Şimdi Ara

Onkyo 608 problemli bir cihaz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir arastirmadan sonra tam Onkyo 608 almaya karar vermistim ki bu seferde satici bir arkadasin soyledikleri ve son okudugum yorumlar vazgecmeme neden olacak gibi gorunuyor, ancak yinede Onkyo'nun kaliteli bir cihaz oldugunu dusundugum icin beni cihazdan vazgecirmeye yonlendiren sorunlari forumdaki kullanici arkadaslara danismak istiyorum:

1. Okudugum karsilastirmali bir testte cihazin isinma problemi oldugundan bahsedilmis, uzerindeki buyuk fan sayesinde iyi bir havalandirmasi oldugunu biliyorum fakat yorumcu arkadas, etrafinin acik olmasi gerektiginin ozellikle uzerini cizmis, aksi takdirde cihazin kendini koruma moduna alip kapandigindan bahsetmis, ayrica daha otesi cihazi uzun yillar kullanabilmek icin isinmamasi gerektigini de belirtmis. Simdi bu isinmadan dolayi dar alanlarda cihazin kendini kapatmasi gercekten can sıkıcı bir olay ve benim koymayi dusundugum yer de cok havadar bir alan degil, standart TV unitesonon ortasindaki bosluk, ayrica bende cihazi uzun yillar kullanmayi dusunuyorum, seneye satma niyetim yok, bu isinma problemi cihazdan sogumama neden oldu.

Ilgili link:
    http://www.hypersensory.com/content/3d-receivers-shoot-out-denon-avr-1911-pioneer-vsx-1020-k-onkyo-tx-sr608

2. Bahsettigim satici arkadas bu receiver'da gürültü problemi olduğunu söylemişti, yani SNR'daki gürültü gibi değil, anlık yükselen ve normal ses üzerine kulağa batacak şekilde binen sesler, ben buna benzer bir şeyi profosyonel bir yorumda okumuştum, mesela lamba yada elektrikli bir alet açılınca seste gürültü olduğuna dair bir yorum, 608'i detaylı araştıran arkadaşlar da okumuştur diye tahmin ediyorum, ancak yorumcu bu sınıftaki tüm AVR'lerde olağan bir olay olduğundan bahsetmiş. Benim aklıma gelen bu durumun AVR'nin manyetik korumasının zayıf olmasından kaynaklanabileceği, yada aynı şekilde hoparlörlerin manyetik korumasının zayıf olabileceği ve her iki nedenle enterferansa maruz kalacağı yönünde. Bu problemi yaşayan arkadaşlar var mı acaba? Varsa hoparlörlerinin ne marka/model olduğunu da belirtebilirler mi?

Ilgili link:
    http://hcc.techradar.com/reviews/new_reviews/review-onkyos-tx-sr608-3d-ready-avr-perfect-home-cinema-upgrade-03-08-10

Bunlar beni asil vazgecmeye iten problemler, bunlar disinda daha az onemsedigim, 608'in HDMI çıkışı ile ilgili iki sorum var:

3. Okuduğum yurtdışı kaynaklı yorumlarda 608'in 24p formatında video kaynağını HDMI üzerinden gönderirken sıkıntı yaşattığını arada bir frame attığını okudum, hem profosyonel yorumlarda hemde kullanıcı yorumlarında, ve bu konuda bir firmware update yapılmadığı söyleniyor? Bunu yaşayan arkadaşlar var mı?

Ilgili link:
    http://winstonsreviews.com/?p=330

4. HD source çözünürlüğü HDMI üzerinden standart 720i/p yada 1080i/p olsada direkt TV'ye aktarmak yerine görüntü işleme yapıp gönderiyormuş? Aslında bu hem avantaj hem de dezavantaj olabilir diye yorumluyorum, kaynak Bluray ise dezavantaj olabilir, çünkü orjinali bozulmuş oluyor kaynağın, yok eğer mkv dosyası vb. ise görüntüde iyileştirme yapabilir. Aynı şekilde bu konuda deneme yapmış, deneyimlerini paylaşabilecek arkadaşlar var mı?

Onkyo 608 cok populer ve ciddi rakamlarda satan bir urun, benim gibi bu cihazi almayi dusunen bircok arkadas vardir diye dusunuyorum, kullanici arkadaslar bu konularda goruslerini bildirebilirlerse sevinirim.

Selamlar.

