Şimdi Ara

★| OnePlus 7 Pro |★ [ANA KONU] (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.986
Cevap
73
Favori
484.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hukukbey

Yerinde olsam 7pro alırdım
    Cevap için teşekkürler hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcen

Merhaba Arkadaslar;

Bu ay sonunda Amerika dan Turkiye ye gelecegim, isteyenlere One Plus serisi telefonlar getirebilirim. Gecen sene gelirken forumdan 5 arkadasa Oneplus 7pro getirmistim, eski mesajlarda bulabilirsiniz.Telefonlari direkt OnePlus in USA sitesinden aliyorum.

OnePlus 7 Pro 8 GB RAM + 256 GB Storage = $610

OnePlus 7 Pro 12 GB RAM + 256 GB Storage = $660

Oneplus 8 8 GB RAM + 128 GB Storage = $760

OnePlus 8 12 GB RAM + 256 GB Storage= $860

OnePlus 8 Pro 8 GB RAM + 128 GB Storage = $960

OnePlus 8 Pro 12 GB RAM + 256 GB Storage = $1060

Dusunen arkadaslar PM den bana ulasabilir.
    Hocam pm'e bakabilir misiniz?

• Arkadaslar merhaba oneplus 7 pro almayı düşünüyorum miu rom kurulur mu bu cihaza?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de İngiltere'den gelecegim.

Oneplus model cihaz getireceğim Eylül 15 tarihinde isteyen arkadaşlar olursa PM yoluyla ulasabilirler.

• CheErnesto kullanıcısına yanıt
    Kuruluyor elbette dostum ama Oneplus cihaza da miu rom kurmak ihanettir.Xiami cihaz al ama bu cihaza miu rom kurma.Zaten oneplus ı oneplus yapan Oxygen Romdur.
    Merhaba

Yeni çıkacak olan Note 20 ultra ve 8 pro
    Hangisini tercih edersiniz?

Not..oneplus 7 pro kullanıyorum
  • regasoft kullanıcısına yanıt
    Bayadır mi kullanıyorum çift hat için gecicem oneplus a. Ama bütün resimler vs micloud ta ondan sordum bilmiyorum aktarabilir miyim telefona.

• quote:

Orijinalden alıntı: regasoft

Merhaba dostum,

Öncelikle telefonu kullanmanda ki amaç nedir?Genel olarak en çok ne için kullanıyorsun bunları göz önünde bulundur.Daha sonra ise elbette bütçe geliyor eğer bütçen seni zorlamıyorsa ve gerçekten de teknoloji tutkunu her yıl telefon değiştiren bir teknoloji tutkunu isen açıkcası 8 Pro ya geç derim.

Sana artıları elbette kullandıkça kendin yaşayacak göreceksin.Ama dürüst olmak gerekirse şuan bir telefon almak akıl mantık işi değil.Dolar almış başını gidiyor.Yurt dışından teelfon getirenler üzerlerine inanılmaz kar koyup satmaya çalışıyor.

Kısacası param var sorun yok alırım diyorsan 8 Pro al ama yok ben kredi çekicem ya da birşeyleri satıp alacağım dersen sakın alma.Elin deki telefon zaten hala canavar gibi bir telefon bende 7 Pro kullanıyorum ve çokta memnunum.Tek sorun diyebileceğim pop-up kamerasından dolayı ağır olması biraz.Ama lışıyor insan zamanla.
    Teşekkürler kardesim cevap için..
    Ben memnunum oneplus 7 pro dan fakat kamerasi ve video cok tatminkar gelmiyor bana. Onun dışında pek bir sıkıntı yaşamadım. Elimdekini update etsem daha mantıklı olur anladığım
    Cok teşekkür

• arkadaşlar sıfır 7 pro satan tanıdığınız ve güvenilir bir fbook grubu falan var mıdır? takip ettiğim 1-2 grup var ama genelde 8-8pro ve xiaomi modelleri var.
  • Arkadaşlar yurt dışı 4400 liraya kadar sıfır cihaz bakıyorum. Oneplus 7 pro tam olarak ihtiyaçlarıma karşılık veriyor ama maalesef piyasada sıfır satanı yok. Kamera, ekran, işlemci ve fiyat konusunda Oneplus 7 Pro'ya birebir benzeyen başka bir model var mı?

Ayrıca bileni varsa Oneplus 7 Pro (sıfır) nereden temin edebilirim?
    Kurulur kardeşim ben ilk çıktında aldım. Genellikle miui ile kullandım. Miui 11 hersey çalışıyor. Miui 12 de pop up kamera magisk yardımı ile. Hatta telegramda dualboot olayı bu gün hallettiler. Emre diye bir kardeş yardımıyla. İki rom da kurulabilir. Oxgyenos ve miui12 ikisi arasında geçiş yapılabiliyor. Haa ben kurmadım. O kardeşe türkçe güzelce tarif etsen diye bu forumu verdim inşaallah paylaşırsa çok harika olur.

