilde indirebilirsiniz. Türkiye konumu için henüz güncelleme aktif değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Beyler Dünya da bu telefonun donanım gücüne kafa tutabilecek kaç model var şuan satışta olan?

Numbia z17 8gb ram... meizu pro 7\7s..... Baskada yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

quote:

Orijinalden alıntı: oddmen

Aslında kıyaslama yaparken bazı şeyleri unutuyorsunuz. OP5 Saf Android işletim sistemine çok yakın ve custom rom işleriyle uğraşanlara hitap ediyor. Mi6 ise miui işletim sistemine sahip. Xiaomi cihazlarda ise custom rom pek bulunmuyor. Sadece china veya global rom yaygın olarak kullanılıyor. İki cihaz fiyat olarak birbirine yakın olsa bile tercih edecek kullanıcının ilk kıstası olmayacaktır.

Cihazlarin yazilim isine girersek, Xiaomi de surekli gelistirilen 6 adet Rom bulunuyor. China Beta, China Stabil, Global Beta, Global Stabil, Xiaomi Eu Beta, Xiaomi Eu Stabil. Yinede soylediginiz gibi Oneplus gibi Çokça Custom rom bulunmuyor.

Oneplus biraz daha Custom rom deneme telefonu, Xiaomi ise Romu kur, guncellemeleri beğenirsen yenisi kur tarzinda.

Kimi Miui arayuzunu beğenir, kimi de saf Android arayuzunu. Burada kisisel beğeniler devreye girer.

Aslinda sizin bahsettiginiz nokta, benim unuttugum nokta değil, tam tersi benim kastetmedigim nokta. Yazilim gelistirme konusunu dusunursek, zaten tutulan cihaz amiral gemisi özellikleri ile Oneplus olur. Benim kastettigim nokta ise, telefonu alip gunluk telefon olarak kullanacak kisiler.

@Canqiri

Hocam genel manada Ois, eis den daha iyidir. Fakat Mi6daki Ois de hakkini vererek calismasada, yinede Stabilizasyon konusunda fotoğraf cekerken bile is goruyor. 4k cekimdeki eis sorunu Op5 daha yeni halledildi.

Op5 in ekrani daha buyuk haklisiniz. Ayrica Mi6da arka bolumun cam olmasi tasarimi guzellestirsede bir dezavantaj, Op5 de ise arka bolum Ip7+ seklinde olsada(kamera cikintisi buyuk handikap) Mi6ya gore avantaj olusturuyor. Op5 de Ois bile olmamasina ragmen, bu kamera cikintisi ne oluyor acaba? Yada Mi6da Ois olmasina ragmen, neden kamera cikintisi yok? Hangi tasarim daha iyi sizce, malzeme olan cam vb. Bilesenlerin olmasini ayri tutarsak?

Mi6da suan icin kronik denilebilecek bir sorun yok, fakat dediginiz sorunlari yasayan arkadaslar mevcut. Op5de Jole ekran sorunu ise Kronik sorun olacak seviyede mevcut durumda (az da olsa her ekranda görülüyor)

Benim hiz acisindan bahsettigim Mevcut durum icin gecerli. Yarin sizin dediginiz gibi olursa, onu o zaman konusuruz.

Sen eis nedir biliyormusun hah bilmiyorsun ac bi numbia z17. Saniyenin altında odaklanıo. Kısaca youtubeye bak.

• denizci535 kullanıcısına yanıt
    Güzel tartışmanıza şöyle bir katılmak isterim. Güncelleme ile video sabitleme işleminin ne kadar başarılı olup olmadığını buradaki karşılaştırma ile görebilirsiniz eis ve ois farkı da burada mevcut. Ben güncellemeyi başarılı buldum.