• ben bu işlerden profesyonel anlamda anlayan biri degilim... ama senelerdir hi-fi ve ev sinema sistemleri ile ilgileniyorum ve bir çok farklı cihaz kullandım.. bahsettiginiz kapanmaya neden olacak ısınma hiç görmedim, yaşamadım.. benimde lcd nin altındaki sehpada duruyor.. durdugu alanda da sogutmaya yönelik özel bir hava akımı oldugu söylenemez.... ve işin ilginci uyku saati haric neredeyse sürekli açık... gün boyu radyo müzik gece sinema derken neredeyse non-stop çalışıyor...

bu fikirleri yazanlar rekabete dayalı kapitalist piyasada pazar payını lehlerine çevirmeye kalkan insanlar da olabilir !!! düşüncelerimde iddialı degilim onkyonun avukatı da degilim ben kişsel düşüncelerimi yazıyorum... kaldı ki, kimi elektronik cihazlarda hatalı üretim olmuş, kalite kontrol servisinde gözden kaçmış olabilir.. ama ben kendi adıma sorun yaşamadım.. Bence onkyolarda tek bir sorun var...Türkiye satiş fiyatları yüksek... bu konunun da söylenildigi gibi üretici firma yada vergilerle bir alakası yok..Düpedüz distribitör firmanın aç gözlü pazarın kaymagını almaya yönelik politikası.... onkyo alacak herkese tavsiyem ürünü (hatta tüm müzikal cihazlar da gecerli ama onkyo da biraz daha dikkat cekici) yurt dışından alsınlar.. girişte paşa paşa gerekiyorsa verginizi de verin... yine de Türkiye deki satış rakamlarından daha ucuza gelecektir.
    608 özelinde yazacak olur isek, yurt dışından temin etme şansı olanlar için bence tam bir f/p ürünü

saygılarımla

• quote:

Merhabalar,

Uzun bir arastirmadan sonra tam Onkyo 608 almaya karar vermistim ki bu seferde satici bir arkadasin soyledikleri ve son okudugum yorumlar vazgecmeme neden olacak gibi gorunuyor, ancak yinede Onkyo'nun kaliteli bir cihaz oldugunu dusundugum icin beni cihazdan vazgecirmeye yonlendiren sorunlari forumdaki kullanici arkadaslara danismak istiyorum:

1. Okudugum karsilastirmali bir testte cihazin isinma problemi oldugundan bahsedilmis, uzerindeki buyuk fan sayesinde iyi bir havalandirmasi oldugunu biliyorum fakat yorumcu arkadas, etrafinin acik olmasi gerektiginin ozellikle uzerini cizmis, aksi takdirde cihazin kendini koruma moduna alip kapandigindan bahsetmis, ayrica daha otesi cihazi uzun yillar kullanabilmek icin isinmamasi gerektigini de belirtmis. Simdi bu isinmadan dolayi dar alanlarda cihazin kendini kapatmasi gercekten can sıkıcı bir olay ve benim koymayi dusundugum yer de cok havadar bir alan degil, standart TV unitesonon ortasindaki bosluk, ayrica bende cihazi uzun yillar kullanmayi dusunuyorum, seneye satma niyetim yok, bu isinma problemi cihazdan sogumama neden oldu.

Ilgili link:
    http://www.hypersensory.com/content/3d-receivers-shoot-out-denon-avr-1911-pioneer-vsx-1020-k-onkyo-tx-sr608

2. Bahsettigim satici arkadas bu receiver'da gürültü problemi olduğunu söylemişti, yani SNR'daki gürültü gibi değil, anlık yükselen ve normal ses üzerine kulağa batacak şekilde binen sesler, ben buna benzer bir şeyi profosyonel bir yorumda okumuştum, mesela lamba yada elektrikli bir alet açılınca seste gürültü olduğuna dair bir yorum, 608'i detaylı araştıran arkadaşlar da okumuştur diye tahmin ediyorum, ancak yorumcu bu sınıftaki tüm AVR'lerde olağan bir olay olduğundan bahsetmiş. Benim aklıma gelen bu durumun AVR'nin manyetik korumasının zayıf olmasından kaynaklanabileceği, yada aynı şekilde hoparlörlerin manyetik korumasının zayıf olabileceği ve her iki nedenle enterferansa maruz kalacağı yönünde. Bu problemi yaşayan arkadaşlar var mı acaba? Varsa hoparlörlerinin ne marka/model olduğunu da belirtebilirler mi?

