Şimdi Ara

★| OnePlus 7 Pro |★ [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.984
Cevap
74
Favori
483.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spencermila

12 gb rem 256 mavi ile aranıza katıldım dostlar ilk izlenim kılıf bu telefona vurulan bir darbe alan bunu bilsin ona göre kılıf alsın yada kaplama yapsın ben kaplama yapacagım bir iki güne yurt dışından alıp önde koruyucu var
    Cihaz kavisli ve çok şık full body koruyucu var mı üstadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasılsa her türlü yurt dışından alacağız; 5G versiyonunu beklemeye değer mi sizce? Türkiye’de 5G ne zaman aktif hale gelir onu da bilmiyorum ancak bu telefonu alırsam en az 3 sene değiştirmemeyi planlıyorum. 5G ülkemizde aktifleşince elinizde en kral telefon da olsa bir ‘geri kalmışlık’ yaşar mıyız onu düşünüyorum açıkçası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronin1453

Cihaz kavisli ve çok şık full body koruyucu var mı üstadım

Alıntıları Göster
    Var lakin türkiyeyi bulamadım gönderimde
    Gadgetshieldz
    OnePlus 7 Pro Screen Protector, Scratch Guard & Covers | Gadgetshieldz®
    https://www.gadgetshieldz.com/oneplus-7-pro-screen-protectors-guards.html

• quote:

Orijinalden alıntı: shafck

Nasılsa her türlü yurt dışından alacağız; 5G versiyonunu beklemeye değer mi sizce? Türkiye’de 5G ne zaman aktif hale gelir onu da bilmiyorum ancak bu telefonu alırsam en az 3 sene değiştirmemeyi planlıyorum. 5G ülkemizde aktifleşince elinizde en kral telefon da olsa bir ‘geri kalmışlık’ yaşar mıyız onu düşünüyorum açıkçası
    5g dedigin bize enaz üc dört sene gelmez alsan ne farkın olacak kös kös gelmesini bekleyecen duracan ozamanda adamlar 7g 8g der sen başka secenek ararsın al hangisi kafana yatıyorsa olsun bitsin bizde hız belli kullanım şekli belli..
  • Hocam malum 5G’ye geçişte 4G’deki gibi geç kalmayacağımızı iddia ediyorlar, o yüzden takıldım biraz. Uzun süredir 2. el piyasası yüksek olduğu için iphone kullanıyorum. Android’e op7 pro ile tekrar döneceğim ama 2 sene kullandıktan sonra baya değer kaybı yaşayacağı malum her telefon gibi. Yani sözün kısası tek atımlık kurşunumu iyi değerlendirip en az 3 yıl aynı telefonu kullanmak istiyorum. Biraz o yüzden irdeledim. Ama en nihayetinde 4G de yeterince hızlı bir teknoloji. 3G’den geçişteki kadar farkı hisseder miyiz günlük kullanımda o da meçhul. Çok da beklemeye değmeyecek gibi haklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shafck -- 23 Mayıs 2019; 23:4:27 >
  • quote:

Hocam malum 5G’ye geçişte 4G’deki gibi geç kalmayacağımızı iddia ediyorlar, o yüzden takıldım biraz. Uzun süredir 2. el piyasası yüksek olduğu için iphone kullanıyorum. Android’e op7 pro ile tekrar döneceğim ama 2 sene kullandıktan sonra baya değer kaybı yaşayacağı malum her telefon gibi. Yani sözün kısası tek atımlık kurşunumu iyi değerlendirip en az 3 yıl aynı telefonu kullanmak istiyorum. Biraz o yüzden irdeledim. Ama en nihayetinde 4G de yeterince hızlı bir teknoloji. 3G’den geçişteki kadar farkı hisseder miyiz günlük kullanımda o da meçhul. Çok da beklemeye değmeyecek gibi haklısın
    hocam alsanda fark eden şey olmaz daha en az 3 4 senesi var ve en önemlisi 1 hazirana kadar pasaport olayı var ondan sonra ne satarsın nede kullanırsın gerci imei atılıyor ama telefoncu o şekilde almaz bu cihaz bu hali ilede güzel illa beş demeye gerek yok

kullandıgın servis sağlayıcıda önemli bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spencermila -- 23 Mayıs 2019; 23:5:44 >

