Şimdi Ara

ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi ) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.515
Cevap
85
Favori
299.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratai

Fastboot ile rom atıcaksan bu programa ihtiyacın yok.
    İngilizce olarak hazırlamıştım rom atımını, isteyen olursa burayada yazarım.

Yalnız fastboot ile telefonu birck etme riski var. Recovery den vs kurmak varken romu fastboot çok şart değilse kullanmayın. Ben userdata bölümünü 16 dan 64gb a çıkarmak için fastboot ile kurmuştum.

Benim cihazımdaki sorun arama sırasında donuyordu. Açık olduğu halde, şebeke simgesi normal görüüyor ancak arayanlar ulaşamıyordu. Daha sonrada rom yükleme ya da başka işlem yapmaya izin vermiyordu. Sayın koppo nun yardımları ile uzun uğraşlar sonunda gece COLOR OS a dönmeyi başadım. Color os ile birlikte morallocale 2 yüklü geliyor. Tam Türkçeleşmiyor ama idare eder. en azından cm de yeni sürüm yüklenene kadar.
    İngilizce dil sorunumuz genel olduğundan Türkçe açıklamalı yazarsanız mutlaka yardımcı olacaktır. Paylaşırsanız seviniriz. Teşekkür ederim.

• muratai kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam teşekkürler.

https://cyngn.com/products/oneplusone/

Bu sayfada yer alan iki dosyayi indirip recovery mod dan mi flashlicam. biri ROM diğeri 5mb bir dosya. 5 mb dosya icin ne yapmam gerekiyor.
    16 veya 64gb ayrimi yok sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneyd01 C kullanıcısına yanıt
    Ben de akşam doldurdum 3g yi kapattım. sabaha kadar 10 saatte %90 a düşmüştü. bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesaydin00

Bu sayfada yer alan iki dosyayi indirip recovery mod dan mi flashlicam. biri ROM diğeri 5mb bir dosya. 5 mb dosya icin ne yapmam gerekiyor.

Recovery yöntemini denemedim açıkçası.
    http://dist01.slc.cyngn.com/factory/bacon/cm-11.0-XNPH25R-bacon-signed.zip

Bu rom recovery den flaşlamak için, son sürüm. Bir dene istersen?

Ben fastboot yöntemi ile atmıştım romu. En riskli yöntemle yani.

• quote:

Yahu 64gb versiyonu getirttik. Kullanmaya basladim. Güncelleme yapiyorum yükleniyor tam acilacakken Recovery moda giriyor. Reboot system now ile yeniden baslatiyorum ama yine ayni güncelleme uyarisi verip tekrar ayni şeyler basima geliyor sebebi nedir ?
     ONEPLUS ONE KULLANICILARI KULÜBÜ (Official Android 6 Geldi )

Hatalı update olduğunu söylüyor CWM romun orjinalini bulup CWM ile yükleyin veya flashlayın.

• Normale döndüğüne sevindim. XDA okuduklarım kadarıyla kimisi CM11S den memnun kimileri bazı problemlerden şikayetçi, özellikle sinyal problemlerinden.

Bana kalırsa, CM yazılımı stabilleşinceye kadar, ya COLOR OS'da bir süre kullanmalı ya da custom ROM kurulmalı. Özellikle AOSP tabanlı custom romları övüyorlar gibi geldi bana.

@muratai den zamanı varsa DH'de ROM konusu bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 5 Ağustos 2014; 10:35:58 >
  • koppa ver gazı ver gazı :)
    Türkçeye çevireyim bari ingilizce hazırladığım yazıyı.
  • Arkadaşlar merhaba;

Bir abimizin çine giden arkadaşına ısmarlattığı one plus one telefonu elimize ulaştı.

Yalnız abimizin şöyle bir sorunu var işletim sistemi olarak Color OS işletim sistemi ile geldi ve doğal olarak google servisleri (youtube,Google play vb.) çalışmamakta.İşletim sisteminide beğendiği için değiştirmek istemedi.

Color OS kullanan arkadaşlar google hizmetlerini nasıl kullanıyorlar ve ne yapmamız gerekir bu hizmetleri kullanabilmek için.