Ilgili link:
    http://hcc.techradar.com/reviews/new_reviews/review-onkyos-tx-sr608-3d-ready-avr-perfect-home-cinema-upgrade-03-08-10

Bunlar beni asil vazgecmeye iten problemler, bunlar disinda daha az onemsedigim, 608'in HDMI çıkışı ile ilgili iki sorum var:

3. Okuduğum yurtdışı kaynaklı yorumlarda 608'in 24p formatında video kaynağını HDMI üzerinden gönderirken sıkıntı yaşattığını arada bir frame attığını okudum, hem profosyonel yorumlarda hemde kullanıcı yorumlarında, ve bu konuda bir firmware update yapılmadığı söyleniyor? Bunu yaşayan arkadaşlar var mı?

Ilgili link:
    http://winstonsreviews.com/?p=330

4. HD source çözünürlüğü HDMI üzerinden standart 720i/p yada 1080i/p olsada direkt TV'ye aktarmak yerine görüntü işleme yapıp gönderiyormuş? Aslında bu hem avantaj hem de dezavantaj olabilir diye yorumluyorum, kaynak Bluray ise dezavantaj olabilir, çünkü orjinali bozulmuş oluyor kaynağın, yok eğer mkv dosyası vb. ise görüntüde iyileştirme yapabilir. Aynı şekilde bu konuda deneme yapmış, deneyimlerini paylaşabilecek arkadaşlar var mı?

Onkyo 608 cok populer ve ciddi rakamlarda satan bir urun, benim gibi bu cihazi almayi dusunen bircok arkadas vardir diye dusunuyorum, kullanici arkadaslar bu konularda goruslerini bildirebilirlerse sevinirim.

Selamlar.

1. Yıllardır onkyo kullanırım. Her ne kadar 608 kullanmadım ama şu anda 607 modelini kullanıyorum. Evet onkyolar ısınır hemde bayağı ısınır ancak bu ısınma hiçbir şekilde cihazın kendini korumaya alması yada kapanmasına sebeb olmuyor. Şahsen etrafının açık ve hava girişlerinin açık olmasını taviye ederim. Bence cihazın ömrünü uzatır. Bundan önceki cihazımda onkyo marka bir avr idi 5 yıl problem çıkarmadı. Nerdeyse nonstop çalışmıştır. Yer olarak bir rafta duruyor ancak cihazın üstü açık.

2. Gürütü problemini (özel durumlar hariç )pek hissetmedim. Elbet kötü kablolama veya elekrik sisteminindeki azrızalar ses kalitesini etkileyecektir. Bazı evlerin elektrik sistemi çok kötüdür. Voltaj çok dalgalanır tabii bir de aynı prize çok alet takılırsa bunlar birbirini etkiler. Özellikle masaüstü bilgisayarları ses sisteminizle aynı prize takmayın. Masaüstü bilgisayarların üzerinde kalitesiz psu varsa ses kalitesini etkiliyor hatta analog bağlantılarda video kalitesininide.

3. Bilgim yok.

4. Bildiğim kadarıyla bunun ayarı olması lazım video menüsünden (through) seçildiğimde upsampling yapmıyor olması lazım. Birde 607 ile 608 arasında fark varmı bilmiyorum. 607 mesela upsampling olayını sadece analog girişlere uyguluyor hdmi den yapılan bağlantıda bunu yapmıyor. Upsampling bence bu modellerde çok başarılı değil en azından ben kaynak olarak compozite baplağım uydu alıcısı ile çok büyük fark hissetmedim.

• daha önce onkyo kullandım,tx-sr604;
    1-evet onkyo lar ısınır,ama ısınmayan bir avr varmı? hiç zannetmem...

2-doğru kablolama ile bencede böyle bir sorun pek yaşanmaz,hangi satıcı ise o sanki sen onkyo alma diye durumu biraz fazla abartmış
    gibi gözüküyor ayrıca,yada bana öyle geldi...

3-bu konuda maalesef benimde bilgim yok...

4-bu tip cihazların zaten görüntü işleme özelliklerinden çok bir şey beklememek gerekir,bunun yerine kaliteli bir media yı,kaliteli bir kaynak
    vasıtası ile göndermek daha doğru bir seçenek olur...