• spencermila S kullanıcısına yanıt
    O iş düşündüğünüzden biraz daha karışık galiba. Esas pasaportuma işlersem satmakta sıkıntı yaşarım gibi geliyor bana.“Yalnızca aynı TC numarasına kayıtlı hat ile kullanacaksın” diyor yasa. Oysa imei atılmış bir cihazı istediğimiz hatla kullanmak mümkün. Yani pasaportum uygunsa bile imei atmak daha cazip geliyor bana; parası için değil, ileride satabilmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: spencermila

hocam alsanda fark eden şey olmaz daha en az 3 4 senesi var ve en önemlisi 1 hazirana kadar pasaport olayı var ondan sonra ne satarsın nede kullanırsın gerci imei atılıyor ama telefoncu o şekilde almaz bu cihaz bu hali ilede güzel illa beş demeye gerek yok

kullandıgın servis sağlayıcıda önemli bu konuda

Alıntıları Göster
    Tarih vermişsin o detsyı atlamışım. Evet 1 Haziran’a kadar eski usul halledilebilecek değil mi? Benim onu yapma şansım yok o yüzden hiç alternatif olarak düşünmedim. Afrika’dayım şu an. Telefonu benim için alıp kaydını yapacak kimsem yok maalesef :D mecbur kalacak 1-2 ay sonraya

• Arkadaşlar kılıf ya da kaplama arayanlara tavsiyem; phablet shield. 2 sene önce arkadaş tavsiyesiyle deneyeyim dedim 2 senedir bir gün pişman olmadım. 9h ayarında darbe emicili kaplamayla kaplıyorlar ön arka. 2 senede 2 metreden mermere düşmede dahi telefonda çizik yok. Kaplama soyulursa da 50₺ ye komple değişim yapıyorlarmış. Türk bu marka bu arada akasya avmde falan olması lazım bakabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tarih vermişsin o detsyı atlamışım. Evet 1 Haziran’a kadar eski usul halledilebilecek değil mi? Benim onu yapma şansım yok o yüzden hiç alternatif olarak düşünmedim. Afrika’dayım şu an. Telefonu benim için alıp kaydını yapacak kimsem yok maalesef :D mecbur kalacak 1-2 ay sonraya

Alıntıları Göster
    yoo imeil atılıyor verirsin 50 100 neyse hallederler... bazı cihazlara atılamıyor diye sorunlu mi mix 3 yaptım öyle sattım
  • 5G bekleyenleri anlamiyorum. Cepten Internet paketleri bu kadar pahaliyken, 5G yi napcaklar cozemedim.

Hani diyelim ki 5G aldin. Saniyede 10 Gigabit hizla (yani saniyede 1.25 gigabyte ediyo) 50 Gigabytlik dosya indirdin.

eee?

En Pahali Turkcell Platinyum paketi 1 ay icin, 50GB veriyo. yani yaklasik 40 saniyede, tum paketi bitirmis olursun. Yani 5G bekleyenler muhtemelen, cok mesgul insanlar, ve illa 50 GB ti 1 dakka icinde indirmeleri mi gerekiyo?

Hadi diyelim, evet oyle, e Ay in geri kalaninda napcaksiniz? Paket yetmezki bu hiza, mutlaka ek paket alip durcaksiniz...

Ama diyosaniz ki "Kime ne! 5G kullancam, Internetten de gunde 300gb indircem", dicek bi sey yok. Peki o zaman, bu forumda isin ne?

Git bin ozel ucagna, sampanyani yudumlayarak, Pilota "Hong Kong" de, Pete Lau (oneplus CEO su) da gelir Hilton un kafesinde falan kahve icerken, sana onplus tanitir, hediye eder.

Saka bi yana bi dusunun, teknoloji geliyo ama buna erisim nasil olcak? Fiyatlar ne olcak? isnize yaricakmi? Su anki isinize ne kadar yariyo.

Internet fiyatlari bu durumdayken, 5G daha 10 sene hic bir isinize yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitefox1337 -- 24 Mayıs 2019; 1:6:33 >

• nitefox1337 N kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var hocam mantığınız yanlış. 5g yi insanlar fazla veri için istemiyor hızlı veri için istiyor. Sizin mantığınızla o zaman 4g de gereksiz çünkü hemen paket bitirir. İnsanlar 5g istiyor çünkü 5g daha az güç harcıyor daha geniş kapsıyor daha verimli daha hızlı.

