Şimdi Ara

★| OnePlus 7 Pro |★ [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.984
Cevap
74
Favori
483.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • La Belle Indifference kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ile imei uçmaz hocam. O eskidendi. Mtk işlemcili cihazlarda yazılımsal olarak yapıyorduk imei atmayı, 2dklik bir süreç. Yazılım sonrası uçsa da 2dk de geri geliyordu. Sdli cihazlarda ise box adı verilen cihazlarla direkt donanıma gömülüyor imei. O nedenle uçmaz. Bence 90hz farkını unutmayın. Kamera da önemli değilse oneplus çok daha iyi bir tercih olur. Üstelik üzerindeki oxygen os samsungun one ui sinden çok daha iyi diye düşünüyorum. Suya dayanıklılık konusunda da şunu diyebilirim. Oneplusun 15dk su altı testini izledim bir sıkıntı çıkmadı. Jerryrig içini açtığında zaten sim kart girişinin arka kapağının suya dayanıklı yapıldığını gösterdi. Zaten oneplusta ip değerinin olmamasını değerlendirme için cihaz başına 30$ maaliyet arttığını ve zaten tüm firmaların su hasarında garantiye almadıklarını savundu. Zaten ip dayanıklı da olsa ben suya sokmayan biriyim telefonu fakat tabi yine de ip olması iyi. Tercih yine sizin, fakat ben olsam daha iyi ekran, daha iyi performans daha iyi yazılım desteği daha iyi tasarım ve bence daha iyi bir yazılım üstelikte daha uygun fiyata gözüm kapalı 7 pro alırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bu konuyu sevdim ya yazmamla cevap gelmesi bir oldu Mi 9 konusu ölü umarım bu cihazı alabilirim etkileşimde olabileceğim insanlar var gibi burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyüp1907

Valla bu konuyu sevdim ya yazmamla cevap gelmesi bir oldu Mi 9 konusu ölü umarım bu cihazı alabilirim etkileşimde olabileceğim insanlar var gibi burada
    Bizde cihazı bekliyoruz getirecek olanlardan 12 256 olanı alacagız mavi bakalım nasıl olacak 5 haziranda alırız işallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spencermila -- 20 Mayıs 2019; 3:22:31 >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haberim var ip sertifikası durumlarından, su altı testleri de izlemiştim. Jerryrig videosunda da pop-up kamerayı nasıl izole etmişler onu anlamadım o yüzden içime sinmedi. Ön kamera ıslanıyor çünkü testlerde dikkat ederseniz, sudan çıkardıktan sonra lens ıslak oluyor. Bir de stereo hoparlör samsung kadar kaliteli değil, tizler ölü resmen, sesin gövdesi de eksik samsunglara göre daha cılız geliyor. Hoparlör önemli benim için.

İmeinin kalıcı olarak durması güzelmiş. Bu işleri benden çok biliyorsunuz hocam belli, s10+ için repair durumları nasıl oluyor son nesil samsung telefonlarda (note 9, s10 serisi vs), huawei, xiaomi cihazlarda da mümkün mü bu uygulamalar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Belle Indifference -- 20 Mayıs 2019; 4:2:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitefox1337

Gereksiz tartismayi sonlandiralim:

Galaxy S10 plus, veya herhangi diger bi Samsung Galaxy yi Avrupa veya Asya dan almissaniz, (yani Amerika harici herhangi bir Ulkede), icinde Exynos 9820 islemci seti ile geliyo.

Ve Exynos 9820, tam anlamiyla berbat bir islemci. Icindeki dahili Grafik Cipi Mali G76 mp12, 2 yil onceki Adreno grafik cipiyle yarisamiyo bile.

Yani, 2019 da, Amiral gemisi aliyosaniz, icinde mutlaka ama mutlaka Snapdragon 855 olmak zorunda. Snapdragon un grafik islemcisi Adreno 640 su anda piyasadaki en iyisi.

Oneplus 7 pro Snapdragonla geldigine gore, Samsung da Turkiye de ve Avrupada dandik Exynos 9820 ile satildigina gore, Oneplus 7 pro nun ustunlugunu tartismaniz bile sacma.

Sonuc olarak, telefonu Oyun, Video, yogun media kullanimi amacli aliyosaniz tabiki Oneplus 7 pro kesin daha ustun.