özetle 608 alamamak için bunlar çok geçerli sebepler değil bence,hele 1300 tl lik fiyatı ile...
  • Ayrıca Problem Olan Cihazı Neden EISA ya Alsınlar. Neden Ödül Versinler Yurt Dışı Forumlara da Bir Bakın Kötü Bir Yorum Eksi Bir Puan Neredeyse Yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitgoktug

ben bu işlerden profesyonel anlamda anlayan biri degilim... ama senelerdir hi-fi ve ev sinema sistemleri ile ilgileniyorum ve bir çok farklı cihaz kullandım.. bahsettiginiz kapanmaya neden olacak ısınma hiç görmedim, yaşamadım.. benimde lcd nin altındaki sehpada duruyor.. durdugu alanda da sogutmaya yönelik özel bir hava akımı oldugu söylenemez.... ve işin ilginci uyku saati haric neredeyse sürekli açık... gün boyu radyo müzik gece sinema derken neredeyse non-stop çalışıyor...

bu fikirleri yazanlar rekabete dayalı kapitalist piyasada pazar payını lehlerine çevirmeye kalkan insanlar da olabilir !!! düşüncelerimde iddialı degilim onkyonun avukatı da degilim ben kişsel düşüncelerimi yazıyorum... kaldı ki, kimi elektronik cihazlarda hatalı üretim olmuş, kalite kontrol servisinde gözden kaçmış olabilir.. ama ben kendi adıma sorun yaşamadım.. Bence onkyolarda tek bir sorun var...Türkiye satiş fiyatları yüksek... bu konunun da söylenildigi gibi üretici firma yada vergilerle bir alakası yok..Düpedüz distribitör firmanın aç gözlü pazarın kaymagını almaya yönelik politikası.... onkyo alacak herkese tavsiyem ürünü (hatta tüm müzikal cihazlar da gecerli ama onkyo da biraz daha dikkat cekici) yurt dışından alsınlar.. girişte paşa paşa gerekiyorsa verginizi de verin... yine de Türkiye deki satış rakamlarından daha ucuza gelecektir.
    608 özelinde yazacak olur isek, yurt dışından temin etme şansı olanlar için bence tam bir f/p ürünü

saygılarımla

Sayın yigitgoktug ,

Forum Audio olarak Türkiye Distrübütörü olduğumuz ;
    Onkyo markası hakkındaki , fiyat ve kar marjları konusunda ;
    Diğer forum kullanıcılarını bilgilendirme gereği duymaktayım .

- Özellikle Onkyo markasının aşırı yüksek fiyatlarla satıldığına dikkat çekmişsiniz .
    - Kanuni prosedürler (Gümrük-TSE-TRT) , servis , garanti vb. gibi masrafların abartıldığına dikkat çekmişsiniz .
    - Ülkemizdeki kullanıcılara açıkça yurtdışından getirin demişsiniz .
    - Fakat bahsettiğiniz işlemlerin ,o ebat ve kiloda nasıl masraf doğuracağını ;
    - Herhangi bir problemde faturalı ve garantili olmadığı için nasıl sıkıntılar yaşanabileceğini açıklamamışsınız .

Şahsi düşüncenize saygım var . Fakat bende firmam ve diğer distrübütörler adına ,
    Diğer forum kullanıcılarına duruma açıklık getirecek bazı bilgiler sunacağım .

-Firmamız fiyat listelerini KDV dahil ve TL olarak uygulamaktadır .
    -Özellikle son aylarda oluşan , kur değişikliklerinde herhangi bir yukarı fiyat düzeltmesi yapılmamıştır .

Yurtdışı kaynaklı bazı fiyat bilgilerini burada , sizlerle paylaşmak istiyorum .
    Linkleri incelediğinizde ; Onkyo markasının benzer fiyat kategorisindeki cihazlara oranla ,
    Aşırı yüksek fiyatlara satılıp satılmadığına karar verebilirsiniz .

Ender ALKAN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

What Hifi testlerinde 450£ fiyatla teste girmiş üç model :

http://www.whathifi.com/review/onkyo-tx-sr608
    http://www.whathifi.com/review/denon-avr-1911
    http://www.whathifi.com/review/yamaha-rx-v667

Testfreaks inceleme sitesinde , üç modelin f/p karşılaştırması :

http://www.testfreaks.com/a-v-receivers/compare/denon-avr-1911,yamaha-rx-v667,onkyo-tx-sr608/

YAMAHA RX-V667 : 2000 TL ~ Testfreaks sitesinde verilen USD fiyatı : 380 (583 TL) " Yurtdışı fiyata oranı : 3,4 "
    DENON AVR 1911 : 1800 TL ~ Testfreaks sitesinde verilen USD fiyatı : 389,88 (598 TL) " Yurtdışı fiyata oranı : 3,1 "
    ONKYO TX-SR608 : 1590 TL ~ Testfreaks sitesinde verilen USD fiyatı : 424,99 (653 TL) " Yurtdışı fiyata oranı : 2,43 "