CJ HDyoutube
    OnePlus 5 – 4K Stabilised Video Finally! (Oxygen OS Update)
    https://www.youtube.com/watch?v=DB8ptNVJeyk

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki Oneplus herzaman iyi telefonlar üretmeye çalışıyor fakat mükemmel değil tabiki de bu da genellikle yazılımsal anlamda sorunlar oluyor.Bu yargıya Oneplus One kullanıcısı olarak vardığımı da söylemek isterim. Bu gibi sorunlar beni bu telefondan soğutmadığı gibi bu gibi güncellemeler hoşuma gittiğinide söylemek isterim. Ben android kullanan telefonlardan şu telefon mükemmel sorunsuz diyebileceğim bir telefon henüz görmedim.(en basit sorun ısınma hepsinde mevcut)

• quote:

Orijinalden alıntı: Canqiri

Resmen gelseler fiyat farkı çok az olur emin olun. İthalatçılardan vergi alınmıyor ki. Bu adamlar resmen gelince lansman fiyatıyla gelecek mesela mi6 1300 e gelecek ona göre vergi hesaplayacağız reklamla fln 2000 olur resmi fiyatı mesela.

Şu miui e uygulama çekmecesi koysalar yeter bence. Stok android yüklemeye gerek kalmaz.

Kirin işlemciler eskiye göre daha iyi ama hala bi sd 835 değil. 820 ile 835 arası bir şey. Anlamıyorum ki yap 10 nm koy mali g71 mp20 yi koskoca huaweisin yani. Kirin 970 de 835 ile 845 arası olacak ve mali g71 mp 12 olacak şaka gibi.

U11 güzel cihaz da ön taraf çirkin. Yani o kadar para verip de ön tarafın çirkin olmasını istemem. Her telefonun dediğim gibi eksiği olur onun da bu. Bu yüzden bi cihaza 3 4k vermeye gerek yok 2 2.5k yeterli.

Keske hocam o zaman fiyat farki az olup da bu cihazlari resmi garanti ile alabilsek cok guzel olur.

Miui da uygulama cekmesi olmamasina alistim hocam, guzel olan yani ana ekrandaki bir sayfada görüntülenen uygulama ikonu sayisini arttirabilince hic sorun kalmadi. Dediğiniz gibi misal Lg gibi en azindan secim sansi sunsaydi cok daha iyi olabilirdi, secimi bize kalirdi.

Hocam performans konusunda Kirin islemcilerin performansi iyi olsada, Tablet chipsetleri durumunda ne yazikki. Dediginiz gibi en azindan Sd 835 gibi 10 nm olupda isinma ve guc tuketimini dizginleyebilseydi yine lafim olmazdi, salt islemci gucu icin. Gpu gucu icinde haklisiniz, o kisimda hem performans dusuk iken hemde guc tuketimi yuksek. Kirin islemcilerini Orta sinif cihazlarinda kullanmalilardi bana gore, Qualcomm a rakip olabilene kadar SD chipseti amiral gemi sinifindaki cihazlarinda kullanmaliydi Huawei. Dediginiz gibi Kirin 970dende beklentim dusuk, umutlar bir sonraki serisine kaldi artik

U11 icin kesinlikle haklisiniz hocam goruntu konusunda, en guzel ozellikleri icerirken o on kisimdaki goruntuyu de elden gecirselerdi cok iyi olurdu. P10, Oneplus 5, Mi6 ekran kasa oraninda cok vaatkar olmasada hepsi on gorunun acisindan U11den guzel gorunuyor, acikcasi bu on tasarımı da Htc ye yakistiramadim. Eski Htc One serilerinde bile Ekran kasa orani daha kotu olsada, gorunum olarak daha guzellerdi bana gore. Simdiki tasarımı melez gorunuyor bana kalirsa. Ayrica gec vakitde ciktigi icin Cift Kamera kombinasyonu bekliyordum ben yine, dediginiz gibi artik uygun fiyata Mi6 Oneplus 5 gibi alternatifler varken 3k 3.5k civarindaki cihazlara para vermek bana da gereksiz geliyor.