Ama bu yaziyi bosverin, Snapdragon 855 islemcili "Amerikan" galaxy S10 Plus ile Exynos lu "Avrupali" galaxy s10 plus karsilastirmasini kendiniz izleyin.

Muhtemelen bir daha Avrupa dan galaxy telefon almazsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=MgRnbm9wrzg

-------

Kamera ya gelince, akilli telefonlarin cogu bilindik firmalarin sensorunu kullanir. Oneplus 7 Pro, Huwai p30 Pro Sony nin sensorunu satin alip ekleme yapmislar.

https://petapixel.com/2019/04/15/the-huawei-p30-pros-game-changing-camera-sensors-were-made-by-sony/

Samsung kendi kamera lensini kullaniyo. Ve eger National Geografik e belgesel cekmicekseniz, hepsinin ortalama kalitesi yakindir.

-------

Cin mali olayina gelince, Cin de sadece toplama ve modifikasyon yapilir. Ornegin, Oneplus 7 Pro nun 90hz Ekrani, Samsung un kendi uretimi. Samsung kendisi kullanicakti fakat Galaxy S10 un cikisina yetistiremedi. Oneplus siparis verdi ve kendi modelinde kullandi.

O yuzden "Cin mali dandiktir" gibi bi cumle yazildiginda teknoloji konusunda "pek arastirmamislik, gelisi guzel yazi yazma" vurgulanmis olur.

Ozet olarak, Oneplus 7 Pro nun kamerasi Sony, Ekrani Samsung, Islemcisi Spandragon, (Snapdragon Amerikan). Kalite konusunda bi sorunu yok.
    Sonra ben insanlara anlatamıyorum. Yerli malı telefon değil. Yerli işçilik montaj. Eeeee madem montaj işi yapıyoruz ekrani, işlemciyi, kamerayı biraz daha kaliteli alıp montajı yap telefon birşeye benzesin o da yok.

Güzel bir açıklama olmuş iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazların Çin ve Avrupa fiyatları arasında inanılmaz uçurum var almak için beklemek lazım bence.

Oneplus 7 8/256 Çin Oneplus resmi sitesinde 2623 TL ye denk gelirken

Avrupa resmi sitesinde 4050 TL ye denk geliyor ,arada 1.5 kat fark var.
  • Merhaba arkadaşlar hayırlı Ramazanlar. 6 aydır telefon almak için niyetleniyordum. Mi8 sonra mi9 derken 6t de karar kılmıştım ki. SD 855 olsun stereo olsun dedim beklediğim gibi geldi ve bunda kesin karar kıldım 😀
    Pro modeli ile fazla fark yok gibi düz olanı alacağım. Şuan da bekliyoruz Türkiye'ye gelmesi zor satıcılar aracılığı ile alacağız. Fiyatdan çok İmei olayı düşündürüyor beni. Fiyat olarak 5000 TL sınır.
    İlk defa o kadar model araştırdikdan sonra beğendim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

Güncelleme ile imei uçmaz hocam. O eskidendi. Mtk işlemcili cihazlarda yazılımsal olarak yapıyorduk imei atmayı, 2dklik bir süreç. Yazılım sonrası uçsa da 2dk de geri geliyordu. Sdli cihazlarda ise box adı verilen cihazlarla direkt donanıma gömülüyor imei. O nedenle uçmaz. Bence 90hz farkını unutmayın. Kamera da önemli değilse oneplus çok daha iyi bir tercih olur. Üstelik üzerindeki oxygen os samsungun one ui sinden çok daha iyi diye düşünüyorum. Suya dayanıklılık konusunda da şunu diyebilirim. Oneplusun 15dk su altı testini izledim bir sıkıntı çıkmadı. Jerryrig içini açtığında zaten sim kart girişinin arka kapağının suya dayanıklı yapıldığını gösterdi. Zaten oneplusta ip değerinin olmamasını değerlendirme için cihaz başına 30$ maaliyet arttığını ve zaten tüm firmaların su hasarında garantiye almadıklarını savundu. Zaten ip dayanıklı da olsa ben suya sokmayan biriyim telefonu fakat tabi yine de ip olması iyi. Tercih yine sizin, fakat ben olsam daha iyi ekran, daha iyi performans daha iyi yazılım desteği daha iyi tasarım ve bence daha iyi bir yazılım üstelikte daha uygun fiyata gözüm kapalı 7 pro alırdım
    Peki imei atılan cihazlarda baz istasyonlarının atıyorum mesela samsung note 9 a nokia 6610 imeisi atıldı.Bas istasyonu onu direk 6610 olarak görüyor sanırım?Buda 3g 4g sms şebeke kaybı sorunu illa yaşatır sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 20 Mayıs 2019; 11:29:31 >

• Cin de millet Galaxy s10 larini satip, Oneplus 7 pro satin aliyor!