Testfreak sitesi ve Amazon alışveriş sitesinden , farklı bir örnek :

http://www.amazon.com/Lifestyle-48-III-Entertainment-System/dp/B000HX4LSM

http://www.testfreaks.com/home-theater-systems/bose-lifestyle-48-dvd/

BOSE LIFESTYLE 48 III : 14000 TL ~ Testfreaks/Amazon sitelerinde verilen USD fiyatı : 2519,88 (3870 TL) " Yurtdışı fiyata oranı : 3,61 "

• Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim, özellikle tamerege abime, kendisi daha önce de bana yardımcı olmuştu, sağolsun yönlendirmişti.

Ender Bey, alınan ürünün garantisi konusunda belirttiklerinize katılıyorum ancak fiyatların aşırı olup olmadığı konusunda yorum yapmamızı beklemişsiniz, kendimce yorumum,

1. Belirttiğiniz diğer ürünlerin fiyatları (Yamaha 667, Denon 1911) piyasada aşağı yukarı Onkyo 608 ile aynı, ancak siz Onkyo'ya 1590 TL yazıp diğerlerine 2000 TL ve 1800 TL yazmışsınız, belki fiyatları aldığınız kaynaktan dolayı olabilir ancak gerçeği yansıtmıyor, fiyatların aynı olması durumunda verdiğiniz yurtdışı fiyat oranları Onkyo'ya yaklaşıyor bu ürünlerde de.

2. Yurtdışı fiyat oranları arasında en iyi durumda olan Onkyo'yu ele alalım, 2.43 fiyat oranını ben "normal" olarak kabul etmiyorum, ve benim gibi birçok insan da normal olarak kabul etmeyecektir. Bunun için hiçbir bahane de kabul etmiyorum, nakliye, vergi, kar marjı, garanti vs. Yurtdışında 653 TL'ye satılan bir ürünü Türkiye'de 2.5 katına 1590 TL'ye satmak anormal'dir, insanlar bu nedenle yurtdışından almaya yöneliyor, eğer benim elimde fırsat olsa ben de yurtdışından alırdım, garantinin ne önemi var bu durumda, 2 sene sonra bozulsa ürün, tekrar yurtdışından alsam, halen karda oluyorum toplam harcamam 2.5 katına çıkmadığı için. Ama mecburen bu fiyatlara göz göre göre eyvallah demek zorunda kalıyorum, kalıyoruz...

Selamlar.

• denon 1911 kampanyalarla genelde 1000TL gibi bir fiyata satıldı,
    onkyo için de bu tür kampanyalar olması iyi olur.
  • Sayın Ibanez@Forum ,

1 - Kaynak olarak adı geçen markaların fiyat listeleri ve e-ticaret sitelerinden yararlandım .
    Özellikle " ~ " işareti ile ortalama değerler olduğunu belirtmeye çalıştım .

TX-SR608 modelinin 1300 TL ~ ye kadar fiyatlarla satıldığını forumlarda okumaktayız .
    Buna rağmen ben 1590 TL yazarak alınabilecek dip fiyat yerine ; ortalama bir fiyat belirttim .

2 - Muadili bir kaç marka ve ürün belirtmeme rağmen ; neden ısrarla sadece Onkyo markası hakkında yorum yaptığınızı anlayamıyorum .
    Diğer firmalar yurtdışı fiyata oranla %50 fark yapsa haklısınız diyeceğim . Sizden ricam bu değerlendirmeyi yaparken ;
    Önde gelen 4-5 markayı karşılaştırmanız . Ve özellikle KDV dahil - TL fiyatlar uyguladığımızı ;
    Her kur hareketinde fiyatlarla oynamadığımızı dikkate almanızı rica ediyorum .

Ben bu forumda elimden geldiğince ;
    Bilgi paylaşımı (teknik konularda - bilgim dahilinde) için bulunuyorum .
    Fakat kabul edersiniz ki sektöre yönelik bu yorum ;
    Sadece bizim firmamız için değilde genelleme yapılarak yazılsa idi ;
    Daha kabul edilebilir olurdu .

Israrla Onkyo markası için yorum yapılarak ;
    Elliden fazla belli başlı markanın olduğu bu grupta diğer markaların görmezden gelinmesi ;
    Sonucunda da benim teknik konular yerine ;
    İthalat vs. konularına girmem gerekmeyebilirdi .

