Şimdi Ara

ÖneRi >> Herkezin Okumasını İstiyoruM .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lwl 70 char yaptım hiç bir sosyal hayatım olmuyordu paso sabah akşam kasıorduk elimle kasıordum(herkes eliyle kasıyor tabi)

ee ne oldu sonuç lwl 70 oldum sp farmımıda bitirdim şimdi boş boş dolaşıyorum inanırmısınız oyuna giriyorum nachal'a room gidiyorum 2-3-4-5-10 yaratık derken 15 tane bile kesmeye kalmıyo öle bir canım sıkılıyorki hmn exit yapıp cıkıorum ztn okul da yok hepsi bitti..

eger okulunu bitirmiş biri iseniz arkadaşlarınıza daha cok zmn ayırın ben su anda öle yapıorum oyuna fazlada girmiyorum..

yada gidin işe başlayın hayat bu SRO deil .... Kendi hayatınızın yolunu izleyin ipek yolunu deil

herkese başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grasshoppers -- 18 Ekim 2006; 14:06:32 >

• Selamlar,

Ben en eski serverda oyuna başlamıştım bundan bir buçuk sene önce filandı sanırım. MMORPG dediğimiz tarz oyunların en büyük problematiği bedeninizin bağlı olduğu gerçeklikten ziyade yeni bir boyuta bağlı bir komün oluşturması ve ortaya koyduğu bir takım değerlerle sizi o çarkın içinde ezme çabasıdır. Sonuç olarak sanrılardan ibaret bir polinom parçası yüzünden hayatta etmeyeceğiniz küfürleri edebilir, rollbacklerde kıyamet kopmuş hissine kapılabilir, veya kafanızda kurduğunuz sevgiliyi garment mini etek giyen bi hatunla özdeşleştirebilirsiniz.

Bunlar algılarımıza uygulanan baskının bir sonucudur. Akabinde bizim norm dışında hareket etmemize neden olurlar ki , son derece doğaldır. Çünkü 5 duyumuz bu boyutla iletişim kurmamız için geliştirilmiştir. Paralel boyutlarla yoğrulmaya başlayan algı beyin tarafından tek bir noktadan geliyormuş biçiminde yorumlanır. Sözün özü sizin özünüz ve gerçekliğiniz o ortam olmuştur. Basitçe kendinize şu soruyu sorunuz.

Elimde olsa silkroadonline içinde bi char mı olmak isterdim yoksa bu hayat denen boyutta süregelmeye devammı etmek isterdim?

Norm içinde varolmak (toplum düzeni, aile , sorumluluklar ) gerçekliğe dair tüm tehditleri yaşamdan silmekle uygulanır. Ama orada da bir tehdit oluşmakta. Hayatın rutine kayması ve insanın otomasyona adapte olması endüstrileşmeyle güçlenen insanı insan olmaktan alıkoyan bir oluşum. Bizlerse endüstri ve sanayinin kapital değerler tarafından algılarımıza peşkeş çekilip bir takım kartellerin(YAHOO-Joymax) en önemli varlığımız sayabileceğimiz akıl ve irademize hakim olmalarına alkış tutuyoruz. Peki neden?

Cevabı basit. Lvl 70 pure str blader kasmanın süreci içerisinde hedefinize ne zaman ne kadar emek harcayıp ulaşabileceğiniz, ne kadar kervan yapıp para kazanabileceğiniz ve o sanal maddeye sahip olup diğer bilinçlere üstünlük sağlayabileceğinizi biliyorsunuz. Gerçek hayatsa zengini bi günde fakir eden; fakiri bir ömür acı dolu yaşayıp öldüren , o en sevdiğiniz kıza ulaşamadığınız, tüm maddelere sahip olduğunuz halde (arabaydı evdi haftada 10 hatundu vb. ) bi türlü mutlu olamadığınız Bir oRtaM sunuyor sizlere. Seçim yaparken de mantık daha oturaklı ve sonu belli olan şeye itiyor kendini. O yüzde MMORPGler bağımlılık yapıyor.

Hepimizde birtakım eksiklikler mevcut. Kimimiz çirkin, kimimiz fakir, kimimiz zengin ama arkı yok, kiminin arkı var ama zamanı yok, geçici zevklerden sonra e şimdi ne yapayım hissiyatları?!, işten döndüğün hergün ben bu hayatı yaşamaya mı geldim tribi... Tüm bu tarz duygu ve düşünceler bizleri Mmorpg ye iten yegane sebepler. Bunlardan kaçamayız çünkü durum bu. Ama nasıl rehabilite edebiliriz? Bunu ancak devlet yapabilir. Yurt dışında bu tip fonlar mevcut ama Türkiye'mde ya değil ya da doğru yere kullanılmıyor.