Phone Arena
    Chinese consumers are selling their Samsung Galaxy S10 to buy the OnePlus 7 Pro
    https://www.phonearena.com/news/OnePlus-7-Pro-rings-up-over-one-million-pre-orders-in-China_id116147

Telefon sirketleri hala ekran in en onemli unsur oldugunu anlayamadi. Oneplus bayag akillica hamle yapti.

• RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Yes. Cihaz 4g uyumlu değilse 4g de sıkıntı yaşarsınız. Başıma geldi s9 var elimde 4g çekmiyor arıyorum mh yi diyorlar ki o tuşlu telefonda nasıl 4g çeksin. Sonradan imeisi geldi aklıma :)

• La Belle Indifference kullanıcısına yanıt
    hocam samsunglarda biraz daha zor diye biliyorum. fakat maalesef detaylarından çok haberim yok. ama oneplus ilk cihazıdan beri imei atma konusunda çok daha basit. büyük ihtimal fiyatları da uygundur o nedenle. xiaomi de imei konusunda kolaydır. fakat huaweiden belgim zor. kirin işlemcili olduğu için farklı ve zor olabilir. ayrıca trump huaweiyi çin dışında bitirdi. ne android ne google play alabilecek huawei artık. o markaya yönelmeyin derim.
  • Malum yollar ile kayıt ettirilir ise, yarın öbür gün satmak istediğimizde sıkıntı yaşar mıyız?
  • Japonya kullanıcısına yanıt
    Birkaç HTC cihazıma tuşlu telefon imeisini attım bizzat. Önceden htc de s off olduğunuz zaman o işi halletmek basitti. Ancak tuşlu telefon imeisi atıldı diye 4g ye baglanamamak gibi bir sorunum hiçbir zaman olmadı. İmei ile ağ bağlantısının alakası yok...

• lawyer25 kullanıcısına yanıt
    imei ile ağ bağlantısının alakası var hocam. şöyle açıklayayım. salt olarak imei numarasını değiştirmek cihazın sahip olduğu ağ bantlarına yada şebekelerine etki etmez. sıkıntı olan burada operatör. siz atıyorum 7 proya bir tuşlu telefon imeisi attınız. imei numaranız eski model taşıdığı için operatörünüz sizin sim kartınıza bu bantları kapatıyor. çünkü tuşlu cihaz kullanıyor görünüyorsunuz ve 4g ye ihtiyacınız yok. daha doğrusu kapatıyor değil de 4g bantlarını açmıyor diyelim. çünkü gerek yok. fakat hali hazırda sizin sim kartınıza 4g bantlarınız açıksa ekstra bir kapatma işlemi yapmıyor. yani meali şu: cihaza imei atmadan önce ya da attıktan sonra, sim kartınızı başka bir cihaza takarak ya da cihazın orijinal imeisi ile operatörünüzün online işlemlerinden 4g desteği ve voLTE desteğini aktif hale getirirsiniz. daha sonra imei atsanız dahi zaten öncesinde bu servisleri açtığınız için sorunsuz olarak 4g ve voLTE kullanırsınız.

Dediğiniz şeyi hiçbir HTC cihazimda yapmadım. Şu an babama verdiğim htc u11 modelinde de tuşlu telefona ait bir imei var. En ufak bi problem yaşanmadı :)

• lawyer25 kullanıcısına yanıt
    Sebebi operatörünüzde zaten bu servislerin açık olmasıdır hocam. Kontrol ederseniz görebilirsiniz zaten. Sistem böyle işliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğrudur hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyer25

Doğrudur hocam :)
    Yarın bigün bununda önünü kapatırlarsa ne olacak,çünkü türkiyede herşey anlık değişiyor :D

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.