Ben elimden geldiğince ; konuya açıklık getirmeye çalıştım .
    Verdiğim detayların size yeterli gelip gelemeyeceğini bilemiyorum .
    Fakat daha fazla bu konularda yazmak istemiyorum .

Teknik desteğe ihtiyacı olan arkadaşlara ;
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğim .

Ender ALKAN

• ne oluyorda dısarıda 500 600 tl fiyatlara satılan ürünler tr de 1500 1600 tl fiyatlarla satılıyor yani üstüne ne ekleniyor ne kadar ekleniyor bilsek bizde. abd de 110 volt olayı olmasa bir kamyon cihaz alınır bir sürü site var..
    artı garantıninde pek bir önemi kalmıyor bozulursa yaptırma yenisini al hala kardasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 5 Nisan 2011; 19:19:32 >
  • ender bey fiyatları sterlin üzerinden vermiş...!!! ve verdigi örneklerde gerçekleri yansıtmıyor... hiç amerikalara falan uzanmaya gerek yok.. her gün onlarca uçagın gidip geldigi almanya yı kıstas alsak, o bile yeterli.. zira bizdeki her tür vergi almanya da da var... ÜSTELİK İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN PEŞİN ÖDEME YAPILDIGINDA ALMANYADAKİ FİRMALARDA DA %30 A VARAN ORANLARDA İNDİRİMLER YAPILIYOR.YETERKİ SİZ PARAYI MASANIN ÜSTÜNE KOYUN...

Almanya daki fiyatları gösteren elektronik adresleri verebilirim ama daha fazla rencide etmek istemedigim için, kimsenin başı önüne düşşün istemedigim için ŞİMDİLİK sessiz kalıyorum.... VE BU ÜLKE DE BAZI SEKTÖRLERDE FAHİŞ KAR AMACI GÜDÜLDÜĞÜ DÜŞÜNCEMİN ARKASINDA DURUYORUM...

Almayın arkadaşlar.. bu adamlardan ürün almayın... adamlar hem kel hem fodul.. forumda adeta gözümüzün içine baka baka yalan beyanlarda bulunuyorlar...alın yurt dışından gelin birde vergisini verin.. yarı fiyata mal edeceginizin garantisini ben veriyorum.. kdv den bahsetmiş arkadaşımız almanyada kdv yok mu ?? bizlerin internet üzerinden rahatlıkla görebildigi rakamlar hep kdv dahil rakamlar... Yurt dışı alımlarda bu kdv de düşülüyor...(bireysel alımlarda havaalanında kdv iadesi var) Vergi diye ödediginiz ne var ?? yaz kalem kalem de tartışalım.. ne sanıyorsunuz siz bu ülkenin insanlarını ???? Yeter artık bunca emdiginiz kan da kalmadı et de.. kemiklerin içindeki iliklere göz diktiniz...

unutmayınız ki insanları ev sinema sistemi almaya yönlendiren en büyük tanıtım aracı bu forumlar...Günümüzde forumlar, sizlere en fazla potansiyel müşteri saglama aracı olarak karşımıza çıkıyor... Bu nedenle bari forumlarda bu hataları yapmayın , hatalı iseniz evet hatalıyız fahiş kar amacı güdüyorduk, bundan sonra yapmayacagız diyebilme erdemini gösterin...

Tüm donanım haber camiasına saygılarımla..

Not: Sn.Ender Alkan :
    Teknik bilgi ile ilgili yardımlarınızı yazmışsınız.. Teknik bilgilendirmeleriniz için tüm okuyucular adına size teşekkür ederim ama bilgilendirmelerinizi başımıza kakar gibi bu noktada açıklamanız da, doğrusu çok zarif olmamış...Kaldı ki sürekli bu topigi takip eden biri olarak ben kendi adıma sizin yazılarınızdan çok da faydalanmadım diyebilirim...Buna ragmen yine de teknik bilgilendirmeye dönük yazılar için forum müdavimleri olarak minnettarız :-)

2.not : osedan ın bu topic de bir yazısı vardı ama yok olmuşş...niye acaba.. kendisi mi sildi ne oldu da görünmüyor bu yazı... forum audionun konuyu bildigi ve para iadesi gibi cümlelerin oldugu yazı... :-)

• Ender Bey,

Aslinda bu konunun tartisma ortamina donmesini istemiyorum ancak genede cevap verme ihtiyaci duyuyorum cunku belirttiklerim verdiğiniz fiyatların gerçeği yansıtmamasından yola çıkarak tüketici olarak beni rahatsız eden daha genel bir soruna işaret etmekti ancak siz yazdiklarimi sadece markaniza elestiri olarak yorumlamissiniz.