Daha çok şeyler söylemek aklımı beynimi burnumdan hınkırırcasına şu aleme sıvamak isterdim ama başka sefere umarım.

Kendinize şunu sorun.. Yattığınız gece yatakta: yarın SRO da veya başka bi MMORPG de o değerli itemi alma şansım olacakmı ya da bu kadar adam kesip lvli şu kadar saatte atlar mıyım? .. Eğer kafanızda bunlar varsa bence buna bir önlem almanız almamız lazım..

Okuduğunuz için teşekkürler.

• yazın çok güzel eline sağlık.Benimde metabolizmamı bozdu 1 senede belki daha uzun oldu..Uyuduktan 4 saat sonra uyanıp acaba banlandımmı diye kontrol ediorum sonrada uyuyamıorum
    Ama bu oyunun bana faydası olmadı da deil bazı kötü alışkanlıkları bıraktım.öylede bi avuntum var yani
  • çooooooook haklısınız oyun bagımlılık yapıyor oyun yüzden ailemle iç çatışma içine giredim oyunu bırakcam bende bıraktıgım an oyunu program files tan dan da silcamki bideha başlamıyım lwl 47 kombolarını alıp oyunu bırak cam

not: şu an 44 üm
  • ciden haklısınız bende oyundan bi zevk almaz oldum ama yineden oynayasım gelio açıom bayıyo diye çıkıom ama bi bakmışım 15dk sonra yine oyuna girmeye çalışıom bu oyunda ciden bilşey var insanın piskolojisini feci etkilio o yüzden fazla kaptırmayın kendinizi hem piskoljiyi etkili hem fiziksel sağlığınızı gözlük takmazdım artık takıyorum sırf bu oyunu sabahlara kadar oynadıım için
  • Bu topici okudğum da içimde bir sızı oluştu.Demin oyuna gircektim.Girmeden bi dh ye bakiim dedim.Şİmdi kendimi tutuyorum.Ama hala açasım var.30 olsam bir an önce düşüncesi var içimde.Bu oynua verdiğimiz zmnda kaç kitap okurduk, kaç soru çözerdik,kaç para kazanırdık,kaç buluş üretirdik,kaç tane bilgi edinirdik,kaç arkadaşımızı mutlu ederdik acaba?Ama diorum ki amaan bigün daha oynıyayım bişey olmaz.Ertesi gün bakmışım ki tekrar pc nin başındayım.Biraz saçma bulabilirsiniz ama YAŞASIN SİLKROAD.

• Saçma bulmak ne haddimize =) hepimiz bu oyunu seviyoruz. Oyun içinde yer almaktan bi topluluk oluşturmaktan kimi zaman tabiri caizse birbirimize caka satmaktan ama zevkle ve saygıda kusur etmeden oyuna devam etmekten kimse kimseyi alı koymamalı. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta oyunu bırakmadan devam etmek fakat kölesi olmadan oynamak.. Tüm dikkatinizi tek bir yöne kaydırmanıza neden olan bir türdür MMORPG. Lütfen bu alem tarafındaki sorumluluklarımızı ailemizi arkadaşlarımızı ve eşlerimizi görmezden gelmeyelim ve kendimize yalnızlık tuğlalarından duvarlar örmeyelim ki mutlu bireyler olarak halkımıza ve vatanımıza da hizmet edebilelim..

Sevgiyle Kalın.
  • Xian oncellikle Sana tessekur ediyorum bu zamanda sizin gibi genis goruslu kisileri bulmak zor. Kendimi hep 5 - 6 ay onceki halimle karsılastırıyorum. Bu Oyunlara Oylesiye Dalmıstım ki Kendime olan Ozguveni bile kaybettimistim. Pc basında Zaman Gecirmekten baska Hobi , Ugrasım yoktu. Aile Tepkiside Buyuktu. Herseyin farkında olmama ragmen kopamıyordum gunumun en az 5 - 8 saatini Yiyordu. Zaten bu Forumda Bu Tur sorunları yasıyan bir cok Genc vardır. Surekli birinin Sizi Bu tur oyunlardan Uzaklastırmaya Calıstırmasıda Daha Cekici hale Getiriyor .Sorunlar Yasanıyor. Yazdıklarımı Okuduktan Sonra 10 dk boyunca Kendinize Su Soruyu ( Napıyorum Ben ? ) Sorup Dusunun. Mmorpg lerden Kurtulmak icin Kendinize Bir Ugras Bulun . Bu Ders Kitap okuma Gibi Kendinizi Sıkan Birtakım Seyler Olmasın. Ben Pc basında Durmadan Kamburlasan Bir Vucut Yerine . Kendime Aletler alarak Aylarca Vucut Calıstım. Gosteris . Bu Bende bagımlılık Yarrattı. Suanda Herseyin Yerine Oturdugunu Dusunuyorum Kafamda Gelecegimle İlgili Sorun Kalmadı