★| OnePlus 7 Pro  |★ [ANA KONU]

• Gelen talepler üzerine One Plus için dualboot rehberi hazırladım. İlgilenen arkadaşlar böyle buyrun:

Şimdi öncelikle dualboot mantığını anlamak lazım;
    Bilenler bilir one plus da pixeller gibi yeni sistem bölümlemesini benimsedi. Kısaca iki tane sistem sürücüsü var. Bi tane kullanici bölümü var. Sisteme güncelleme geldikce a ve b olmak üzere sistem sürücülerine sirali olarak kurulum yaparak telefonun çökmesi engelleniyor. Yani a çökerse b deki onceki sürüm devreye giriyor. Dualboot da ise bundan faydalanip kullanici bolumundende iki tane olusturuyoruz. Böylece telefonu tamamen ikiye bölmüş oluyoruz. İstediğimiz slota istediğimizi kurabiloyoruz. Misal bir slota Oos diğer slota linage veya miui. Istedimiz an bir sistemden diğerine saniyler içinde gecebiliyoruz.

Uyari:Mevcut işlemler boyunca oluşabilecek brick veri kaybi vb durumlar için tüm sorumluluk size aittir. Mevcut işlemin brick riski vardir. MSM tool ile unbrick mevzularina dalmaniz gerekebilir ki oda en az bu kadar komplex. Telefon format, custom rom vb mevzularina uzaksaniz denemenizi tavsiye etmem.

HAZIRLIK :

Şimdi gelelim telefonu hazır hale getirmeye. Öncelikle telefonunuzun içindeki herseyi bilgisayara yedekleyelim. Bulut yedekleri rehber vb yedek alalim.

Telefonumuzu PC ye bağlayalım. Bilgisayarımdan One plus kurulum dvd sürücüsünden One plus driver larini kurup bağlanti desteğimizi hazir hale getirelim.

Şimdi telefonu unlock edebilmemiz için adb ve fastboot kurulumu yapicaz.
    androidfilehost
    minimal_adb_fastboot_v1.4.3_setup.exe | by shimp208 for Utilities
    https://androidfilehost.com/?fid=746010030569952951

linkinden minimal adb fastboot indirip kurulumunu yapalım.
    Ve hersey hazirsa işlemi başlatiyoruz.

UNLOCK işlemi:
    Uyar:Unlock işlemi esnasinda telefonunuzdaki tüm veriler silinecektir!

Hazirlik:

Öncelikle telefonunuzda developer settings i aktive etmemiz lazim. Ayarlardan Telefon hakkında bölümüne gelip anabant sürümü veya sistem derleme surumunu 7 kere tikliyoruz. Gelistirici olmaniza su kadar kaldi diye mesajlar aliyorsunuz. Tamamlaninca ayarlar menusunde gelistirici ayarlari adina ayarlar menusunde arama yapin.Cikan menü ye girin ve usb hata ayiklama secenegini aktive edin. Modele gore degisir ;oem unlock seçeneği varsa onuda aktive edin. Ve telefon unlock için hazırdır.

Telefonu fastboot moduna sokma:

Unlock işlemi için telefon fastboot modunda olmalidir. Telefonu yeniden başlatiyoruz ve bu esnada ses acma tusuna basılı tutuyoruz. Telefon yeniden baslayinca fastboit menüsü gelene kadar elimizi cekmiyoruz. Menü gelince telefonu bilgisayara bağlıyoruz. Bilgisayarda donanim kurulumu bitince dos ekranindan unlock islemine başlayabiliriz.

Ms Dos Dan Unlock Komutu:

Win Tusu + R ye basarak cikan konsola cmd yazalim entere basalim. Ms acilicak. Daha sonra dos ekraninda minimal adb minin program files 86x içinde ola minimal adb klasorune gelelim.
    klasorun icindeyken şu komutu yazalım :
    fastboot devices
    eger serino benzeri yazı alirsaniz bu telefonun bağlı olduğunu vede hazır olduğunu gösterir.
    Şimdi unlock komutunu gonderelim:
    fastboot unlock bootloader
    hata alirsaniz :
    fastboot oem unlock
    Unlock işlemi basladiginda ekranda sistemin ve userdata vb formatladigina dair yazilar goreceksiniz. İşlem bitince telefonumuz twrp için hazir hale gelecektir.