Hocam konuya tamamen dar bir alandan bakıyorsunuz. İnternet teknolojilerinde tek düşünülmesi gereken download hızı mı sizce? Şahsen benim için bir cep telefonunda 20-30 mbps download hızı yeterli. Yani belki de 3G bile iyi bir çekim esnasında beni tatmin eder. Yalnız birkaç daha önemli konu var ki bence download/upload hızından ziyade bunlar hayatımızı değiştiriyor.

Mesela ping diye bir gerçek var. Bir linke tıkladığınızda sayfanın yüklemeyi tamamlaması için geçen süre gözle görülür farklar oluşturuyor. Şahsen evimde de 16mbit Adsl yerine 10mbit fiber seçeneğim olsa onu tercih ederim.
    Bir diğer husus çekim gücü. Çıkan her yeni teknolojide kullanılan bantların kapsama alanı genişlediği gibi, kapsadığı alan içindeki verimliliği de artıyor. Sözün özü, her şey “büyük dosya indirmek” değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shafck -- 24 Mayıs 2019; 1:49:14 >
  • Almanyadayim almak isteyen varsa getirebilirim arkadaslar haftaya donecegim cok fazla bir kar koymadan
    Baya guzel telefon deneyimledim cihazi ekrani gercekten anlatildigi gibi cok iyi
    Ozelden ulasabilirsiniz kullanmak isteyene bi faydam olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz 7 versiyonu ne zaman satışa açılacak acaba , aliexpress e baktım 2 3 satıcı listelemiş ama daha çıkmadı diye biliyorum , fiyatlarda uygun gözüküyor. 8/256 Kırmızı rengi favorim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

Ne alakası var hocam mantığınız yanlış. 5g yi insanlar fazla veri için istemiyor hızlı veri için istiyor. Sizin mantığınızla o zaman 4g de gereksiz çünkü hemen paket bitirir. İnsanlar 5g istiyor çünkü 5g daha az güç harcıyor daha geniş kapsıyor daha verimli daha hızlı.
    "Mantiginiz yanlis" diyorsunuz, ama tersini ispatlamiyorsunuz. Neresi yanlis? One surdugum bir "Teori" degilki. Matematik bir gercek.

Diyorsunuz ki "o zaman 4G de gereksiz". Aslinda aynen oyle! 4G nerdeyse gereksiz. Tam sinirnda.

Ornek: 4G ile Youtube ta Full HD, (1080p) bir videoyu takilmadan izleyebilirsiniz. Super. Ama 4K Video da izleyebilirsiniz? Tamam. O da super ama 4K video izlemeye baslarsaniz, paket dayanmaz. Dunyadaki mevcut ortalama Data hacmi, Data hizi ve Data transfer ucretlerini karsilastirdiginiz zaman 4G tam dengede.

5G, 4G hizlarina ne kadar ihtiyaciniz oldugunu soyle bi denklemle analiz edebilirsiniz:

Paket sınırı / Takilmadan Media segir hizi / Ortalama Media hacmi.

Paket siniri Media hacminden dusukse zaten, hizin hic bir anlami yok. Paketin 15GB ise, ve sen 50 GB indirceksen, Paket zaten dayanamicak! 5G nin en onemli avantaji Saniyede 1.2 GB hiz. Eeee?

Bildigim kadariyla, zaten insanlar cep telefonlarini WIFI uzerinden kullaniyor genelde. Hatta bir cok aplikasyon "Dikkat Data harcamasina gectiniz" uyarisi verir. Google Playstore bile "Wifi ya baglandiginizda guncelleme yapicaz" der.

One surdugum mantik yanlis olsa, o zaman Playstore dan "ooo abim, toplam 1GB lik aplikasyonlari krallar gibi 2 saniyede guncellicez simdi, izle bak!" uyarisi verir.

Tum Dunyada bir "Internet Paketi Pahaliligi" bilinci varken, one surdugum mantigi tartismaniz bile ilginc.

Bu arada telefonunuz 5G diye wifi hizlanmicak. 2 si ap ayri sistemler. 5G Sadece Data verileri icin gecerli. Turkcell veya Vodafone paketiniz neyse, onlar sinirlisiniz.