Ozetle anlatmak istediklerimi son eklediginiz yorumlari da katarak daha acik yazmaya calisayim:

1. Verdiginiz ortalama fiyat ister 1590 TL olsun ister 1300 TL, farketmez, piyasada asagi yukari ayni fiyatlardan Yamaha 667 ve Denon 1911 bulunabiliyor, siz Onkyo'nun yurtdisi satis fiyat orani olan 2,43'le benzer fiyat kategorisindeki cihazlara oranla, aşırı yüksek fiyatlara satılıp satılmadığına karar verebilirsiniz diye bir yorumda bulunmussunuz, diger urunleri de benzer fiyatlara alabilecegimizi dusunursek ve 1590 TL uzerinden tekrar hesap yaparsak bu durumda diger urunler de kabaca 2,6-2,7 gibi bir oranla satisa sunulmus oluyor, yani Onkyo'dan pek farkli durumda olmuyorlar. Eger belirttiginiz 1300 TL satis fiyatini baz alirsaniz bu 3 urun icin bu durumda gene 2 kata yakin bir fiyatla satildigi ortaya cikiyor en iyi ihtimalle, yani bu durumda Onkyo'nun diger markalara gore ekstra bir fiyat avantaji yok.

2. Attigim mesaj, sizin belirttiginiz gibi ozellikle Onkyo'ya veya distrubutor firmaniza yonelik degil, tekrar okuyun isterseniz, sizin verdiginiz ornekler arasinda 2,43 oranla en iyi durumda olan Onkyo'yu ele aldim ve bu oranin bile Turkiye sartlarinda kabul edilebilir olmadigini yazdim, bu durumda diger markalar icin verdiginiz oranlari(3,1 ve 3,4) ornek alsaydim durumun daha da vahim olacagi anlamini biraz daha dikkatli okusaydiniz kendiniz cikarabilirdiniz sanirim, ancak siz benim yazdiklarimdan "israrla" Onkyo'la ilgili yorum yaptigimi cikarmissiniz ve sadece sizin firmamız için değilde genelleme yaparak yazsam daha iyi olacagini yazmissiniz, mesajimin ozu anlayana gayet acik, ben bu fiyatlarin hangi asamalarda katlandigini bilmiyorum, vergi, algi, nakliye vs. A markasi yada B markasi, A firmasi yada B firmasi farketmez, Turkiye'de son kullaniciya ulasan fiyat seviyeleri beni ve benim gibi bircok insani bezdirdi, kisi basina dusen gelirimiz bahsi gecen ulkelerden daha az olmasina ragmen, yurtdisinda bicilen fiyatlarin neden en az 2 katini odemek zorundayiz, bunun hicbir bahanesi yok, bu durum normal degil. Bu nedenle insanlar yurtdisindan almaya yoneliyorlar, bu son kullaniciyi elestirecek bir durum degil tam tersine bu rakamlara anormal derecede katkida bulunanlarin elestirilmesi gerektigi bir durum.

Bu zincir nasil isliyor ve bize gelene kadar bu rakamlar nasil katlaniyor bilmiyorum ancak sonuc ortada, gercekleri gormenizi ve objektif olarak yorumlamanizi temenni ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 6 Nisan 2011; 8:20:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ForumAudio

Sayın Ibanez@Forum ,

Ben bu forumda elimden geldiğince ;
    Bilgi paylaşımı (teknik konularda - bilgim dahilinde) için bulunuyorum .
    Fakat kabul edersiniz ki sektöre yönelik bu yorum ;
    Sadece bizim firmamız için değilde genelleme yapılarak yazılsa idi ;
    Daha kabul edilebilir olurdu .

Israrla Onkyo markası için yorum yapılarak ;
    Elliden fazla belli başlı markanın olduğu bu grupta diğer markaların görmezden gelinmesi ;
    Sonucunda da benim teknik konular yerine ;
    İthalat vs. konularına girmem gerekmeyebilirdi .

Ben elimden geldiğince ; konuya açıklık getirmeye çalıştım .
    Verdiğim detayların size yeterli gelip gelemeyeceğini bilemiyorum .
    Fakat daha fazla bu konularda yazmak istemiyorum .

Teknik desteğe ihtiyacı olan arkadaşlara ;
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğim .

Ender ALKAN

Ender Bey,

Teknik konularla ilgili actigim konuya, belirttiginiz uzere asil forumda bulunma amaciniz olan teknik konulara cevap vermek yerine teknik konular disinda bir mesajla giris yaptiniz, israrla Onkyo markasi icin negatif yorumlar yaptigimi iddaa ettiniz ve ortadan kayboldunuz!? Sizden cevap bekliyoruz.

Cevap verin yada vermeyin, onemli degil, ancak ozellikle sizden bir istegim var, benim vede diger arkadaslarin vurguladigi, Turkiye'de bircok insanin muzdarip oldugu bu konuyu firmanizin forumdaki temsilcisi olarak lutfen sirketinizin ust yonetimine iletin, hatta diger distributorlerle irtibatiniz varsa onlara da iletin, onlarda kendileri de dahil olmak uzere geriye dogru bu zincire katkisi olan kisi ve kurumlara iletsinler ve uzerinde dusunsunler, bu istedigimin utopik oldugunu tahmin etmek zor degil ancak en azindan Turkiye'de insanlarin artik gozlerinin acilmaya basladigi bilinsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibanez@Forum

Cevap verin yada vermeyin, onemli degil, ancak ozellikle sizden bir istegim var, benim vede diger arkadaslarin vurguladigi, Turkiye'de bircok insanin muzdarip oldugu bu konuyu firmanizin forumdaki temsilcisi olarak lutfen sirketinizin ust yonetimine iletin, hatta diger distributorlerle irtibatiniz varsa onlara da iletin, onlarda kendileri de dahil olmak uzere geriye dogru bu zincire katkisi olan kisi ve kurumlara iletsinler ve uzerinde dusunsunler, bu istedigimin utopik oldugunu tahmin etmek zor degil ancak en azindan Turkiye'de insanlarin artik gozlerinin acilmaya basladigi bilinsin...

• O fiyat farklarını görünce benim de gözlerim yuvalarından fırladı. Onkyo 608 alıp almamayı düşünürken şimdi gidip enayi gibi 500 tl lik herhangi bir cihaza 3 katı parayı nasıl veririm hesabını yapmaya başladım. ONKYO 608 alıcam taksitle izmir içinde en uygun nereden alabilirim?
  • bu vatandaşın kanını emen zihniyetin vahşeti, sadece onkyo larda mı sanıyorsunuz ? hayır !... Keşke sadece onkyo distribitörünün zihniyeti bu olsaydı...Denon da , pioneer da yada diğer marka ürünlerde de aynı para hırsı, aynı zihniyet yaşanılıyor...

Almayın arkadaşlar bu adamlardan toplu iğne bile almayın... atlayın uçağa gidin yurt dışına hem bir kısa gezi yapmış olursunuz..gidiş geliş masrafınızı gümrükteki olası vergileri eklediginizde Türkiye'deki satış rakamına denk gelir. (dikkat edin lütfen vergi vermeniz durumunda aynı rakama gelir) vergi ödemez iseniz kardasınız..Eğer birden fazla teknolojik ürüne ihtiyacınız var ise her tür gideri eklediğinizde bile kazançlısınız... kısa bir gezi de cabası....

şimdi kalkıp kimse bana "yaa pasaport çıkartma derdi vs vs gibi saçma bahaneler üretmesin.. sene 2011 olmuş. bir adamın daha bu zamanda hala pasaportu yok ise, yurt dışında kendisini idare edecek kadar yabancı dil bilgisine sahip degilse zaten o şahsın durumu biraz vahim... yani her şart altında kanını emdirmeye mahkum...[ zaten bu tiplerin neyine gerek sinema sistemi, neyine kaliteli müzik..:-) televizyonlardaki yayınlar bu insanlara çok bile... ] Bu tipleri aç gözlü distribitörlerin eline düşmekten başka çareleri yok.. belki tek bir alternatifleri var... O da kendileri gibi olmayan biraz çağı yakalamış bir eş-dost bulmak...

• Ben Konuyu hortlatiyim öyleyse. Fiyatların tr de fahiş olması konusu pek tartışılır değil çünkü rakamlar konuşmuş yukarıda. Keşke bu fiyatlar böyle olmasa da birsürü insan kazıklanmadan gönül rahatlığıyla alsa. Sonuçta bu ürünü Almanya da ithal ediyor. Onlara ithal olurken 600 700 civarları gelen ürün bize ithal olurken ne oluyor da 1500 1600 e geliyor? Ben bu şartlarda almam tr den bi yurtdışına çıktığımda alırım atarım valize. Vergisini gerekirse verir ve satın aldığım ülkede ödediğim vergiyi de havaalanında geri alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.