Şimdi Ara

ONKYO, DENON VE PIONEER AVR HANGİSİNİ ALMALIYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitör 11 yukarıda belirtilen bir çok sistemden daha iyi bir seçim bencede
  • Reklam koktu yine
  • ne reklamı refik?
    firmamıyız biz?
    öneri isteyene öneride bulunuyoruz.
  • Peki ali abi kızma
    Öyle olsun
  • lx-83 uzun vadeli bir avr olarak düşünüyorum.
    hop. konusuna gelince biraz daha değerlendirmelere kulak vermek gerekir diye düşünmeye başladım
    sistemi daha çok müzik ( rock ve blues ) ve sinama için kurmak istiyorum
  • Ben hala mekan boyutunu öğrenmek istiyorum, kilit nokta çünkü. Hoparlörler için bütçeniz 3000tl mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Ben hala mekan boyutunu öğrenmek istiyorum, kilit nokta çünkü. Hoparlörler için bütçeniz 3000tl mi ?

oda yaklaşık 25 metrekare civarında bütçede 3000 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikar

quote:

Ben hala mekan boyutunu öğrenmek istiyorum, kilit nokta çünkü. Hoparlörler için bütçeniz 3000tl mi ?

Benim ürünlerin fiyatları ile ilgili fazla bilgim yok, hoparlör tavsiye etmeyi de pek sevmem ama bütçe Wharfedale diyor sanki. Biraz yükseltebilirseniz Paradigm Monitor serisiyle beraber, Monitor Audio, Dali gibi Sn. Tamerege'nin saydığı markalar da dahil olur. Ya da 3000'e sadece frontları alıp daha sonra ekleme yapabilirsiniz. İkinci el hoparlörler de kovalanabilir. Ama sıfır düşünüyorsanız bundan sonrası sizin bayiileri ziyaret edip, bütçeniz dahilinde beğendiğiniz hoparlörü almanıza kalmış.

• quote:

quote:

quote:

Benim ürünlerin fiyatları ile ilgili fazla bilgim yok, hoparlör tavsiye etmeyi de pek sevmem ama bütçe Wharfedale diyor sanki. Biraz yükseltebilirseniz Paradigm Monitor serisiyle beraber, Monitor Audio, Dali gibi Sn. Tamerege'nin saydığı markalar da dahil olur. Ya da 3000'e sadece frontları alıp daha sonra ekleme yapabilirsiniz. İkinci el hoparlörler de kovalanabilir. Ama sıfır düşünüyorsanız bundan sonrası sizin bayiileri ziyaret edip, bütçeniz dahilinde beğendiğiniz hoparlörü almanıza kalmış.

paradigm monitör teknik olarak oldukça iyi görünüyor diğer önerilen hoparlörler de gayet iyi fiyatlar oldukça yüksek
    belki dediğiniz şekilde bir çift front ve center ile işe şimdilik başlayabiliriz...

• En doğrusunu yaparsınız. Yalnız center'ı da sonraya erteleyin, surround'lar yokken zaten center'ın bir anlamı yok.
  • Paradigm Monitör alacaksanız ve bütçe sıkıntısı varsa illa 11 seri ile değil, 7 veya 9 serisinide düşünmenizde fayda var. Zira o serilerde gayet başarılı.

Artık bütçeye göre aralarında seçim şansına sahipsiniz.
  • Selamlar,

Uzun süredir bu forumu takip ediyorum ve yeni taşınacağım evime de güzel bir ses sistemi kurmak istiyorum. Bu amaçla 2 ay önce ABD'den;

2 adet Definitive Technology BP7006
    1 adet Definitive Technology CLR 2300
    2 adet Definitive Technology ProMonitor 1000

satın aldım ve bunlar dün elime ulaştı (malum, yol biraz uzun)

Sub almayı düşünmüyorum, hem BP7006'ların dahili subları olduğu için ve hem de bu speakerler bir apartmanın 11. katında kullanılacağı için. Daire henüz inşaat halinde, duvarlarına sound barrier koyduruyorum. Bu arada, salondaki 220V prizlerin yanına 110V priz de koyduruyorum ve buna uygun trasformatör de bina girişine monte edilecek.

Bu sistemin kullanılacağı salon 32m2 ve dediğim gibi bir apartman katı. Seyredeceğim filmler ya bluray disk (DTS-HD veya Dolby TrueHD) ya da en kötüsü DVD 5.1 olacak. MKV veya diğer formatlarda download edilmiş filmlerle hiç işim olmadı / olmayacak.