----

Yani sizin anlamaniz gereken, benim yazim "5G" gereksiz, teknoloji ilerlemesin, hep 4G de kalalim degil tabiki!

Benim mesajim "Cepten Internet paketleri bu kadar pahali ve kisitliyken, zaten aylik en fazla 50 GB lik paketler varken, 5G nin yerlesmesine daha 10 yil var."

"Daha az guc harciyo" demissiniz, o kadar anlamsiz bir miktarki, konusmaya degmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitefox1337 -- 24 Mayıs 2019; 11:45:54 >

• quote:

Hocam konuya tamamen dar bir alandan bakıyorsunuz. İnternet teknolojilerinde tek düşünülmesi gereken download hızı mı sizce? Şahsen benim için bir cep telefonunda 20-30 mbps download hızı yeterli. Yani belki de 3G bile iyi bir çekim esnasında beni tatmin eder. Yalnız birkaç daha önemli konu var ki bence download/upload hızından ziyade bunlar hayatımızı değiştiriyor.

Mesela ping diye bir gerçek var. Bir linke tıkladığınızda sayfanın yüklemeyi tamamlaması için geçen süre gözle görülür farklar oluşturuyor. Şahsen evimde de 16mbit Adsl yerine 10mbit fiber seçeneğim olsa onu tercih ederim.
    Bir diğer husus çekim gücü. Çıkan her yeni teknolojide kullanılan bantların kapsama alanı genişlediği gibi, kapsadığı alan içindeki verimliliği de artıyor. Sözün özü, her şey “büyük dosya indirmek” değil
    Eger "Pro Gamer" degilseniz, 5G nin Ping i sizi hic bir sekilde etkilemez.

Kapsama alanina gelince, cok detay bir konu. Yani yasadiginiz bolgeye gore ihtiyaciniz olup olmadigina karar verisiniz.

Oturdugunuz yerde 4G dogru durust cekmiyosa, ve bu yuzden 5G bekliyoraniz, o zaman kimse bir sey digemez. Ama bu seferde GSM operatorleri alt yapiyi ne zaman olusturur, nasil olusturur gibi unsurlar yine 5G icin aslinda daha erken sonucuna vardirabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitefox1337 -- 24 Mayıs 2019; 11:46:42 >

5g ile wifiyi ben karıştırmadım hocam. Neyse konuya uzun uzun yazıp bilgi kirliliğine gerek yok. Ben size şöyle özetleyeyim. 4g 4 şeritli otobansa 5g 5 şeritli. İlla 5 şerit var diye 300le gideceksiniz diye bişi yok. Şöyle düşünün 4g de gereksiz geldi size ama telefonunuzda sadece 3g seçeneği var hiç açıyor musunuz. Valla ben denedim 3g inanılmaz yavaş geliyor artık. Aynı mantık olacak. Bu türkiye de hem mobilde hem ev internetinde prime time denen bir gerçek var sıkışma oluyor. Orada 5g rahatlatacaktır. Ayrıca 5g daha geniş sinyallerle daha çok kapsama veriyor. Ülke de hala 4gnin tam çekmediği yerler var. Artık telekominikasyon devrindeyiz, 5gnin verimliliği o kadar az ki demişsiniz. Her gün her saniye şebekelere bağlı cihazlarımız için %1 bile(misal) önemli bir değer. He yanlış anlamayın bende HEMEN 5G GELSİN OF ÇOK İYİ diyenlerden değilim. 4g hızları çok tatminkar ve artık evinde interneti olmayan kalmadı. Veri paketiyle çok işimiz olmuyor ki. Olsa bile zaten dediğiniz gibi paketler pahalı. Ve ucuzlayacak gibi değil. Ama her ne kadar 5g aşırı gerekli bişi olmasa da bence iyi bir teknoloji ve ülkemde görmek isterim kısa sürede.

• İlgilenen arkadaşlar için bence fiyat iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-oneplus-7-pro-8-256-695130369/detay İlgilenen arkadaşlar için bence fiyat iyi
    Kapali kutuysa hemen alirim. Fiyat gayet makul.

Yalniz, "Hemen al" secenegi gozukmuyor. Telefondan tanimadan alisveris, ne kadar guvenilir bilemedim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.