Şimdiden teşekkürler.
  • Oneplus One FASTBOOT ile CyanogenMod 11S Rom kurma rehberi

Alternatif yöntem: Recovery ile kurulum.
    Rom dosyası:
    Bunu telefona kopyalayacaksınız zip halinde.

quote:

En son sürümü ..H25R yükledim sorunsuzca.
    Dosyayı hafızana attım.
    Recovery modda açtım.
    wipe data cache temizledim.
    Ardından Dosyayı flashladım.
    Reboot yaparak başlattım güncelleme sorunu ortadan kalktı. 64gb model kullanmama rağmen hafıza sorun olmadı yine 64gb.
    Bence en basit yöntem bu. İlk mesaja düzenleyip zip dosyasının linkini koyup arkadaşlara yardımcı olabilirler saygılar :)

Bu şekilde kuracaksınız.

64gb telefonunda 12gb boş yer görenler aşağıdaki yöntem ile rom kurmak zorundalar (Çinden gelen telefonlar böyle olabiliyor)

Aşağıdaki yöntem ile ben 4 tane 64gb telefona rom attım. Hiç bir sorun yaşamadım (ilk telefon hariç). Bu rehber ile rom atarken telefonunuzu tuğlaya çevirme riskiniz vardır, o yüzden sorumluluk size ait ben mesuliyet kabul etmiyorum.

Nexus Root Toolkit v1.8.5 burdan indirin. Programla işimiz yok sadece içindeki fastboot.exe ile işimiz var o yüzden kurulumdan sonra program telefonu tanıyamadı vs derse paniklemeyin, kapatın gitsin programı.
    http://www.wugfresh.com/nrt/

Rom dosyası (461 mb)
    http://dist01.slc.cyngn.com/factory/bacon/cm-11.0-XNPH25R-bacon-signed-fastboot.zip

Telefonu fastboot moduna sokmak için şu yöntemi uygulayın:
    Telefon microusb ile laptopa/bilgisayara bağlı olucak ve açık halde olucak. Yani menülerde gezinebilir halde olmalı. Sonra güç tuşuna basılı tutun 10 sn kadar, telefon kendini kapatacak ve bilgisayardan "USB Aygıt çıkarıldı" yani Dilong sesi duyacaksınız. O sesi duyduktan ve telefonun bildirim ışığı söndükten sonra güç tuşuna basılı tutmaya devam ederken birde ses arttırma (Volume up) tuşuna basılı tutun 2-3 sn kadar, fastboot mode logosu gelir ekrana. Yok gelmez ve telefon kapanırsa, yine 10 sn basılı tutup telefonu açacaksınız (bir kaç kez 10sn basılı tutmak gerekebiliyor)

Fastboot logosunu gördükten sonra indirdiğiniz dosyadaki bütün dosyaları şu klasöre çıkartın:
    cm-11.0-XNPH25R-bacon-signed-fastboot.zip
    C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data

Sonrada boot.img ve öbür dosyaların bu klasörde olduğundan emin olun. Alt dizine filan açmasın dikkat edin. Winrar kullanırsanız sorun yaşamazsınız.

Komut satırını açın (Başlat -> Çalıştır -> Cmd (Enter))

Bunu yazın:
    cd "C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data"
    Sonrada bunu
    fastboot devices

Eğer bir satır yazı çıkarsa herşey yolunda demektir.
    Bunu yazın:
    dir *.img

Bunun gibi dosyaları görmeniz lazım:
    boot.img cache.img recovery.img userdata_64G.img etc
    Yok görmüyorsanız rom dosyalarını bu klasöre çıkartmamışsınız demektir, sakın aşağıdaki adıma geçmeyin.

Aşağıdaki komutları copy paste yaparak girin. Hepsini bir copy paste etmeyin. Önce erase kısmını, sonrada flash kısmını girin. Burdan kopyala yaptıktan sonra sağ tık ile komut satırı penceresine yapıştır diyebilirsiniz. Yapıştır dedikten sonra enter a basmayıda unutmayın.

fastboot erase boot
    fastboot erase cache
    fastboot erase recovery
    fastboot erase system
    fastboot erase userdata

Bu işlem telefondaki romu ve recovery yi siler aman ha! Eğer aşağıdaki komutlarda hata alırsanız telefonu kapatmayın, usb bağlantısını söküp yeniden takın. Tekrar komutları girin.
    Dikkat!
    Telefonunuz 64gb ise bunu: fastboot flash userdata userdata_64G.img
    16gb ise bunu: fastboot flash userdata userdata.img
    kullanacaksınız. Aşağıda ben 64gb olan için komutu girdim. 16gb modele 64gb disk imajını flaşlamayın.

fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash userdata userdata_64G.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot flash modem NON-HLOS.bin
    fastboot flash sbl1 sbl1.mbn
    fastboot flash dbi sdi.mbn
    fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn
    fastboot flash rpm rpm.mbn
    fastboot flash tz tz.mbn
    fastboot flash LOGO logo.bin

Eğer yukarıdaki komutlarda herhangi bir error yada file not found gibi hata görmezseniz, şu komutla telefonu yeniden başlatın:
    fastboot reboot

İlk boot 2-3 sk sürecektir endişelenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratai -- 5 Ağustos 2014; 11:59:50 >

• quote:

Eline sağlık @muratai hocam. Bu gazla custom rom kurabilmek için unlock işlemleri vs üzerine bir konu açarsın gibi geliyor :)

Ama sene olmuş uzay yılı 2014 hala son kullanıcıyı komut satırları ile uğraştırıyor şu Linux'cüler. Komut satırı görünce tüylerim diken diken oluyor. Özgür yazılım ayağına saatler forumlarda geçiyor talimatları anlayabilmek için. Şimdi bir de fastboot'un ne olduğunu kafamda oturtmaya çalışıyorum. Yaşım 40 oldu, girmiyor kafama ey özgür yazılımcılar :)
  • quote:

quote:

Recovery yöntemini denemedim açıkçası.

Bu rom recovery den flaşlamak için, son sürüm. Bir dene istersen?

Ben fastboot yöntemi ile atmıştım romu. En riskli yöntemle yani.

Hocam çok teşekkürler. En son sürümü ..H25R yükledim sorunsuzca.

Dosyayı hafızana attım.

Recovery modda açtım.

wipe data cache temizledim.

Ardından Dosyayı flashladım.

Reboot yaparak başlattım güncelleme sorunu ortadan kalktı. 64gb model kullanmama rağmen hafıza sorun olmadı yine 64gb.

Bence en basit yöntem bu. İlk mesaja düzenleyip zip dosyasının linkini koyup arkadaşlara yardımcı olabilirler saygılar :)

• Arkadaşlar öncelkle koppa ve muratai arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. koppa arkadaşımızın bıkmadan verdiği desek sonucu COLOR OS sistemine dönmüştüm. Ancak morelocale2 olmasına rağmen sistemin uygulamaları vb. ingilizce-çince kalıyor. Fakat bu şekilde kullanmak istiyorum diyen arkadaşlar Oneplus Tolkit 1.5 indirip orada Flash CmOs/Color OS 1. Download ColorOS yazan yere tıklayo açılan sayfadan COLOR OS romunu bilgisayara attıktan sonra telefonun belleğine atarak bu forumda koppa ve muratai arkadaşlarımızın paylaşımlarından faydalanarak COLOR OS romunu yüklediklerinde:
    1. Google hizmetlerinden yararlanabiliyorlar.
    2.Moralocale kurulu Geliyor

50 yaşında olmama rağmen PC ile ilgili olmam neticesinde gece koppa kardeşimin verdiği programları deneye deneye COLOR OS a döndüm. Ancak içime rom güzel olmasına rağmen dil sorunu nedeni ile düzgün kullanamayacağım varsayımı ile tekrar muratai kardeşimizin anlatımını uygulayarak cm kurdum. 4 saattir kullanıyorum Şu an sorun yok. Zaten kurcalamayıda düşünmüyorum Ofic, google hizmetleri sorunsuz. Bir navigasyon kurdummu tamamdır. Kısmetse yarın otobüs ile İzmir'e gidip oradan Hatay'a bisiklet turu var gündemde. Bunun içinde navigasyon kuracağım o kadar.
    Donanımhaber forumu bilgi paylaşımı ile her sıkıntının üstesinden gelinebileceğinin güzel bir örneği.
    Katkılarından dolayı özellikle koppa, muratai ve bu sayfayı bulmamı sağlayan enesaydin00 arkadaşlarımız ile forumda katkı sunan diğer tüm arkadaşlara emeklerinden ve ayırdıkları zamandan dolayı teşekkür ederim.

• Lütfen bir arkadas oneplus nasil rootlanir site vermeden madde madde anlatabilir mi?