@denizci535

Eis ile odaklama konusunda direk alaka nasil kuruyorsunuz? Konustugumuz konu farkli, sizin soylediginiz sey farkli...

@must_my

Eklediginiz video icinde tesekkurler hocam. Oneplus konusunda bende katılıyorum size, fakat Acikcasi Kamera konusunda Oneplus 5 beni uzdu. Dxo ile birlikte calisildigini duyunca, ilk görsellerde de kamera cikintisini gorunce hem en iyi kameraya sahip cihaz olacağını dusunuyordum, hemde ozellikle Ois bekliyordum. Bu istegim gerceklesseydi Mi6 yerine Op5 almis olucaktim.

Denizci535 isimli kişi ZTE fanboyu. Herhangi bir konudan alakasız olarak ZTE nubia telefon için örnekler verebilir. Mesela 3310 harika bir telefondu derseniz ama ZTE nubia çok güzel fotoğraflar çeker diyebilir.

• quote:

Denizci535 isimli kişi ZTE fanboyu. Herhangi bir konudan alakasız olarak ZTE nubia telefon için örnekler verebilir. Mesela 3310 harika bir telefondu derseniz ama ZTE nubia çok güzel fotoğraflar çeker diyebilir.

Anladim hocam peki tesekkurler. Bende Eis ile odaklama arasinda direkt olarak nasil bir alaka kurdugunu merak etmistim.

4kda Eis calismasi cok iyi görünüyor, Pixel telefonlarin bile onune geçmiş cihaz, hayirli olsun herkese

• Belki birilerinin işine yarar preorder

m.banggood.com
    [TRY3,380.39 24% OFF] OnePlus 5 5.5 inch 6GB RAM 64GB ROM Qualcomm Snapdragon 835 Octa Core 4G Smartphone Smartphones from Mobile Phones & Accessories on banggood.com
    https://m.banggood.com/OnePlus-5-5_5-inch-6GB-RAM-64GB-ROM-Qualcomm-Snapdragon-835-Octa-Core-4G-Smartphone-p-1159492.html?rmmds=preorder

• quote:

Orijinalden alıntı: must_my

Güzel tartışmanıza şöyle bir katılmak isterim. Güncelleme ile video sabitleme işleminin ne kadar başarılı olup olmadığını buradaki karşılaştırma ile görebilirsiniz eis ve ois farkı da burada mevcut. Ben güncellemeyi başarılı buldum.

CJ HDyoutube
    OnePlus 5 – 4K Stabilised Video Finally! (Oxygen OS Update)
    https://www.youtube.com/watch?v=DB8ptNVJeyk

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki Oneplus herzaman iyi telefonlar üretmeye çalışıyor fakat mükemmel değil tabiki de bu da genellikle yazılımsal anlamda sorunlar oluyor.Bu yargıya Oneplus One kullanıcısı olarak vardığımı da söylemek isterim. Bu gibi sorunlar beni bu telefondan soğutmadığı gibi bu gibi güncellemeler hoşuma gittiğinide söylemek isterim. Ben android kullanan telefonlardan şu telefon mükemmel sorunsuz diyebileceğim bir telefon henüz görmedim.(en basit sorun ısınma hepsinde mevcut)

videoyu izledim oldukca artılarla dolu. Baya fark etmis gece cekimi icin bir guncelleme gelecektir tahminim ip7plus da gece cekimi aşırı noise iceriyor genel olarak s8 gece resim ve video da iki tık ileride artfact olayina birsey diyemem ois de olsa oluyor. P10 plus gece beyaz patlaması yapıyor tam basarım aslında iso ayarı ile yakalanır . Biraz daha sabretmek gerekiyor sanirim .

Beklediklerim gece cekimi iyilestirmesi

Hareket halinde resim cekerken titreme olsa dahi daha net resimler

Güncellemeden sonra EIS desteği tam anlamıyla verilmiş. Bence bu hâliyle güzel bir telefon olmuş. Fiyat olarak da 2200 civarlarına gelirse iyi bir seçenek olur.