TWRP Kurulumu:

Yapacağımız rom kurulumlari formatlama vb işlemleri icin telefonun recovery sinin yerini alacak twrp yi kuracağız. Dualboot icinse twrp nin dualboot versiyonunu kullanacağiz.
    Öncelikle eger unlock islemi sonrası telefon yeniden baslarsa sistem ilk acisini kurulumlarini yapin telefona sifre google hesabi vb islemleri es gecip gelistirici seceneklerinden ayni islemleri yapip telefonu fastboot moduna tekrar sokun. Telefon unlock islemi sonunda fastboot modunda kalirsa tum bunlara gerek yok. Direk twrp kurulumuna gecebiliriz.

https://downloads.sourceforge.net/project/mauronofrio-twrp/Guacamole-Guacamoleb-Guacamolec/twrp-3.4.0-0-guacamole-unified-Q-mauronofrio.img?r=&ts=1596412704&use_mirror=deac-riga

linkinden sadece bir twrp imaji indireceğiz. Burdaki imaji telefona kurmamis olacagiz. Sadece yapacağımız islemler icin kullanacağiz.Yapacagimiz islemde img dosyası telefonumuzda boot edilecek yani sadece baslatilacak kurulumu olmayacak.

Twrp Boot:
    İndirdiğiniz img uzantili dosyayi masaustune atalim. Dos ekranina gelip:
    fastboot boot
    yazalim ve mause la img dosyasini dos ekranina surukleyelim. Sonra enter a basalim. Telefonumuz yeniden baslayacak ve twrp açılacak.

DUALBOOT TWRP KURULUMU:

TWRP menüsünden wipe kismina girip format data diyoruz. Sonrasında cikan kisma yes yazip telefonun depolama alanini tekrar formatlamis oluyoruz
    github
    Releases · Zackptg5/TWRP-DualBoot-Guac-Unified
    https://github.com/Zackptg5/TWRP-DualBoot-Guac-Unified/releases

linkinden assets kismindan son sürüm zipi indiriyoruz.
    Indirdigimiz zip dosyasini bilgisayarim in içinde telefonumuzun dahili hafizasi gorunmektedir oraya kopyaliyoruz. Sonra tekrar telefona geçiyoruz.
    Twrp menude install butonuna basinca attigimiz zip gorunecektir. Secip kurulumu baslatiyoruz. Zip dosyasi sadece TEMP klasoru icinde calismaktadir mesaji alicaksiniz. Kurulumda secimleri ses acma ve kisma tusuyla yapacağız. Ses kisma tusuna basip no diyecegiz. Zip dosyası kendini TEMP klasorune kopyalicak. Tekrar install kismina gelip ust klasore cikinca alt kisimlarda bukunan temp dosyasinin icinde esas kurulumu baslatmis oluyoruz.

Disk Bölumleme Ve Esas Kurulum:

Bölumleme islemi söyle olucak. Mevcut telefonumuz hafizasi 3 bolume ayrilicak. 2 si a ve b sistem slotlarina kullanici bolumu olarak hizmet edicek. 3. ise tipki bilgisayarimizda yedeklerimizi depoladigimiz d sürücüsu gibi bir surucu olucak. Buna neden gerek var? Çünkü a sistemindeyken b sistemindeki dosyalariniza ulasamiyorsunuz. Bu yüzden datacommon adindaki yedek surucumuzde formatlama rom yukleme islemleri icin backuplarimizi rom kurulumlarimizi tutup bilgisayara ihtiyac duymadan her seyi hallediyoruz.
    1.Adimda bize bolumleme secenekleri sorulacak. Burdaki surucu ebatlarini telefonumuzun hafizasina gore secicez. Benimki 256 gb 3. surucuyu 96 gb digerlerini 64 64 seklinde seçtim.A sisteminde oos umuz var diyelim 64 yeterli olacaktır. B de miui onun icinde 64 yedekler icin 96 gb da yetecektir.
    Sizde telefonunuzun hafizasina gore 128 ise 32 32 64 yapabilirsiniz. Adimlari izleyip hafiza secimini yaptiktan sonra size olusan suruculeri sifreleme sorucak. Burda decrypt i seciyoruz ikisi icinde cunku iki sistemde sorun olacaktir. Sonra dosya sistemi sorulucak buradada ext4 u seciyoruz. Ve en sonda a ve b icin root magisk yapilsinmi diye soracak bunlarada yes deyip son adima yes diyerek islemi baslatiyoruz. İşlem bitinde telefonumuz dualboot a hazir hale geliyor.