• Takip edelim.
  • Arkadaşlar elinde davetiye olan varsa acil tarafından lazım kullanmayan vs varsa eğer ....ingilterede şu anda tanıdık var sipariş vericem ama davetiye lazımmış

• yanlislik oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesahin -- 5 Ağustos 2014; 22:46:26 >
  • Unlock ve Root islemi

Kendi yaptigim yöntemi yaziyorum buraya:

Herseyden önce daha önceden kurulu program,oyun,resim falan varsa onlarin yedeklemesini yapin, cünkü Unlock islemi sirasinda telefondaki hersey silinecek.
    Opo.zip dosyasini bilgisayarda acip icindekileri bir yere kaydedin.

Gerekli bütün programlari su linkten alabilirsiniz:

http://b i t . l y/1ss7jik

1- Ilk önce Adb Usb driver kurulacak ( UniversalAdbDriverSetup.msi ). Daha sonra bilgisayari kapatip acin.

2- Telefonda gelistirici secenekleri icinde "Usb hata ayiklamasi" aktif hale getirilecek. Bunun icin Ayarlar --> Telefon hakkinda --> Derleme numarasi üzerine 10 kere falan basin.
    Ondan sonra "Gelistirici secenekleri" görünür hale gelecek ve ordan usb ayiklamayi degistirebilirsiniz.
    Birde telefonda Ayarlar --> güvenlik kisminda "bilinmeyen kaynaklar" i aktif hale getirin.

3- adb.zip dosyasinin icerigini c:\adb\ seklinde hic bosluk olmayacak bir sekilde bilgisayara kaydedin.
    Telefonu bilgisayara baglayip "UPDATE-SuperSU-v2.02.zip" dosyasini telefonun ana hafizasina kaydedin.

4- Telefonun kablosunu cekip ve kapatin.
    Daha sonra telefonun ses arttirma dügmesine basin ve birakmadan ayni anda acma kapama dügmesine de basin, telefon ekranina "Fastboot Mode" yazisi cikana kadar bekleyin ve daha sonra tuslari birakin.

Telefonu usb kablosu ile bilgisayara baglayin, ve bilgisayarda komut penceresini acin. Baslat -> calistir -> cmd ve Entere basin.
    Daha sonra adb yi kaydettigimiz yere gidin: örn.

cd c:\adb\

dir

söyle birseyler görmeniz lazim:

C:\adb>dir
    Volume in drive D is DATA
    Volume Serial Number is 4227-7365

Directory of C:\adb>

23.07.2014 19:26 <DIR> .
    23.07.2014 19:26 <DIR> ..
    17.06.2014 14:10 819.200 adb.exe
    17.06.2014 14:10 96.256 AdbWinApi.dll
    17.06.2014 14:10 60.928 AdbWinUsbApi.dll
    17.06.2014 14:10 159.744 fastboot.exe
    05.08.2014 17:18 12.554.240 twrp.img
    4 File(s) 1.136.128 bytes
    2 Dir(s) 12.789.501.952 bytes free

Su komutlari yazip daha sonra da enter e basin. Bu sekilde unlock yapilacak ve telefondaki hersey silinecek.

"fastboot oem unlock"  
    "fastboot reboot" OPO yeniden baslatilacak.

Custom Recovery yükleme:

5- Telefon acildiktan sonra kapatin ve tekrar Fastboot moduna alin (ses arttirma + acma kapama dügmesi basip acacaksiniz).

Komut satirinda en son kaldigimiz yerden su komutlari yazin:

"fastboot flash recovery twrp.img"  

Telefonu kapatin.

Root yapma islemi:

6- Telefon kapali iken bu sefer önce "ses azaltma dügmesi" ve birakmadan "acma kapama dügmesine" basin ve ekranda oneplus logosu gelene kadar bekleyin.
    Daha sonra tuslari birakip bekleyin, recovery ekrani gelecek.
    Resimlerdeki gibi dosyayi secip kurulumu yapin ve daha sonra telefonu yeniden baslatin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesahin -- 5 Ağustos 2014; 22:55:42 >

• telefonu alanlar hangi kılıfları aldılar?

aşağıdaki 2 üründen bir tanesini almayı düşünüyorum. hangisini tavsiye edersiniz?

• edit: hatadan dolayı mükerrer oldu.

bari sorayım mi4 ün ne üstünlüğü var oneplus dan? hem de daha pahalı olmasına rağmen çok aranıyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 5 Ağustos 2014; 23:04:31 >
  • Arkadaşlar https://download.cyanogenmod.org/?device=bacon bu linktekilerden en üsttekini kurdum telefona ama google store yok telefonda ne yapmam lazım. Bi yardım ederseniz çok makbule geçecek
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.