Adamlar bu güncelleme ile aslında isteseler cihazın kamerasını çok daha iyi hale getirebilecek yazılım ekibinin olduğunu gösterdiler bence. Ama sadece gösterdiler.

• Bu 4.5.7 bana niye gelmiyor yahu? Duyduğum kadarıyla 4.5.7 yi geri çektiler. 4.5.8 yayjnlayacaklar. Güncelleme yok bende. Arkadaş vpn ile yaptım diyor ama ben WiFi veya 4g vpn açınca internete bağlanmıyor. Vpn sorunu var bende. Community kısmında baktım başka kullanıcılar da vpn ile internete çıkamıyor.

• Fotoğrafta bu eis çalışmıyor mu? Bu 4.5.7 de acaba fotoğrafta noise konusunda bir iyileşme var mı arkadaşlar?

• Eis guncellemesi hakkinda bir link ve videolar

http://www.androidpolice.com/2017/08/05/oneplus-5s-new-4k-eis-incredible/

• Merhaba, telefonun herhangi bir kronik sıkıntısı var mı?
  • Umuttogargor U kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben VPN MASTER ile Almanya üzerinden bağlandım sorun çıkarmadı. 4.5.7 yi dediğiniz gibi geri çektiler. 4.5.8 güncellemesi geliyor artık. Büyük ihtimalle bir sorun vardı o güncellemede. Türkiye ye güncellemenin gelmesi zaman alacaktır. VPN mantıklı bir yol.
  • quote:

Güncellemeden sonra EIS desteği tam anlamıyla verilmiş. Bence bu hâliyle güzel bir telefon olmuş. Fiyat olarak da 2200 civarlarına gelirse iyi bir seçenek olur.

Hocam iste en azindan 4kda eis destegini telefon ciktiginda verselerdi bu kadar yaygara kopmazdi. Heleki bazi yerlerde telefon ilk ciktiginda 4k video bu sekilde diye bahsedildi ki, telefon resmen kotulenmis oldu.(en azindan 4kda eisden o an icin calismadigindan bahsedebilirlerdi)

Dediğiniz gibi hocam sanırım suanda kamera kusuru olarak Dusuk isikta Noise sorunu kaldi, o da halledilirse ufak tefek iyilestirmelerle birlikte(zaman zaman yasanan netlik sorunu gibi) kamera konusunda elestirilecek hicbir seyi kalmaz telefonun.

2400 lirayi hakediyor hocam bence, Mi6 ile aralarında belli bir fiyat farki kalmasina normal bakiyorum. Tabi dediginiz gibi 2200 lira bandina 64 Gb i, 2500 lira bandina 128 Gb versiyonu alinabilse herkesin ulasmasi acisindan cok daha iyi olur

@Canqiri

Hocam Iste Dxo isbirliginin meyveleri simdi cikiyor ortaya. Yukarida da dedigim gibi keske 4k Eis destegi telefon ciktiginda verilseydi, telefon cikisinda Kamera bu kadar elestirilemezdi. 4k Eis desteginin sonradan verilmesi, telefonun erken cikarildiginin gostergesi bana gore. Bu acidan dediginiz gibi biraz daha gelistirilse Kamera konusu(dusun isik kosullarindaki Noise konusu, zaman zaman yasanan netlik konusu gibi), kamera konusunda laf soylenilecek birsey kalmaz. Gelistiricilerden beklenilen bu kaldi sanirim artik

• İphone 7 plus'dan geçmek istiyorum ama tek sıkıntı kamera tarafında sanırım. Düşük ışıkta hiç iyi değil cihaz. OİS olmadığı için bunun yazılımla düzgün sonuç vereceğini pek sanmıyorum. Noise yazılımla temizleniyor bu sefer de çok soft bir görüntü çıkıyor ortaya.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.