Sizlerin bilgi ve tecrübelerine saygı duyuyorum ve mümkünse önerilerinizi istiyorum. İhtiyacım;

1) AVR
    2) Speaker kabloları

1) Evdeki tüm elektonik cihazlarım SONY olduğu için AVR'ı da Sony 5600ES alarak çözmeyi düşünüyorum. BraviaSync özelliği sayesinde tek tuş ile tüm sistemi açmak ve kapatmak beni en çok cezbeden şey açıkcası. Daha önce de söylediğim gibi çok büyük oranda sinema için kullanılacak bu sistem. Dünyanın değişik ülkelerine çok sık seyahat ettiğim için herhangi bir receiver'ı bulmakta /almakta çok sıkıntı yaşamam, bütçe olarak da herhangi bir sınırım yok. Çok profesyonel bir kulağım da yok, sesteki çok küçük farkları hissedemem zaten. Temiz, rahatsız etmeyen, doyurucu ses alayım yeter benim için. Sözkonusu ses olduğunda herkes Denon diyecek biliyorum ama Sony'nin diğer avantajlarını da kullanmak isterim açıkcası. Bir süre sonra 3D TV'ye geçince de yine televizyonun SONY olacak çünkü.

2) Kablo konusunda ise en ufak bir bilgim yok, ortalama bir kablo markası önerebilir misiniz?

Teşekkürler....

• @joseph27,
    bu hoparlörleri abd den iki ay önce satın almış olduğunuzu mesajda belirtmişsiniz.
    sakıncası yoksa bunları nasıl satınaldınız ve buraya nasıl getirtiniz prosedürü bizede anlatabilirmisiniz bende düşünüyorumda okadar büyük kargoyu buraya nasıl getirdiniz ve size maliyeti ne oldu...
    sağlıcakla kalın...
  • aynen valla bende merak ettim
    quote:

@joseph27,
    bu hoparlörleri abd den iki ay önce satın almış olduğunuzu mesajda belirtmişsiniz.
    sakıncası yoksa bunları nasıl satınaldınız ve buraya nasıl getirtiniz prosedürü bizede anlatabilirmisiniz bende düşünüyorumda okadar büyük kargoyu buraya nasıl getirdiniz ve size maliyeti ne oldu...
    sağlıcakla kalın...
  • @alikar,

Anlatayım; ama benimki biraz özel bir durumdu, yani her zaman böyle denk gelmez. Bir arkadaşım 10 yıldan kaldıktan sonra ABD'den TR'ye dönüş yapıyordu. Ben de ABD'de 7 yıl yaşadığım için ne nerdedir, en ucuz mal nasıl alınır biliyordum zaten. Arkadaşım da bir dünya elektronik eşya aldı internetten ve TR'ye gönderilmek üzere anlaştığı lojistik firmasına yolladı direkt. Ben de sözü geçen hoparlörleri aldım netten ve alıcı olarak lojistik firmasına yollattım. Tüm kargo New York'taki bu firmada toplandı ve gemiye yüklendi, 1 ay sonra da TR'deydi. Arkadaşım kesin dönüş yaptığı için hiçbir gümrük ücreti de ödemedi ki bayağı birşey getirdi o. Sadece buradaki komisyoncuya işlemleri takip ettiği için 150 TL ödedi (tüm mallar için), gümrük komisyoncusunu burdan ben ayarladım oradan biliyorum. Gemiye de verdiği para m3 başına 150 $ civarında olduğunu biliyorum ki benim aldığım mallar 1 m3 hacim bile tutmuyor. Sonuç olarak bu malların ABD'den İstanbuldaki evime gelmesinin bana toplam maliyeti 100 $ oldu.

Yokmu bana AVR konusunda yardımcı olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: joseph27

1) Evdeki tüm elektonik cihazlarım SONY olduğu için AVR'ı da Sony 5600ES alarak çözmeyi düşünüyorum. BraviaSync özelliği sayesinde tek tuş ile tüm sistemi açmak ve kapatmak beni en çok cezbeden şey açıkcası. Daha önce de söylediğim gibi çok büyük oranda sinema için kullanılacak bu sistem. Dünyanın değişik ülkelerine çok sık seyahat ettiğim için herhangi bir receiver'ı bulmakta /almakta çok sıkıntı yaşamam, bütçe olarak da herhangi bir sınırım yok. Çok profesyonel bir kulağım da yok, sesteki çok küçük farkları hissedemem zaten. Temiz, rahatsız etmeyen, doyurucu ses alayım yeter benim için. Sözkonusu ses olduğunda herkes Denon diyecek biliyorum ama Sony'nin diğer avantajlarını da kullanmak isterim açıkcası. Bir süre sonra 3D TV'ye geçince de yine televizyonun SONY olacak çünkü.

AVR için Sony markası, ilk akla gelen markalar arasında sayılmaz. Hele ki, sadece diğer cihazlar ile senkron çalışma için Sony AVR tercih edilecekse bence buna hiç gerek yok. Bunun yerine Logitech Harmony serisinden bir akıllı kumanda satın alınması durumunda çok daha pratik, çok daha esnek ve kapsamlı çözümler üretilebilir. Ben harmony one kullanıyorum ve çok memnunum. İleride geçilecek 3d tv düşünülerek, farklı markaların 3d destekli avr'lerini düşünebilirsiniz. Şahsen benim geçmişteki Sony 2400 avr denemem, Harman Kardon avr145'den sonra beklentilerimi karşılamadığı için sadece birkaç gün sürmüştü ve sonrasında tercihim Onkyo 906 olmuştu. 906'dan halen memnunun ve tavsiye edebilirim, ayrıca bu aralar adından sıkça söz ettiren Pioneer avr'ler de (özellikle lx83 ya da usa versiyonu olan sc37) bence düşünülebilir.