GENEL BİLGİLENDİRME VE KULLANIM KILAVUZU :

Tüm anlatım boyunca fazla karışıklığa mahal vermemek için adım adım izlenecek tarif şeklinde ilerledik arkadaşlar. İşlemleri başarıyla tamamladiysaniz size kullanim mantığıni ozetleyeyim:
    İşlemler bitince telefonumzda kurulu kalici dualboot twrp olucak. Sistem kurulum mantigimiz her zaman kuracagimiz sistem zipinin karşı slota flashlanmasidir. Sonrasinda aktif slot otomatik olarak degisecektir. Yani A slotundayiz diyelim(hangi slotun aktif oldugunu reboot menüsünden gorebilirsiniz) yukleyecegimiz zip b ye kurulacaktir. Ve recover yeniden basladiginda B slotu aktif hale gelecektir.
    Ornek verecek olursak:
    A ya oos B ye Miui kurmak istiyoruz. Once Reboot menusunden b ye geciyoruz. Oos u kurdugumuzda A ya flaslanacak. Recovery i reboot menusunden reboot recovery diyerek yeniden baslattigimizda A da oldugumuzu gorucez. A da ikende miui kurulumunu b ye yapiyoruz ve işlem tamam oluyor.
    Rom geçisleri ni ise yine twrp nin reboot bolumunden a veya b yi seçerekyyapiyoruz yada bunun için magisk modülu var tek bi widget butonuylada yapabikiyoruz.

Uyarilar:
    Her flashlama sonrasi bulundugumuz slotu wipe kismindan format data diyerek formatlayin. (Ilk kurulum için gecerli güncelleme destekleyen bir romsa yüklü olduğu slota formatlamadan flashlayabikirsiniz)

Sisteminiz açıkken ota guncelleme yapmayiniz karşı slotunuz gider. Twrp ye girip yuklu olduğu slota gelecek sekilde flaslayin.

Kurulum sonrasinda sistem zipleri kendi recovery lerini kuracaklardir dualboot twrp yi kaybetmemeniz icin islem sonrasi yine mevcut ayarlari koru seceklerini secerek dualboot u mutlaka tekrar flaslayin. Burası çok önemli tekrar bicimlendirme yapmıyoruz sadece dualboot u flasliyoruz mevcut ayarlari koruyoruz. Tekrar bicimlendirme yaparsaniz yedek vb tum veri gider.

Datacommon sistem üzerinden kerneliniz destekliyorsa sdcard icinde direkt datacommon klasorunden ulasabiliyorsunuz. Yoksa root browserla ana dizinden ulasmaniz gerekiyor.

Son olarak sadece slotlarin birinde ekran kilidini kullanin yoksa diğer sistemin boot etmesi engelleniyor.

Elimden geldiğince öz bi anlatim oldu arkadaşlar.Umarim faydalı olmuştur. Mevzu uzun fakat aşina olmayan arkadaşlarin altyapi edinip denemelerini tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygecesefa -- 3 Ağustos 2020; 14:37:31 >

• arkadaşlar elimde yurtdışından oneplus mağazasından alınma sıfır kapalı kutu BULLETS WİRELESS Z KULAKLIK vardır. isteyen arkaadaşlara uyguna bırakacağım 320 tl ye bırakıyorum
    istanbul dayım buluşup elden teslim edebilirim. ürünün faturası falan mevcuttur. sorular için yazabilirsiniz
  • ygecesefa Y kullanıcısına yanıt
    Emeğinize sağlık.

• 10.3.4 versiyonu gelmiş. İndirip deneyen var mı? 10.3.3 e güncelleme yapmamıştım. Batarya çabuk gidiyor diyenler olduğu için. Bu versiyonu deneyen varsa batarya açısından değerlendirebilir mi acaba?

• ONEPLUS 7 PRO
    8/256 versiyonudur.
    Çift hattı IMEI kayıtlıdır.
    En çok tutulan Almond kasa/renk'e sahip.
    Kesinlikle Burn-in veya Ghost-Screen sorunu yoktur.
    Alındığı günden itibaren yarı parlaklıkta kullanılmış olup; Pubg veya benzeri hiç bir oyun oynanmamıştır.
    Ekranın sağ alt köşesinde göze batmayan küçük bir çiziği mevcut.
    30W Orjinal Warp şarj cihazı ile birlikte verilecek olup yanında bir adet Auto-Focus kılıf hediye edeceğim.
    Fiyat 4100₺

• tomb.raider kullanıcısına yanıt
    Bence batarya bir miktar stabilize edilmiş.
    10.3.3 de genellikle 7 saat ekran süresi alırken, yeni güncelleme ile 8.30-9 saat aralığında ekran alıyorum.
    90Hz-QHD Parlaklık her zaman yarıda.

• OnePlus 7 Pro cihazına İstanbul içi imei atan güvenilir bir yer önerebilir misiniz?
  • Keksville kullanıcısına yanıt
    Facebook'tan Emin Yılmaz a git, teknoess grubu var.

• 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.