• Beyler ben anlamıyorum 70 lvl kasmak zor değil öle zamanda almıyo en fazla 3 ayda kasılıyo ha 5-6 ay da kasan da var onu bilemicem kendi sorunu üstüne mmorpg bağımlısı bencede var ama insanın iradesine bağlı ben oynamıcam derse oynamaz bırakır ama kendini şartlarsa bu oyuna bağlıyım o olmadan olmaz die hayatını da kendini de yer bitirir bi oyun için...

sonuç olarak oynumuzu oynamaya dewam edelim ama zevk için oynuyalım noldu ben Janissary die yedim bitirdim kendimi şimdi oyunu bıraktım arkamda laf kaldı aferin Th1ef uçtu kaçtı e kanka benim derslerim hapı yuttu ne anladım bu yatıştan 20 yıl sonra bana demicekler ki sen oyunu ii oynadın bu yüzden iş verelim kalıcaz valla ((allahtan futbol var o da olmasa SRO gazisi olcam ))

• Stykill,

Bence harika birşey yapmışsın. Fiziksel deformasyonu hat safhaya çıkaran, insana soğuk terler döktüren sersem bilgisayarı bırakıp vücut geliştirmek gibi bu durumun zıt kutbuna sıçramışsın. Eminim çevrendeki pekçok insanın sana karşı bakışı değişmiştir. Zaten hayata karşı duruşumuzu bedenimiz anlatır çevremize. Sağlıklı bir vücut her şekilde her yerde de kabul görür. Gıpta ediyorum sana.

Sevgiyle Kalın..
  • VAlla bırakmak gusel de oyunda gusel be abı bıseyın arkamdan gelıp benı bırakmam ıcın harekete gecırmesı lasım yoksa zor bagımlılık yapan koyu bıraktım buna tutuldum aynı hastalık gıbı ama en azından zaman gecıo ve ınsan belırlı bı haz oluo yaptıgı seyden tabıkı sadece o an ıcın
  • Ben Epeydir Oynamam Sadece Formu Takip Ediyorum
  • a.q bu oyunun yaws kız arkadaşımıda başkasına kaptırdım bunun yüsünden okız hayatımın kızıydı,kendine özgü bişeydi hayatımda öylesini tanımamıştım ama gitti bikere

şimdi tek başıma freestyle takılmak zorunda kaldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: JeiCeei

a.q bu oyunun yaws kız arkadaşımıda başkasına kaptırdım bunun yüsünden okız hayatımın kızıydı,kendine özgü bişeydi hayatımda öylesini tanımamıştım ama gitti bikere

Yaş Kaç Abi
  • 17
  • Boşver Abi Yenisini Bulursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: JeiCeei

a.q bu oyunun yaws kız arkadaşımıda başkasına kaptırdım bunun yüsünden okız hayatımın kızıydı,kendine özgü bişeydi hayatımda öylesini tanımamıştım ama gitti bikere

ne kadar da hüzünlü bi hayat hikayen var duygulanmamak elde diil

• ÖMRÜMÜ YEDİ LA BU OYUUUNNN 1 SAAT 2 DAKİKADAN BERİ GİREMİYORUUUUMMM GİRDİM DC VERDİ A.Q MAKİNESİ HAYVAN GİBİ MAKİNE NASI DC VERİR YA 2GB RAM 256MB EKRAN KARTI 3,06 DA İŞLEMCİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeiCeei -- 21 Ekim 2006; 16:15:42 >

• ALLAH KAHRETSİN YAA AĞLİCAM ARTIK YAA OFFF Bİ KİŞİ DAHA ALSA PATLAR SANKİ A.QSERVERI
  • HAklsıın vala cıkan yada dc yıen gıremıo bıda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.