• quote:

@alikar,

Anlatayım; ama benimki biraz özel bir durumdu, yani her zaman böyle denk gelmez. Bir arkadaşım 10 yıldan kaldıktan sonra ABD'den TR'ye dönüş yapıyordu. Ben de ABD'de 7 yıl yaşadığım için ne nerdedir, en ucuz mal nasıl alınır biliyordum zaten. Arkadaşım da bir dünya elektronik eşya aldı internetten ve TR'ye gönderilmek üzere anlaştığı lojistik firmasına yolladı direkt. Ben de sözü geçen hoparlörleri aldım netten ve alıcı olarak lojistik firmasına yollattım. Tüm kargo New York'taki bu firmada toplandı ve gemiye yüklendi, 1 ay sonra da TR'deydi. Arkadaşım kesin dönüş yaptığı için hiçbir gümrük ücreti de ödemedi ki bayağı birşey getirdi o. Sadece buradaki komisyoncuya işlemleri takip ettiği için 150 TL ödedi (tüm mallar için), gümrük komisyoncusunu burdan ben ayarladım oradan biliyorum. Gemiye de verdiği para m3 başına 150 $ civarında olduğunu biliyorum ki benim aldığım mallar 1 m3 hacim bile tutmuyor. Sonuç olarak bu malların ABD'den İstanbuldaki evime gelmesinin bana toplam maliyeti 100 $ oldu.

Yokmu bana AVR konusunda yardımcı olacak?

Keşke AVR işinide ordan hal etseydin AVR konusunda benim aldığım bilgilere göre ONKYO,DENON ve MARANTZ en üst düzeyleri ama PIONEER da iddalı gerçi ben LX83 düşünüyorum ama henüz alamadım biraz daha satınalam süreci uzarsa her an DENON alabilirim.
    Sağlıcakla kalın...

• Yahu bu SONY bu kadar mi tercih edilmez bir AVR imis, hayret ediyorum walla ama soyleyecek de sozum yok acikcasi cunku konuya cok yabanciyim. Tecrube ve yorumnlariniza saygi duyuyorum.

OK, ust seviye de olsa - SONY 5600ES yi eledik. Pioneer LX83, nami diger SC37 nin su an icin usa amazon daki fiyati 1.579 USD, ki buna ABD icinde kargo parasi bile dahil. Sahibinden.com a bakiyorum ayni alet icin 3.400 Euro gibi rakamlar teleffuz ediliyor. TL bazinda 3 kati fiyat farki gorunuyor. ABD den buraya bu aleti getirtmek sorun degil benim icin orada yasayan arkadaslarimdan her ay gelen giden oluyor. SC37 yi mercek altina alip biraz arastirayim o zaman, dinleme imkani olsa keske
  • quote:

Yahu bu SONY bu kadar mi tercih edilmez bir AVR imis, hayret ediyorum walla ama soyleyecek de sozum yok acikcasi cunku konuya cok yabanciyim. Tecrube ve yorumnlariniza saygi duyuyorum.

OK, ust seviye de olsa - SONY 5600ES yi eledik. Pioneer LX83, nami diger SC37 nin su an icin usa amazon daki fiyati 1.579 USD, ki buna ABD icinde kargo parasi bile dahil. Sahibinden.com a bakiyorum ayni alet icin 3.400 Euro gibi rakamlar teleffuz ediliyor. TL bazinda 3 kati fiyat farki gorunuyor. ABD den buraya bu aleti getirtmek sorun degil benim icin orada yasayan arkadaslarimdan her ay gelen giden oluyor. SC37 yi mercek altina alip biraz arastirayim o zaman, dinleme imkani olsa keske

lx73 ü 3.600-3.750, tl lx83 ü 4.750 tl civarı fiyatlara sıfır olarak alabilirsiniz...

Artı definitive hop. pioneer beraberliği test edilmiş onaylanmış durumda

• @ asefik,
    Fiyat konusunda verdigin bilgiler icin tesekkurler...
    @ coyote,
    LX83 ve SC37 nin benzer aletler olduguna emin misiniz acaba? Pioonerin EUR ve USA sitelerinde LX83=190 Watts ...... SC37=140 Watts per channel olarak gorunuyor ilk gozume carpan fark bu oldu ornegin...

Ya da soyle sorayim: AVR deki bu watts per channel degerine ne kadar onem vermek gerekir benim DefTec BP7006 ve CLR2300 soz konusu oldugunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joseph27 -- 22 Aralık 2010; 1:03:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.